dpap 8 Φεβρουαρίου 2013 #51 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Μια χαρά θα είσαι με τα ψαράκια που έχεις , θα χαρείς κίνηση και γέννες ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #52 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Μια χαρά θα είσαι με τα ψαράκια που έχεις , θα χαρείς κίνηση και γέννες ! Δημήτρη δεν εγινα καταννοητός μάλλον Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω μόνο τον πλέκο μέσα στο ενυδρείο μου. Θα βάλω και τα 5 νεογεννητα πλάτυ. Αν αποφασίσω να μην βάλω μολλυς και γκαπυς τι άλλο έχετε να προτείνετε? Είμαι περιορισμένος μόνο σε αυτά τα είδη?? Σε ευχαριστώ για τις άμεσες απαντησεις και τον χρόνο που διαθέτεις για μένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Φεβρουαρίου 2013 #53 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80403 δεν ξερω αν αυτο το αρθρο το ειδες φιλε μου! ο πλεκο ξερεις οτι δεν ταιριαζει με τα ζωοτοκα λογο συνθηκων ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Φεβρουαρίου 2013 #54 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Με τα ζωοτόκα περιορίζονται οι επιλογές σου , αυτό είναι αλήθεια. Ο πλέκο πάντως θεωρώ ότι είναι προσωρινά εκεί μέσα γιατί δεν είναι ψάρι που μπορούμε να κρατήσουμε σε τόσο λίγα λίτρα. Δεν ξέρω αν είχες για αρκετό καιρό ζωοτόκα , αλλά όπως σου ανέφερα και πιο πάνω , είναι ψαράκια που μπορείς να τα χαρείς ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #55 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Με τα ζωοτόκα περιορίζονται οι επιλογές σου , αυτό είναι αλήθεια. Ο πλέκο πάντως θεωρώ ότι είναι προσωρινά εκεί μέσα γιατί δεν είναι ψάρι που μπορούμε να κρατήσουμε σε τόσο λίγα λίτρα. Δεν ξέρω αν είχες για αρκετό καιρό ζωοτόκα , αλλά όπως σου ανέφερα και πιο πάνω , είναι ψαράκια που μπορείς να τα χαρείς ! Φυσικά και τα χαίρομαι, γενικώς όλα τα ψάρια τα αγαπώ. Πάντως στεναχωρήθηκα που πρέπει να αποχωριστώ τον πλέκο μου, είναι απο τα αγαπημένα μου είδη! Είχα σκοπο παντως οταν μεγάλωνε να τον έδινα αλλά απο οτι φαίνεται θα τον δώσω πιο πριν...Το είδος Gyrinocheilus aymonieri μπορώ να το βάλω στο ενυδρείο μου? Το είχα παλιά και μου άρεσε πολύ. Να σας κάνω και μια μυστήρια ερωτηση τωρα, αν ξερετε να μου απαντησετε και σε αυτη υποκλίνομαι! Τα ενυδρεια τα εχω και τα δυο σε αλλο δωματιο και οχι στο σαλονι ως συνηθως γιατι έχω δυο γιους ταλιμπαν και φοβαμαι για ευνοητους λογους...Εκει μεσα όμως καπνίζω αρκετα. Υπαρχει πιθανοτητα να επηρρεαζεται το νερό των ενυδρειων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Φεβρουαρίου 2013 #56 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Να σου ζήσουν οι "ταλιμπάν" σε πρώτη φάση ! Το να δώσεις τον πλέκο θα είναι μια σωστή κίνηση που μόνο καλά έχει να δώσει ως αποτέλεσμα. Διατηρώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα ζωντανά μας, "παίρνουμε" και τις καλύτερες συμπεριφορές τους. Έκπληξη νούμερο ένα. (Μετά πες μου εσύ αν μπορείς να το βάλεις στο ενυδρείο σου). Έκπληξη νούμερο δύο αν και δεν έχει να κάνει άμεσα με την ερώτηση. (μην αρχίσεις να πετάς όμως σ....η μέσα στο ενυδρείο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #57 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Να σου ζήσουν οι "ταλιμπάν" σε πρώτη φάση ! Το να δώσεις τον πλέκο θα είναι μια σωστή κίνηση που μόνο καλά έχει να δώσει ως αποτέλεσμα. Διατηρώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα ζωντανά μας, "παίρνουμε" και τις καλύτερες συμπεριφορές τους. Έκπληξη νούμερο ένα. (Μετά πες μου εσύ αν μπορείς να το βάλεις στο ενυδρείο σου). Έκπληξη νούμερο δύο αν και δεν έχει να κάνει άμεσα με την ερώτηση. (μην αρχίσεις να πετάς όμως σ....