johnbaggios 1 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Σημερα το πρωι βρηκα νεκρο εκτος ενυδρειου τον αρσενικο μου Borleyi.Ειχα αφησει αρκετα ανοιχτο το καπακι του ενυδρειου για να προστατεψω καπως της λαμπες απ τους υδρατμους κ πηδηξε ο ανοητος.Θεμα κηνηγητου απο αλλο ψαρι δεν υπαρχει αφου ειναι μονος με μια θυληκη κ δυο μικρα saulosi σε ενυδρειο με μηκος 160εκ..Το ενυδρειο τρεχει μια εβδομαδα αλλα ειναι με μπολι κ εχει μηδενικα Nh3 Nh4 No2.Mπορει να πηδηξε εκτος γιατι φταιει κατι με το νερο?Οι σιλικονες του ενυδρειου ειχαν μπει περιπου 10 μερες πριν το γεμισω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 1 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 κρίμα.. από περιέργεια νομίζω.. απλά πήδηξε και πάρ'τον έξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 1 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 εγινε ξεπλυμα του ενυδρειου πριν μπουν τα ψαρια? ανθρακα εβαλες? ποσες μερες ηταν μεσα στο ενυδρειο το ψαρι και γενικα ποτε εβαλες ψαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 1 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 επισης μετρησεις εκανες με υγρα τέστ ή στικακια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 1 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Αρκετα ψαρια εαν βρουν ανοιχτο καπακι πηδουν,μην ανησυχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 1 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Σημερα το πρωι βρηκα νεκρο εκτος ενυδρειου τον αρσενικο μου Borleyi.Ειχα αφησει αρκετα ανοιχτο το καπακι του ενυδρειου για να προστατεψω καπως της λαμπες απ τους υδρατμους κ πηδηξε ο ανοητος.Θεμα κηνηγητου απο αλλο ψαρι δεν υπαρχει αφου ειναι μονος με μια θυληκη κ δυο μικρα saulosi σε ενυδρειο με μηκος 160εκ..Το ενυδρειο τρεχει μια εβδομαδα αλλα ειναι με μπολι κ εχει μηδενικα Nh3 Nh4 No2.Mπορει να πηδηξε εκτος γιατι φταιει κατι με το νερο?Οι σιλικονες του ενυδρειου ειχαν μπει περιπου 10 μερες πριν το γεμισω. συμβαινει, δυστυχως Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 1 Φεβρουαρίου 2013 Author #7 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Το ενυδρειο δεν σκεφτηκα να το πλυνω δυστυχως.Παντως το καθαρισα πολυ σχολαστικα,μεχρι κ ηλ. σκουπα εβαλα.Το ψαρι ηταν 2 μερες εντος.Το ενυδρειο το δουλεψα ενα 30ωρο με νερο βρυσης κ seachem prime κ την επομενη μερα συμπληρωσα 50% μπολι κ ζουμια απο φιλτρο στρωμενο.Οι μετρησεις εγιναν με υγρα τεστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 2 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Η οικονομικη κριση φταιει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Θα τον κυνηγουσε καμια τραπεζα να του παρει το ενυδρειο!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!H μπορει να ειχε προβληματα με τη θυλικια του ***************!!!!!!!Να τον απατουσε με κανενα saulosi(xixi)!!!!Κριμα παντως ρε σειρα,ητανε ψαρουκλα!!!!!Αλλα μην ανχωνεσαι θα βρεθει κανενας συνχομπιστας που να εχει borley και θα σου δωσει κανα αρσενικο!!!!Εγω σε ειπα........................βαλε κανα ματοχαντρο!!!!!!!Με τετοια ενυδρειαρα πολλα μπορει να συμβουν!!!!! mod note: Φίλε πρόσεχε πως εκφράζεσε!!! Δεν είσαι ούτε στο σπίτι σου ούτε στο καφενείο!!! Έγινε επεξεργασία 5 Φεβρουαρίου 2013 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #9 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Χα χα χα... .Ε δεν πεζεσαι ρε φιλε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #10 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Μολις ξαναεκανα υγρες μετρησεις κ εχω Νο2 0.5!Να αδειασω το μισω νερο κ να βαλω βακτυριδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 2 Φεβρουαρίου 2013 #11 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Καλό είναι να κάνεις μια αλλαγή νερού και να ενισχύσεις λίγο με βακτήρια όπως λες, αλλά μπορείς να εντοπίσεις το λόγο της ανόδου των Νο2 ; Αφού έχεις μπολιάσει το φίλτρο , να είσαι προσεκτικός με το τάισμα και που και που να ρίχνεις λίγα βακτήρια για ενίσχυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #12 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Το λαθος μου ητανε οτι επειδη εριξα μπολι εριχνα τροφη κανονικα κ λιγο παραπανω γιατι νομιζα οτι επρεπε να φανε τα ψαρια αλλα κ τα βακτυριδια.Απο δω κ περα θα ταϊζω απειροελαχιστα,θα ριχνω συχνα βακτυριδια,θα κανω ανα 2 μερες μετρησεις κ αν χρειαστει θα αλλαξω κ νερο εως οτου φτασει Νο2 στο 0 κ Νο3 στο 10 εως 25.Μετα θα μπορω να προσθεσω ψαρια.Ετσι με συμβουλεψε τηλεφωνικα καποιος φιλος απ το φορουμ.Σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #13 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Ξερει κανεις αν αραγες υπαρχει το ενδεχομενο το Borleyi να πηδηξε εκτος επειδη ηταν ανεβασμενο το Νο2 στο 0.5 ή ηταν περισσοτερο τυχαιο γεγονος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 2 Φεβρουαρίου 2013 #14 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Το λαθος μου ητανε οτι επειδη εριξα μπολι εριχνα τροφη κανονικα κ λιγο παραπανω γιατι νομιζα οτι επρεπε να φανε τα ψαρια αλλα κ τα βακτυριδια.Απο δω κ περα θα ταϊζω απειροελαχιστα,θα ριχνω συχνα βακτυριδια,θα κανω ανα 2 μερες μετρησεις κ αν χρειαστει θα αλλαξω κ νερο εως οτου φτασει Νο2 στο 0 κ Νο3 στο 10 εως 25.Μετα θα μπορω να προσθεσω ψαρια.Ετσι με συμβουλεψε τηλεφωνικα καποιος φιλος απ το φορουμ.Σωστα? Μην το παρακάνεις με το σκεύασμα. Όχι ότι είναι κακό αλλά παν μέτρον άριστον. Βάζε τις κανονικές δόσεις για τα λίτρα σου. Ξερει κανεις αν αραγες υπαρχει το ενδεχομενο το Borleyi να πηδηξε εκτος επειδη ηταν ανεβασμενο το Νο2 στο 0.5 ή ηταν περισσοτερο τυχαιο γεγονος? Αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να σου το απαντήσω με σιγουριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 2 Φεβρουαρίου 2013 #15 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 τυχαιο γεγονος λιγο δυσκολα Γιαννη! δεν ειχε λογο να συμπεριφερθεί ετσι! τα υπολοιπα σωστα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 3 Φεβρουαρίου 2013 Author #16 Share 3 Φεβρουαρίου 2013 Ok σας ευχαριστω ολους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 4 Φεβρουαρίου 2013 Author #17 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Ξαναεκανα μετρισεις σημερα.Νh3:0 Nh4:0 No2:0.5 παλι κ αγορασα τεστ Νο3:75mg/ltr.Αγορασα επισης κ εβαλα ανθρακα κ seachem clarity.Καποιος εμπειρος χομπιστας μου ειπε να συνεχισω με βακτηρια κ να μην κανω αλλαγη νερου για να μην χαλασω τον κυκλο του αζωτου.Τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Φεβρουαρίου 2013 #18 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 αφου μετρας ΝΟ3 εισαι καλα! το ΝΟ2 τεστ μπορει να μην δειχνει ξεκαθαρα! sτο στρωσιμο δεν κανουμε αλλαγη για να μην χαλασουμε την διαδικασία! μια αλλαγη νερου 50% τωρα και λογικα θα εισαι μια χαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Φεβρουαρίου 2013 #19 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Ξαναεκανα μετρισεις σημερα.Νh3:0 Nh4:0 No2:0.5 παλι κ αγορασα τεστ Νο3:75mg/ltr.Αγορασα επισης κ εβαλα ανθρακα κ seachem clarity.Καποιος εμπειρος χομπιστας μου ειπε να συνεχισω με βακτηρια κ να μην κανω αλλαγη νερου για να μην χαλασω τον κυκλο του αζωτου.Τι λετε? Το clarity γιατί το πήρες ; Τον άνθρακα τον πήρες σε περίπτωση που έχει μείνει τίποτα από τις σιλικόνες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #20 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 αφου μετρας ΝΟ3 εισαι καλα! το ΝΟ2 τεστ μπορει να μην δειχνει ξεκαθαρα! sτο στρωσιμο δεν κανουμε αλλαγη για να μην χαλασουμε την διαδικασία! μια αλλαγη νερου 50% τωρα και λογικα θα εισαι μια χαρα! Γιατι φιλε Σταθη ειμαι μια χαρα?Αφου η ενδειξηΝΟ3 75 ειναι πολυ μεγαλη.Τι εννοεις το ΝΟ2μπορει να μην δειχνει ξεκαθαρα?Να σου πω την αληθεια δεν καταλαβα.Και αφου στο στρτωσιμο δεν κανουμε αλλαγη εγω γιατι να κανω 50%?Μολις μου απαντησεις κ σε κατανοησω πληρως κ με την συμφωνη προτροπη του dpap θα προχωρισω σε αλλαγη νερου.Σορρυ αν σας κουραζω με τις συνεχωμενες αποριες μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #21 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 Το clarity γιατί το πήρες ; Τον άνθρακα τον πήρες σε περίπτωση που έχει μείνει τίποτα από τις σιλικόνες ; Το clarity οπωςκ τον ανθρακα τον πηρα οντως για τυχον υπολειματα σιλικονης.Στον κατασκευαστη του ενυδρειου του ειχα παει κ μου κολλησε πλατες της Juwel για backgraound.Επειδη ομως φαινοταν κατι μικροαρμοι στις ενωσεις χρησιμοποιησα καφε σιλικονη (σε παραπλησιο χρωμα με αυτο των πλατων) για καλυτερο αισθητικο αποτελεσμα. Δεν βρηκα καφε ενυδρειακη σιλικονη κ χρησιμοποιησα την SOUDAL.Δεν μπορεσα να καταλαβω αν ειναι τοξικη η οχι κ γι αυτο πηρα ανθρακα κ clarity,να περισωσω οσο μπορω την κατατασταση.Το μονο που γραφει επανω ειναι οτι δεν περιεχει διαλυτες κ hydrofuge.Ξερει κανεις αν η συγκεκριμεη σιλικονη ειναι τοξικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 5 Φεβρουαρίου 2013 #22 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 Γιατι φιλε Σταθη ειμαι μια χαρα?Αφου η ενδειξηΝΟ3 75 ειναι πολυ μεγαλη.Τι εννοεις το ΝΟ2μπορει να μην δειχνει ξεκαθαρα?Να σου πω την αληθεια δεν καταλαβα.Και αφου στο στρτωσιμο δεν κανουμε αλλαγη εγω γιατι να κανω 50%?Μολις μου απαντησεις κ σε κατανοησω πληρως κ με την συμφωνη προτροπη του dpap θα προχωρισω σε αλλαγη νερου.Σορρυ αν σας κουραζω με τις συνεχωμενες αποριες μου. Το clarity οπωςκ τον ανθρακα τον πηρα οντως για τυχον υπολειματα σιλικονης.Στον κατασκευαστη του ενυδρειου του ειχα παει κ μου κολλησε πλατες της Juwel για backgraound.Επειδη ομως φαινοταν κατι μικροαρμοι στις ενωσεις χρησιμοποιησα καφε σιλικονη (σε παραπλησιο χρωμα με αυτο των πλατων) για καλυτερο αισθητικο αποτελεσμα. Δεν βρηκα καφε ενυδρειακη σιλικονη κ χρησιμοποιησα την SOUDAL.Δεν μπορεσα να καταλαβω αν ειναι τοξικη η οχι κ γι αυτο πηρα ανθρακα κ clarity,να περισωσω οσο μπορω την κατατασταση.Το μονο που γραφει επανω ειναι οτι δεν περιεχει διαλυτες κ hydrofuge.Ξερει κανεις αν η συγκεκριμεη σιλικονη ειναι τοξικη? στρωσιμο του ενυδρειου λεμε μεχρι να αρχισουμε να μετραμε ΝΟ3! εσυ εχεις μετρησιμα ΝΟ3 και ειναι λογικο να μετρας πολλα! για αυτο κανεις μια μεγαλη αλλαγη, για να πεσουν σε φυσιολογικα επιπεδα και μετα εισαι ετοιμος για ψαρια! την σιλικονη που εβαλες δεν την ξερω! ποτε ομως δεν βαζουμε σιλικονη που να μην λεει, 100% καθαρη ή για ενυδρειακη χρηση! επρεπε να το αφησεις ετσι και με τον καιρο η αλγη θα το κάλυπτε! εχεις καποιο λινκ να την δουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 5 Φεβρουαρίου 2013 #23 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 με φοβίζει το γεγονός ότι η σιλικόνη δεν είναι για ενυδρεία,ελπίζω να μην είναι και κατά της μούχλας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Φεβρουαρίου 2013 #24 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 με φοβίζει το γεγονός ότι η σιλικόνη δεν είναι για ενυδρεία,ελπίζω να μην είναι και κατά της μούχλας... Αυτό φοβάμαι και εγώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #25 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 Το link της εταιριας ειναι www.soudal.com. Μπηκα αλλα δεν εβγαλα ακρη.Εστειλα e-mail.Ευελπιστω να μου απαντησουν.Αν δεν ειναι καταλληλη για ενυδρειακη χρηση θα την βγαλω με ευκαιρια κ την μεγαλη αλλαγη νερου που πρεπει να κανω.Και παλι σας ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος