Jump to content

Περίεργη Συμπεριφορά Guppy

Recommended Posts

Έχεις δίκαιο τελικά.. Εδώ: http://www.goldfish.gr/forum/viewtopic.php?t=146&f=7 στα FAQs λέει πως μπορεί να βλάψει τη βιολογία των φίλτρων... Και για να το λένε επίσημα φαντάσου.. Τι να κάνω;;; :(

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

• Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το Esha2000 πρεπει να καταστρεφει την βιολογια.

Έχεις δίκαιο τελικά.. Εδώ: http://www.goldfish.gr/forum/viewtopic.php?t=146&f=7 στα FAQs λέει πως μπορεί να βλάψει τη βιολογία των φίλτρων... Και για να το λένε επίσημα φαντάσου.. Τι να κάνω;;; :(

Εγώ δεν θα συμφωνήσω!

Το esha το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και για διάφορες χρήσης και από αναφορές του διαδικτύου αλλα και συνχομπιστων δεν φαίνετε να επηρεάζει καθόλου την βιολογία του φιλτρου μας!

Είναι βιοδιασπώμενο προϊών και αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο να είστε σίγουροι ότι η εταιρία θα το ανάφερε στις οδηγίες της!

Από την άλλη δεν γνωρίζω γιατί ο φίλος στο link αναφέρει κάτι τέτοιο!

Μάλιστα. Να ξεκινήσω απόψε θεραπεία ή τα 3 ημερών μωρά δε θα αντέξουν στο φάρμακο; Μετά τις 3 μέρες απαιτείται αλλαγή; Τρίτη αλλάζω κανονικά νερό

Εγώ σου είπα και παραπάνω να περιμένεις και να μην κάνεις την θεραπεία αμέσως!

Κάτσε να δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα, να ξεπεταχτούν τα μικρά και βλέπεις σε μερικές μέρες!

Οκ.. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν; Κάπου διάβασα πως το esha2000 λειτουργεί και προληπτικά.

Όχι δεν κινδυνεύουν, εδώ δεν επηρεάζει τις γαρίδες άλλα αστα λίγο να ξεπεταχθούν και να παρακολουθήσουμε τα ψάρια και τις επόμενες μέρες!

Εννοώ πως αν δεις και άλλα κρούσματα σε άλλα ψάρια τότε θα προχωρήσεις στην θεραπεία!

Ποσο θα επιρρεασθει η βιολογια εξαρταται και απο ποσο "ωριμο" ειναι το ενυδρειο(φιλτρο,βυθος,ριζες γενικα οπου υπαρχουν

βακτηρια).

Και άλλο ψαράκι είναι χάλια.. Ξεκινάω θεραπεία, δεν πάει άλλο. Μέχρι στιγμής 6/7 ψόφησαν

Ξεκίνα ένα κύκλο θεραπείας με esha2000 και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις του φαρμάκου!

Αν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθούν τα μικρά τότε θα ήταν καλύτερο, αν όχι συνέχισε και προσπάθησε να έχεις καλή οξυγόνωση στο ενυδρείο σου!

Κράτα μας ενήμερους!

Για 2η φορά η εμπειρία μου με το eSha2000 επιβεβαιώνει τις (αβάσιμες ίσως) υποθέσεις μου. Εάν το ψαράκι είναι άρρωστο ψοφάει. Ούτε το eSha2000 ούτε τίποτα δεν το σώζει. Ψόφησε ακόμη ένα σήμερα και ένα ακόμη μικρό 3-4 μηνών ενώ ήταν υγιέστατο πριν τη θεραπεία είναι έτοιμο να ψοφήσει.

Αύριο θα δοθούν όλα τα Γκάπυ και παίρνω χρυσόψαρα. Αν και με αυτά αντιμετωπίσω ξανά πρόβλημα τέλος για'μένα το χόμπι

....................... Εάν το ψαράκι είναι άρρωστο ψοφάει. Ούτε το eSha2000 ούτε τίποτα δεν το σώζει. ............

Κάνεις λάθος !!!

Το οτι δεν καταφέραμε να κάνουμε σωστή διάγνωση δεν φταίει το φάρμακο .

Και για να γίνει ζωστή διάγνωση χρειάζονται πολλά και κυρίως η σωστή και πλήρεις περιγραφή των συμπτωμάτων και παρατηρήσεων του ενυδρείου και των ψαριών με πολύ καλό ιστορικό .

Κάνεις λάθος !!!

Και για να γίνει ζωστή διάγνωση χρειάζονται πολλά και κυρίως η σωστή και πλήρεις περιγραφή των συμπτωμάτων και παρατηρήσεων του ενυδρείου και των ψαριών με πολύ καλό ιστορικό .

Πάει κάπου το μυαλό σου Σταμάτη?

Οχι και κάπου οι πληροφορίες που μας δίνει δεν είναι ξεκάθαρες , δεν έχω καταφέρει να σχηματίσω εικόνα ολοκληρωμένη .

Η φωτογραφία στο post#21 μοιάζει με βακτυριακη! Για ρίξε μια ματιά και πες μας την γνώμη σου?

Κάνεις λάθος !!!

Οχι και κάπου οι πληροφορίες που μας δίνει δεν είναι ξεκάθαρες , δεν έχω καταφέρει να σχηματίσω εικόνα ολοκληρωμένη .

Πείτε μου τι άλλο πρέπει να παρατηρήσω και να σας πω μπας και βγάλουμε άκρη γιατί έχω ξενερώσει απίστευτα. Οι μετρήσεις μου συνεχίζουν να είναι καλές. Από αλλαγή σε αλλαγή τα νιτρικά μου φτάνουν 10 και για νιτρώδη και αμμωνία έχω μηδενικές τιμές κάθε φορά που μετράω. Παρεμβάσεις στο ενυδρείο (φυτέματα κλπ.) δε γίνονται καθόλου. Η θερμοκρασία είναι σταθερότατη και το τάισμα γίνεται με μεγάλη φειδώ.

Η φωτογραφία στο post#21 μοιάζει με βακτυριακη! Για ρίξε μια ματιά και πες μας την γνώμη σου?

Νίκο και το ψαράκι που ψόφησε σήμερα, ενώ χθες επιτέλους είχε ξεκολλήσει και το ραχιαίο πτερύγιο από πάνω του και έκοβε βόλτες σε όλο το ενυδρείο, γέννησε κιόλας καμιά 20αριά μικρά, είχε τα ίδια κόκκινα σημάδια στο στομάχι του. Μήπως κάποια από τις τροφές μου έχει κάτι και παθαίνει το στομάχι τους κάτι; Έχω απηυδήσει. Τα μικρά από όλες τις γέννες δεν έχουν κανένα σημάδι ασθένειας προς το παρόν..

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

Και ιός μπορεί να είναι .

Πώς αντιμετωπίζεται; Και επιτέλους πώς μπορεί να καταλάβει κανείς τι έχει ένα ψαράκι; :(

Τα πρώτα εμφανή τουλάχιστον σημάδια από την φωτογραφία δείχνουν για κάποια βακτιριακη μόλυνση και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο αλλά όπως λέει και ο Σταμάτης μπορεί να είναι και κάτι άλλο, όπως ιός! Κανείς δεν θα μπορέσει να σου απαντήσει με απόλυτη σιγουριά γιαυτο και εγώ πρότεινα ένα φάρμακο ευρέως φάσματος όπως το esha2000!

Θα μπορούσαν να γίνουν και άλλα σχήματα ίσως και πιο ισχυρά αλλά θα έμπαινες σε τρομερές διαδικασίες και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι μια θεραπεία θα αποδώσει στο μέγιστο, όλα έχουν να κάνουν με το πόσο επιβαρημένο είναι το ψάρι!

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα φάρμακα είναι άχρηστα, πόσο μάλλον ένα φάρμακο σαν το esha!

Η γνώμη μου είναι να ολοκληρώσεις τις τρεις μέρες θεραπείας και να κάνεις ακόμα έναν επαναληπτικό κύκλο αλλά ας περιμένουμε και την γνώμη του Σταμάτη!

Το σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα προήρθε από τα νέα ψάρια που αγόρασες και όχι από κάποιο πρόβλημα του ενυδρείου σου γιαυτο λέμε να είμαστε πολύ παρατηρητικοί όταν αγοράζουμε νια ψάρια και αν έχουμε την όποια αμφιβολία να τα περνάμε από καραντίνα!

Ψόφησαν άλλα 2!! Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε!! Αν βάλω χρυσόψαρα χωρίς άλλα φάρμακα κλπ.θα έχω πρόβλημα; Λέω να βάλω το απόγευμα. 2 Γκάπυ έμειναν, θα δοθούν στο πετ. Για τα μωρά ιδέα δεν έχω.... :(

Μην βιάζεσαι με τα καινούρια ψάρια Κωνσταντίνε. Ακολούθησε τις συμβουλές του Νίκου και του Σταμάτη.

Θα κάνω αλλαγή όσο νερό μπορεί να βγει με τη σκούπα, ελπίζω να βγει πάνω από 80% και μετά θα βάλω ψαράκια

Μην βιάζεσαι με τα καινούρια ψάρια Κωνσταντίνε. Ακολούθησε τις συμβουλές του Νίκου και του Σταμάτη.

Δημήτρη να σου πω την αλήθεια για τη βιολογία φοβάμαι, δε βιάζομαι κατά τα άλλα. Δυστυχώς και τα παιδιά δε μπορούν να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις από ό,τι καταλαβαίνω αφού αν δεν το ζει κανείς από κοντά.. Τι να κάνουν και αυτοί; Να μπουν στο ενυδρείο παρέα με τα ψάρια;; :P

Περιμένω τις γνώμες τους πάντως καθ'ότι σε αυτούς στηρίζομαι και εγώ.. Stay tuned

Μη βιάζεσε .

Αυτη τη στιγμ'η τι ψάρια έχουμε , πόσα είναι απ τα παλιά και πόσα απ τα καινούργια , απο αλλαγές νερου τι έχεις κάνει , γράψε μας ενα ημερολόγιο με τις κινήσεις που έχεις κάνει .

Έχω 2 που μπήκαν στο ενυδρείο μου την περασμένη Δευτέρα ή Τρίτη, 23 νεογέννητα 3 ημερών και 2 ακόμη 2 μηνών περίπου από γέννα από το μεγάλο ενυδρείο, αλλά το 1 δε θα τη βγάλει.

Αλλαγή έκανα την Τρίτη, κάνω 30-35% ανά βδομάδα, προσθέτω και μία κουταλιά του γλυκού λιωμένο αλάτι ΑΡΙ ανά 10 λίτρα φρέσκου νερού + τη συνιστώμενη δόση βαλτηρίων/αλλαγή.

Χθες ολοκλήρωσα τη θεραπεία με eSha2000 και από τροφές έχω 4 διαφορετικές που δίνω εναλλάξ (την ίδια τροφή κάθε συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας).

Το ενυδρείο τρέχει από 17/01 με μπόλι και 2ο φίλτρο καινούριο. Θερμοκρασία 26.5

Προετοιμασία για αλλαγές 15-20 λεπτά αποχλωρίωση με Seachem Prime. Λίπασμα ανά 2 μέρες Seachem Flourish Excel

Ψαράκια έβαζα όταν ψοφούσαν 2-3 για να μη χάνω βιολογία. Αρχικά είχα 6 και ο ελάχιστος αριθμός ενηλίκων ήταν 4 μέχρι χθες

Σήμερα ανοίγοντας το καπάκι μυρίζει σαν φίλου που είχε κυανοβακτήριδια! :( Άλγες δεν έχω εκτός από λίγη στα φύλλα σαν στάχτη.

Heeeeeelp!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...