η μέσα στο ενυδρείο) ''Να σου ζήσουν οι "ταλιμπάν" σε πρώτη φάση ! :)'' Σε ευχαριστώ πολυ! ''Μετά πες μου εσύ αν μπορείς να το βάλεις στο ενυδρείο σου'' χαχαχαχαχ! ούτε αυτό μπορώ!! Δηλαδή απο ψάρια που ζούν στο βυθό δεν υπάρχει τίποτα για τα λίτρα μου? Μου φαίνεται οτι έπρεπε να μαζεψω και άλλα φράγκα να πάρω κανα 200αρι! Για την στάχτη θέλει διάβασμα, ήταν πολλά αυτά που έγραωαν τα παιδιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Φεβρουαρίου 2013 #58 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Σε 100 λίτρα μπορείς να βάλεις βυθόψαρα αλλά όχι με ζωοτόκα. Αυτό με τη στάχτη στο έβαλα για να διαβάσεις και κάτι διαφορετικό εκτός από προφίλ ψαριών. Δεν μπορώ να σου τεκμηριώσω αν βλάπτει το κάπνισμα στα ενυδρεία , αλλά φαντάζομαι ότι πολλά παιδιά εδώ μπορούν να σου πουν (μαζί και εγώ) ότι καπνίζουν κοντά στα ενυδρεία τους χωρίς αρνητικές επιπτώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #59 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Σε 100 λίτρα μπορείς να βάλεις βυθόψαρα αλλά όχι με ζωοτόκα. Αυτό με τη στάχτη στο έβαλα για να διαβάσεις και κάτι διαφορετικό εκτός από προφίλ ψαριών. Δεν μπορώ να σου τεκμηριώσω αν βλάπτει το κάπνισμα στα ενυδρεία , αλλά φαντάζομαι ότι πολλά παιδιά εδώ μπορούν να σου πουν (μαζί και εγώ) ότι καπνίζουν κοντά στα ενυδρεία τους χωρίς αρνητικές επιπτώσεις ''Σε 100 λίτρα μπορείς να βάλεις βυθόψαρα'' Μπορείς να μου πείς κάποια απο αυτά για να έχω μια ιδέα? Η στείλε μου ένα λινκ να διαβάσω μόνος μου για να μη κάθεσαι και γραφεις. ''πολλά παιδιά εδώ μπορούν να σου πουν (μαζί και εγώ) ότι καπνίζουν κοντά στα ενυδρεία τους χωρίς αρνητικές επιπτώσεις'' οκ, ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Φεβρουαρίου 2013 #60 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Ρίξε μια ματιά εδώ , αλλά πρόσεχε τις συνθήκες νερού καθώς και τα λίτρα και τις συμβατότητες. Υ.Γ. Όταν κάνεις Παράθεση μια δημοσίευση δεν χρειάζεται να αντιγράφεις από κάτω τα ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #61 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Ρίξε μια ματιά εδώ , αλλά πρόσεχε τις συνθήκες νερού καθώς και τα λίτρα και τις συμβατότητες. Υ.Γ. Όταν κάνεις Παράθεση μια δημοσίευση δεν χρειάζεται να αντιγράφεις από κάτω τα ίδια. οκ! ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 9 Φεβρουαρίου 2013 #62 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 http://www.google.gr/imgres?um=1&hl=el&sa=N&tbo=d&rlz=1C1FDUM_enGR472GR472&biw=1280&bih=709&tbm=isch&tbnid=netSLSDxD6nhnM:&imgrefurl=http://en.wikipedia.org/wiki/File:Corydoras_Albino.jpg&docid=CSAFSp1GvJwssM&imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/Corydoras_Albino.jpg&w=2560&h=1920&ei=QJQWUc3mI8TntQav84CQBQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:0,s:0,i:79&iact=rc&dur=4391&sig=114784148388521345711&page=1&tbnh=185&tbnw=244&start=0&ndsp=15&tx=130&ty=84 εγω προτινω κατι τετοιο... ειναι πολυ ωραια και κινωνικα ψαρια...σε σχέση με τους γλυφτεσ..επισεισ οι γλυφτεσ βγαζουν πολυ βρωμια... μου αρεσει η ψαροσυν8εση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 9 Φεβρουαρίου 2013 #63 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 ποικιλια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 9 Φεβρουαρίου 2013 #64 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 http://www.google.gr/imgres?um=1&hl=el&sa=N&tbo=d&rlz=1C1FDUM_enGR472GR472&biw=1280&bih=709&tbm=isch&tbnid=netSLSDxD6nhnM:&imgrefurl=http://en.wikipedia.org/wiki/File:Corydoras_Albino.jpg&docid=CSAFSp1GvJwssM&imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/Corydoras_Albino.jpg&w=2560&h=1920&ei=QJQWUc3mI8TntQav84CQBQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:0,s:0,i:79&iact=rc&dur=4391&sig=114784148388521345711&page=1&tbnh=185&tbnw=244&start=0&ndsp=15&tx=130&ty=84 εγω προτινω κατι τετοιο... ειναι πολυ ωραια και κινωνικα ψαρια...σε σχέση με τους γλυφτεσ..επισεισ οι γλυφτεσ βγαζουν πολυ βρωμια... μου αρεσει η ψαροσυν8εση... τι ειναι οι "γλυφτεσ" και απο που τη βγαζουν τη βρωμια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 10 Φεβρουαρίου 2013 #65 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 χα χα χα δεν τα ξερουν ολοι αυτα φιλε Vangelis21 μασημένη τροφή ψαχνεισ επρεπε να κανεισ μια αναζητηση.. εν παση περιπτωση και γλυφτεσ λενε τουσ πλεκο επειδη γλυφουν την αλγη κ τα λοιπα... κ λεγοντασ βρωμια εννοω οτι εχουν πολλα περισσοτερα αποβλητα απο τα υπολοιπα ψαρια...! τωρα δεν ξερω τι ακριβωσ εννοεισ απο που... ξεφευγει λιγο .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Φεβρουαρίου 2013 #66 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 χα χα χα δεν τα ξερουν ολοι αυτα φιλε Vangelis21 μασημένη τροφή ψαχνεισ επρεπε να κανεισ μια αναζητηση.. εν παση περιπτωση και γλυφτεσ λενε τουσ πλεκο επειδη γλυφουν την αλγη κ τα λοιπα... κ λεγοντασ βρωμια εννοω οτι εχουν πολλα περισσοτερα αποβλητα απο τα υπολοιπα ψαρια...! τωρα δεν ξερω τι ακριβωσ εννοεισ απο που... ξεφευγει λιγο .... Ψαρια γλυφτες δεν υπαρχουν και κακος τα λενε ετσι οι πετσοπαδες..τα πλεκο ειναι αλγοφαγα ψαρια και τα αγοραζουμε γιατι μας αρεσει και οχι για να μας καθαριζουν το ενυδρεο,ειναι ψαρια και οχι δουλοι. Καλο λοιπον θα ειναι να μαθουμε να λεμε τα ψαρια με το ονομα τους και οχι γλυφτες,καθαριστες η δεν ξερω και εγω τι αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 10 Φεβρουαρίου 2013 #67 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 ο κα8ενασ μπορει να το πει οπωσ 8ελει ... εγω πχ εχω δυο ''γλυφτεσ" κ τουσ αγαπαω πολυ ... κ τουσ λεω γλυφτεσ δεν τουσ 8εωρω δουλουσ γτ εν τελη δεν αφηνω το ενυδρειο μου στην κριση τουσ για το αν πρεπει να ειναι κα8αρο η οχι...!!!ολα τα ψαρια εχουν εμπορικη ονομασια κ ονομασια ειδουσ η οποια επισησ δεν ειναι pleko alla plekostomoi ....κ εδω στην αλεξανδρουπολη κ ενα πιτσιρικι 5 χρονων να ρωτησεισ 8α σοθ πει αυτο ειναι ενασ γλυφτησ... κ δεν 8α 8εωρει οτι ειναι δουλοσ..εσυ μπορεισ να τα λεσ πλεκο...κ οχι πλεκοστομο αλλα εγω αν 8ελω μπορω να τα λεω γλυφτεσ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 10 Φεβρουαρίου 2013 #68 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 κ τελοσ παντων ειναι ασχημη αυτη η στειρα αμφισβητηση του τυπου ααα τι ειπε αυτος ασ το παιξω εξυπνοσ .. εγω ηθελω να βοη8ησω το παιδι που ψαχνει βυθοψαρο οποτε ουτε με νοιαζει τι λεσ κ πωσ φωναζεισ τουσ πλεκοστομουσ.. το σιγουρο ειναι οτι υπαρχει ανεξαρτησια λογου κ ο κα8ενασ μπορει να λεει τα ψαρακια του οπωσ 8ελει ... πχ μπαμπησ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Φεβρουαρίου 2013 #69 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Ναι αλλα ειναι λαθος ολο αυτο που εχει βγει απο τους πετσοπαδες,δεν υπαρχουν γλυφτες,ειναι αλγοφαγα ψαρια! Εσυ αμα θες μπορεις να τους λες Μητσο,Βσιλη,Δημητρη,ομως καιπαλι ειαι αλγοφαγα ψαρια!Ειναι καιρος να σταματησει πια αυτο το πραγμα με τους 'γλυφτες' Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 10 Φεβρουαρίου 2013 #70 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 πεσ τουσ οπωσ 8εσ...ασ μην χαλαμε το 8εμα του παιδιου ..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Φεβρουαρίου 2013 #71 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 πεσ τουσ οπωσ 8εσ...ασ μην χαλαμε το 8εμα του παιδιου ..! Δεν τους λεω οπως θελω,τους λεω ετσι οπως τους λενε! Το θεμα του φιλου δεν χαλαει,ισα ισα μαθαινει πως πραγματικα λεγονται τα ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Φεβρουαρίου 2013 #72 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Υποθετω σε λενε Ζωη, αν οχι σορρυ! Λοιπον φιλη ζωη. Δεν ειναι κακο κουτσομπολευοντας με την παρεα μας να τους λεμε γλειφτες (οχι γλυφτες), αλλα οταν ειμαστε σε ενα φορουμ οπου ο αλλος θα πρεπει να μαθει και να καταλαβει, θα πρεπει να ειμαστε ακριβεις. Κανεις δε θελει να στην πει η να στο παιξει εξυπνος. Εχουμε φτασει στο σημειο σαν κοινωνια οπου οταν καποιος θελει να ειναι σωστος αυτοματα ειναι και "εξυπνακιας". Τα προβληματα που προκυπτουν απο το ονομα "γλειφτης" ειναι πολλα. 1) ολοι νομιζουν οτι μιλαμε για τον στανταρ πλεκο που ολοι ξερουμε αλλα υπαρχουν πολλα ψαρια που "γλειφουν" και κολλουν στα τζαμια του ενυδρειου. Ποιος ειναι απο ολους ο γλειφτης τελικα? 2) Το ξερεις οτι πολλοι νομιζουν οτι ο πλεκο δε χρειαζεται τροφη γιατι "καθαριζει" και τρωει τις αλγες? 3) πριν ειπες οτι βρωμιζει πιο πολυ απο αλλα ψαρια αλλα τον αποκαλεις γλειφτη και καθαριστη. πως γινεται παλι αυτο? 4) το ξερεις οτι πολλοι λενε οτι εχουν 3-4 ψαρια και 2 γλειφτες με αποτελεσμα να μην τα βλεπουν καν σαν ισαξια με τα υπολοιπα ψαρια? Σε αυτο φταινε πιο πολυ απο ολους τα πετ σοπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 10 Φεβρουαρίου 2013 #73 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 δεν υποτιμησα τα ψαρια ....κ δεν διαφωνω με καμια γνωμη οταν μου δινονται τα απαραιτητα επιχειρηματα καλη ωρα οπως αυτη την στιγμη εκανεσ εσυ...αυτο που δεν μου αρεσει ειναι η στειρα αμφισβητηση οπωσ λεω πιο πανω...ο ενασ απο τουσ δυο μου γλυφτεσ δεν ξεκολλαει με τιποτα απο μια γωνια του ενυδρειου κ οταν βαζω σκουπα πραγματικα με πεδευει πολυ ... βγαζουν μεγαλη ποσοτητα αποβλητων δεν μπορω να το πω αλλιωσ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #74 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Zωή σε ευχαριστώ πολύ όπως και όλα τα παιδια που με βοηθανε. Δεν νομιζω όμως οτι χρειαζεται να μαλώνουμε για κατι που όλοι κατα καιρους εχουμε κανει λαθος. Μια ζωη και γω γλυφτες τους λεω αλλα η αληθεια ειναι οτι μονο γλυφτες δεν ειναι! Ειναι πανεμορφα ψαρια. Γλυφτες ειναι οι πετσοπαδες για να παρουν τα λεφτα μας και που ταλαιπωρουν εμας και τα ψαρια μας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 11 Φεβρουαρίου 2013 Author #75 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 Παιδια καλημερα! Ειπα να μοιραστω την χαρα μου σημερα. Οι μετρησεις μου ειναι αμμωνια 0, ΝΟ2 0, PH 7,3-7,4 και ΝΟ3 20-30. Όλα μια χαρα! Εβαλα μπολικο κερατοφυλλο και 4 γκαπυς. Οποτε με τα 5 μικρα πλατυ εχω 9 τωρα. Πιστευω οτι ειμαι καλα δεν θελω να το φορτωσω αλλο. Ισως με καποια βυθοψαρα στο μελλον να το τελειωσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος