Jump to content

Περίεργη Συμπεριφορά Guppy

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Τα ψαράκια είναι σαν να βρίσκονται στη σελήνη. Κολυμπάνε ανάαααααλαφρα, με αργούς ρυθμούς και συνήθως μένουν ακίνητα για πολύ μεγάλο διάστημα. Φαίνονται σαν να μην έχουν καν δύναμη να επιπλεύσουν.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα: 60
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Εσωτερικό φίλτρο Juwerl Bioflow 280, μισό σφουγγάρια, μισό siporax, Aquael Fan Plus 2, ελάχιστο σφουγγάρι πάνω και κάτω, γεμάτο Siporax
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 14 μέρες (ακριβώς)
- Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 αρσενικό και 4 θηλυκά Guppies (το μεταφέρθηκε από το μεγάλο ενυδρείο σήμερα). Πριν 2 ώρες μεταφέρθηκαν και 2 μωρά από το μεγάλο ενυδρείο
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Τάισμα 2 φορές τη μέρα πολύ μικρή ποσότητα. Ποικιλία από 4 διαφορετικές τροφές. 1 μέρα νηστεία. Αλλαγές νερού 2 φορές την εβδομάδα, αποχλωρίωση για 15 λεπτά με Seachem Prime. 2 καπάκια Nitivec κάθε μέρα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH: -
- KH: -
- GH: -
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0
- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0
- ΝΟ3 (νιτρικά): 10
- Θερμοκρασία: 26
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ: Sera (NO2), Sera (NH3/NH4), Salifert (NO2), Salifert (NO3)
-Strips: -
-Ηλεκτρονικά: -

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού: Guppy
- Ιστορικό Ψαριού: -
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Σκουρόχρωμα περιττώματα κανονικού μήκους, χρωματισμός φυσιολογικός, πεσμένο ραχιαίο πτερύγιο σε όλα τα ψαράκια σήμερα, κανονική όρεξη, γρήγορη αναπνοή, μηδενική κινητικότητα, αρκετά δυνατισμένο το ένα από τα 5 ψαράκια
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: 2 θάνατοι έως τώρα 1 ψαράκι/βδομάδα μετά τις αλλαγές

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -
-Δοσολογία: -
-Χρόνος Χρήσης: -
-Αναλυτική περιγραφή: -

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1. (ΒΙΝΤΕΟ) IMG_0786.MOV
2. post-50509-0-31685200-1359672453_thumb.jpg

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Τα ψαράκια πηγαίνουν σαν να είναι κοπάδι ΑΝ αποφασίσουν να κινηθούν. Το φαινόμενο παρατηρείται από χθες και ειδικά σήμερα μετά την αλλαγή νερού που έκανα. Χρησιμοποιώ κανονικές δόσεις βακτηρίων, ταΐζω ελάχιστα και Prime βάζω σε κάθε κουβά περίπου διπλάσια ποσότητα από όσο γράφει ότι αναλογεί στα λίτρα της αλλαγής. Όλες μου οι μετρήσεις που γίνονται σε καθημερινό επίπεδο είναι φυσιολογικές.. Τα νιτρικά αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό και γι' αυτό κάνω αλλαγές ανά 3 μέρες (Δευτέρα - Πέμπτη). Τι συμβαίνει;;;

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

• Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια κουταλιά της σούπας αλάτι θα τα κάνει να αισθανθούν καλύτερα!

Βάζω αλάτι σε κάθε αλλαγή αλλά δε βλέπω χαΐρι. Τα ίδια και σήμερα... :( Είχα και γέννα!!

14 μέρες από το στήσιμο-μπόλιασμα. Ανά 3 μέρες τα νιτρικά μου φτάνουν 25

Μην αλλαζεις νερο τοσο συχνα, δεν υπαρχει λογος. Αν τωρα σε φυτεμενο ενυδρειο ανεβαινουν τα νιτρικα σου τοσο γρηγορα αλλα και τακτικα, τοτε κατι μπορει να φταιει

Όπως; Τι μπορεί να φταίει; Πάντως και σήμερα έτσι είναι τα ψαράκια..

Τι εννοείς σωστά; Ταΐζω ελάχιστη ποσότητα, τριμμένη τροφή για να τρέφονται και τα πιο μικρά και καταναλώνεται σε 1-2 λεπτά χωρίς να πέφτει στο βυθό. Επίσης, το σιφωνάρισμα δε βγάζει μπίχλα στον κουβά. 2 θανάτους είχα και τους αντιλήφθηκα άμεσα. Επίσης οι μετρήσεις μου μέχρι και τη σημερινή νγαίνουν άψογες.

Υ.Γ.: Τα γράφω όλα στο αρχικό ποστ

Ναι, αυτά τα βακτήρια χρησιμοποιώ. 1 φορά/μέρα 2 καπάκια. Όσα αναλογούν στα λίτρα μου δηλαδή. Το ένα φίλτρο είναι μπολιασμένο από το παλιό ενυδρείο, το άλλο όχι. Μέχρι να δημιουργηθούν και στο άλλο σημαντικές αποικίες είπα να ρίχνω. Απλά με τη σταθεροποίηση των τιμών αποφάσισα να ρίχνω πλέον μόνο στις αλλαγές. Τα νιτρικά μου σήμερα ήταν 5, ίσως ο ρυθμός αύξησής τους μειώθηκε.

Το θέμα με τα ψαράκια ωστόσο παραμένει. Το νερό είναι μια χαρά σε ό,τι αφορά αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά.

Τις οδηγιες από το συγκεκριμένο προιόν τις έχεις διαβάσει καθόλου?

Από όσο θυμαμαι το χρησιμοποιεις μόνο όταν κάνεις αλλαγή νερου και για ενα μικρό χρονικό διάστημα μετά.Με το να ρίχνεις κάθε μέρα βακτήρια στο νερό δεν σημαινει ότι αυτα θα αναπτυχθουν και πιό γρήγορα στο φίλτρο σου.Όλα τα πράγματα θελουν υπομονή.Για να φτάσουν τα βακτήρια να κάνουν αποικίες στο μεγιστο μέσα στο φίλτρο σου, μπορει να περάσουν και μήνες(στρώσιμο).

Εσυ με το ρυθμό που το ρίχνεις έχεις όλη μερα κάθε μερα θολομενο νερό και τα ψάρια σε αυτη τη δοκιμασία.

Δεν ξερω κατά πόσο αυτο μπορει να επηρέασε τα ψάρια σου που πιθανών να ασφυκτιούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Δεν εχω τη φοβερή πείρα πάνω στα ενυδρεια και ότι λέω ειναι από αυτα τα λίγα που ξέρω για αυτο ας μας πει καλύτερα μια γνωμη και κάποιος εμπειρότερος.

Έγινε επεξεργασία - malamadre

Η θολούρα φεύγει το πολύ σε 2 ώρες, ενώ από το 1ο τέταρτο ήδη αρχίζει να μειώνεται ίσως λόγω του ότι το νερό είναι "καλό". Γράφει άλλωστε πως το κακής ποιότητας νερό ξεθολώνει πιο αργά. Σε όσες πηγές ανέτρεξα για στρώσιμο κλπ. λένε πως καλό είναι για 10 μέρες να χρησιμοποιείς στην αρχή βακτήρια. Εγώ χρησιμοποίησα 14, κάνοντας και συχνότερες αλλαγές (=απώλεια μέρους των βακτηρίων), οπότε δε νομίζω πως αυτό έφταιξε, αλλά θα ψαχτώ μιας και το ανέφερες. Το στρώσιμο ξέρω ότι θα αργήσει να ολοκληρωθεί και να ωριμάσει η βιολογία μου, αλλά πίστευα πως με τα βακτήρια έκανα καλό.

Μπορώ να κάνω κάτι σ'αυτή τη φάση για να βρουν ξανά τη ζωντάνια τους τα ψαράκια; Υπάρχει περίπτωση απλά να βαριούνται;

Μπορεις λιγο να με βοηθησεις? Αν το μπολιασες, το εστρωσες κιολας αλλιως δεν μπολιασες σωστα. Αν λοιπον μπολιασες, και βλεπεις μηδενικα νιτρωδη και αμμωνια αλλα εχεις νιτρικα γιατι βαζεις κι αλλα βακτηρια? Εκτος αυτου, αν το μπουκαλακι λεει 10 μερες, τοτε εννοει 10 μερες και οχι 14. Ακομα, οταν στρωνουμε δεν κανουμε αλλαγες νερου αλλιως πως θα στρωσει?

Επειδη το εχω μπροστά μου παραθέτω το τί ακριβώς γράφει...

''.....Δοσολογια για βιολογικά στημένα ενυδρεία:Προσθέστε 1 καπάκι sera bionitrivec ανά 25 λίτρα νερού μία φορά την εβδομάδα....''

Άρα δεν λέει πουθενά κάθε μέρα.

Οι πηγές που ανατρεχουμε για να πάρουμε ιδέες για το στρωσιμο,παρουσιάζουν η κάθε μία διαφορετικούς τρόπους με τους οποιους στρωνουμε το νερό μας.

Αν λοιπόν εσυ ξεκίνησες να στρωνεις με το nitrivec πρέπει να εχεις κατά νου τις οδηγίες του κατασκευαστή και να τις τηρεις πλήρως.Δεν μπορω να σου πώ τι μπορει να πάθει το ψάρι με την υπερδοσολογία από αυτό το σκεύασμα γιατι πολύ απλά δεν γράφει κάπου για παρενέργειες από τυχόν υπερδοσολογία.Το μόνο που αναγράφει είναι μακρυά από παιδιά και κατοικίδια.....

Εγώ θα έλεγα να κανεις την αλλαγή σου κάθε εβδομάδα και να ριχνεις βακτήρια σε κάθε αλλαγή μεχρι να τελειώσει το μπουκαλάκι, αν δεν το εχεις αδειάσει ήδη....

Επειτα το μονο που θα σου δειξει αν εχει στρωσει το νερό σου ειναι οι μετρήσεις και μόνο αυτές.Σε εμένα πχ για να στρωσουν οι μετρησεις από ότι θυμαμαι έκανε κανα τριμηνο.

Τώρα όσο για τα γκαπάκια ειναι και λίγο περίεργα όσο αφορά τις αντοχές τους.Δεν έχω απώλειες από ψάρια που θεωρουνται δυσκολα και εχουν συγκεκριμενες απαιτησεις σε νερό και χάνω πολύ ευκολα γκάπυ.Στο 15νθημερο παιζει να εχω και από ενα θάνατο...

Επίσης και το prime που βαζεις διπλή δόση σε κάθε αλλαγή από ότι λέει ο κατασκευαστής του πάλι πολύ ειναι.Το ότι βαζεις παραπάνω δεν σημαινει πώς καθαρίζεις καλύτερα το νερό.

Φίλε μου φιλικά πάντα, πρέπει να δεις κάπως τις δοσολογίες σου με τα διάφορα σκευάσματα.Ειναι σαν να εισαι άρρωστος και αντι να πέρνεις μια ασπιρίνη καθε φορά που εχεις πυρετό εσύ να πέρνεις 2ή 3 μαζί.Δεν ειναι σωστό.

Διάβασε τις οδηγίες των σκευασμάτων που χρησιμοποιεις, μην νομιζεις και αυτά σκατοχημικά ειναι μην τα πέρνεις αψήφιστα.Το ότι κάνουν ''καλό'' το κακό νερό μας δεν σημαινει ότι σε μεγάλες δόσεις κάνουν καλό και στα ψάρια μας....

Κωνσταντίνε, οι μετρήσεις σου είναι καλές ; Τι εννοώ ; Αν κάνεις αλλαγή κάθε εβδομάδα και μετρήσεις ακριβώς πριν από την αλλαγή τα νιτρικά πόσα είναι ; 20 - 40 - 50 ;

Έχεις ένα μπολιασμένο φίλτρο και το άλλο αναπτύσσει τώρα τις αποικίες του. Καλά έκανες και ενίσχυες την βιολογία σου με βακτήρια. Ίσως να έριχνες μικρότερη δόση αλλά τώρα δεν έχει νόημα να το συζητάμε. :)

Μην ρίχνεις άλλα βακτήρια και δοκίμασε να κάνεις αλλαγές κάθε εβδομάδα, αφού όμως είσαι σίγουρος ότι η βρύση σου δεν βγάζει τα νιτρικά που έβγαζε.

Δημήτρη έπιασες ακριβώς τη φιλοσοφία μου. Τα βακτήρια προορίζονταν κυρίως για το νέο φίλτρο. Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την παρουσίαση του ενυδρείου να επισημάνω πως λειτουργεί με 2 φίλτρα, ένα εκ των οποίων είναι μπολιασμένο, ενώ το άλλο δεν είναι. Επομένως τα βακτήρια και η έννοια του στρωσίματος αφορά κυρίως το νέο φίλτρο.

Σχετικά με τις δοσολογίες των σκευασμάτων και τις ημέρες στρωσίματος κλπ.. Όταν λέμε 10 εννοούμε 10, ναι. Ωστόσο, γράφουν επίσης πως σε περίπτωση νιτρωδών κλπ. μπορείς να προσθέτεις. Οπότε νομίζω πρέπει να το δούμε λίγο πιο χαλαρά. Στο τέλος θα βάζουμε χρονόμετρο για να κουνάμε το μπουκάλι ακριβώς 10 δευτερόλεπτα, γιατί τόσο λέει!! (Αστειεύομαι φυσικά)

Δημήτρη φαίνεται πως έστρωσαν οι τιμές και των νιτρικών. Πριν την αλλαγή (στις 3 μέρες) τα νιτρικά έφταναν στα 25 και κάποιες φορές και πιο πάνω (ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα στο τεστ). Τώρα, είμαι στην 5η μέρα και έχω 10 νιτρικά. Παρόλα αυτά και ενώ οι τιμές του νερού είναι καλές και ιδιαίτερα προβλήματα με άλγη δεν έχω, έχασα ακόμη 2 ψαράκια. Το ένα προχθές και το άλλο πριν λίγο..

Έμεινα με 3 ενήλικα (το ένα δε φαίνεται καθόλου καλά) και θα πάρω σήμερα άλλα 3 για να μην πάει χαμένη η βιολογία μου. Είναι η τελευταία μου προσπάθεια να ασχοληθώ με Guppies γιατί ξενέρωσα απίστευτα. Αν δεν καταφέρουν και τώρα να επιβιώσουν θα βάλω και στο μικρό ενυδρείο 2 το πολύ 3 χρυσόψαρα και τέλος τα ζωοτόκα. Βέβαια, έχω πολλές υποψίες πως το pet shop από το οποίο αγόρασα τα συγκεκριμένα ψαράκια ίσως ευθύνεται γιατί από το μεγάλο ενυδρείο που και εκεί έχω Guppy τόσο καιρό δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Τα ψαράκια στο μεγάλο αγοράστηκαν από άλλο pet. Θα πάω σε εκείνο σήμερα και βλέπουμε πως θα πάει αν και είμαι πολύ απογοητευμένος..

Επίσης, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ για όσους είναι νέοι στο χόμπι.. Μην πάρετε ενυδρείο μικρότερο από 100 λίτρα. Οι επιλογές είναι λίγες και οι συνθήκες δύσκολες για τα ψαράκια. Ακόμη, τα Guppies δεν είμαι σίγουρος αν είναι ψαράκια αρχαρίων...

Μπορεις λιγο να με βοηθησεις? Αν το μπολιασες, το εστρωσες κιολας αλλιως δεν μπολιασες σωστα. Αν λοιπον μπολιασες, και βλεπεις μηδενικα νιτρωδη και αμμωνια αλλα εχεις νιτρικα γιατι βαζεις κι αλλα βακτηρια? Εκτος αυτου, αν το μπουκαλακι λεει 10 μερες, τοτε εννοει 10 μερες και οχι 14. Ακομα, οταν στρωνουμε δεν κανουμε αλλαγες νερου αλλιως πως θα στρωσει?

