Jump to content

Παρουσιαση Του 15Λτ Ενυδρειου Μου

evris1999

Recommended Posts

σημερα εκανε ενα περιεργο θοριβο το φιλτρο...το εβγαλα και ειχαι κολισει ενα σιποραχ το επλινα με νερο του ενυδρειου και καταλαβα οτι ηταν φουλ ετσι πειρα ενα καινουριο μικροτερο κομματι απο το σφουγγαρι το επλινα με νερο του ενυδρειου εβγαλα το πιο μεγαλο κομματι και εβαλα το μικρο...το θεμα ειναι οτι δεν εχω να ριξω βακτιρια πειραζει?(δεν ειναι στρομενο το ενυδρειο)

Δεν βγάζει πολύ νόημα αυτό που γράφεις , με συγχωρείς. :) Αν δεν έχει στρώσει το ενυδρείο και ταίζεις κανονικά και δεν μπορείς να μετρήσεις , τότε δεν μπορείς να ξέρεις αν θέτεις σε κίνδυνο τα ζωντανά.

• Απαντήσεις 87
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

παιδια πηγα για μετρισεισ και μου ειπαν οτι το νερο ειναι ενταξει και οτι ο κυκλοσ του αζοτου εχει αρχισει αλλα τουσ ζητησα να μου τα γραπσουν σε ενα χαρτι και αυτοι βρικαν την δικαιολογια οτι δεν ειναι ακριβεσ(οχι οτι βαριοντουσαν). :bigemo_harabe_net-101:

Όταν λεμε ότι ο κύκλος του αζώτου έχει αρχίσει, σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να έχεις αμμωνία και νιτρώδη.

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι καλό για τα ψαράκια αυτό.

Δεν σου έδωσαν τιμές για τις μετρήσεις σου δηλαδή ;

Να μπολιάσεις το φίλτρο σου και να πάρεις τεστάκια για να μπορείς να παρακολουθείς με ασφάλεια το ενυδρείο σου.

Σε αυτή τη φάση είσαι σα να λέμε στο στρώσιμο ακόμα. Το ψαράκι τη συμπεριφορά σου δείχνει ; Έχει κάνει καμιά αλλαγή από αυτές που είπάμε ;

Οταν λενε οτι ο κυκλος του αζωτου εχει ξεκινησει σημαινει οτι το φιλτρο σου ειναι αστρωτο.

ευρυσθενη μου αρεσει πολυ περισσοτερο ετσι με την πετρα.

τι φυτα θα παρεις?το εχεις ψαξει το θεμα περι λαμπας και φυτων?

για τη λαμπα και το φωτιστικο αν δεν βρω κατι εδω θα παω το σ/κ στο λεροη μερλιν και στο ικεα....για τα φυτα σκευτομε να παρω ενα ξυλο να το βαλο πισο πισο με δυο ανουμπιεσ...(στο φωτιστικο παιζει μεγαλο πολο η λαμπα η μπορω να βαλο και απο τισ απλεσ?)

για τη λαμπα και το φωτιστικο αν δεν βρω κατι εδω θα παω το σ/κ στο λεροη μερλιν και στο ικεα....για τα φυτα σκευτομε να παρω ενα ξυλο να το βαλο πισο πισο με δυο ανουμπιεσ...(στο φωτιστικο παιζει μεγαλο πολο η λαμπα η μπορω να βαλο και απο τισ απλεσ?)

Καλό θα είναι να επιλέξεις μια που να βγάζει 6.500 Kelvin

• 2 weeks later...

εχετε να μου προτινετε καπιο μαγαζι με λαμπεσ για ενυδρεια και φωτιστικα

Στην αρχική σελίδα του forum κάτω κάτω έχει για καταστήματα.Διαλέγεις πιο σε βολεύει και ρωτάς !!!!!

εχω παει σε ικεα,λεροι μερλοιν,πρακτικερ,πετ σιτη και ενα στη γιτονια μου και δεν εχω βρει κατι!!!!

Καλή προσπάθεια. Εγώ θα έβγαζα πέτρες και χαλίκι και θα έβαζα κάποια ρίζα με χαλίκι σε πιο φυσικό χρώμα.

Το γούστο είναι γούστο όπως σου είχα πει, αλλά ότι πλησιάζει στην πραγματικότητα το θεωρώ πιο όμορφο.

Επίσης δεν ξέρω αν οι πέτρες που έχεις επηρεάζουν τις σκληρότητες του νερού. Ο μονομάχος είναι ένα ψάρι που θέλει χαμηλό ph και σκληρότητες.

οχι το ph αφοτου εβαλα τισ πετρεσ ειναι σταθερο...πηρα φωτιστικο και λαμπα 6.5000kelvin 13w cool daylight..και τωρα μενει να παω μεσα στι βδομαδα να παρο 2 ανουμπιεσ.

Θεωρώ ότι ο φωτισμός θα είναι λιγάκι υπερβολικός για το συγκεκριμένο σου ενυδρείου και με τα λίτρα που έχεις.... να προσέχεις πολύ για άλγες λόγω του ότι δε θα έχεις γρήγορης ανάπτυξης φυτά και να μην παραμελείς τις αλλαγές νερού και τις ρουτινές καθαρισμού του ενυδρείου σου

Να προτείνω να βάλεις κανένα δύο φυτά επιφάνειας? Pistia ή Lemna minor, o Μονομάχος σου θα εκτιμήσει δεόντως τη σκιά τούς.... Επίσης το δεύτερο είναι και πολύ δυνατό με τα νιτρικά, που θα βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας του συστήματος, μια που σε τόσο λίγα λίτρα μπορεί να σου στραβώσει πολύ εύκολα....

Η άσπρη πέτρα που έχεις μου φαίνεται ασβεστολιθικη. Θα σου ανεβάσει σκληροτητες και ph και θα έχεις προβλημα... Προτείνω να βγάλεις τις πέτρες σου και να τις τεστάρεις με υδροχλωρικό οξύ σε μια γωνία. Αν αφρίσουν δεν είναι για το ενυδρείο σου. Αν όχι, καλό πλύσιμο και πάλι Μπλουμ...

αααα και για τισ πετρεσ τις εχω παει σε πετ σιτη και μου ειπαν οτι ειναι μια χαρα και δεν θα επιρεασουν το ενυδρειο

Μην παίρνεις το λόγο των πετσοπαδων ως αντικειμενικό δεδομένο. Μην ξεχνάς ότι στο κάτω κάτω, αν σου ψοφήσει το ψάρι, αυτοί κέρδος θα έχουν.... Καλύτερα διασταυρωνε τις απόψεις τους εδώ μέσα γιατί διαχρονικά δε δίνουν και τις καλύτερες συμβουλές. Το δε συγκεκριμένο μαγαζί μου πούλαγε άμμο θαλάσσης για χαλαζιακή οπότε κρατά και μια πισινή. Το φωτιστικό σου είναι πολύ μακριά από το ενυδρείο, αν βάλεις φυτά μεσαίων απαιτήσεων δε θα δεις ανάπτυξη από τόση απόσταση. Αν δε σε ενδιαφέρει βέβαια , ο Μονομάχος δε θέλει και πολύ φως. Βάλε επίσης τη λάμπα σου σε χρονοδιακόπτη για να έχεις σταθερή φωτοπεριοδο. Ξεκινά από λίγες ώρες και σιγά σιγά πρόσθετε ένα τέταρτο κάθε 1-2 μέρες μέχρι να φτάσεις στην τελική επιθυμητή φωτοπερίοδο. Ξεκινά από 4 και μην πας πάνω από 11 ή 12. Αν δώσεις απευθείας μεγάλη φωτοπερίοδο, τα φυτά δε θα προσαρμοστούν καλά και μπορεί να έχεις άλγες... Αυτά από μένα. Καλή επιτυχία!

ευχαριστο!!!θα κανω οτι μπορω καλητερα

• 3 weeks later...

παιδια σορι το ειχα αφισει λιγο το φορουμ (περιοδος βαθμων...καλα τα πηγα) αλλα τορα επεστρεψα. εβαλα τα φυτα (εχω καπιεσ φοτο και 1 βιντεο θα τα περασω αργοτερα γιατι φορτιζω την καμερα) και θελω να μου πειτε παρατιρισεισ και σχολια. :bigemo_harabe_net-55:

και επισεισ παρατιρισα κατι οσο πιο πολυ ασχολισε με αυτο το χομπι τοσο πιο πολυ 'εθιζεσε' :bigemo_harabe_net-72:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...