Μιχάλης 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #26 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 θεωρω πως πρεπει να μετρας καθημερινα την αμμωνια, να ταιζεις ελαχιστα , να συμπληρωνεις βακτηρια, και να κανεις αλλαγες νερου οποτε η αμμωνια ξεπερναει τα ορια. θεωρητικα αν εκανες το στρωσιμο εδω και ενα μηνα θα πρεπει να εισαι κοντα! προς το παρον ετσι κανω, θα δειξει φιλε μου....ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #27 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 βρες special blend ή εναλλακτικά seachem stability και ρίξε στο ενυδρείο σου... κρίμα για τα ψαράκια εχω ενα της sera για ριξιμο αμμωνιας και νιτρικών. θα κάνει δουλειά, να δοκιμάσω? Ξέρω οτι η sera δεν ειναι και οτι καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #28 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 θεωρω πως πρεπει να μετρας καθημερινα την αμμωνια, να ταιζεις ελαχιστα , να συμπληρωνεις βακτηρια, και να κανεις αλλαγες νερου οποτε η αμμωνια ξεπερναει τα ορια. θεωρητικα αν εκανες το στρωσιμο εδω και ενα μηνα θα πρεπει να εισαι κοντα! βακτηρια συμπληρωνω πάντα 5 ml με κάθε αλλαγή νερου. Να ρίχνω παραπάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #29 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 εχεις δικιο!! πολυ φοβαμαι οτι δεν εγινε σωστη δουλεια... εριχνες φιλε μου τροφη μαζι με καποια βακτηρια ή σκετη τροφη? βακτηρια της sera εριχνα αλλά όχι με την τροφή. Όταν μπήκαν τα ψαρια στο ενυδρειο εριχνα με κάθε αλλαγη νερού 5 ml. Μάλλον την πάτησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Φεβρουαρίου 2013 #30 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 (edited) βακτηρια της sera εριχνα αλλά όχι με την τροφή. Όταν μπήκαν τα ψαρια στο ενυδρειο εριχνα με κάθε αλλαγη νερού 5 ml. Μάλλον την πάτησα αυτο ειναι λαθος φιλε μου! το ξερω βεβαια οτι δεν ευθύνεσαι εσυ για αυτο! οταν στρωνουμε ενα ενυδρειο με βακτηρια, ακολουθουμε της οδηγίες της εταιριας! τωρα μπορεις να ριχνεις βακτηρια καθε βδομαδα(ή αναλογα καθε ποτε λεει η εταιρια την δοση συντήρησης) και ταιζεις ΠΟΛΥ προσεκτικα! αλλαγη νερου οποτε βλεπεις οτι η αμμωνια ανεβαινει! επισης μην μεταφερεις κανενα ψαρι στο αλλο ενυδρειο γιατι εκτος οτι ειναι πολυ μιρκο, υπαρχει περιπτωση να μην ειναι στρωμμενο σωστα! Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2013 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #31 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 αυτο ειναι λαθος φιλε μου! το ξερω βεβαια οτι δεν ευθύνεσαι εσυ για αυτο! οταν στρωνουμε ενα ενυδρειο με βακτηρια, ακολουθουμε της οδηγίες της εταιριας! τωρα μπορεις να ριχνεις βακτηρια καθε βδομαδα(ή αναλογα καθε ποτε λεει η εταιρια την δοση συντήρησης) και ταιζεις ΠΟΛΥ προσεκτικα! αλλαγη νερου οποτε βλεπεις οτι η αμμωνια ανεβαινει! επισης μην μεταφερεις κανενα ψαρι στο αλλο ενυδρειο γιατι εκτος οτι ειναι πολυ μιρκο, υπαρχει περιπτωση να μην ειναι στρωμμενο σωστα! Παιδιά σήμερα ξαναμέτρησα για αμμωνια. Εχω το τεστ κιτ της api. Η μηδενικη αμμωνία πρέπει να είναι ένα ανοικτό κίτρινο χρώμα και εμένα πρασινίζει ακόμη λίγο, που σημαίνει οτι πρέπει να είμαι γύρω στο 0,10 - 0,15(?)..Τι κάνω τώρα? Να το αφήσω ετσι ή να ξανακάνω αλλαγή νερού? Βακτήρια έριξα και τάισα ελάχιστα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Φεβρουαρίου 2013 #32 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ θα έριχνα μια δόση από το σκεύασμα που χρησιμοποιείς και δεν αύριο δεν θα τάιζα. Χωρίς αλλαγή νερού σήμερα. Το τεστ το βλέπεις σε φως ήλιου ή με τεχνητό φωτισμό ; Ρωτάω γιατί μπορεί να μην έχεις αμμωνία αλλά να σου δίνει αυτήν την εντύπωση. Οι συμπεριφορές των ζωντανών , τι σου δείχνουν ; Οι υπόλοιπες μετρήσεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #33 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ θα έριχνα μια δόση από το σκεύασμα που χρησιμοποιείς και δεν αύριο δεν θα τάιζα. Χωρίς αλλαγή νερού σήμερα. Το τεστ το βλέπεις σε φως ήλιου ή με τεχνητό φωτισμό ; Ρωτάω γιατί μπορεί να μην έχεις αμμωνία αλλά να σου δίνει αυτήν την εντύπωση. Οι συμπεριφορές των ζωντανών , τι σου δείχνουν ; Οι υπόλοιπες μετρήσεις ; Γεια σου Δημητρη, ''Εγώ θα έριχνα μια δόση από το σκεύασμα που χρησιμοποιείς'' Εννοείς τα βακτήρια, σωστά? ''Το τεστ το βλέπεις σε φως ήλιου ή με τεχνητό φωτισμό ;'' Στο φως του ηλιου, ναι. Να φανταστεις βγηκα στο μπαλκονι για να ειμαι σιγουρος 100%! ''Οι συμπεριφορές των ζωντανών , τι σου δείχνουν ;'' Μια χαρά φαίνονται προς το παρόν. ''Οι υπόλοιπες μετρήσεις ;'' PH 7,4 - 7,8 NITPIKA 0 NITΡΩΔΗ 30-40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 7 Φεβρουαρίου 2013 #34 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟ2=0 θες να πεις και ΝΟ3=30-40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 7 Φεβρουαρίου 2013 #35 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 εχω ενα της sera για ριξιμο αμμωνιας και νιτρικών. θα κάνει δουλειά, να δοκιμάσω? Ξέρω οτι η sera δεν ειναι και οτι καλυτερο ποιος το λεει παλι αυτο? βακτηρια συμπληρωνω πάντα 5 ml με κάθε αλλαγή νερου. Να ρίχνω παραπάνω? οτι λεει το μπουκαλακι πανω ΑΚΡΙΒΩΣ Παιδιά σήμερα ξαναμέτρησα για αμμωνια. Εχω το τεστ κιτ της api. Η μηδενικη αμμωνία πρέπει να είναι ένα ανοικτό κίτρινο χρώμα και εμένα πρασινίζει ακόμη λίγο, που σημαίνει οτι πρέπει να είμαι γύρω στο 0,10 - 0,15(?)..Τι κάνω τώρα? Να το αφήσω ετσι ή να ξανακάνω αλλαγή νερού? Βακτήρια έριξα και τάισα ελάχιστα.. η αμμωνια πρεπει να ειναι ΜΗΔΕΝ. οχι 0,15 οχι 0,10 οχι 0,05. ΜΗΔΕΝ Γεια σου Δημητρη, ''Εγώ θα έριχνα μια δόση από το σκεύασμα που χρησιμοποιείς'' Εννοείς τα βακτήρια, σωστά? ''Το τεστ το βλέπεις σε φως ήλιου ή με τεχνητό φωτισμό ;'' Στο φως του ηλιου, ναι. Να φανταστεις βγηκα στο μπαλκονι για να ειμαι σιγουρος 100%! ''Οι συμπεριφορές των ζωντανών , τι σου δείχνουν ;'' Μια χαρά φαίνονται προς το παρόν. ''Οι υπόλοιπες μετρήσεις ;'' PH 7,4 - 7,8 NITPIKA 0 NITΡΩΔΗ 30-40 μηπως μπερδευεις τα νιτρικα με τα νιτρωδη? για να δεις αν το τεστ της ΑΠΙ ειναι σωστο κανεις 2 πραγματα. καταρχην ετσι κι αλλιως ΠΑΝΤΑ βγαινουμε στο μπαλκονι. Κοιτας πιο χρωμα ειναι πιο κοντα, και απο εμπειρια μηδενικη πρεπει να εχεις. Κανε και μια μετρηση σε νερο βρυσης να συγκρινεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #36 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟ2=0 θες να πεις και ΝΟ3=30-40 Ναι, συγνωμη παιδια τα μπερδεψα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #37 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 ποιος το λεει παλι αυτο? οτι λεει το μπουκαλακι πανω ΑΚΡΙΒΩΣ η αμμωνια πρεπει να ειναι ΜΗΔΕΝ. οχι 0,15 οχι 0,10 οχι 0,05. ΜΗΔΕΝ μηπως μπερδευεις τα νιτρικα με τα νιτρωδη? για να δεις αν το τεστ της ΑΠΙ ειναι σωστο κανεις 2 πραγματα. καταρχην ετσι κι αλλιως ΠΑΝΤΑ βγαινουμε στο μπαλκονι. Κοιτας πιο χρωμα ειναι πιο κοντα, και απο εμπειρια μηδενικη πρεπει να εχεις. Κανε και μια μετρηση σε νερο βρυσης να συγκρινεις Τα μπερδεψα φιλε. Εχεις δικιο. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές, να σαι καλά! Για την σερα εχω ακούσει πολλούς ¨¨παλιους¨¨ στο χόμπι να την κράζουν. Εγω αυτή τη μάρκα χρησιμοποιώ πάντως και προς το παρόν όλα καλά μου φαίνονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 7 Φεβρουαρίου 2013 #38 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Ασε τον καθενα να κραζει, αν δεν ηξεραν τι εκαναν αυτες οι μαρκες δε θα τις ξεραμε. τελοσπαντων, οτι αποριες εχεις ριξτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 8 Φεβρουαρίου 2013 #39 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Αφου εχεις ΝΟ3 30-40 κανε μια καλη αλλαγη και εισαι ετοιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #40 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Αφου εχεις ΝΟ3 30-40 κανε μια καλη αλλαγη και εισαι ετοιμος.Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Θα ανταποδώσω βοηθώντας και γω στο μέλλον κάποιο νέο στο χόμπι μας. Μία ερώτηση ακόμη σας παρακαλώ γιατί αρχίζω και τα παίρνω στο κρανίο με τις μετρήσεις! Ακολουθώντας τις οδηγίες της API που λέει να βάζουμε το μπουκαλάκι της μέτρησης στο ασπρο πλαίσιο της καρτέλας για να συγκρίνουμε τα χρώματα μου φαίνεται(?) οτι η αμμωνια ειναι στο πράσινο (0,25). Οταν βγάλω το μπουκαλάκι απο το ασπρο πλαίσιο και το κοιταξω προς τον ηλιο το χρώμα του νερού ειναι κιτρινο (0). Ποιο ειναι το σωστο τωρα? Εχω κάνει τα πάντα απο την Δευτερα που πηρα τα τεστ (αλλαγες νερου, βακτηρια, λιγο ταισμα). Το ίδιο φαινομενο παρατηρω και στα τεστ που έκανα στο μικρότερο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Φεβρουαρίου 2013 #41 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Μιχάλη , επέτρεψέ μου να σου πω ότι την έχω πατήσει και εγώ με τα συγκεκριμένα τεστ. Αν κάνεις τα τεστ στη βρύση σου , είμαι 99% σίγουρος ότι θα βγάλεις το ίδιο αποτέλεσμα. Μην αγχώνεσαι , διατήρησε τις ρουτίνες σου και όλα θα πάνε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Φεβρουαρίου 2013 #42 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Θα ανταποδώσω βοηθώντας