Jump to content

Φωτιστικο Με Led

kreon68

Recommended Posts

Γεια σε ολους και συγχαρητιρια για το foroum.

Το θεμα μου ειναι να κατασκευασω ενα φωτιστικο για το ενυδρειο μου (720lt) ΜxYxΠ 200cm x 72cm x 52cm διοτι λογω διαστασεων ειναι πολυ ακριβα τα ετοιμα. Καποια που ειδα με led με προβληματισαν με τις θερμοκρασιες χρωματος που χρησιμοποιουν οπως επισης και με τα lumen ( ειναι λιγα θεωρω). Θελω να το κανω με led για λογους οικονομιας αλλα και για λογους καλυτερης προσομοιωσης με την φωτεινοτητα του 24ωρου.

Μπορει καποιος να με βοηθησει για το ποσα loumen χρειαζεται και σε τι αναλογια να ειναι τα λευκα led εναντι των μπλε ή και καποιου αλλου χρωματος. Στο internet αυτα που κυκλοφορουν ειναι κατασκευασμενα με λευκα led 10000Κ ενω τα μπλε ειναι 460nm σε αναλογια 5 λευκα/4 μπλε.

Αυτη τη στιγμη τα φυτα μου ειναι δυο τρεις ανουμπιες σκεπασμενες με τριχοειδη αλγη (οπως και το υπολοιπο ενυδρειο). Ο φωτισμος ειναι απο Τ5 λευκες συνολικης ισχυς 350w περιπου. Ευχαριστω εκ των προτερων

Ξερεις να το κατασκευασεις φιλε?

Θελει καποιες σχετικες γνωσεις,η αναλογια ειναι καλη αυτη και ας προσθεσεις κανενα χρωματακι πρασινο,κοκκινο,uv

Ξερεις να το κατασκευασεις φιλε?

Θελει καποιες σχετικες γνωσεις,η αναλογια ειναι καλη αυτη και ας προσθεσεις κανενα χρωματακι πρασινο,κοκκινο,

Σ΄ ευχαριστω φιλε. Η κατασκευη ειναι το ευκολο μερος της υποθεσης. Το δυσκολο ειναι ο υπολογισμος των συνολικων loumen που χρειαζετε το ενυδρειο για τα λιτρα του.

γεια σου φίλε μου 30-50 lumens ανάλογα με τα φυτά που θέλεις να βάλεις

δες εδώ έχει πολλά http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=led+30w+cool+white+bulb+&_trksid=p5197.c0.m1950

Αυτα που βλεπεις στα 10000 ειναι για θαλασσινο και οχι για φυτεμενο...για φυτα

Κοιτας απο 3000-4500 και 6000-7000 και απο χρωμα πας σε κοκκινο και οχι μπλε διοτη (λενε) φερνει αλγες....

Για λουμεν εψαχνα και εγω την αναλογια, αλλα δεν την βρηκα(οχι γιατι δεν υπαρχη)....

Μετα απο ψαξιμο και σε φορουμ της Αμερικης κατελειξα στα εξης: φωτισμος σε λουμεν για τα 720lt που εχω περιπου στα 4000, και θερμοκρασια φωτος 6500κ. Η αντιστοιχια των λουμεν σε βατ ειναι περιπου 120w. Εχω βρει λεντοταινια αδιαβροχη 14,4w/m και θα προχωρισω στην κατασκευη. Εδω να σημειωσω οτι θα μπουν ενδιαμεσα και δυο ταινιες rgb για να δωσω χρωμα την ημερα στα ψαρια και τα φυτα ενω το βραδυ θα φωτιζει blue moon. Θα εχω και φωτο με την κατασκευη οπως επισης και πληροφοριες για το πως θα δουλευουν αυτοματα στις ωρες που πρεπει να αναβουν και να σβηνουν παντα ντιμαριζομενα οσο πιο φυσικα γινεται.

• 2 weeks later...

Πολύδιαφωτιστική η περίπτωση σου και το προτζεκτ σου. με ενδιαφέρουν κι εμένα οι λεντοτενίες...Καλη επιτυχια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...