Jump to content

Ερωτηση Για Βαση Ενυδρειου

Recommended Posts

Χαιρετω ολα τα μελη και το καταπληκτικο φορουμ με την ποκυ καλη δουλεια που γινεται.προσφατα αγορασα ενα ενυδρειο μεταχειρισμενο για να ασχοληθω και γω με το χομπι.πηρα ενα aquael 60 ecoline το οποιο πρεπει να ειναι 3ετιας. Οταν αφαιρεσα την βαση απο κατω με καποια δυσκολια διαπιστωσα πως υπηρχε συλικονη αναμεσα στο γυαλι ενα κοματι χαρτι που υπηρχε και την πλαστικη βαση.ειναι απλα για καλητερη κατανομη βαρους η εχει καποιο λογο στεγανοτητας?ευχαριστω εκ των προτερων :)

Γεια σου και σενα :bigemo_harabe_net-66:

καλως ηρθες και καλη διαμονη!!!

Αν καταλαβα καλα αναμεσα απο το τραπεζι και την γυαλα βρηκες ενα κοματι χαρτι το οποιο ειχε σιλικονη?

γεια και χαρά .

Χαιρετω ολα τα μελη και το καταπληκτικο φορουμ με την ποκυ καλη δουλεια που γινεται.προσφατα αγορασα ενα ενυδρειο μεταχειρισμενο για να ασχοληθω και γω με το χομπι.πηρα ενα aquael 60 ecoline το οποιο πρεπει να ειναι 3ετιας. Οταν αφαιρεσα την βαση απο κατω με καποια δυσκολια διαπιστωσα πως υπηρχε συλικονη αναμεσα στο γυαλι ενα κοματι χαρτι που υπηρχε και την πλαστικη βαση.ειναι απλα για καλητερη κατανομη βαρους η εχει καποιο λογο στεγανοτητας?ευχαριστω εκ των προτερων :)

Την πλαστικη βαση δεν επρεπε να την βγαλεις εκει πατα το ενυδρειο,το χαρτι δεν ξερω για ποιους

λογους το εχει η aquael καλο ειναι να μην το βγαλεις.

Σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις σας. Η συλικονη κατα ποσο καταλαβα υπηρχε για να παταει καλητερα το γυαλι πανω στην πλαστικη βαση.εχει λογικη αυτο? Σαν ιδεα να βαλω λιγη κολλα στιγμης για την ξαναπροσαρμοσω ειναι καλη ιδεα η απαγορευεται γενικα η χρησιμοποιηση τετοια κολας?

http://postimage.org/image/q0jvng23b/

http://postimage.org/image/asvp7gfop/

Δυο φωτογραφιες οι οποιες νομιζω θα σας βοηθησουν να καταλαβετε τι εννοω ακριβως. Τι προτινεται να κανω?να την αφησω οπως ειναι με αυτη τη συλικονη η λετε να τη βγαλω τελειως?

Την πλαστικη βαση δεν επρεπε να την βγαλεις εκει πατα το ενυδρειο,το χαρτι δεν ξερω για ποιους

λογους το εχει η aquael καλο ειναι να μην το βγαλεις.

Σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις σας. Η συλικονη κατα ποσο καταλαβα υπηρχε για να παταει καλητερα το γυαλι πανω στην πλαστικη βαση.εχει λογικη αυτο? Σαν ιδεα να βαλω λιγη κολλα στιγμης για την ξαναπροσαρμοσω ειναι καλη ιδεα η απαγορευεται γενικα η χρησιμοποιηση τετοια κολας?

Συμφωνώ με τον stav. Το πλαίσιο αυτό καλό είναι να μπει ξανά στη θέση του, μιας και είναι εργοστασιακό. Από τη στιγμή που η κόλλα θα είναι από την εξωτερική πλευρά της βάσης, εγώ θα την χρησιμοποιούσα.

Επίσης θα φρόντιζα να "πατήσει" όπως ήταν για να μην έχουμε κάποιο θέμα με το βάρος αργότερα. ;)

Οποτε θα προσπαθησω να την βαλω παλι οπως ηταν ακριβως στη θεση της με λιγη κολλα στιγμης δεν νομιζω να υπαρξει καποιο προβλημα. Εχω επισης μια αλλη βαση απο ενα αλλο ενυδρειο το οποιο ομως ειναι ιδιες διαστασεις, απλα εχω δει πως με την αλλη που σας λεω θα το αγκαλιασει καλητερα περιμετρικα. Δεν ξερω βεβαια αν θα εχει χειροτερο πατημα η οχι. Θα προτινατε να χρησιμοποιησω αυτη που ειχε απο την εταιρια η να χρησιμοποιησω την αλλη?

Οποτε θα προσπαθησω να την βαλω παλι οπως ηταν ακριβως στη θεση της με λιγη κολλα στιγμης δεν νομιζω να υπαρξει καποιο προβλημα. Εχω επισης μια αλλη βαση απο ενα αλλο ενυδρειο το οποιο ομως ειναι ιδιες διαστασεις, απλα εχω δει πως με την αλλη που σας λεω θα το αγκαλιασει καλητερα περιμετρικα. Δεν ξερω βεβαια αν θα εχει χειροτερο πατημα η οχι. Θα προτινατε να χρησιμοποιησω αυτη που ειχε απο την εταιρια η να χρησιμοποιησω την αλλη?

Καλύτερα να βάλεις αυτήν που είχε για να είσαι σίγουρος.

Ευχαρισω πολυ για τις γνωμες σας, απο ατομα που μπορουν να εχουν αποψη μετα απο ενασχοληση με το σπορ. :) Υπαρχει καποιο προβλημα αν πιασει η κολα στιγμης στη συλικονη του ενυδρειου? εννοω μηπως κανει καποια περιεργη χημικη αντιδραση..η ουτε καν?

Καλύτερα να βάλεις αυτήν που είχε για να είσαι σίγουρος.

με βρισκει απολυτα σύμφωνο!!

Ευχαρισω πολυ για τις γνωμες σας, απο ατομα που μπορουν να εχουν αποψη μετα απο ενασχοληση με το σπορ. :) Υπαρχει καποιο προβλημα αν πιασει η κολα στιγμης στη συλικονη του ενυδρειου? εννοω μηπως κανει καποια περιεργη χημικη αντιδραση..η ουτε καν?

μην ανησυχείς φιλε μου! τιποτα δεν προκειται να γινει! προχωρα! :)

Εχω την εντυπωση πώς η κόλλα στιγμής δεν κάνει για γυαλί.

Αν δεν κάνω λάθος καποτε ειχα ακουσει πώς αν βαλεις τετοια κολλα σε τζαμι τότε αυτο θα σπάσει και αυτο γιατι τα μόρια της κόλλας συστελονται για να μπορεσουν να πατησουν πάνω στο τζαμι με αποτελεσμα να το σφίγγουν σε τετοιο σημειο που το κάνουν να σπάει.Δεν ξερω αν καταλαβαινετε τι θέλω να πώ αλλά και αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη.

Εγω το εβαλα τωρα με το ματι οσο καλητερα μπορουσα γιατι να πω την αληθεια..μετα θυμηθηκα και ισχυει μιας και το δοκιμασα, οτι οι κολλες στιγμης δεν πιανουν στη συλικονη... Εριξα μεσα και χωματακι, αυριο θα το γεμισω κιολας με νερο και ειδομεν! Ελπιζω ολα να πανε καλα! Ασχετη ερωτηση ενα 5κιλο, για 54 λιτρα ενυδρειο, χωμα(3-5 mm μεγεθος) καλα ειναι? Επισης πετρες και κοχυλια που εχω απο τη θαλασσα αν τα βρασω μπορω να τα βαλω στο ενυδρειο γλυκου νερου η ειναι επικινδυνο?

Εγω το εβαλα τωρα με το ματι οσο καλητερα μπορουσα γιατι να πω την αληθεια..μετα θυμηθηκα και ισχυει μιας και το δοκιμασα, οτι οι κολλες στιγμης δεν πιανουν στη συλικονη... Εριξα μεσα και χωματακι, αυριο θα το γεμισω κιολας με νερο και ειδομεν! Ελπιζω ολα να πανε καλα! Ασχετη ερωτηση ενα 5κιλο, για 54 λιτρα ενυδρειο, χωμα(3-5 mm μεγεθος) καλα ειναι? Επισης πετρες και κοχυλια που εχω απο τη θαλασσα αν τα βρασω μπορω να τα βαλω στο ενυδρειο γλυκου νερου η ειναι επικινδυνο?

Βαλε 10 κιλα,τα κοχυλια μην τα βαζεις δεν ταιριαζουν σε ενυδρειο γλυκου νερου.Οι πετρες μπορουν

να μπουν αναλογα με τα ψαρια που θα βαλεις(θα ανεβασουν την σκληροτητα του νερου).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...