IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #26 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Εγώ σε αντίθεση με σενα, αγαπητέ, σέβομαι την γνωμη των άλλων και δεν προσβάλω τον συνομιλητή μου αποκαλώντας τον ανακριβή. Αν μη τι άλλο επιχειρηματολογώ και στηρίζω τα λεγόμενα μου στην λογική. Ακόμα δεν έχεις αναιρέσει τα προαναφερθέντα λεγόμενα μου με κάποιο επιχείρημα παρόλα ταύτα δέχομαι την άποψη σου, την σέβομαι και απλά δεν την ασπάζομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #27 Share 28 Ιανουαρίου 2013 (edited) μιλας για 2 μικρα που δεν θα τρωνε οπως πρεπει για την αναπτυξη τους, αλλα οπως θελεις εσυ, μονο και μονο για να ικανοποιησεις την στραβοκεφαλια σου. ο μικρος δισκος θελει πανω απο 5 ταιζματα την ημερα, ποσες αλλαγες νερου θα κανεις καθε μερα για να κρατας τα ΝΟ3 χαμηλα γνωριζεις? ή μηπως θα ταιζεις καθε 3 μερες μια φορα για να κανεις καθε βδομαδα αλλαγη? αν σε βαλουμε εσενα σε ενα κελι 2Χ2 και σε ταιζουμε καθε 3 μερες δεν θα ζησεις? το πως το εχεις σκεφτει? θελεις και αλλα επιχειρηματα ή σου φτανουν αυτα? Τον έλεγχο της ανάπτυξης ενός δίσκου, σύμφωνα με τον στεντκερ, μπορούμε να τον πετύχουμε διατηρώντας θερμοκρασία 27C και μειώνοντας λίγο την συχνότητα ταισματος δηλαδή αντί για 5 μπορούμε να ταΐζουμε 3 φορές την μέρα με 2 apple snail βοηθάς στην κατανάλωση των υπολοίπων και με μια καλή φιλτρανση και 2 αλλαγές από 30% την εβδομάδα θα ειναι μια χαρά τα ψάρια. Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2013 - IliasZL Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 28 Ιανουαρίου 2013 #28 Share 28 Ιανουαρίου 2013 (edited) Φίλε μου ποιό πάνω σου έγραψα και άλλους λόγους εκτός από αυτόν του κοπαδιού, τέλος πάντων. Aν έχουμε ένα ενυδρείο με βάθος μεγαλύτερο από 30cm (για να μπορούν να στρίβουν τα ψάρια) πρέπει να έχουμε και καθαρό ύψος νερού τουλάχιστον 40cm και μήκος ..? τα λίτρα που βγαίνουν είναι περισσότερα και τα ζωντανά θα ζουν απλώς (όπως θα ζούσαμε και εμείς σε ένα κελί 2χ2, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο) Και θα παρακαλέσω να κρατήσουμε τη συζήτηση σε ένα επίπεδο, δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουμε τις καρδίες μας, όλοι πιστεύω αυτό που θέλουμε είναι να γίνουμε καλύτεροι, με αποτέλεσμα την καλύτερη διαβίωση των μικρών μας φίλων. Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2013 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 28 Ιανουαρίου 2013 #29 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Φιλε Ηλια εχουμε ασχοληθει χρονια με τους δισκους και εχω παρακολουθησει και σεμιναριο του stendker. Δεν αμφισβητουμε κανεναν, μαλλον δεν εχεις καταλαβει κατι καλα Απλα προσπαθουμε να αποτρεψουμε λαθη που ισως και μεις καναμε στο παρελθον. Και η πεθερα μου εχει ενα 1 χρυσοψαρο σε γυαλα 2 χρονια και ζει το ατιμο, το θεωρεις σωστο; Φιλικα Βασιλης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #30 Share 28 Ιανουαρίου 2013 (edited) Φιλε Ηλια εχουμε ασχοληθει χρονια με τους δισκους και εχω παρακολουθησει και σεμιναριο του stendker. Δεν αμφισβητουμε κανεναν, μαλλον δεν εχεις καταλαβει κατι καλα Απλα προσπαθουμε να αποτρεψουμε λαθη που ισως και μεις καναμε στο παρελθον. Και η πεθερα μου εχει ενα 1 χρυσοψαρο σε γυαλα 2 χρονια και ζει το ατιμο, το θεωρεις σωστο; Φιλικα Βασιλης! Παιδιά δεν ανέβασα εγώ τους τόνους ούτε έκανα επίθεση σε κανέναν εξέφρασα την άποψη μου και σεβάστικα την δική σας. Πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων. Έχω το δικαίωμα να πω ότι δεν αλλάζω γνώμη γιατι δεν άκουσα κάτι που δεν γνώριζα ήδη. Οι διαστάσεις για μίνιμουμ ενυδρείο δίσκων που δίνει ο στεντκερ ειναι 70x35x43 (μxπxυ) (98λίτρα καθαρά όπως λέει και ο ίδιος). Τέλος παντων την γνώμη μου την είπα και δεν ανακαλώ κάτι από αυτά που είπα. Έχω καταλάβει ακριβώς τι κάνουμε εδώ πίστεψτε με και ξαναλέω δεν ανέβασα εγώ τους τόνους εγώ απλά διαφωνησα! Ευχάριστω! Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2013 - IliasZL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 28 Ιανουαρίου 2013 #31 Share 28 Ιανουαρίου 2013 (edited) Παιδιά δεν ανέβασα εγώ τους τόνους ούτε έκανα επίθεση σε κανέναν εξέφρασα την άποψη μου και σεβάστικα την δική σας. Πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων. Έχω το δικαίωμα να πω ότι δεν αλλάζω γνώμη γιατι δεν άκουσα κάτι που δεν γνώριζα ήδη. Οι διαστάσεις για μίνιμουμ ενυδρείο δίσκων που δίνει ο στεντκερ ειναι 70x35x43 (μxπxυ) (98λίτρα καθαρά όπως λέει και ο ίδιος). Τέλος παντων την γνώμη μου την είπα και δεν ανακαλώ κάτι από αυτά που είπα. Έχω καταλάβει ακριβώς τι κάνουμε εδώ πίστεψτε με και ξαναλέω δεν ανέβασα εγώ τους τόνους εγώ απλά διαφωνησα! Ευχάριστω! για να φιλοξενησει ποσους δισκους ? λεει κατι για την συχνοτητα των αλλαγων? λεει τιποτα για την ποσοτητα του νερου αλλαγης? οπως και να εχει το πραγμα εχουμε να κανουμε με ενα ειδος που το πολυ σε 8-10 μηνες θα ''δειξει'' οτι ειναι κιχλιδα ,καυγαδες και ιστοριες μια φορα να το στρεσαρεις και να βαρεσει μια σπιντα θα κοπανησει στο καπακι του ενυδρειου σου ( γινεται ακομα και σε ενυδρεια ,με 60-70 ποντους υψους δεν θα γινει στο 40? αμα θες να βλεπεις ενα δισκο απλα για να λες οτι εχεις δισκο στο ενυδρειο σου γινεται αυτο που δεν γινεται ειναι να δεις τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του ...... δεν ειναι λιγοι αυτοι που εχουν κανει λαθη με λιγα λιτρα.... οταν αυξησαν τα λιτρα τους ειδαν αλλα ψαρια!!! καποτε ειμουν και εγω σαν και εσενα ( με κραζανε και πιστευα αυτα που εγω ηθελα ) ομως ο χρονος εδειξε πως σε καποια πραγματα που δεν ηθελα να ακουσω ηταν οπως ακριβος μου τα ελεγαν ετσι χάρη στις συμβουλες που μου ειχαν δωσει συν την εμπειρια που αποκτηθηκε με τον καιρο ειδα ,χαρηκα,μεγαλωσα και ταυτοχρονα πειραματιστηκα με τον δισκο. αυτα απο μενα. Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2013 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 28 Ιανουαρίου 2013 #32 Share 28 Ιανουαρίου 2013 (edited) Φίλε Ηλία, τα περισσότερα μαγαζιά έχουν παρόμοιες διαστάσεις, αλλά οι δίσκοι που έχουν είναι για πούλημα και δεν θα ζήσουν όλη τους τη ζωή εκεί. Εάν βάλουμε ένα τέτοιο ψάρι σε τέτοιου μεγέθους ενυδρείο δεν πρόκειται ποτέ να πιάσει το προσδόκιμο όριο ζωής του . Δεν θέλω να σου επιβάλω τίποτα, αλλά στενοχωριέμαι όταν ξεκινάνε νέοι χομπίστες στον κόσμο των δίσκων και σε μικρό χρονικό διάστημα να απογοητεύονται από τα απανωτά προβλήματα και να εγκαταλείπουν ή να υποφερουν τα ζωντανα. (Και δεν είμαι απο τους κολλημένους του χώρου, ξεκίνησα στους δίσκους με 300l και 9 ψάρια, πάντα με νερό βρύσης και αρκετές αναπαραγωγές). Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2013 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #33 Share 28 Ιανουαρίου 2013 για να φιλοξενησει ποσους δισκους ? 2 ψάρια. λεει κατι για την συχνοτητα των αλλαγων? 2 φορές την εβδομάδα 30% λεει τιποτα για την ποσοτητα του νερου αλλαγης? οπως και να εχει το πραγμα εχουμε να κανουμε με ενα ειδος που το πολυ σε 8-10 μηνες θα ''δειξει'' οτι ειναι κιχλιδα ,καυγαδες και ιστοριες μια φορα να το στρεσαρεις και να βαρεσει μια σπιντα θα κοπανησει στο καπακι του ενυδρειου σου ( γινεται ακομα και σε ενυδρεια ,με 60-70 ποντους υψους δεν θα γινει στο 40? αμα θες να βλεπεις ενα δισκο απλα για να λες οτι εχεις δισκο στο ενυδρειο σου γινεται αυτο που δεν γινεται ειναι να δεις τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του ...... Αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο φίλος μας. Τό θέμα είναι οτι μπορει να τους βάλει και να ζήσουν άνετα. δεν ειναι λιγοι αυτοι που εχουν κανει λαθη με λιγα λιτρα.... οταν αυξησαν τα λιτρα τους ειδαν αλλα ψαρια!!! καποτε ειμουν και εγω σαν και εσενα ( με κραζανε και πιστευα αυτα που εγω ηθελα ) ομως ο χρονος εδειξε πως σε καποια πραγματα που δεν ηθελα να ακουσω ηταν οπως ακριβος μου τα ελεγαν ετσι χάρη στις συμβουλες που μου ειχαν δωσει συν την εμπειρια που αποκτηθηκε με τον καιρο ειδα ,χαρηκα,μεγαλωσα και ταυτοχρονα πειραματιστηκα με τον δισκο. αυτα απο μενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #34 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Φίλε Ηλία, τα περισσότερα μαγαζιά έχουν παρόμοιες διαστάσεις, αλλά οι δίσκοι που έχουν είναι για πούλημα και δεν θα ζήσουν όλη τους τη ζωή εκεί. Εάν βάλουμε ένα τέτοιο ψάρι σε τέτοιου μεγέθους ενυδρείο δεν πρόκειται ποτέ να πιάσει το προσδόκιμο όριο ζωής του . Δεν θέλω να σου επιβάλω τίποτα, αλλά δεν θέλω να ξεκινάνε νέοι χομπίστες στον κόσμο των δίσκων και σε μικρό χρονικό διάστημα να απογοητεύονται από τα απανωτά προβλήματα και να εγκαταλείπουν ή να υποφερουν τα ζωντανα. (Και δεν είμαι απο τους κολλημένους του χώρου, ξεκίνησα στους δίσκους με 300l και 9 ψάρια, πάντα με νερό βρύσης και αρκετές αναπαραγωγές). Το γνωρίζω και ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Ιανουαρίου 2013 #35 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Να αναφερω κι εγω τη γνωμη μου λοιπον οπως μονο εγω ξερω. Ολοι οι αλλοι δεν ξερουν τιποτα. Ευτυχως παππου που ηρθες να μας δειξεις τ'αμπελοχωραφα μας!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #36 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Να αναφερω κι εγω τη γνωμη μου λοιπον οπως μονο εγω ξερω. Ολοι οι αλλοι δεν ξερουν τιποτα. Ευτυχως παππου που ηρθες να μας δειξεις τ'αμπελοχωραφα μας!!!!!!!!! Πολύ ώριμο εκ μέρους σου! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 28 Ιανουαρίου 2013 #37 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Πολύ ώριμο εκ μέρους σου! :-) μην του δινεις σημασια λες και μεγαλωσε στο πειραια μιλαει........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Ιανουαρίου 2013 #38 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Η ωριμοτητα παει με την ηλικια αγαπητε μου Κι εγω ειμαι ακομα παιδακι Αλλο ενα χαρακτηριστικο της ωριμοτητας,ειναι να δεχεσαι οταν 29 κατασκευαστες πλυντηριων συμφωνουν!!! Καλη συνεχεια απο μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 28 Ιανουαρίου 2013 #39 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Tι είναι αυτά που λέτε.