KostasAnaz 30 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Καλημερα φιλες και φιλοι!Εχω ενα ενυδρειο 60L με ζωτοτοκα (3 guppies, 3 xiphophorus helleri), γαριδες red cherry και σαλιγγαρια (ramshorm snails και apple snails). Ηθελα να ρωτησω ποσο πιθανη ειναι η συμβιωση τους με 1-2 θηλυκους μονομαχους που σκεφτομαι να παρω για να ζευγαρωσω τον μονομαχο μου καποια στιγμη. Για οσους αναρωτιουνται ο μονομαχος ζει σε δικο του ενυδρειο 15L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 30 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Αρχικά οι μονομάχοι και τα ζωοτοκα χρειάζονται διαφορετικές συνθήκες . Επίσης έχεις λίγα λίτρα και υπερβολικά ψάρια ( οι ξιφοφορους πρέπει να φύγουν ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 30 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Αρχικά οι μονομάχοι και τα ζωοτοκα χρειάζονται διαφορετικές συνθήκες . Επίσης έχεις λίγα λίτρα και υπερβολικά ψάρια ( οι ξιφοφορους πρέπει να φύγουν ) + 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 30 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 30 Ιανουαρίου 2013 ρε παιδια 6 ψαρια εχει... οχι και υπερφορτωμενο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 30 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Η συνθεση σου είναι λάθος.Οι ξιφοφοροι χρειαζονται 120 λιτρα Μπορείς να τους βγαλεις και να βαλεις 2 γκαπυ ακομα(ετσι και αλλιως θα γεμισεις) Πες μας μετρησεις του ενυδρειου και ποσα αρσενικα θηλυκα εχεις, εξοπλισμο και καμια φωτο ισως βοηθουσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasAnaz 30 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Βασικα εχω και ενα μικροτερο ενυδρειο που χρησιμοποιω για τα ψαρακια που γεννιουνται μεχρι να βρω καπου να τα δωσω.Οποτε δε νομιζω οτι τιθεται θεμα ιχθυοφορτωσης.Τωρα το αν οι ξιφοφοροι θελουν μεγαλυτερο ενυδρειο ειναι αλλο θεμα και ισως εχεις δικιο.Προς το παρον ομως τους βλεπω μια χαρα και αρκετα παιχνιδιαρικους.Τα ψαρακια ειναι 1αρσενικο και 2 θηλυκα απ'το καθε ειδος.Παλαιοτερα ειχα και ενα χαρεμακι black molly αλλα τα εδωσα σε ενα φιλο και μου εδωσε τους ξιφοφορους. Πληροφορίες ενυδρειου Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):65x25x40 Συνολικά Λίτρα:65 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά:vallisneria,cabomba,κερατοφυλλο (συνολικα 15 ριζες) Ψάρια:3 xiphophorus helleri, 3 guppy Άλλα είδη:Ramshorm snails,apple snails,red cherry Διακοσμητικά υλικά Φόντο:- Πέτρες: Μερικες διακοσμητικες πετρες Ξύλα:- Άλλα διακοσμητικά : 1 διακοσμητικη σπηλια Υπόστρωμα:- Βυθός: ψιλο χαλικι Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 λαμπα Τ8 Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες καθε μερα Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Εσωτερικο φιλτρο 3 λιτρων περιπου με ενυδρειακο σφουγγαρι και sera biopur Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστατης 50 watt Λίπανση: Λιπασμα της Kent 3 φορες την εβδομαδα (συνολικα 9ml) και 0,5ml σιδηρο της Kent 1 φορα την εβδομαδα Παροχή CO2:- Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:- Διατροφή: Φυλλαρακια για τροπικα ψαρια καθε μερα, με μια μερα την εβδoμαδα νηστεια. Παράμετροι pH: 7 Γενική σκληρότητα (GH): 10 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 3 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 20 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C): 27 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 50% ανα 2 εβδομαδες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Στις αλλαγες χρησιμοποιω αντιχλωριο της Kent και βακτηρια της Microbe lift Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Βακτηρια της Microbe lift 1 φορα την εβδομαδα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluesman 30 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Φίλε μου πέραν των διαφορετικών συνθηκών, από προσωπική εμπειρία σε συμβίωση αρσενικού μονομάχου για μερικές μέρες με γκάπυ, μακέλεψε ουρές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 30 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Όπως είπαν και τα παιδιά, καλό είναι να μην επιχειρήσεις να βάλεις μονομάχους στο ενυδρείο με τα ζωοτόκα, για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν. Αν μπορείς να δώσεις τους ξιφοφόρους , ακόμα καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς με τα guppies θα γεμίσεις από κίνηση και πληθυσμό. Αν μπορώ να κάνω μια επισήμανση : Αντί για 50% αλλαγή σε 15 ημέρες , προσπάθησε αν γίνεται να βάλεις στις ρουτίνες σου 30% κάθε 7 ημέρες. Υ.Γ. Ο θηλυκός μονομάχος που είχες ήδη μέσα , τι έγινε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasAnaz 30 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Φιλε bluesman εχω ηδη αρσενικο μονομαχο σε αλλο ενυδρειο μονο του.Η ερωτηση μου αναφεροταν σε θηλυκο μονομαχο τον οποιο και δεν θα βαλω τελικα ακολουθωντας τις συμβουλες σας. Ο θηλυκος μονομαχος που ειχα παλαιοτερα ειχε μεταφερθει σε καραντινα προ διμηνου περιπου οταν εκανα θεραπεια σε καποια ψαρια αλλα μαλλον ηταν προχωρημενη η κατασταση του και δεν αντεξε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 31 Ιανουαρίου 2013 Συμφωνω με τα παιδια για τους ξυφοφορους,χρειαζονται πολυ παραπανω λιτρα και καλο ειναι ναφυγουν.Κρατα καλητερα τα γκαπυ μια που πανε καλητερα στα λιτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος