Jump to content

Kostaskappa Cube!

kostaskappa

Recommended Posts

Λοιπον!ο γνωστος κυβος της anubia με διαστασεις μουρλια 60x60x65,sump 40x40x50 το οποιο θα δουλευει σαν ενα μεγαααααλο εξ.φιλτρο,με sera siporax για βιολογια,ανθρακα,σφουγγαρι και υαλοβαμβακα και για επιστροφη την aquaclear 110 στα 3800 l/h!απο φωτισμο 2 Τ8 στο μαμα φωτιστικο (μια daylight και μια power glo) και τιποτε αλλο!ακουω προτασεις!θελω ενα δυο ψαρια σε μεγαλο μεγεθος!απο aquascape θα ειμαι στο πολυ αδειος,μονο χαλαζιακη αμμος και κανα κοτρονι η καμια ριζα,για να υπαρχει χωρος για τα ψαρια!θελω xl κατασταση,μιας και το ενυδρειο θα στηθει σαλονατο!θα ηθελα και αγρια ψαρια αν ειναι δυνατον!ακουω προτασεις!αν το ειχατε εσεις πως θα το κανατε;;;;;;

Kώστα, εγώ σου είχα πει την άποψη μου. Το μήκος σου είναι λίγο για να φιλοξενήσεις μεγάλα ψάρια.

Αν θες, κάντο βιοτοπικό αμαζονίου(τι είπα ο αφρικανός. Θα με ξεκληρίσουν), ή ένα ωραιότατο tanganyika.

Βρε καλως τον...

Το ενυδρειο σου ειναι μικρο ρε για μεγαλα ψαρια,βαλε μικρα να το ευχαριστηθεις!

Κανενα πακου ισως....;;;;κωθτακη,εσυ ασε ρε φιλε!!δεν ξερεις!!!χεχεχεχε.....

Μικρο ενυδρειο για πιρανια που πανε και κοπαδι...μαλλον εσυ εισαι αδιαβαστος!Αυριο με τον κηδεμονα σου :P

Μικρο ενυδρειο για πιρανια που πανε και κοπαδι...μαλλον εσυ εισαι αδιαβαστος!Αυριο με τον κηδεμονα σου :P

Ουουστ! Θα ερθεις ρε παλικαρι μου στο καινουργιο σπιτι να κερασω καφεδακι να δεις τον υφαλο και τον κυβο;;;;;δηλαδη μονο στο φορουμ θα τα λεμε;;

Και μια ερωτηση ρε παιδια,το ενυδρειο καθαριστικε οσο δεν παει,ομως καποιες κιτρινιλες στον σωληνα υπερχειλισης και τον σωληνα της επιστροφης δεν καταφερα να τα καθαρισω.ισως βγαλει λιγη (ελαχιστη) αλμυρα,οποτε σκεφτομαι να το παω σε αφρικανες.να πεταξω μεσα χαλαζιακη αμμο,μερικες μεγαλες κοτρονες,και αφρικανες!τι λετε;tanganyika φαση!

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

Πιστευω οτι κατι σε Ταγκανικα θα ηταν ωραια ιδεα,αλλα μην περιμενεις μεγαλα ψαρια.Θα χρειαστεις κελυφοι απο σαλιγκαρια και ισως και μερικες πετρες.

Αν θες να πας προς Αφρικη μερια,πες μου να σου μεταφερω εκει το θεμα για να παρεις περισσοτερες ιδεες για την ψαροσυνθεση.

εγω θα σου πω τι θα εκανα στην θεση σου, αν και πολυ θα μ'αρεσε να εβλεπα ενα ακομα αφρικανικο!

αν μπορουσα να αλλαξω το υψος του νερου, θα το κατεβαζα και θα εκανα ενα paludarium!! νομιζω οτι οι διαστασεις σου ειναι ιδανικες! ;)

αν δεν γινεται κατι τετοιο, τοτε ελα προς την "πετρινη" πλευρα και θα τα βρουμε! :)

Paludarium δεν θα ηθελα γιατι το θελω γεματο!μαλλον με βλεπω να γινομαι αφρικανος!θα παω να βρω καμια πετρα απο κανενα ποταμακι,θα βαλω και καμια δεκαρια κιλα αραγωνιτη,sera siporax και καθαρισα....!απλα δεν ξερω με τι ψαρια να παιξω!

Λοιπόν. Το ενυδρείο σου τώρα το φαντάζομαι με άμμο. Στην μέση προς την πλάτη μεγάλη στοίβα πέτρες. Δεξιά, αριστερά και μπροστά μεγάλος χωρος ο οποίος καλύπτεται με κοχύλια!

Εγώ σου προτείνω n.leleupi και l.ocelatus(αν βρεις τα gold θα είσαι κορυφή). Θα μου άρεσε β'εβαια στην επιλογη πετρόψαρου πιο πολύ τα brichardi, αλλά αν τα βάλεις δεν βάζεις 2ο είδος καθώς είναι υπερπροστατευτικά μρ τον γόννο, ή τους κάλβους, αλλά αν τους βάλεις δεν θα δεις γόννο απο τα κολυλόψαρα.

ριξε μια ματια εδω!

καλυτερα να πας σε species ενυδρειο ή το πολυ 2 ειδων(και αυτο με επιφύλαξη)

εχεις να επιλεξεις σε πετροψαρα ή κοχυλοψαρα(συνδιασμος των 2 υπο συνθηκες)

επισης, επειδη τωρα τελευταια βλεπω τα μαγαζια να φέρνουν πολυ σπανια ψαρια, μπορεις να στησεις κατι αξιολογο που δεν βλεπουμε συχνα! ;)

Λοιπόν. Το ενυδρείο σου τώρα το φαντάζομαι με άμμο. Στην μέση προς την πλάτη μεγάλη στοίβα πέτρες. Δεξιά, αριστερά και μπροστά μεγάλος χωρος ο οποίος καλύπτεται με κοχύλια!

Εγώ σου προτείνω n.leleupi και l.ocelatus(αν βρεις τα gold θα είσαι κορυφή). Θα μου άρεσε β'εβαια στην επιλογη πετρόψαρου πιο πολύ τα brichardi, αλλά αν τα βάλεις δεν βάζεις 2ο είδος καθώς είναι υπερπροστατευτικά μρ τον γόννο, ή τους κάλβους, αλλά αν τους βάλεις δεν θα δεις γόννο απο τα κολυλόψαρα.

Έχω τη συγκεκριμένη σύνθεση σε 200 λίτρα. Τα L. ocellatus είναι "τρελά" και οι κάλβοι ξεθαρρεύουν όταν υπάρχουν τέτοια ψαράκια μέσα.

Έχω τη συγκεκριμένη σύνθεση σε 200 λίτρα. Τα L. ocellatus είναι "τρελά" και οι κάλβοι ξεθαρρεύουν όταν υπάρχουν τέτοια ψαράκια μέσα.

Απλά επειδή οι κάλβοι είναι κτητικοί, και το ενυδρείο είναι κύβος, είναι λίγο στριμωχτά τα πράγματα. Δεν λέω πως δεν γίνεται, απλά θέλει ψάξιμο.

Απλά επειδή οι κάλβοι είναι κτητικοί, και το ενυδρείο είναι κύβος, είναι λίγο στριμωχτά τα πράγματα. Δεν λέω πως δεν γίνεται, απλά θέλει ψάξιμο.

Συμφωνώ Παναγιώτη , απλώς παραθέτω την εμπειρία μου , μιας και έχω τη συγκεκριμένη σύνθεση. :)

ωραίες διαστάσεις .γνώμη μου Άφρικά μα μεν .

παιδια οχι leleupi, καλβοι kai brichardi σε 60 εκ ενυδρειο με συγκατοίκους κιολας, θα γινει σφαγη!

επειδη βλεπω οτι ο φιλος θελει κατι διαφορετικο εγω θα προτεινα ζευγαρι με eretmodus(μπορει να μπει και 6αδα αλλα δεν ξερω αν τον παιρνει. μπορει να το δοκιμασει και βλεπει) αλλιως μπορει να βαλει ενα χαρεμακι με lαmprologus callipterus! o αρσενικος φτανει τα 15εκ. τα θηλυκα πολυ πιο μικρα! ο λογος του μεγεθους του ειναι για να μπορει να κλεβει κοχυλια απο αλλα ψαρια!

Στάθη , νομίζω ότι ο Παναγιώτης πρότεινε κάλβους με L. ocellatus σαν σύνθεση. :)

Παιδιά, διαβάστε καλύτερα αυτά που εγραψα. Δεν πρότεινα ζευγάρια. Για species του πρότεινα.

Εκτός απο το συνδιασμό leleupi με ocelatus που ίσως μπορει να βάλει.

Σκέψου και τα julidochromis Πάντως.

για να μην μπερδευτει ο φιλος, συνδιασμος 2 ειδων δεν μπορει να γινει σε αυτο το ενυδρειο ουτε με καλβους ουτε με λελεουπι! μιλαμε για ψαρια που προτεινονται για 150 λιτρα με το αναλογο μηκος! species ή τα julidochromis με πετροψαρα που ειπε ο Παναγιωτης τοτε πιο λογικο μου φαινεται να πετυχει! :)

για να μην μπερδευτει ο φιλος, συνδιασμος 2 ειδων δεν μπορει να γινει σε αυτο το ενυδρειο ουτε με καλβους ουτε με λελεουπι! μιλαμε για ψαρια που προτεινονται για 150 λιτρα με το αναλογο μηκος! species ή τα julidochromis με πετροψαρα που ειπε ο Παναγιωτης τοτε πιο λογικο μου φαινεται να πετυχει! :)

τα julidochromis είναι πετρόψαρα. Με κάποιο shell-dweller πάνε. Αν μπει και 2ο πετρόψαρο θα γίνει μολόημα...

τα julidochromis είναι πεtρόψαρα. Με κάποιο shell-dweller πάνε. Αν μπει και 2ο πετρόψαρο θα γίνει μολόημα...

μπερδευτικα! :D

julidochromis με κοχυλοψαρα εννοουσα!

αν και οι διαστασεις δεν βοηθανε, πονταρω στο πλατος του ενυδρειου, στο χαρακτήρα των julis και σε ενα εξυπνο στησιμο για να πετυχει!

Έγινε επεξεργασία - adlib

Κλασσικός ο συνδυασμός σε αυτά (ή λίγο περισσότερα) λίτρα, που ανέφερε παραπάνω ο Παναγιώτης, είναι κάποιο από τα μικρόσωμα των julidochromisme με ένα μικρό χαρέμι από κοχυλόψαρα όπως τα Neolamprologus multifasciatus αλλά κατά την γνώμη μου τα λίτρα είναι λίγα για δύο είδη...

Καλύτερα τα Julidochromis μόνα τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...