samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Θα ηθελα να ρωτησω ποσα λαμπιδοχρομις καρελους(δεν ξερω πως να το γραψω στα ελληνικα χαχαχα) υπαρχουν? Να πω τι προσεξα εκτος απο καποια site που δειχνουν 3-4 ειδη που τα λενε lion κ.α. πηγα σημερα σε πετσοπ και ειδα τα λαμπιντακια που ειχε να εχουν ασπρο απο κατω στο σωμα τους ενω τα δικα μου απο οσο ξερω ειναι κιτρινα! ηθελα να ρωτησω ειναι διαφορετικης ρατσας? οντως υπαρχουν πολλα διαφορετικα κιτρινα λαμπιντος? δεν υπαρχει προβλημα αν τα βαλω μαζι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 29 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 29 Ιανουαρίου 2013 http://www.cichlid-forum.com/profiles/results.php?genus=105 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 29 Ιανουαρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=29173 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 29 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 29 Ιανουαρίου 2013 (edited) http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=29173 με προλαβες Στρατο!!! καλο ειναι φιλε μου να μην μπερδευουμε ειδη της ιδιας οικογενειας ειδικα οταν ταιριαζουν και χρωματικα γιατι ο υβριδισμος δεν θα αργησει να ερθει! εκτος αν εννοεις οτι ειδες το ιδιο ψαρι να ονομαζεται διαφορετικα απ το ενα καταστημα στο αλλο! αυτο συμβαινει συχνα! επισης οι κιχλιδες πολλες φορες αν και ειναι το ιδιο ειδος διαφερουν λιγο χρωματικα! οπως με τις caerulius που μερικες μπορει να ειναι κατακιτρινες και μερικες να ειναι σχεδον αρχωμες! Έγινε επεξεργασία 29 Ιανουαρίου 2013 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 29 Ιανουαρίου 2013 http://www.cichlid-forum.com/profiles/results.php?genus=105 το ειδα αυτο για αυτο ρωταω αν υπαρχει θεμα να μπουνε καποιες απο αυτες στο ιδιο ενυδρειο? μπορει καποιοι να την πατησουν αθελα τους αν παιζει προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 29 Ιανουαρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=29173 αργησες Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 29 Ιανουαρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=29173 Δια μιλαω για κιτρινα μονο δες αυτο που εστειλε ο παναγιωτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 29 Ιανουαρίου 2013 το ειδα αυτο για αυτο ρωταω αν υπαρχει θεμα να μπουνε καποιες απο αυτες στο ιδιο ενυδρειο? μπορει καποιοι να την πατησουν αθελα τους αν παιζει προβλημα το βασικο <<προβλημα>> ειναι ο υβριδισμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Labidochromis caeruleus (Albino) Albino Yellow Lab Labidochromis caeruleus (Kakusa) Yellow Lab, Electric Yellow Labidochromis caeruleus (Lion's Cove I) Yellow Lab, Electric Yellow Labidochromis caeruleus (Lion's Cove II) δλδ αυτα τα 4 ειδη ειναι διαφορετικα η ιδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 Author #10 Share 29 Ιανουαρίου 2013 το βασικο <<προβλημα>> ειναι ο υβριδισμος Ακριβως , αυτο το προβλημα διαπιστωσα οτι αγορασα πριν ενα χρονο λαμπιντο κιτρινα απο ενα χ μαγαζι τωρα που θελω να ξαναπαρω?πως ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι τα ιδια με αυτα που εχω? γιατι φανταζομαι πως δεν ειναι ιδια αρα θα εχω υβριδια μελλοντικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 29 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Labidochromis caeruleus (Albino) Albino Yellow Lab Labidochromis caeruleus (Kakusa) Yellow Lab, Electric Yellow Labidochromis caeruleus (Lion's Cove I) Yellow Lab, Electric Yellow Labidochromis caeruleus (Lion's Cove II) δλδ αυτα τα 4 ειδη ειναι διαφορετικα η ιδια? Όπως μπορείς να δεις, είναι caeruleus, αλλά με διαφορετικό χρωματισμό εν μέρη. Τι σε παραξενεύει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Labidochromis caeruleus (Albino) Albino Yellow Lab Labidochromis caeruleus (Kakusa) Yellow Lab, Electric Yellow Labidochromis caeruleus (Lion's Cove I) Yellow Lab, Electric Yellow Labidochromis caeruleus (Lion's Cove II) δλδ αυτα τα 4 ειδη ειναι διαφορετικα η ιδια? Τα δυο πρωτα ειναι τα ιδια (Albino). Tα υπολοιπα παλι τα ιδια,αλλα απο διαφορετικες τοποθεσιες της λιμνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 29 Ιανουαρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=29173 με προλαβες Στρατο!!! καλο ειναι φιλε μου να μην μπερδευουμε ειδη της ιδιας οικογενειας ειδικα οταν ταιριαζουν και χρωματικα γιατι ο υβριδισμος δεν θα αργησει να ερθει! εκτος αν εννοεις οτι ειδες το ιδιο ψαρι να ονομαζεται διαφορετικα απ το ενα καταστημα στο αλλο! αυτο συμβαινει συχνα! επισης οι κιχλιδες πολλες φορες αν και ειναι το ιδιο ειδος διαφερουν λιγο χρωματικα! οπως με τις caerulius που μερικες μπορει να ειναι κατακιτρινες και μερικες να ειναι σχεδον αρχωμες! ο σκοπος μου δεν ειναι να τα μπερδεψω αλλα να τα ξεμπερδεψω! και επειδη διαπιστωνω το προβλημα το αναφερω! πως μπορω να ειμαι σιγουρος για ποια κιτρινα εχω και ποια κιτρινα θα αγορασω μετα απο ενα χρονο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Δεν εισαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 Author #15 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Τα δυο πρωτα ειναι τα ιδια (Albino). Tα υπολοιπα παλι τα ιδια,αλλα απο διαφορετικες τοποθεσιες της λιμνης. αρα αν καταλαθος ή απο αγνοια τα βαλω μαζι υπαρχει προβλημα? παλι θα μιλαμε για υβριδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Δεν εισαι χαχαχαχαχχ αφοπλιστικη απαντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 29 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 29 Ιανουαρίου 2013 αρα αν καταλαθος ή απο αγνοια τα βαλω μαζι υπαρχει προβλημα? παλι θα μιλαμε για υβριδια? Πρόσεξε. Αν το καταστημα πουλάει albino caeruleus συνηθως θα το αναφερει. Τα υπόλοιπα δεν έχουν κάποια διαφορά. Αν και έτσι που έχει καταντήσει το συγκεκριμένο είδος απο τις συνεχόμενες αναπαραγωγές, ότι και να πάρεις είναι το ίδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 29 Ιανουαρίου 2013 χαχαχαχαχχ αφοπλιστικη απαντηση δυστυχως φιλαρακι μου ετσι ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 29 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 29 Ιανουαρίου 2013 αρα αν καταλαθος ή απο αγνοια τα βαλω μαζι υπαρχει προβλημα? παλι θα μιλαμε για υβριδια? οχι φιλε μου! μην ανησυχείς! απο την στιγμη που μιλαμε για το ιδιο ειδος δεν υπαρχει θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 Author #20 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Όπως μπορείς να δεις, είναι caeruleus, αλλά με διαφορετικό χρωματισμό εν μέρη. Τι σε παραξενεύει? δεν με παραξενευει κατι απλα σημερα που πηγα σε αλλο μαγαζι να παρω λαμπιτνο διαπιστωσα πως δεν ηταν σαν τα δικα μου και δεν πηρα για το φοβο μηπως ηταν υβριδια ή δημιουργησω εγω υβριδια μεσα στο ενυδρειο μου σε περιπτωση που τα επερνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 Author #21 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Πρόσεξε. Αν το καταστημα πουλάει albino caeruleus συνηθως θα το αναφερει. Τα υπόλοιπα δεν έχουν κάποια διαφορά. Αν και έτσι που έχει καταντήσει το συγκεκριμένο είδος απο τις συνεχόμενες αναπαραγωγές, ότι και να πάρεις είναι το ίδιο. ετσι ακριβως τα albino τα ανεφερε και τα αλλα τα ελεγα yellow labs (αν θυμαμαι καλα), αλλα ηταν διαφορετικα απο τα δικα μου yel labs Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 29 Ιανουαρίου 2013 δυστυχως φιλαρακι μου ετσι ειναι δεν παιζεσαι χαχαχαχαχαχαχα ακομη γελαω με την απαντηση σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Ιανουαρίου 2013 Author #23 Share 29 Ιανουαρίου 2013 το συμπερασμα και αν κανω λαθος με διορθωνεται αν δεν γραφει albino οποιαδηποτε κιτρινα λαμπιντο μπορω να τα βαλω μαζι Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 29 Ιανουαρίου 2013 #24 Share 29 Ιανουαρίου 2013 ναι φιλε μου! ποτε δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρος για τι ψαρι παιρνεις, ειδικα οταν εχουμε να κανουμε με αναπαραγωγες απ'τον ανθρωπο! και για αυτο φυσικα χρυσοπληρωνεις τα F0 και F1! Link to comment Share on other sites More sharing options...
egeorgiou 29 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 29 Ιανουαρίου 2013 (edited) Ένα κατατοπιστικό άρθρο (έχει και την ιστορία πως τα labidochromis caeruleus μπήκαν στο hobby): http://www.sydneycichlid.com/electric-yellow.htm Ανάλογα την περιοχή συλλογής υπάρχει και λευκή μορφή (όχι αλφική) και απόχρωση προς το πορτοκαλί. Μιλάμε πάντα για μορφές που συναντάμε σε διάφορετικα σημεία της λίμνης και όχι για ξεχωριστό είδος. Το χειρότερο είναι να μπαίνει μαζί με red zebra που υβριδίζει σαν τρελό. Έγινε επεξεργασία 29 Ιανουαρίου 2013 - egeorgiou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος