Jump to content

Σχεδιασμός Ροής Ενυδρείου

malaw

Recommended Posts

Χαίρεται φίλοι μου, σήμερα σκεφτόμουν κοιτώντας το ενυδρείο μου ένα RIO 180 species malawi mbuna

με τα υπάρχοντα φίλτρα (2 εξωτερικά fluval...206 και 305) ποιά θα ήταν η κατάλληλη ροή για για αυτό το σύστημα....???

αυτή την στιγμή έχω στήσει το κάθε φίλτρο να χτυπάει στο κέβντρο του μπροστινού τζαμιού

post-14095-0-32514600-1359396042_thumb.png

αν και σε 1 μετρο ενυδρειο με 2 φιλτρα δεν υπαρχει θεμα, η καλυτερη λυση πιστευω ειναι το ενα να βαραει ψηλα και το αλλο πιο χαμηλα, ωστε να υπαρχει ροη σε ολη την στηλη νερου! το οτι τα εχεις σε αντιθετες μεριές ειναι πολυ σωστο και βαζει σε 2η μοιρα το προς τα που βαρανε! παιξε λιγο με αυτο μεχρι να βρεις τον τροπο, ωστε να μενει οσο το δυνατον μικροτερος χωρος χωρις ροη!

το είχα σκεφτεί και εγώ αυτό Στάθη απλά τα fluval δεν έχουν spray bar όπως τα Eheim για να δημιουργήσω ροή χαμηλά...

θέλει πολύ σκέψη γενικά το θέμα...

Γνώμη μου το νερο να ακολουθεί κυκλική πορεία και όχι να συγκρούεται όπως δείχνεις

Γνώμη μου το νερο να ακολουθεί κυκλική πορεία και όχι να συγκρούεται όπως δείχνεις

δηλαδή με 2 fluval πως θα μπορούσα να το πετύχω αυτό???

Και εγώ έχω ίδια γνώμη με τον dimos

Με 2 fluval όμως πως θα μπορούσα να το πετύχω αυτό??? τα fluval ώς γνωστόν δεν έχουν spray bar αλλά κάτι τέτοιο

post-14095-0-25592500-1359472740_thumb.jpg

Μήπως αν έβαζες τις εξόδους από την μία μεριά , την μία πάνω και την άλλη πιο κάτω ή να τις έβαζες στις 2 πλευρές του ενυδρείου αλλά με τρόπο ώστε να κατευθύνουν το νερό με ίδια φορά.

Οπως κοιταω το σχήμα που εστειλες η δεξιά έξοδος να σημαδευει το αριστερό φιλτρο δηλαδή κατα μήκος της πλάτης του Ενυδρειου και το αριστερό φιλτρο να κοιτάει ευθεία μπροστά και όχι διαγώνια όπως δείχνεις

Οπως κοιταω το σχήμα που εστειλες η δεξιά έξοδος να σημαδευει το αριστερό φιλτρο δηλαδή κατα μήκος της πλάτης του Ενυδρειου και το αριστερό φιλτρο να κοιτάει ευθεία μπροστά και όχι διαγώνια όπως δείχνεις

:bigemo_harabe_net-64:

Εννοεις ευθεία μπροστά να χτυπάει το μπροστινο τζάμι του ενυδρείου κατα μήκος του πλάτους του ενυδρειου??

κάπως έτσι δηλαδή???

post-14095-0-79627100-1359475644_thumb.png

Φίλε μου να σου πω μια πατέντα που έκανα και ίσως σε διευκολύνει.

Στην έξοδο του σπιράλ σωλήνα έβαλα ενυδρειακό λάστιχο 16/22 στο οποίο είχα συνδέσει spray bar της eheim. Με δύο dire up έσφιξα το λάστιχο της εξόδου του σπιράλ πάνω στο 16/22 και δουλεύει άψογα πάνω από ένα χρόνο.

Ελπίζω να σε βοήθησα :bigemo_harabe_net-66:

Φίλε μου να σου πω μια πατέντα που έκανα και ίσως σε διευκολύνει.

Στην έξοδο του σπιράλ σωλήνα έβαλα ενυδρειακό λάστιχο 16/22 στο οποίο είχα συνδέσει spray bar της eheim. Με δύο dire up έσφιξα το λάστιχο της εξόδου του σπιράλ πάνω στο 16/22 και δουλεύει άψογα πάνω από ένα χρόνο.

Ελπίζω να σε βοήθησα :bigemo_harabe_net-66:

Ευχαριστώ πολύ φίλε!!!! :bigemo_harabe_net-64:

Εννοεις ευθεία μπροστά να χτυπάει το μπροστινο τζάμι του ενυδρείου κατα μήκος του πλάτους του ενυδρειου??

κάπως έτσι δηλαδή???

Με αυτό τον τρόπο πιστεύω όμως μένει το υπόλοιπο ενυδρείο χωρίς ροή....

post-14095-0-79209900-1359480245_thumb.png

Δεν υπάρχει στόμιο που γυρνάει προς τα δεξιά? Αν όχι δοκίμασετο και μετά αν δεν δουλεύει μπορείς να βάλεις ένα σωλήνα που να ρίχνει το νερό προς τα εκεί.

Και τα 2 εξωτερικά φίλτρα έχουν στόμια που γυρνάνε πρός όποια κατεύθυνση θέλω.....εννοείς δηλ να διαμορφώσω κάτι τέτοιο???

post-14095-0-36702700-1359481205_thumb.png

Έγινε επεξεργασία - malaw

Με αυτό τον τρόπο πιστεύω όμως μένει το υπόλοιπο ενυδρείο χωρίς ροή....

Μπορείς να το δεις απο τα αιωρουμενα σωματίδια μέσα στο ενυδρειο αλλα δεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει αυτο που λες

Μην ξεχνατε οτι δεν δημιουργει ροη μονο η παπια που βγαζει το νερο αλλα και η ρουφιχτρα!

οποτε θεωρω οτι οπως και να τα βαλεις ροη θα υπαρχει!

δοκιμασε θεσεις και δες τι αρεσει στα ψαρια και σε σενα!

Το τελευταίο σχέδιο που έκανες μου φαίνεται πιο καλό από όλα. :)

Και τα 2 εξωτερικά φίλτρα έχουν στόμια που γυρνάνε πρός όποια κατεύθυνση θέλω.....εννοείς δηλ να διαμορφώσω κάτι τέτοιο???

Ναι αυτό εννοώ ;)

ok λοιπόν θα κρατήσω αυτή την ροή και βλέπουμε....ευχαριστώ όσους βοηθήσανε dpap ευχαριστώ ich danke Ihnen vielmals

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...