και γω στο μέλλον κάποιο νέο στο χόμπι μας. Μία ερώτηση ακόμη σας παρακαλώ γιατί αρχίζω και τα παίρνω στο κρανίο με τις μετρήσεις! Ακολουθώντας τις οδηγίες της API που λέει να βάζουμε το μπουκαλάκι της μέτρησης στο ασπρο πλαίσιο της καρτέλας για να συγκρίνουμε τα χρώματα μου φαίνεται(?) οτι η αμμωνια ειναι στο πράσινο (0,25). Οταν βγάλω το μπουκαλάκι απο το ασπρο πλαίσιο και το κοιταξω προς τον ηλιο το χρώμα του νερού ειναι κιτρινο (0). Ποιο ειναι το σωστο τωρα? Εχω κάνει τα πάντα απο την Δευτερα που πηρα τα τεστ (αλλαγες νερου, βακτηρια, λιγο ταισμα). Το ίδιο φαινομενο παρατηρω και στα τεστ που έκανα στο μικρότερο ενυδρειο. τεστ στη βρυση σου εκανες που σου ειπα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #43 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 τεστ στη βρυση σου εκανες που σου ειπα?Ενταξει παιδια Δεν έχω αμμωνια τελικά...Μόλις το έκανα και στη βρύση το τεστ και βγαίνει ίδιο χρώμα με των ενυδρειων μου. Μου έφυγε ενα μεγαλο αγχος τωρα! Ευχαριστώ και πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #44 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Και κάτι ακόμη ρε παιδια. Τις μελανοταινιες τις εδωσα το πρωι. Τωρα έχει μείνει μόνο ο πλέκο στο ενυδρειο και τα μικρά πλατυ στη γεννηστρα. Πότε μπορώ να βάλω καινουρια ψαρια εφοσον το νερό τωρα ειναι οκ?? Τα πλάτυ πρεπει να αναπτυχθούν πλήρως πριν τα βάλω στο μεγάλο ενυδρείο ή μπορω να τα βγάλω απο την γεννήστρα και πιο πριν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 8 Φεβρουαρίου 2013 #45 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 ποσο ειναι τωρα? δεν χρειαζεται να αναπτυχθουν εντελως για να βαλεις στο ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #46 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 ποσο ειναι τωρα? δεν χρειαζεται να αναπτυχθουν εντελως για να βαλεις στο ενυδρειο! Μισο εκατοστό περιπου τα υπολογιζω, ενα μήνα ειναι στη ζωη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 8 Φεβρουαρίου 2013 #47 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Τα ψαρια τα βαζεις τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 8 Φεβρουαρίου 2013 #48 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 βουτα τα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Φεβρουαρίου 2013 #49 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Ενταξει παιδια Δεν έχω αμμωνια τελικά...Μόλις το έκανα και στη βρύση το τεστ και βγαίνει ίδιο χρώμα με των ενυδρειων μου. Μου έφυγε ενα μεγαλο αγχος τωρα! Ευχαριστώ και πάλι //edit : Τα ψαράκια βάλε τα τώρα μέσα ! Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2013 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #50 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Τώρα που θα βαλω τα μικρά πλάτυ με τι άλλο να τα συνδυάσω?? Ακούω ιδέες και συμβουλές. Eκτός απο guppies και mollies τι άλλο μπορώ να βάλω? Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές στα λίτρα μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος