ebenos 13 Φεβρουαρίου 2013 #76 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 Δεν τίθεται λόγος περί ιατρικών γνώσεων, εξάλλου ο Σταμάτης είναι πολύ πιο έμπειρος από μένα ιδικά σε θέματα ασθενειών! Το θέμα είναι ότι απαιτείτε ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή όταν αγοράζουμε ψάρια! Πρέπει να είμαστε πολύ παρατηρητικοί και αν είναι δυνατόν να επισκεπτόμαστε συχνά λίγο καιρό πριν το κατάστημα που σκοπεύουμε να κάνουμε την αγορά παρατηρώντας καλά τα ψάρια! Δυστυχώς με κάτι τέτοια μπορεί να μας γυρίσει τούμπα όλο το ενυδρείο! Για τις επόμενες μέρες προσπάθησε να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό τους και να έχεις τα μάτια σου 14 μήπως παρατηρήσεις κάτι περίεργο! Αν έχεις δει έστω και την παραμικρή βελτίωση μετά την χορήγηση του φαρμάκου επανέλαβε ένα κύκλο ακόμα αλλιώς άστα έτσι και βλέπουμε πως θα πάει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 13 Φεβρουαρίου 2013 Author #77 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 Δεν έφταναν όλα τα προβλήματα μας ήρθε και αυτό: Εδώ και 2.5 ώρες το ρεύμα είναι κομμένο!! Τι κάνω; Η αλλαγή έγινε χθες, τα ψαράκια δείχνουν υγιέστατα σήμερα και το 3 μηνών που είχε επηρεαστεί από το esha2000 σήμερα είχε αρχίσει να επανέρχεται. Κινδυνεύει η βιολογία με όλα αυτά πάλι; Τι να κάνω μόλις ρθει το ρεύμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 13 Φεβρουαρίου 2013 Author #78 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 Μόλις ήρθε το ρεύμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 13 Φεβρουαρίου 2013 #79 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 Κωνσταντίνε, διάβαζε, ενημερώσου και εξοπλίσου….. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=4391 Υ.Γ. πάλι σε έφτιαξε ο Σταμάτης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 13 Φεβρουαρίου 2013 Author #80 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 Κατατοπιστικότατο άρθρο! Μόνο το τελευταίο σημείο δεν κατάλαβα. Εγώ που έχω μόνο 2 ψαράκια + 20 μωρά να κάνω καμιά ενέργεια; Το ρεύμα κόπηκε 2.5 ώρες το μεσημέρι και 40-45 λεπτά μετά από 4 ώρες. Να μετρήσω αύριο και πράττω ανάλογα; Να τα αφήσω αύριο νηστικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 14 Φεβρουαρίου 2013 #81 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 Τίποτα να μη κάνεις , 2,5 ωρες διακοπή δεν είναι τίποτα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 14 Φεβρουαρίου 2013 Author #82 Share 14 Φεβρουαρίου 2013 Τίποτα να μη κάνεις , 2,5 ωρες διακοπή δεν είναι τίποτα . Ευχαριστώωωω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 15 Φεβρουαρίου 2013 Author #83 Share 15 Φεβρουαρίου 2013 Θα κάνω μια αναδρομή και ελπίζω να διαφωτίσω εγώ εσάς και εσείς εμένα 17/01 Στήθηκε το ενυδρείο με μπόλι και μπήκαν μετά από 2-3 ώρες 6 Γκάπυ (2m/4f) 19/01 Γέννα - Είδα 3 μωρά.. Το βράδυ ήταν ένα το οποίο ζει μέχρι σήμερα και έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα 25/01 Πρώτη απώλεια (1m) 27/01 Δεύτερη απώλεια (1f) 31/01 Τρίτη απώλεια (1m) 02/02 Μεταφέρω από το μεγάλο ενυδρείο 2 ψαράκια περίπου δυόμιση-τριών μηνών και ένα λίγο μικρότερο 04/02 Τέταρτη απώλεια (1f).. Ανακαλύπτω γέννα μάλλον από το ψαράκι που ψόφησε το πρωί αφού τα άλλα 2(f) που έμειναν (από τα αγορασμένα) ήταν ακόμη φουσκωμένα 04/02 Προσθέτω άλλα τρία ψαράκια (1m/2f) (δυστυχώς λόγω ωραρίου από το ίδιο pet με τα πρώτα αν και είχα πολλές αμφιβολίες για το εάν έπραξα σωστά - Δεν ξαναπατάω πλέον) 08/02 Ξεκινάω θεραπεία με eSha 2000 10/02 Πέμπτη απώλεια (1f από τα 2 που είχαν μείνει από τα αρχικά και το τριών μηνών από τη μεταφορά από το μεγάλο δεν τρώει και κινείται ελάχιστα μέχρι και σήμερα) 11/02 Έκτη απώλεια (1m) από τη δεύτερη αγορά. Πριν την έναρξη της θεραπείας ήταν μια χαρά 12/02 Γέννα - Έβδομη απώλεια (1f) τελευταίο ψαράκι από την πρώτη αγορά (17/01) λογικά από αυτό που ψόφησε αφού δεν υπήρχε άλλο ετοιμόγεννο 14/02 Όγδοη απώλεια. Το 3 μηνών αρσενικό που είχε επηρεαστεί από τη θεραπεία ψόφησε. 15/02 Εντονότατες κοκκινίλες στα καλά καθούμενα στο 1 από τα 2 ενήλικα. Όλα τα μωρά χαίρουν άκρας υγείας. What's next;; Μετρήσεις φυσιολογικές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 15 Φεβρουαρίου 2013 #84 Share 15 Φεβρουαρίου 2013 Σε βλέπω να μένεις μόνο με τα μωρά (όπως βλέπω κι εμένα). Μήπως όμως αυτά αντέξουν αφού γεννήθηκαν στο συγκεκριμένο περιβάλλον; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 15 Φεβρουαρίου 2013 Author #85 Share 15 Φεβρουαρίου 2013 Τι να πω; Έχω απηυδίσει. Πώς ενώ όλα δουλεύουν ρολόι ανατρέπονται δεν το'χω καταλάβει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 16 Φεβρουαρίου 2013 #86 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Ίσως τελικά είναι περισσότερο ευαίσθητα, απ΄ότι νομίζουμε. Ίσως κάτι κάναμε λάθος. Ίσως και τα δύο. Κι εγώ 6 απώλειες είχα συνολικά, με μεγαλύτερο ποσοστό στα guppies. Πάντως τώρα, για να πω την αλήθεια, περισσότερο πλέον χαίρομαι τα μωρά platys, τα οποία είναι εν ζωή συνολικά 5 (από 3 γέννες της ίδιας μάνας). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 16 Φεβρουαρίου 2013 Author #87 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Πήρε καιρό στα Πλάτυ να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν; Τα δικά μου στο άλλο ενυδρείο κυνηγιούνται ασταμάτητα, αλλά δεν είδα τίποτα ακόμα.. Πέρασε περισσότερο από 1.5 μήνας, αλλά ούτε καν σημάδια εγκυμοσύνης δεν έχω ούτε στα Πλάτυ ούτε στα Μόλλυ. Από Γκάπυ και στο μεγάλο ενυδρείο μόνο τα μωρά έμειναν Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2013 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 16 Φεβρουαρίου 2013 #88 Share 16 Φεβρουαρίου 2013 Τα platys μπήκαν στο ενυδρείο στις 14/12/2012 και η πρώτη γέννα ήταν στις 7/1/2013. Απ' ότι έχω διαβάσει, η θηλυκιά γεννά μετά από 4 έως 6 εβδομάδες από το ζευγάρωμα. Οπότε μάλλον ήταν ήδη γκαστρωμένη όταν την πήρα (έχω μία τάση να παίρνω γκαστρωμένα ζωάκια, χωρίς να το ξέρω. Το είχα ξαναπάθει πριν 1,5 χρόνο με χάμστερ). Τώρα βέβαια έχω μείνει με τα 2 θηλυκά platys (τα 2 αρσενικά δυστυχώς...), ενώ από τα guppies μου έμεινε μόνο 1 (από 4). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Φεβρουαρίου 2013 Author #89 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 (edited) 14/02 Όγδοη απώλεια. Το 3 μηνών αρσενικό που είχε επηρεαστεί από τη θεραπεία ψόφησε. 15/02 Εντονότατες κοκκινίλες στα καλά καθούμενα στο 1 από τα 2 ενήλικα. Όλα τα μωρά χαίρουν άκρας υγείας. What's next;; Μετρήσεις φυσιολογικές! 17/02 Ένατη απώλεια. Έμεινε 1 ψαράκι και τα μωρά.. Μόλις μεγαλώσουν λίγο για να μπορώ να τα βγάλω, θα θυμάμαι πόσο γλυκά ψαράκια ήταν τα Γκάπυ. Έλεος δηλαδή Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2013 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 17 Φεβρουαρίου 2013 #90 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Γιατί δε συνεχίζεις με τα μωρά; Ίσως φανείς πιο τυχερός με αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 17 Φεβρουαρίου 2013 #91 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Όλα τα ενήλικα είναι από το ίδιο μαγαζί Κωνσταντίνε από ότι διάβασα ; Δεν φταις εσύ αν τα ψαράκια ήταν άρρωστα από το κατάστημα. Μην τα παρατάς, είναι όντως πολύ όμορφα ψαράκια τα guppies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Φεβρουαρίου 2013 Author #92 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Γιατί δε συνεχίζεις με τα μωρά; Ίσως φανείς πιο τυχερός με αυτά. Αναγκαστικά θα περιμένω να μεγαλώσουν λίγο οπότε θα δω πως θα εξελιχθεί και με αυτά αν και φαίνονται ανεπηρέαστα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Φεβρουαρίου 2013 Author #93 Share 17 Φεβρουαρίου 2013 Όλα τα ενήλικα είναι από το ίδιο μαγαζί Κωνσταντίνε από ότι διάβασα ; Δεν φταις εσύ αν τα ψαράκια ήταν άρρωστα από το κατάστημα. Μην τα παρατάς, είναι όντως πολύ όμορφα ψαράκια τα guppies. Όντως Δημήτρη, έτσι είναι, από το ίδιο κατάστημα. Τα συμπαθούσα πολύ τα Γκάπυ, αλλά κουράστηκα να βγάζω ψόφια ψαράκια και να είμαι με καθημερινό άγχος γιατί δένομαι κάθε φορά με τα ψαράκια και είναι κρίμα. Αγόρασα διαφορετικές τροφές, βιταμίνες, λιπάσματα, όλα τα έκανα, αλλά δεν απέδωσαν δυστυχώς... Τελοσπαντων, θα δω πως θα εξελιχθεί η εβδομάδα που έρχεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 18 Φεβρουαρίου 2013 #94 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Αναγκαστικά θα περιμένω να μεγαλώσουν λίγο οπότε θα δω πως θα εξελιχθεί και με αυτά αν και φαίνονται ανεπηρέαστα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος