Jump to content

Γεια Χαρα Σε Όλους!

Μιχάλης

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα! :) Είμαι 32 χρονών και ζω στο Βόλο. Απο 15 χρονών είχα γυάλες με χρυσόψαρα, πλαστικά ενυδρειάκια με χελώνες κτλ......Τα αποτελέσματα γνωστά ιδιως με τα χρυσόψαρα που ζούσαν το πολύ 1 χρόνο. Τα χελωνάκια απο τυχη μάλλον έζησαν μια χαρα αλλά μεγάλωσαν τοσο που δεν χωρουσαν αλλο στο ενυδρειο και αφέθηκαν ελέυθερα απο τον πατέρα μου σε ένα ποτάμι του Πηλίου...!!!!

Τώρα αποφάσισα μετά απο τόσα χρόνια να ασχοληθώ σοβαρά με το χόμπι και αγόρασα ενα 100 λιτρο ενυδρειο της MP και κράτησα και το 25 λιτρο που είχα (ιταλικό-μάρκα αγνωστη). Πρίν το αγοράσω διάβασα αρκετές πληροφορίες ώστε να κινηθώ σωστά αλλα παρόλο που διάβασα παλι τις έκανα τις βλακείες μου ως αρχάριος....χαχα!

Στο 25 λιτρο εχω μωρά platy (12) και στο 100λιτρο δυο θυλυκα platy (ο μπαμπάς με χαιρέτισε), 3 μελανοταινιες και ενα pleco. Aπο φυτά 6 ανούμπιες (οι 2 nanas), 1 βαλισνέρια και ενα που απλώνεται σαν γρασίδι (δεν ξερω πως λέγεται). Τωρα στα λάθη μου. Εκανα ένα μήνα στρώσιμο, εδωσα όλα τα χρηματα που διεθετα για φυτα και δεν πηρα τεστ νερου!!! :bigemo_harabe_net-126:

Ακουσα τον πετσοπα που μου ειπε οτι σε καινουρια ενυδρεια δεν χρειαζεται τεστ!!!! (δεν φταιει αυτος βεβαια, με βολεψε η απαντηση του μιας που δεν ειχα χρηματα..). Ετσι έχασα τον αρσενικο Platy....Tώρα έχω παραγγειλει το πακετο της API (απο Δευτέρα θα το έχω μάλλον) και πολυ φοβάμαι οτι αυτα που θα δειξουν τα τεστ δεν θα μου αρεσουν και πολύ. Οπότε όταν κάνω τα τέστ θα σας ενοχλησω για να μου πειτε πως θα κατεβάσω τις πιθανοτατα ανεβασμένες τιμές του νερου.

Τώρα να κάνω και δυό ερωτησούλες? Η μια έχει να κάνει με τις μελανοταινιες. Ειδα σε κάποια φόρουμ (οχι σε αυτο) οτι υπάρχουν συνχομπίστες που βάζουν μελανοταινιες με platy...Aλλά το έψαξα πιο πολύ και είδα οτι τελικά δεν ταιριάζουν και πολύ. Ο πετσοπας ειπε οτι μια χαρα συμβιώνουν αλλά δεν τον εμπιστευομαι πια. Μεταξύ τους μια χαρά ειναι τα ψαρια αλλά με τις τιμές του νερού τι γινεται. Διαβασα οτι ζουν σε διαφορετικές σκληρότητες αλλά δεν έχουν και μεγάλες διαφορές απο την άλλη. Τι να κάνω?

Η δευτερη ειναι οτι έχω πάει σε καμιά δεκαρια πετσοπ στο Βόλο (σχεδόν σε όλα) και δεν βρίσκω κερατόφυλλο! Νόμιζα οτι δεν είναι και τόσο σπάνιο το συγκεκριμένο φυτό. Υπάρχει άλλος Βολιώτης εδώ στο φόρουμ που να εχει και να μπορει να δώσει? θα το εκτιμουσα πολύ...

Αυτα προς το παρόν, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια και χαίρομαι που μπήκα στη μεγάλη παρέα σας!

Φιλικά,

Μιχάλης

Καλώς ήρθες Μιχάλη και καλή διαμονή.

Επειδή εδώ είναι η κατηγορία για τα καλωσορίσματα, θα σε παρακαλέσω να ανοίξεις ένα θέμα στην Κατηγορία του γλυκού νερού για να συζητήσουμε τις απορίες σου. :)

Γειά σου Δημήτρη, γειά σου Στάθη! Καλώς σας βρήκα.:)

''....θα σε παρακαλέσω να ανοίξεις ένα θέμα στην Κατηγορία του γλυκού νερού για να συζητήσουμε τις απορίες σου...''

Φυσικά, κανένα πρόβλημα παιδιά!

Καλώς όρισες.

:welcome:

Καλώς όρισες στο aquazone και καλή διαμονή!

Καλωσόρισες στην μεγαλύτερη Ελληνική ενυδρειακή εγκυκλοπαίδεια και καλή διαμονή να έχεις! :)

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά. Να είστε όλοι καλά!:)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...