Jump to content

Περίεργη Συμπεριφορά Guppy

Recommended Posts

Μυρίζει σαν κλούβιο αυγό δηλαδή ;

• Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι Σταμάτη, έτσι. Αλλά το νερό είναι διαυγέστατο, το χαλίκι το σιφωνάρω σε κάθε αλλαγή και μέχρι σήμερα δε μύριζε τίποτα. Παίζει να είναι από το φάρμακο; Να κάνω σήμερα αλλαγή;

Απο τη στιγμή που μυρίζει σαν κλούβιο αυγό το ενυδρείο εχουμε πρόβλημα σοβαρό .

Update: Μόλις γύρισα σπίτι και άνοιξα το καπάκι. Η αυγουλίλα εξαφανίστηκε εντελώς! Παίζει να ήταν από τα ψόφια ψαράκια; Το άλλο μελοθάνατο άρχισε να κολυμπάει, αλλά ουρά και πτερύγια σχεδόν κολλημένα στο σώμα του

Επανέρχομαι.. Το αρσενικό μου όταν δε μένει εντελώς ακίνητο, σαν να ψόφησε, μένει στο ίδιο σημείο και "χτυπιέται". Πώς να το εξηγήσω τώρα αυτό; Σαν βλέπεις ξαπλωμένο άνθρωπο να κουνάει έντονα χέρια και πόδια..

Πριν προχωρήσουμε και σας ζαλίσω.. αλλαγή θα κάνω τελικά; Και αν ναι, πόσο;; Αύριο είναι η προγραμματισμένη μου

Κάνε μετρήσεις αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά και πες μας τις τιμές!

Κάνε μετρήσεις αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά και πες μας τις τιμές!

Αμνωνία = 0

Νιτρώδη = 0

Νιτρικά = 2 - 5 (πιο πολύ προς το 2)

Αυτές οι τιμές μόνο στο ψυχίατρο μπορούν να με στείλουν!

Γιατί τα νιτρικά σου είναι τόσο χαμηλά ενώ κυμαίνονται στο 20?

Επανέλαβε το τεστ ακόμα μια φορά σε παρακαλώ!
Αν το φάρμακο είχε επηρεάσει την βιολογία τότε θα είχες αμμωνία,νιτρώδη κτλ….γιαυτο ο Σταμάτης σου είπε αν μυρίζει το ενυδρείο κλούβιο αυγό!

Τα έκανα και τα τρία Νίκο και μάλιστα διπλοτσέκαρα γιατί εχώ 2 διαφορετικά τεστ όπως ξέρεις. Τι αμμωνία να έχω με 3 ψαράκια;; ;)

Το ένα ψάρι συνεχίζει να αργοπεθαίνει πάντως. Αυτό που με ενδιαφέρει πάντως είναι αν το νερό είναι κατάλληλο για άλλα ψαράκια. Τα μικρά δείχνουν να μην έχουν επηρεαστεί καθόλου, αφού και κινούνται συνεχώς και τρέφονται με μανία (όπως και τα 2/3 ενήλικα)

Άλλη μία απώλεια. Ερώτηση: (ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ) Πιστεύετε θα έχω πρόβλημα αν μετά από μία όσο μεγαλύτερη μπορώ αλλαγή βάλω χρυσόψαρα; Η θερμοκρασία πρέπει να πέσει σταδιακά; Να βγάλω αποπ τώρα θερμοστάτη; Τα μωρά θα φαγωθούν από τα χρυσόψαρα;

Εαν δεν βρείς γιατί μυρίζει το ενυδρείο σαν κλούβιο αυγό , μη κάνεις τίποτα για νέο ψάρι .

Υγ. Δεν βλέπω να απαντά κανένας και να εξηγεί τι είναι αυτη η μυρωδιά και τι σημαίνει για το ενυδρείο ............... δεν έχετε διαβάσει ;

Αυτές οι τιμές μόνο στο ψυχίατρο μπορούν να με στείλουν!

Γιατί τα νιτρικά σου είναι τόσο χαμηλά ενώ κυμαίνονται στο 20?

Επανέλαβε το τεστ ακόμα μια φορά σε παρακαλώ!

Αν το φάρμακο είχε επηρεάσει την βιολογία τότε θα είχες αμμωνία,νιτρώδη κτλ….γιαυτο ο Σταμάτης σου είπε αν μυρίζει το ενυδρείο κλούβιο αυγό!

Μπορεί να φταίει και ο βυθός , να έχουν δημιουργηθεί αναερόβιες περιοχές.

Σταμάτη σταμάτησε να μυρίζει λίγες ώρες μετά.. Δημήτρη ο βυθός καθαρίζεται σχολαστηκά με τη σκούπα βυθού σε κάθε αλλαγή. Τα μωρά Γκάπυ λυπάμαι

Η θερμοκρασία πρέπει να πέσει αργά στο ενυδρείο ή θα είναι οκ αν από 26.5 πάω στους 20 με την αλλαγή; Εννοείται χωρίς τα εναπομείναντα ψαράκια

Όταν το ενυδρείο μας μυρίζει σαν κλούβιο αυγό πιθανών να οφείλετε σε συγκεντρώσεις υδρόθειου στον βυθό μας!

Συνήθως αυτό το φαινόμενο γίνετε εντονότερο και επηρεάζει και τις τιμές μας όταν σκαλίζουμε τον βυθό και απελευθερώνετε το αέριο μέσα στο
ενυδρείο μας! Αυξηση της αμμωνιας και των νιτρωδων ειναι καποια απο τα εμφανει στοιχεια!

Δεν είναι εκεί το πρόβλημα μας όμως παιδιά!

Τα ψάρια έχουν εντονα σημάδια επάνω τους!

Και αναερόβιες περιοχές να έχουν σχηματιστεί τότε απλά θα δηλητηριαζόταν τα ψαρά απο το υδροθειο, πόσο μάλλον τα μικρά που δεν φαίνετε να έχουν απόλυες!

Αλλού είναι το πρόβλημα, αλλά που?

Κωνσταντίνε μην βιάζεσαι!

Μην το αποκλειεις οτι απο εκεί μπορεί να ξεκείνησε το πρόβλημα .

Τα νεογέννητα ήρθαν αργότερα όταν δεν υπήρχε υδροθείο , τα παλιά είναι και αυτά χάλια .

Εγω απορώ πότε πρόλαβε σε ενα νέο ενυδρείο να δημιουργηθεί τόσο πολυ και με τόση διάρκεια .

Θα μπορούσαμε να πούμε με αυτα τα συμπτώματα που βλέπουμε οτι η ασθένεια ήρθε απο τα νεοεισαχθέντα ψάρια , είχε όμως ξεκεινήσει απο πρίν και είναι λιγο δύσκολο να δημιουργηθεί μια τέτοια ασθένεια σε καλές συνθήκες που όπως μας λέει τις είχε .

Εκτος και εαν κάποια λεπτομέρια μας έχει ξεφύγει ή δεν γνωρίζει ο φίλος μας οτι θα έπρεπε να μας την είχε αναφέρει .

Αποτι έχω καταλάβει Σταμάτη τα ψαριά που εμφάνισαν τα σημάδια είναι όσα ψάρια αγοράστηκαν απο το συγκεκριμένο κατάστημα που αναφέρει ο Κωνσταντίνος!

Η ασθένεια φαίνετε να μεταφέρθηκε από αυτά τα ψάρια στο ενυδρείο μιας που αυτά ήταν οι πρώτοι κάτοικοι του ενυδρείου! Πριν το ενυδρείο ήταν άδειο!

Αν έχω καταλάβει λάθος ας με διορθώσει ο φίλος μας!

Εγώ ξαναλέω ότι δεν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται αρχικά για υδρόθειο γιατί πρώτον-λέει ότι πλέον δεν μυρίζει το ενυδρείο- δεύτερων, δεν
μπορούμε να ξέρουμε πως μεταφράζει ο φίλος μας αυτό που μυρίζει και -τρίτο τα ψάρια δεν θα είχαν τόσο άσχημα εμφανή σημάδια!

Προσωπικά κλείνω προς την πρώτη διάγνωση που έκανα για την μεταφορά της ασθένειας από αυτά τα συγκεκριμένα ψάρια!

Γι αυτο κι εγω ζήτησα ενα ημερολόγιο να μας κάνει , αλλα , δυστιχώς κι εγω έχω μπερδευτεί .

Θα πρέπει να επιμένουμε στη σύνταξη ενός καλού ιστορικού ίσως και περισσότερο απο τις μετρίσεις .

συμφωνω! βλεπεις ομως οτι δυστυχως

τα μελη μας δεν ειναι παντα τοσο συνεργασιμα (δεν απευθηνομαι στον κωνσταντινο)

Θα κάνω μια αναδρομή και ελπίζω να διαφωτίσω εγώ εσάς και εσείς εμένα :P

17/01 Στήθηκε το ενυδρείο με μπόλι και μπήκαν μετά από 2-3 ώρες 6 Γκάπυ (2m/4f)

19/01 Γέννα - Είδα 3 μωρά.. Το βράδυ ήταν ένα το οποίο ζει μέχρι σήμερα και έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα

25/01 Πρώτη απώλεια (1m)

27/01 Δεύτερη απώλεια (1f)

31/01 Τρίτη απώλεια (1m)

02/02 Μεταφέρω από το μεγάλο ενυδρείο 2 ψαράκια περίπου δυόμιση-τριών μηνών και ένα λίγο μικρότερο

04/02 Τέταρτη απώλεια (1f).. Ανακαλύπτω γέννα μάλλον από το ψαράκι που ψόφησε το πρωί αφού τα άλλα 2(f) που έμειναν (από τα αγορασμένα) ήταν ακόμη φουσκωμένα

04/02 Προσθέτω άλλα τρία ψαράκια (1m/2f) (δυστυχώς λόγω ωραρίου από το ίδιο pet με τα πρώτα αν και είχα πολλές αμφιβολίες για το εάν έπραξα σωστά - Δεν ξαναπατάω πλέον)

08/02 Ξεκινάω θεραπεία με eSha 2000

10/02 Πέμπτη απώλεια (1f από τα 2 που είχαν μείνει από τα αρχικά και το τριών μηνών από τη μεταφορά από το μεγάλο δεν τρώει και κινείται ελάχιστα μέχρι και σήμερα)

11/02 Έκτη απώλεια (1m) από τη δεύτερη αγορά. Πριν την έναρξη της θεραπείας ήταν μια χαρά

12/02 Γέννα - Έβδομη απώλεια (1f) τελευταίο ψαράκι από την πρώτη αγορά (17/01) λογικά από αυτό που ψόφησε αφού δεν υπήρχε άλλο ετοιμόγεννο

13/02 Έμεινα με τα 2f από τη δεύτερη αγορά, τα μωρά της τελευταίας γέννας και κάποια από τις πρώτες, το πρώτο που είχε γεννηθεί 19/01, τα 2 τριών μηνών και το ένα λίγο μικρότερο (τα τελευταία 3 που αναφέρω είναι από τη μεταφορά από το μεγάλο μου ενυδρείο). Ορισμένα μικρά από τις προηγούμενες γέννες ψόφησαν τη δεύτερη μέρα της θεραπείας, λογικά, γιατί από τότε εξαφανίστηκαν.

Αλλαγές νερού λόγω των συχνών απωλειών γινόταν στην αρχή ανά 3 μέρες, αλλά οι τελευταίες 2 ήταν εβδομαδιαίες και οι μετρήσεις πριν τη θεραπεία ήταν:

ΝΗ3/ΝΗ4 = 0

ΝΟ2 = 0

ΝΟ3 = 25

Μετά το τέλος της θεραπείας 2 < ΝΟ3 < 5 (????)

Έκανα σήμερα την προγραμματισμένη μου αλλαγή και αύριο θα μετρήσω και πάλι. Τάισμα 2 φορές τη μέρα πολύ λίγο, τριμμένη τροφή, κυρίως για να τρέφονται τα μωρά.

Αλάτι 1 κουταλιά ανά 10 λίτρα καθαρού νερού στις αλλαγές. 2 κουταλάκια είχα προσθέσει στα συνολικά λίτρα με το που στήθηκε το ενυδρείο και από τότε την ποσότητα που λέω στις αλαλγές.

Βακτήρια (Sera bio nitrivec) έριχνα τις πρώτες 13 μέρες κάθε μέρα μισή δόση (για να ενισχύσω τη βιολογία στο δεύτερο - μη μπολιασμένο φίλτρο) και την κανονική στις αλλαγές και έκτοτε μόνο στις αλλαγές τη συνιστώμενη δόση.

Αντιχλώριο Seachem Prime

Τα φώτα σας τώρα.. ελπίζω να ήταν αρκετά λεπτομερείς οι πληροφορίες μου. Αν χρειάζεται κάτι άλλο πείτε μου ακριβώς τι θέλετε να αναφέρω γιατί κάτι μπορεί να μου διαφεύγει.

Υ.Γ.: Τα 2f που έμειναν από τη 2η αγορά δεν έχουν προς το παρόν σημάδια ασθένειας (ελπίζω δηλαδή να μην κάνω λάθος) ενώ και τα μικρά φαίνονται όλα μια χαρά....

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

offtopic: Πείτε μου και έναν τρόπο να απαλλαγώ από τα σαλιγκάρια γιατί από προχθες έβγαλα 17(!!) και συνεχώς βλέπω και άλλα.. Ο "αφρός" που είχα παρατηρήσει, πιθανολογώ πως ήταν κάτι σχετικό με τα αυγά τους, αφού όπου υπήρχε, σαν σάλιο, μετά από λίγο εμφανιζόταν σαλιγκάρια. Εξοντώνονται με κάποιον τρόπο;

Eχει δίκιο ο Εβενος έχουμε να κάνουμε με ασθένεια που ήρθε στο ενυδρείο .

Εαν τα ψάρια μας αυτη τη στιγμή είναι καθαρά και κολυμπάνε καλά , τα αφήνουμε στην ησυχία τους και για 15 μέρες (τουλάχιστον) δεν προσθέτουμε νεο ψάρι και βαζουμε και λίγες βιατμίνες .

Εαν η ασθένεια εξελίσετε , αντιβίωση .

Ασε τα σαλιγκάρια σε αυτη τη φάση ας γεμίσει το ενυδρείο μη σε απασχολεί .

Η μυρωδια απο πότε μεχρι πότε ήταν ;

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Η μυρωδιά ήταν από το πρωί που έβγαλα το προτελευταίο ψόφιο ψαράκι μέχρι το απόγευμα που γύρισα από τη δουλειά. Από τότε όλα καλά...

Η βιολογία μου είναι οκ με μόνο 2 ψαράκια συν τα μωρά; Θα σας κρατάω ενήμερους για να με κατευθύνετε.. Ο Νίκος πρέπει να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει γιατρός ψαριών, τέλος! :bigemo_harabe_net-128:

Σταμάτη ευχαριστώ και εσένα για τις πληροφορίες-βοήθεια και όλους όσους ασχολούνται με το θέμα μου..

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...