Αν και απάντησα αμέσως πιο πάνω.... μπόλιασα το ένα φίλτρο αλλά στο ενυδρείο έχω 2! Στρωμένο ήταν βάσει των τιμών, απλά ενίσχυα τη βιολογία στο 2ο φίλτρο. Με τις μέρες κλπ., τα είπα πριν.. :)

Και επειδή με φάγατε ΔΕΝ ρίχνω άλλα ντε... μη βαράτε! :P

Δημήτρη έπιασες ακριβώς τη φιλοσοφία μου. Τα βακτήρια προορίζονταν κυρίως για το νέο φίλτρο. Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την παρουσίαση του ενυδρείου να επισημάνω πως λειτουργεί με 2 φίλτρα, ένα εκ των οποίων είναι μπολιασμένο, ενώ το άλλο δεν είναι. Επομένως τα βακτήρια και η έννοια του στρωσίματος αφορά κυρίως το νέο φίλτρο.

Σχετικά με τις δοσολογίες των σκευασμάτων και τις ημέρες στρωσίματος κλπ.. Όταν λέμε 10 εννοούμε 10, ναι. Ωστόσο, γράφουν επίσης πως σε περίπτωση νιτρωδών κλπ. μπορείς να προσθέτεις. Οπότε νομίζω πρέπει να το δούμε λίγο πιο χαλαρά. Στο τέλος θα βάζουμε χρονόμετρο για να κουνάμε το μπουκάλι ακριβώς 10 δευτερόλεπτα, γιατί τόσο λέει!! (Αστειεύομαι φυσικά)

Δημήτρη φαίνεται πως έστρωσαν οι τιμές και των νιτρικών. Πριν την αλλαγή (στις 3 μέρες) τα νιτρικά έφταναν στα 25 και κάποιες φορές και πιο πάνω (ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα στο τεστ). Τώρα, είμαι στην 5η μέρα και έχω 10 νιτρικά. Παρόλα αυτά και ενώ οι τιμές του νερού είναι καλές και ιδιαίτερα προβλήματα με άλγη δεν έχω, έχασα ακόμη 2 ψαράκια. Το ένα προχθές και το άλλο πριν λίγο..

Έμεινα με 3 ενήλικα (το ένα δε φαίνεται καθόλου καλά) και θα πάρω σήμερα άλλα 3 για να μην πάει χαμένη η βιολογία μου. Είναι η τελευταία μου προσπάθεια να ασχοληθώ με Guppies γιατί ξενέρωσα απίστευτα. Αν δεν καταφέρουν και τώρα να επιβιώσουν θα βάλω και στο μικρό ενυδρείο 2 το πολύ 3 χρυσόψαρα και τέλος τα ζωοτόκα. Βέβαια, έχω πολλές υποψίες πως το pet shop από το οποίο αγόρασα τα συγκεκριμένα ψαράκια ίσως ευθύνεται γιατί από το μεγάλο ενυδρείο που και εκεί έχω Guppy τόσο καιρό δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Τα ψαράκια στο μεγάλο αγοράστηκαν από άλλο pet. Θα πάω σε εκείνο σήμερα και βλέπουμε πως θα πάει αν και είμαι πολύ απογοητευμένος..

Επίσης, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ για όσους είναι νέοι στο χόμπι.. Μην πάρετε ενυδρείο μικρότερο από 100 λίτρα. Οι επιλογές είναι λίγες και οι συνθήκες δύσκολες για τα ψαράκια. Ακόμη, τα Guppies δεν είμαι σίγουρος αν είναι ψαράκια αρχαρίων...

Μάλλον θα συμφωνήσω κι εγώ.

Τα τελευταία τρία ψαράκια προστέθηκαν χθες στο ενυδρείο μου.. Δυστυχώς θα αναγκαστώ να τα αποχωριστώ άμεσα μιας και δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με Guppy. Μόλις έβγαλα και το τελευταίο από το pet που λέγαμε.. Είναι αυτό που γέννησε χθες καμιά 20αριά μικρά και σήμερα το παρακολουθούσα μέχρι τη στιγμή που ξεψύχησε.. Θα ανεβάσω μία φωτογραφία να μου πείτε αν μπορείτε να διακρίνετε κάτι. Είχε κόκκινα σημάδια σε όλο του το σώμα σχεδόν και κυρίως στην κοιλιά του. Ανά 2 μέρες απώλεια είναι ο απολογισμός..

Ερώτηση: Αν τα νεογέννητα Γκάπυ μείνουν στο ενυδρείο γιατί είναι αδύνατο να τα πιάσω με απόχη, θα φαγωθούν από τα χρυσόψαρα; Τι άλλο μπορώ να κάνω για να μην γίνουν τροφή στα χρυσόψαρα; Κρίμα είναι..

post-50509-0-86201200-1360062685_thumb.jpg

Στην φωτογραφία πρόκειται πιθανών για κάποια βακτυριακη μόλυνση!

Νομίζω πως τα ψάρια που πήρες ήταν ήδη άρρωστα όπως υποψιάζεσαι και ο ίδιος!

Μην βιαστείς να βάλεις χρυσόψαρα μέσα και περίμενε να δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα γιατί το βακτήριο υπάρχει μέσα στο ενυδρείο και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε!

Επανέρχομαι. Τα νέα ψαράκια δε φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα από όταν μπήκαν στο ενυδρείο (3 μέρες). Το τελευταίο ενήλικο που υπάρχει ωστόσο δείχνει σημάδια αδυναμίας. Τα χρώματά του είναι φυσιολογικά όπως και η αναπνοή του. Ωστόσο είναι αδυνατισμένο και τρώει ελάχιστα.. Περνάει η τροφή μπροστά του και συνεχίζει να ψάχνει. Ή δε βλέπει καλά ή δεν πεινάει πολύ! :P Γενικά δε δείχνει υγιές.

Υπάρχει περίπτωση να ήταν άρρωστα τα ψαράκια από όταν τα πήρα και να ψόφησαν όλα για τον ίδιο λόγο, χωρίς να επηρεάστηκε το ενυδρείο μου ωστόσο; Το λέω αυτό γιατί όλα ήταν από το ίδιο pet. Ένα μικρό 2 εβδομάδων έχει επιζήσει και φαίνεται μια χαρά, ενώ η μάνα ψόφησε. Δεν είναι παράξενο;

Το θέμα μου είναι το εξής. Ακόμα και αν δεν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει βακτηριακή μόλυνση, αν κάνω κάποια θεραπεία με EKTOZON και esha2000 που βρίσκονται στο ντουλάπι μου, θα επηρεάσω αρνητικά τα υπόλοιπα ψαράκια; Να κάνω έναν προληπτικό κύκλο; Τι λέτε;

Σκεφτόμουν να ξεκινήσω μόνο με esha2000 που δε χρειάζεται και άνθρακα κλπ. για να καθαρίσει μετά και είναι εύκολο στη χρήση του. Ακούω γνώμες... Θέλω να σιγουρευτώ πως το ενυδρείο μου είναι οκ πριν βάλω τα χρυσόψαρα..

Το Esha2000 πρεπει να καταστρεφει την βιολογια.

Σε αναζήτηση που έκανα στα γρήγορα και βάσει όσων αναφέρει η συσκευασία λέει πως δεν καταστρέφει τη βιολογία και μάλιστα διασπάται χωρίς να απαιτεί χρήση άνθρακα (τον αναφέρει προαιρετικά για γρηγορότερη αφαίρεση). Επίσης, λέει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά. Λέω απόψε να ξεκινήσω μπας και σώσω την κατάσταση. Καλύπτει αρκετές περιπτώσεις (προηγούμενη εμπειρία μου δεν το επιβεβαιώνει, αλλά τελοσπαντων).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...