Jump to content

Προβλημα Αμμωνιας (Επειγον)

Recommended Posts

Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο;

Δώσε και άλλες πληροφορίες για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε!

πως μπορω να μηδενισω την αμμωνια και των τοξικων ουσιών στο ενυδρείο; [είναι επείγον βοηθήστε με]

πες μας ποσο καιρο τρεχει, αν το ειχες στρωσει, τι ψαρια και ποσα εχει, τι ενυδρειο ειναι, τι επιπεδα αμμωνιας μετρας και πως τα μετρας, αν εκανες κατι διαφορετικο απο τη συνηθισμενη σου ρουτινα πριν ανεβει η αμμωνια

καλησπερα και απο μενα

μπορεις να κανεις αλλαγες νερου για να ριξεις προσωρινα την αμμωνια!

βεβαια το καλυτερο θα ηταν να απαντησεις στις ερωτησεις που σου γινανε απο τα παιδια για να σε βοηθησουμε

-10 μήνες περίπου τρέχει.....

-Υπάρχει μόνο ένα ψάρι μέσα... (το άλλο πέθανε πρόσφατα)

-δεν το είχα στρώσει (ήμουν κ είμαι πολύ άσχετος με αυτά και λάθος μου που τα πήρα νωρίς και βιάστηκα)

-όπως είπα δεν ξέρω ούτε να μετράω... ένας φίλος μου μέτρησε το μέτρο αμμωνίας με ένα υγρό και μου είπε πως είναι σε τεράστιο βαθμό

((δεν ξέρω ίσως να φταίει και το κάπως πολύ φαί που ρίχνω)) αλλά παρόλα αυτά το κακό έχει γίνει. Δηλαδή και να το σταματήσω πρεπει να την ρίξω την αμμωνία. Αν μπορείτε να βοηθήσετε ευχαριστώ.
δυστηχώς δεν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι πέρα από αυτές τις φώτο.
Απλά ήθελα να ξέρω πως το "ρίχνω" το μέτρο αμμωνία, ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

http://img802.imageshack.us/edit_preview.php?l=img802/5327/0180l.jpg&action=rotate

http://img10.imageshack.us/edit_preview.php?l=img10/8048/0177v.jpg&action=rotate

http://img809.imageshack.us/edit_preview.php?l=img809/4066/0172t.jpg&action=rotate

Έγινε επεξεργασία - common

φιλε μου κι εγω στην αρχη ημουν καπως σκεπτικος οταν εκανα μια απλη ερωτηση και ηθελαν να τους παραθεσω την ιστορια του ενυδρειου σαν εκθεση. Αλλα καλως η κακως ετσι ειναι το σωστο. Αν προσπαθουσαμε απλα να σε βοηθησουμε με το πως να ριξεις την αμμωνια τωρα, καταλαβαινεις οτι τα λαθη που εχεις κανει ηδη(και ειναι πολλα) θα τα εκανες και στο μελλον.

Οπως σου ειπε το παιδι, την αμμωνια μπορεις να τη ριξεις με αλλαγες νερου. Αλλα και να πεσει σημερα, αυριο θα ξανανεβει αν καπου υπαρχει προβλημα.

Το ψαρακι ειναι πολυ αρρωστο και θελει θεραπεια. Θα στα πει αυτα καποιος απο τους ειδικους στα χρυσοψαρα μιας και εγω δεν ειμαι ως εκει.

Οι συμβουλες που μπορω να σου δωσω ειναι

- Δεν ειναι δυνατον να εχουμε ψαρια αλλα να μην εχουμε τεστ νερου. Καλος ο φιλος σου αλλα πρεπει να εχεις δικα σου και να τεσταρεις καθε βδομαδα

- Τωρα δε θα ταιζεις (θα σου πουν τα παιδια). Γενικα ομως ταιζουν λιιιγο λιιιιγο και ΜΟΝΟ οσο τρωει το ψαρι. απαγορευεται να ριχνουμε μεσα τροφη η οποια να μενει. Ριχνουμε λοιπον σιγα σιγα και για οσο τρωει το ψαρι για 1-2 λεπτα το πολυ. Αν στο τελος μεινει τροφη την βγαζουμε με την αποχη

Ξέρεις να μας πεις τι υλικά έχει μέσα το φίλτρο σου?

Το έχεις ανοίξει ποτέ? Περιέχει μόνο σφουγγάρι η και κάτι ακόμα?

πες μας τι φιλτρο εχεις για να δουμε αν παιρνει υλικα για να σου δωσει καποιος μπολι για να επιταχυνουμε το στρωσημο!

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας. Μου έδωσε ένας φίλος μου μπόλι του κάνω ήδη αλλαγές νερού και του έχω πάρει μια αεραντλία αύριο θα με βοηθήσει στα βασικά ένας κτηνίατρος και πιστεύω τα καταφέρω. 1000 ευχαριστώ σε όλους για τις απαντήσεις σας. Θα ενημερώσω για την εξέλιξη.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας. Μου έδωσε ένας φίλος μου μπόλι του κάνω ήδη αλλαγές νερού και του έχω πάρει μια αεραντλία αύριο θα με βοηθήσει στα βασικά ένας κτηνίατρος και πιστεύω τα καταφέρω. 1000 ευχαριστώ σε όλους για τις απαντήσεις σας. Θα ενημερώσω για την εξέλιξη.

Πρόσεχε μην πάει χαμένο το μπόλι που πήρες!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36712&hl=%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1

κανε μας και μια παρουσιαση του ενυδρειου σου

να εχουμε μια εικονα

Μια μικρή παρουσίαση έχει κάνει εδώ αλλά καλύτερα ας απαντάμε σε αυτό το θέμα που βρισκόμαστε τώρα. :)

Μια μικρή παρουσίαση έχει κάνει εδώ αλλά καλύτερα ας απαντάμε σε αυτό το θέμα που βρισκόμαστε τώρα. :)

βασικα εννοουσα να μας κανει παρουσιαση οχι για να δουμε το ενυδρειο,

αλλα για να δουμε τι φιλτρο εχει , τι μετρησεις εχει και τετοια ωστε να βοηθησουμε και εμεις απο δω! :sarcasm:

Το πρόβλημα έχει λήξει, σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Έληξε με το μπόλι ; Πες μας αν θέλεις τι διαδικασία ακολούθησες και ακολουθείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...