akisem 2 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 δωστε μου λιγο τα φωτα σας, οσοι γνωριζουν, τι αλλα ειδη θαλασσινων σαλιγκαρεων εχουν "σιφωνακι" οπως τα νασαριους? αγορασα μερικα για νασαριους, αλλα ειμαι σχεδον βεβαιος οτι δεν ειναι γιατι οταν κολλησε ενα στο τζαμι φανηκε οτι να ειχε δομη στοματος/σωματος οπως τα σεριθ (ξεχωριστα σωμα απο στωμα), ενω τα υπολοιπα νασαριους που εχω ειναι ενιαια και λευκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 2 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 τα nassarius με το που φανε βυθιζονται στην αμμο, Αν δεν κρυβονται στον αραγωνιτη, τοτε δεν ειναι nassarius. Μπορει να ειναι trochus, strombus,cerith χιλια 2 μπορει να ειναι...Βγαλε μια φωτο και σιγουρα θα μαθουμε τι ειναι τελικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudds 2 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Κεραία έχουν; Δείξε φωτό για να μην παίξουμε μάντεψε ποιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisem 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #4 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 οριστε και ο τυπας....φοβαμαι μην ειναι whelk...στη φωτο δεν φαινεται καλα αλλα εχει σιφωνακι οπως το νασαριους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 2 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Νασάριους είναι αλλά πολύ άλγη...τα συγκεκριμένα είναι πτωματοφάγα και τρώνε ότι μένει στο υπόστρωμα απο τροφή...μπορούν να είναι θαμμένα όλη μέρα και όταν ταίσεις να βγούνε τσάρκα σαν τα ζόμπι... Το άλλο καλό που κάνουν είναι οτι ανοίγουν τούνελ στο υπόστρωμα και δίνουν αέρα και ζωή στον αραγωνίτη απαραίτητο για να δουλέψει σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisem 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #6 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 ναι τα ξερω αυτα για τα νασαριους αλλα τα χρωματα του δεν μοιαζουν...αυτο εχει κοκκινο σωμα ενω ολα τα νασαριους που εχω δει παντα ειναι λευκα..... φφφφ θα περιμενω να θαφτει στην αμμο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Kανε μια αναζητηση εδω https://www.google.com/search?q=sea%20cone%20snails&biw=1280&bih=904&sei=yYMNUaW4Jsb14QSYjYHoDw&tbm=isch#imgrc=_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 2 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Aριστερα νασαριους και δεξια whelk.Τα τελευταια εχουν ποιο μακρι κελυφος στο τελος του οποιου κριβουν την ουρα τους.Δεν μπαινουν ποτε στην αμμο αλλα αντιθετα ειναι συνηθως στα τζαμια και στο βραχο.Ειναι πολυ αργα σε κινηση σε σχεση με τα νασαριους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 2 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Και αυτα τα whelk ειναι καλα ή κακα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 2 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Και αυτα τα whelk ειναι καλα ή κακα? Αλγοφαγα ειναι και καλα .Σε εμενα εχουν ερθει καποια με τον ζωντανο βραχο στο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 2 Φεβρουαρίου 2013 #11 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Αλγοφαγα ειναι και καλα .Σε εμενα εχουν ερθει καποια με τον ζωντανο βραχο στο ενυδρειο εχω αρκετα γιαυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisem 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #12 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 εγω παντως μονο κακες αναφορες βρηκα για τα whelks.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Φεβρουαρίου 2013 #13 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 εγω παλι βρηκα πως τα τρωμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisem 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #14 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 χαχαχαχαχα σωστος!! btw, Giovani , http://reefkeeping.com/issues/2005-11/rs/index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 3 Φεβρουαρίου 2013 #15 Share 3 Φεβρουαρίου 2013 Το διαβασα φιλε.. τελικα αυτα που εχω δεν ειναι whelks.. ειναι whelk loooklikes.... Μου τρωνε την αλγη απο τις γωνιες των τζαμιων μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisem 3 Φεβρουαρίου 2013 Author #16 Share 3 Φεβρουαρίου 2013 ναι τελικα προς τα εκει κλεινω και γω για τα δικα μου...ολο αλγη φαινεται να τρωει Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisem 30 Μαρτίου 2013 Author #17 Share 30 Μαρτίου 2013 λοιπον το συγκεκριμενο σαλιγκαρακι, εγινε μπαμπας και μαμα ταυτοχρονα (!)... Ειμαι σιγουρος οτι τοτε ειχα μονο ενα γιατι το ειχα αγορασει. Καποια στιγμη ειχα δει αυγα πανω στην αντλια αλλα δεν ηξερα τινος ηταν. Τωρα εχω παρα πολλα μικρα τετοια σαλιγκαρακια κυριως στο τζαμι αλλα σιγα σιγα πανε κ σε βραχο. Ειμαι σιγουρος οτι τρωνες αλγη πλεον, απλα αναρωτιεμαι μηπως θα γεμισει ο τοπος απο αυτα.... Ειναι τωρα 2 βδομαδων και πλεον δε τα λες μωρα... Ειναι καποιο ειδος νασαριους, περναει ομως πολυ λιγη ωρα μεσα στην αμμο. Επισης, απο κει που ειχα 2 στοματελες...αισιως τωρα εχω τουλαχιστον 2 μωρακια.... Τι να κανω λετε? να αρχισω να αφαιρω? η θα αρχισουν να ψωφανε λογω ελλειψης τροφης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Μαρτίου 2013 #18 Share 30 Μαρτίου 2013 Θα ελεγα να μην πειραξεις τα ζωντανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 30 Μαρτίου 2013 #19 Share 30 Μαρτίου 2013 εχω αρκετα γιαυτο Aφου εχεις αρκετα δεν στελνεις κανα δυο ? Με το αζημιοτο παντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 30 Μαρτίου 2013 #20 Share 30 Μαρτίου 2013 Aφου εχεις αρκετα δεν στελνεις κανα δυο ? Με το αζημιοτο παντα... Θα φερω με το καλο αν ειναι στο swap! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος