Jump to content

Θολό Νερο/μονομαχος

EDdiePap

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια , ειμαι καινουργιος και θα σας παρακαλουσα να μετακινησετε το θεμα που ανοιξα εαν το εχω ανοιξει σε λαθος μερος.

Σε οτι αφορα με τα ψαρια , ειμαι αρκετα ασχετος ας πουμε . Παραυτα μ αρεσουν αρκετα και αποφασισα να παρω εναν μονομαχο. Μου εδωσαν ενα ενυδριο 20λιτρων περιπου τ οποιο ειχε χωμα μεσα απο προηγουμενη χρηση. το ξεπλυνα δυο τρεις φορες και στο τελος το ξαναγεμισα με νερο βρυσης.

εριξα και σταγονες που αγορασα οπως μου ειπαν και τελος εβαλα τ μονομαχο μου μεσα στο ενυδριο του. Το νερο ειναι πολυ θολο όμως και δε γνωριζω γιατι. Ειναι φυσιολογικό; θα φυγει καποια στιγμη ή φταιει κατι;

διαβαζα αλλου καποιους να αναφερουν βακτηρια κλπ ενω εμενα δε μου παν τιποτα τετοιο.... ουτε φιλτρα κλπ εχω μου παν δε χρειαζετε ... τι να κανω;

• Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καταρχην καλως ηρθες!ριξε μια ματια εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=30301 το ψαρακι πρεπει να το πας πισω μεχρι στο ενυδρειο σου να δημιουργηθουν οι καταλληλες συνθηκες για να ζησει καπως αξιοπρεπως!

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο χόμπι.

Για να το απολαύσεις και να μην απογοητευτείς, χρειάζεται διάβασμα στην αρχή και όχι βεβιασμένες κινήσεις.

Αν υπάρχει δυνατότητα να επιστρέψεις τον μονομάχο μέχρι να στρώσεις το ενυδρείο σου, τότε να το κάνεις.

Σε κάθε περίπτωση το ενυδρείο χρειάζεται φίλτρο και άλλα :) . Για να μη σε κουράζω όμως από εδώ , κάνε σε παρακαλώ έναν κόπο και ρίξε μια ματιά σε αυτά.

Το ψαράκι πάντως να κινδυνεύει έτσι όπως το έχεις αυτή τη στιγμή. ;)

Έγινε επεξεργασία - dpap

γενικα θολουρα στο νερο τι μπορει να προκαλεσει παιδια; το αντιχλωριο ή μηπως η προσθηκη νερου ή βρωμια; αναφερομαι σε περιπτωση χωρις φιλτρο, διαβασα παρα πολλα αλλα ξεκαθαρη απαντηση δεν εδινε κανειις

Στη φάση που βρίσκεσαι μάλλον από ανατάραξη του βυθού που όπως είπες ήταν παλιός.

Όπως και να έχει το ψαράκι δεν μπορεί να μείνει έτσι μέσα στο ενυδρείο φίλε μου. :)

θα ξεθολοσει ποτε ή πρεπει να ξαναλλαξω το νερο;

αυριο θα μου φερουν και φιλτρο εσωτερικο και θα ψαξω να βρω κ αλλα πραματα που θα βοηθησουν. απλα δεν εχω τ δυνατοτητα να τ αγορασω (οσο φτηνα και να τα θεωρουν καποιοι και ενδεχωμενος να ειναι για τους περισσοτερους) , υποθετω οτι και με φιλτρο τουλαχιστον θα μπορεσει το ψαρακι να μεινει;

Πρέπει να βάλεις φίλτρο φίλε μου. Το ξέρω ότι μπορεί να σου φαίνονται πολλά αυτά που σου έχουμε παραθέσει έτσι απλά με μια παραπομπή αλλά είναι σημαντικά.

Το φίλτρο πρέπει να έχει υλικό πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί βιολογία. Κάνε έναν κόπο και ρίξε μια ματιά σε αυτά που σου δώσαμε. :)

Για ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.

τα διαβασα ολα αλλα επειδη ειναι αρχες θαπρεπει να τα ξαναδιαβασω και να τα ξαναδιαβασω γιατι βομβαρδιστικα με καινουργιες πληροφοριες και επικρατει συγχυση στο κεφαλι μου! ξεκιναω με φιλτρο αυριο και βλεπω και για αλλα στη συνεχεια!

ευχαριστω παρα πολυ!

Διάβασε καλά για τον κύκλο του αζώτου και μην κάνεις βιαστικές κινήσεις ! :)

Καλως ηρθες στο φορουμ μας!

Οπως σου ειπαν και τα παιδια πιο πανω θα πρεπει να παρεις φιλτρο και να το στρωσεις γι αυτο διαβασε καλα τον κυκλο του αζωτου για να κατανοησεις τι γινετε,Θα χρειαστεις ακομα θερμοστατη και τεστακια νερου,τουλαχιστον για αμμωνια,νο2 και νο3 που ειναι τα πιο βασικα.

παιδια εβαλα φιλτρο και θερμοστατη ...με το θερμοστατη ολα καλα αλλα το φιλτρο νομιζω οτι δυσκολευει το ψαρακι να κολυμπησει γιατι φερνει αναταραχη στο βυθο ... ειναι κατι λαθος;

παιδια εβαλα φιλτρο και θερμοστατη ...με το θερμοστατη ολα καλα αλλα το φιλτρο νομιζω οτι δυσκολευει το ψαρακι να κολυμπησει γιατι φερνει αναταραχη στο βυθο ... ειναι κατι λαθος;

Οι μονομάχοι θέλουν μικρή ροή γιατί όπως λες δυσκολεύονται πολύ. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να στρέψεις στην έξοδο του φίλτρου προς το τζάμι για να μειώσεις την ροή. Ποιο φίλτρο πήρες ;

Κανε ατο που λεει ο Δημητρης πιο πανω,γυρνα το spray bar να χτυπαει το τζαμι

Επεισης δεν μας επες και τι υλικα εχει μεσα το φιλτρο σου.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Ίσως είναι λίγο δυνατό για 20 λίτρα, αλλά αν αυτή η κεφαλή που έχει περιστρέφεται , στρέψε την προς το τζάμι.

το γυρισα προς το τζαμι.... δε ξερω παιδια , το φιλτρο ηταν ενος φιλου κ μου το δωσε οπως ηταν και μ πε το νερο του φιλτρου να το ριξω στο ενυδρειο γιατι εχει βακτηρια που χρειαζονται και αυτο εκανα ... ειναι δυνατο φιλτρο ; να παρω μηπως καποιο ποιο χαμηλης δυναμικοτητας;

το γυρισα προς το τζαμι.... δε ξερω παιδια , το φιλτρο ηταν ενος φιλου κ μου το δωσε οπως ηταν και μ πε το νερο του φιλτρου να το ριξω στο ενυδρειο γιατι εχει βακτηρια που χρειαζονται και αυτο εκανα ... ειναι δυνατο φιλτρο ; να παρω μηπως καποιο ποιο χαμηλης δυναμικοτητας;

Ρώτα αν μπορείς το φίλο σου να σου πει τι υλικά έχει μέσα , είναι σημαντικό.

Καλό είναι το φίλτρο, δε νομίζω να χρειάζεσαι άλλο. Απλώς κοίτα να μειώσεις με κάποιο τρόπο την ροή και παρακολούθησε τη συμπεριφορά του ψαριού. ;)

θα ρωτησω και θα σας πω...ευχαριστω για τις απαντησεις ...κατι ακομα να ρωτησω ... για να μειωσω τη ροη μπορω να βουλωσω τη μιση τρυπα του φιλτρου με κατι ας πουμε ; ή αμα προσθεσω και αλλο νερο μηπως δεν ειναι τοσο εντονη η πιεση;

θα ρωτησω και θα σας πω...ευχαριστω για τις απαντησεις ...κατι ακομα να ρωτησω ... για να μειωσω τη ροη μπορω να βουλωσω τη μιση τρυπα του φιλτρου με κατι ας πουμε ; ή αμα προσθεσω και αλλο νερο μηπως δεν ειναι τοσο εντονη η πιεση;

Μπορείς να δοκιμάσεις με κάποιο σφουγγάρι. Τι εννοείς με το νερό ; Δεν είναι πλήρως βυθισμένο το φίλτρο ;

θα δοκιμασω με σφπυγγαρακι... ναι ειναι ,απλα το ενδυδρειο δε το χω γεμισει ολο με νερο , εχω αφησει 4 δαχτυλα κενο ...μηπως παιζει καποιο ρολο

Υπάρχει λόγος που έχεις αφήσει τόσο κενό ; Ρωτάω γιατί δεν έχω δει πως είναι το ενυδρείο σου. :)

εχω γεμισει τα 3/4 του ενυδρειου ... δεν εχω ακομα καπακι και διαβασα οτι αυτα μπορει να ποηδηξουν εξω γι αυτο αφησα κενο τοσο... ... βουλωσα τη τρυπα με σφουγγαρι απ'αυτα που ναι σαν τουλι για να μην του κοψω τελειως τ ροη και νομιζω οτι ειναι πολυ καλυτερα ...ηδη αρχισε να ξανακολυμπαει το ψαρακι μου... με τη τροφη του δε ξερω τ να κανω...

ειναι σε ενα κουτακι με κοκκινο καπακι αποκλειστικα για μονομαχους σε σκονη... ριχνω λιγο οπως μου παν αλλα δε δειχνει να τρωει ...περναει πανω απο το κεφαλι του και δε κανει κινηση να φαει... παρολαυτα δεν ειναι κατατονικο αλλα δραστηριο θα λεγα... παιζει να τρωει και να μην το παιρνω χαμπαρι;

Μετρησεις εχεις απο το ενυδρειο σου?Ειναι στρωμενο?

Οι μονομαχοι θελουν ποικηλια τροφων,οπωτε θα πρεπει να παρεις μερικες ακομα,οπως αποξηραμενα σκουλικα,flakes κ.α

Μια μερα την εβδομαδα νηστια η αποφλιωμενο ζεματισμενο αρακα.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

οχι δυστηχως δεν εχω τον εξοπλισμο για μετρησεις ... εχω ρυθμισει το θερμοστατη στους 25 βαθμους ... το σφουγγαρι μου το πεταξε αλλα πλεον δε βγαζει τοση πιεση το φιλτρο , τι να πω; παντως ειναι ζωηρουλης και κολυμπα συνεχεια αλλα εξακολουθω να πιστευω ωρες ωρες οτι ζοριζετε .... αυριο που θα του αλλαξω τ νερο θα κοιταξω να κανω καλυτερα το φιλτρο με το σφουγγαρι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...