Jump to content

Ποσες Ρατσες Λαμπιντο??

samilias21

Recommended Posts

Θα ηθελα να ρωτησω ποσα λαμπιδοχρομις καρελους(δεν ξερω πως να το γραψω στα ελληνικα χαχαχα) υπαρχουν?

Να πω τι προσεξα εκτος απο καποια site που δειχνουν 3-4 ειδη που τα λενε lion κ.α.

πηγα σημερα σε πετσοπ και ειδα τα λαμπιντακια που ειχε να εχουν ασπρο απο κατω στο σωμα τους

ενω τα δικα μου απο οσο ξερω ειναι κιτρινα!

ηθελα να ρωτησω ειναι διαφορετικης ρατσας?

οντως υπαρχουν πολλα διαφορετικα κιτρινα λαμπιντος?

δεν υπαρχει προβλημα αν τα βαλω μαζι?

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=29173

με προλαβες Στρατο!!! :D

καλο ειναι φιλε μου να μην μπερδευουμε ειδη της ιδιας οικογενειας ειδικα οταν ταιριαζουν και χρωματικα γιατι ο υβριδισμος δεν θα αργησει να ερθει! εκτος αν εννοεις οτι ειδες το ιδιο ψαρι να ονομαζεται διαφορετικα απ το ενα καταστημα στο αλλο! αυτο συμβαινει συχνα! επισης οι κιχλιδες πολλες φορες αν και ειναι το ιδιο ειδος διαφερουν λιγο χρωματικα! οπως με τις caerulius που μερικες μπορει να ειναι κατακιτρινες και μερικες να ειναι σχεδον αρχωμες!

Έγινε επεξεργασία - adlib

το ειδα αυτο για αυτο ρωταω αν υπαρχει θεμα να μπουνε καποιες απο αυτες στο ιδιο ενυδρειο?

μπορει καποιοι να την πατησουν αθελα τους αν παιζει προβλημα

το ειδα αυτο για αυτο ρωταω αν υπαρχει θεμα να μπουνε καποιες απο αυτες στο ιδιο ενυδρειο?

μπορει καποιοι να την πατησουν αθελα τους αν παιζει προβλημα

το βασικο <<προβλημα>> ειναι ο υβριδισμος

το βασικο <<προβλημα>> ειναι ο υβριδισμος

Ακριβως ,

αυτο το προβλημα διαπιστωσα οτι αγορασα πριν ενα χρονο λαμπιντο κιτρινα απο ενα χ μαγαζι τωρα που θελω να ξαναπαρω?πως ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι τα ιδια με αυτα που εχω?

γιατι φανταζομαι πως δεν ειναι ιδια αρα θα εχω υβριδια μελλοντικα

Όπως μπορείς να δεις, είναι caeruleus, αλλά με διαφορετικό χρωματισμό εν μέρη. Τι σε παραξενεύει?

Τα δυο πρωτα ειναι τα ιδια (Albino).

Tα υπολοιπα παλι τα ιδια,αλλα απο διαφορετικες τοποθεσιες της λιμνης.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=29173

με προλαβες Στρατο!!! :D

καλο ειναι φιλε μου να μην μπερδευουμε ειδη της ιδιας οικογενειας ειδικα οταν ταιριαζουν και χρωματικα γιατι ο υβριδισμος δεν θα αργησει να ερθει! εκτος αν εννοεις οτι ειδες το ιδιο ψαρι να ονομαζεται διαφορετικα απ το ενα καταστημα στο αλλο! αυτο συμβαινει συχνα! επισης οι κιχλιδες πολλες φορες αν και ειναι το ιδιο ειδος διαφερουν λιγο χρωματικα! οπως με τις caerulius που μερικες μπορει να ειναι κατακιτρινες και μερικες να ειναι σχεδον αρχωμες!

ο σκοπος μου δεν ειναι να τα μπερδεψω αλλα να τα ξεμπερδεψω!

και επειδη διαπιστωνω το προβλημα το αναφερω!

πως μπορω να ειμαι σιγουρος για ποια κιτρινα εχω και ποια κιτρινα θα αγορασω μετα απο ενα χρονο?

Τα δυο πρωτα ειναι τα ιδια (Albino).

Tα υπολοιπα παλι τα ιδια,αλλα απο διαφορετικες τοποθεσιες της λιμνης.

αρα αν καταλαθος ή απο αγνοια τα βαλω μαζι υπαρχει προβλημα?

παλι θα μιλαμε για υβριδια?

Πρόσεξε. Αν το καταστημα πουλάει albino caeruleus συνηθως θα το αναφερει. Τα υπόλοιπα δεν έχουν κάποια διαφορά. Αν και έτσι που έχει καταντήσει το συγκεκριμένο είδος απο τις συνεχόμενες αναπαραγωγές, ότι και να πάρεις είναι το ίδιο.

οχι φιλε μου! μην ανησυχείς! απο την στιγμη που μιλαμε για το ιδιο ειδος δεν υπαρχει θεμα! ;)

Όπως μπορείς να δεις, είναι caeruleus, αλλά με διαφορετικό χρωματισμό εν μέρη. Τι σε παραξενεύει?

δεν με παραξενευει κατι

απλα σημερα που πηγα σε αλλο μαγαζι να παρω λαμπιτνο διαπιστωσα πως δεν ηταν σαν τα δικα μου και δεν πηρα για το φοβο μηπως ηταν υβριδια ή δημιουργησω εγω υβριδια μεσα στο ενυδρειο μου σε περιπτωση που τα επερνα

Πρόσεξε. Αν το καταστημα πουλάει albino caeruleus συνηθως θα το αναφερει. Τα υπόλοιπα δεν έχουν κάποια διαφορά. Αν και έτσι που έχει καταντήσει το συγκεκριμένο είδος απο τις συνεχόμενες αναπαραγωγές, ότι και να πάρεις είναι το ίδιο.

ετσι ακριβως τα albino τα ανεφερε

και τα αλλα τα ελεγα yellow labs (αν θυμαμαι καλα), αλλα ηταν διαφορετικα απο τα δικα μου yel labs

δυστυχως φιλαρακι μου ετσι ειναι :D

δεν παιζεσαι χαχαχαχαχαχαχα

ακομη γελαω με την απαντηση σου

το συμπερασμα και αν κανω λαθος με διορθωνεται

αν δεν γραφει albino οποιαδηποτε κιτρινα λαμπιντο μπορω να τα βαλω μαζι

ναι φιλε μου! ποτε δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρος για τι ψαρι παιρνεις, ειδικα οταν εχουμε να κανουμε με αναπαραγωγες απ'τον ανθρωπο! και για αυτο φυσικα χρυσοπληρωνεις τα F0 και F1! :)

Ένα κατατοπιστικό άρθρο (έχει και την ιστορία πως τα labidochromis caeruleus μπήκαν στο hobby):

http://www.sydneycichlid.com/electric-yellow.htm

Ανάλογα την περιοχή συλλογής υπάρχει και λευκή μορφή (όχι αλφική) και απόχρωση προς το πορτοκαλί.

Μιλάμε πάντα για μορφές που συναντάμε σε διάφορετικα σημεία της λίμνης και όχι για ξεχωριστό είδος.

Το χειρότερο είναι να μπαίνει μαζί με red zebra που υβριδίζει σαν τρελό.

Έγινε επεξεργασία - egeorgiou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...