helloween 27 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα παιδιά, παρακαλω οποίος μπορεί να βοηθήσει .... Έχω ένα ενυδρειο 700lt με 30 ψάρια και αρκετά κοραλια sp και lp και έχω μεγάλο πρόβλημα με τα νιτρικα. Αλλαγές νερου έκανα δυο φορές το μήνα περίπου 150λιτρα τη φορα αλλα τίποτα Το γύρισα και έκανα αλλαγές κάθε δεύτερη μέρα 50 λίτρα για περίπου ένα μήνα και πάλι τίποτα . Οι αλλαγές δε γίνονται απευθείας απο τη βρύση αλλα μεσολαβεί ένα πολυ καλο φιλτρο το οποίο απο μετρήσεις τα νιτρικα είναι μηδέν Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται και έχω παραδώσει τα όπλα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 27 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 27 Ιανουαρίου 2013 με τι τεστ μετράς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 27 Ιανουαρίου 2013 μην παραδινεις οπλα.εμεις τι κανουμε δω???????? λοιπον.δωσεμας περισσοτερες λεπτομερειες,για την ρουτινα,οτι θυμασαι και οσες περισσοτερες λεπτομερειες.μετρησεις,σιφωναρεις καθολου τον αραγωνιτη,φυσας καθολου το βραχο,κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 27 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Αντιστροφη ωσμοση δεν εχεις? Με τι τεστ μετρας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Οταν λες 30 ψαρια,τι ακριβως εννοεις; Τι ψαρια; Ποσο συχνα ταιζεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween 27 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 27 Ιανουαρίου 2013 κοιταχτε παιδια , καθε βδομαδα ανακατευω τον αραγωνιτη (100κιλα) και φυσαω τον βραχο (140κιλα μαζι με sump) αν και η κυκλοφορια μου ειναι πολυ καλη ( 4 tunze 7091 ρυθμιζομενες, και δυο μικρες κινεζικες για καποια κρυφα σημεια τα τεστ τα κανω με salifert τι αλλο να κανω ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 27 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 27 Ιανουαρίου 2013 (edited) κοιταχτε παιδια , καθε βδομαδα ανακατευω τον αραγωνιτη (100κιλα) και φυσαω τον βραχο (140κιλα μαζι με sump) αν και η κυκλοφορια μου ειναι πολυ καλη ( 4 tunze 7091 ρυθμιζομενες, και δυο μικρες κινεζικες για καποια κρυφα σημεια τα τεστ τα κανω με salifert τι αλλο να κανω ?? Να μην ξαναβαλεις χερι μεσα!!! Φιλικα το λεω.. Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2013 - Giovanni Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 27 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Απο φωσφορικα πως πας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 27 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 27 Ιανουαρίου 2013 τον αραγωνίτη γιατί τον ανακατεύεις;και τι 30 ψάρια έχεις;μεγάλα ή μικρόψαρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween 27 Ιανουαρίου 2013 Author #10 Share 27 Ιανουαρίου 2013 2 yellow tang ( το ενα ειναι 20cm και το αλλο 4) 1 blue tang 20cm 1 xanthometopus 15cm 1 emperor 10cm 2 clownfish 8cm 3 wrasse 10cm 4 damsel yellow tail 3 cm 5 anthies 1 lineatus 1 angelfish bicolor 1 angelfish coral και καποια που μου διαφευγουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 27 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 27 Ιανουαρίου 2013 αυτά τα ψάρια θέλουν και πολύ τάισμα και αν έχεις και βαρύ χέρι,ίσως να είναι και φυσιολογικά τα ΝΟ3 που έχεις;με άλλο τεστ μέτρησες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween 27 Ιανουαρίου 2013 Author #12 Share 27 Ιανουαρίου 2013 τα μεγαλα μου ψαρια εως 20 εκατοστα ειναι 4 τα αλλα ειναι μικρα τα φωσφορικα ειναι χαμηλα καποιες φορες στον αραγωνιτη πιανει αλγη και κυριως στο μπροστινο το τζαμι Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween 27 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 27 Ιανουαρίου 2013 οχι μονο με salifert αλλα ταιζω πρωι βραδυ και ριχνω σιγα σιγα ετσι ωστε να φαγωθουν ολα και να μην πανε στον πατο Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 27 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 27 Ιανουαρίου 2013 (edited) Κανε επιθετικη χρηση βακτηριων και θα δεις που πολυ συντομα θα ξεμπερδεψεις απο αυτα.Το σκιμερ σου ειναι δυνατο? Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2013 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween 27 Ιανουαρίου 2013 Author #15 Share 27 Ιανουαρίου 2013 τι εννοεις επιθετικη χρηση βακτηριων ?? μεσα στο sump (100LT) τρεχουν δυο skimmer ( 1 boyu 1250lt και ενα HS 2000lt) υπαρχουν και αλγες οι οποιες πανε πολυ καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 27 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Αν εκανες 120 λιτρα αλλαγη νερου απο οσμωση καθε βδομαδα (παντα συφωναροντας τον αραγωνιτη) οχι ανακατευοντας τον οπως περιγραφεις και εριχνες 2-3 φορες την βδομαδα special blend και ειχες σωστο skimmer και με σωστη κυκλοφορια.... Οχι απλα δεν θα ειχες νιτρικα ....αλλα μεχρι και καλτσες θα ταιζες τα ψαρια σου χωρις κανενα φοβο... Υ.Γ. Φτιαξε σωστα το aquascape του ενυδρειου σου αφαιρεσαι αρκετα κιλα βραχο ή βαλτον στο sump (αν εχεις) βγαλε και τον μισο αραγωνιτη και ολα θα φτιαξουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 27 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 27 Ιανουαρίου 2013 (edited) Παρε βακτηρια και ριχνε σε καθημερινη βαση σε συνδιασμο με μια πηγη οργανικου ανθρακα.Κανε εβδομαδιαιες αλαγες νερου.Ενδεικτικα να σου πω μιας και το δικο μου ειναι περιπου στα ιδια λιτρα (750),θελεις 25 με 30 ml την μερα στην αρχη.Τωρα αν εχεις πολλες αλγες στο σαμπ,σε σημειο που κουρευεις βαλε πολυ λιγο οργανικο ανθρακα μιας και θα εχεις και απο τις αλγες Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2013 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween 27 Ιανουαρίου 2013 Author #18 Share 27 Ιανουαρίου 2013 VRILO πιστευω οτι κυκλοφορια και skimmer λειτουργουν σωστα ..... πιστευεις οτι βραχος και αραγωνιτης ειναι παρα πολλα μεσα στο ενυδρειο ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 27 Ιανουαρίου 2013 για τα σκιμερ σου εχω και εγω πολυ μεγαλους ενδοιασμους οτι δουλευουν σωστα σε τοσα λιτρα και με τετοιο φορτιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween 27 Ιανουαρίου 2013 Author #20 Share 27 Ιανουαρίου 2013 το boyu ειναι ετσι ρυθμισμενο ετσι ωστε να γεμιζει καθε εβδομαδα ενω το h/s τωρα που το λετε αργει να γεμισει ....δουλευει τερμα ανοιχτο και με τον αερα ανοιχτο και δε γεμιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 27 Ιανουαρίου 2013 με τετοιο φορτιο που εχεις,ενα και μονο ενα καλο σκιμμερ ισως να μισογεμιζει και σχεδον καθημερινα..... ΚΑΙ 1 ΣΥΜΒΟΥΛΗ. μην μετρας το σκιμμερ με λιτρα ανα ωρα....δεν μετραΜΕ ετσι την ισχυ ενος σκιμμερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween 27 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Η συμβουλη σου ποια ειναι ?? τι νομιζεις οτι πρεπει να κανω ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 27 Ιανουαρίου 2013 να κανεις ακριβως οτι σου ειπε ο vrilo,και να αλλαξεις αν μπορεις και με την πρωτη ευκαιρια τΑ 2 σου σκιμμερ με κατι σωστο για τοσα λιτρα. η νεα ταση στα σκιμμερ ειναι η μεγαλη παροχη αερα μεσα στον θαλαμο με αποτελεσμα να βγαζει πολυ περισσοτερη βρωμια στο ποτηρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 27 Ιανουαρίου 2013 #24 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Δες στην παρουσιαση του ενυδρειου μου ποσα κιλα βραχο και αραγωνιτη εχω.... Και συγκρινε με τα δικα σου... Εχουμε σχεδον τα ιδια λιτρα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 27 Ιανουαρίου 2013 να κανεις ακριβως οτι σου ειπε ο vrilo,και να αλλαξεις αν μπορεις και με την πρωτη ευκαιρια τΑ 2 σου σκιμμερ με 1 και σωστο για τοσα λιτρα. η νεα ταση στα σκιμμερ ειναι η μεγαλη παροχη αερα μεσα στον θαλαμο με αποτελεσμα να βγαζει πολυ περισσοτερη βρωμια στο ποτηρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος