Jump to content

Μετρήσεις Νερου... Βοηθεια..!!!

petran halen

Recommended Posts

Καλησπερα σε όλους ειμαι νεος στα αλατια και εχω ενα ρεεφ με απλα μ****α κοραλια. Σινουλαριες ζοανθους χενια μανιταρια και σταρ πολισ. Εκανα καπιες μετρησεις σιγα σιγα σημερα αλκαλινιτη 8,8 ασβεστιο 550 πυκνοτητα στα 1,025... ph 8,3 -4 αλλαγες νερου κανω καθε μηνα σχεδον εικοσι τα εκατο το ενυδρειο μου ειναι 60 λιτρα... αμμωνιες και νιτροδι 0. Απο φαρνακα βαζω ιοδινι μια φορα τη βδομαδα. Καθε 3 μερες βαζω purplue up και καθε βδομαδα απο seachem to plus τι μπορει ναφταιει για της τοσο ανεβασμενες μετρησεισ μηπως πρεπει να γινονται πιο συχνα αλλαγες νερου?? Επισης παρατηρω το σταρ πολιπ μου πως σιγα σιγα ελαττωνονται τα κεφαλια του.... ΣΑΣ εΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

βαζεις παααααρα πολυ περπλ απ και εχει παει το ασβεστιο στο θεο.

κοψτο εντελως,και κανε 10 λιτρα τη βδομαδα αλλαγη νερου.θα φρεσκαρες το συστημα σου.

Μέτρα πόσο ασβέστιο έχει το νερό της αλλαγής σου για να ξέρεις τι παίζει...πολλά αλάτια έχουν ασβέστιο στο ταβάνι στις μέρες μας...

Κάποια στιγμή θα το καταλάβεις και εσύ...ότι δεν μετράμε δεν το ρίχνουμε στο ενυδρείο... :bigemo_harabe_net-55:

Ιώδιο πχ...μετράς Ιώδιο για να ρίχνεις?οι αλλαγές νερού στο 90% των ενυδρείων δείχνουν να καλύπτονται απο τις αλλαγές νερού και δεν χρειάζονται προσθήκη.Κάποια ενυδρεία που είναι φούλ στο κοράλλι έχουν έξτρα ανάγκες χρειάζονται Ιώδιο αλλά θέλεις πολύ δρόμο για να φτάσεις εκεί.

Το Ιώδιο είναι τοξικό όταν περάσει κάποια ασφαλή επίπεδα.Το ίδιο συμβαίνει και στον άνθρωπο...

Το ασβέστιο για μένα είναι πολύ βασική τιμή και τα περισσότερα σκευάσματα που υπόσχονται θαύματα στην ανάπτυξη ρόζ κοραλλίνης πχ.περιέχουν βασικά στοιχεία όπως το purple up,turbo calcium κτλ.αυτά επηρεάζουν πολύ την χημεία και θέλουν πολύ προσοχή στην δοσολογία και στην χρήση...

Σταματα το περπλ απ φιλε μου.. δεν προσφερει τιποτα..

Κανε οτι ειπαν ο κλαζ κ ο αλεξ και θα εισαι οκ!!

Εχεται δικιο παιδεια ναστε καλα θα το κοψω και θα πανε ολα καλα.... επισης τι λετε για τα σταρ πολιπσ μου μου??? Που σιγα σιγα λιγοστευουν... επισης σαν πιο εμπειροι τι αλλο κοραλι μου προτεινε εσεισ να βαλω μεσα?

Τώρα μην βάλεις τίποτα...με 550 ασβέστιο ότι και να βάλεις θα το σοκάρεις.

Ρίξε τις τιμές σε ένα καλό επίπεδο και προσπάθησε να βρείς την ρουτίνα που αρμόζει στο ενυδρείο σου ώστε κάθε βδομάδα να έχεις σταθερές μετρήσεις.

Κοράλλια υπάρχουν ούτε θα τελειώσουν ούτε θα εκλείψουν.

Υπομονή και καλό προγραμματισμό χρειάζεται.

καλησπερα παιδεια λοιπον σημερινες μετρησεις μετα απο την χτεσινη μου αλλαγη νερου... 1,023 πυκνοτητα ασβεστιο πεσαμαι στα 480 αλκαληκοτητα στο 8,2 νομιζω παμε καλααα!!!!!! :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64: ερωτηση (ταιζω) τα κοραλλια μου με ζωντανο ζοαπλακτων καθε 4 ημερες περνω νερο απο το ενυδρειο μου με μια σιριγκα και ανακατευω με το σκευασμα και το ριχνω πανω στα κοραλλια... ειναι σωστος ο τροπος ??? εχεται να μου προτεινεται κατι αλλο καποιο αλλο σκευασμα?? επισεις ριχνω και το reef plus apo seachem σας ευχαριστω για την βοηθεια σας!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...