Και σε πέντε λίτρα νερό μπορούμε να τους βάλουμε και πέντε δίσκους όχι δυο. Αλλά σε κατσαρόλα όμως και όχι σε ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #40 Share 28 Ιανουαρίου 2013 (edited) Η ωριμοτητα παει με την ηλικια αγαπητε μου Κι εγω ειμαι ακομα παιδακι Αλλο ενα χαρακτηριστικο της ωριμοτητας,ειναι να δεχεσαι οταν 29 κατασκευαστες πλυντηριων συμφωνουν!!! Καλη συνεχεια απο μενα Με επισαν τα δεκάδες επιχειρήματα τους. Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2013 - IliasZL Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 28 Ιανουαρίου 2013 #41 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Mod note: Παρακαλώ να σταματήσουμε εδώ, αν συνεχίσετε με αντιδικίες και σπόντες το θέμα θα κλειδώσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Ιανουαρίου 2013 #42 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Επιχειρηματα σου ειπαν ολοι.Κι εγω και ο Χρηστος( South.). Δεν ειναι ομως αυτα που θα ηθελες εσυ να ακουσεις. Ακου λοιπον αυτους που σε συμβουλεψαν αυτα που ερχεσαι και μας λες εδω,κι ασε εμας τους αδαεις που δεν εχουμε ιδεα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 28 Ιανουαρίου 2013 #43 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Με επισαν τα δεκάδες επιχειρήματα τους. αγορακι εισαι ο τυπος του κακου ξερολα και η περιπτωση σου ειναι μη αναστρεψιμη, δοκιμασε 2 δισκους σε 100 λιτρα, αλλα μικρους και θηλυκους, ασχετα που δεν ξεχωριζουν σε μκρο μεγεθος (εσυ με τη μαγκια σου θα τους ξεχωρισεις, δεν πεταλωνουμε τζιτζικια τοσα χρονια εμπειρια εχεις αλλωστε) και θα δεις ποσο δικιο ειχε το βιβλιο που διαβασες και το εκανες ευαγγελιο, γιατι ετσι σε βολευει στα αυτακια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #44 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Επιχειρηματα σου ειπαν ολοι.Κι εγω και ο Χρηστος( South.). Δεν ειναι ομως αυτα που θα ηθελες εσυ να ακουσεις. Ακου λοιπον αυτους που σε συμβουλεψαν αυτα που ερχεσαι και μας λες εδω,κι ασε εμας τους αδαεις που δεν εχουμε ιδεα. Φίλε Δια εγώ ούτε σχολίασα ούτε πρόσβαλα ούτε μείωσα ούτε κατεκρινα κανέναν και τα λεγόμενα του. Απλά εκφερα και υπερασπίστηκα την άποψη μου. Άκουσα ότι μου είπατε και δεν προσπάθησα να σας αλλάξω μυαλά γιατι δεν συμφωνήσατε μαζί μου, απλά το δέχτηκα. Τέλος παντων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Ιανουαρίου 2013 #45 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Δεν εχεις μαθει να παραδεχεσαι οτι υπαρχει και η πιθανοτητα να σφαλεις. Αυτο βγαζεις με τον τροπο που γραφεις. Κι αυτοι λοιπον που σου απαντησαν τα αντιθετα απο αυτα που λες,κρατουν η κρατησαν κατα το παρελθον δισκους για αρκετο χρονικο διαστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #46 Share 28 Ιανουαρίου 2013 αγορακι εισαι ο τυπος του κακου ξερολα και η περιπτωση σου ειναι μη αναστρεψιμη, δοκιμασε 2 δισκους σε 100 λιτρα, αλλα μικρους και θηλυκους, ασχετα που δεν ξεχωριζουν σε μκρο μεγεθος 'η(εσυ με τη μαγκια σου θα τους ξεχωρισεις, δεν πεταλωνουμε τζιτζικια τοσα χρονια εμπειρια εχεις αλλωστε) και θα δεις ποσο δικιο ειχε το βιβλιο που διαβασες και το εκανες ευαγγελιο, γιατι ετσι .σε βολευει στα αυτακια σου. Πρόσεξε το ύφος σου σε παρακαλώ. Να λείπουν οι χαρακτηρισμοί. Διάβασε καλα αυτά που γράφω πριν κανείς κάποια παρατήρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 28 Ιανουαρίου 2013 #47 Share 28 Ιανουαρίου 2013 (edited) Νομίζω οτι ο φίλος αν έβλεπε το.... πρακτικό της κατάστασης δεν θα επέμενε. Αν πάς σε μαγαζί που έχει ενήλικους ΜΕΓΑΛΟΥΣ δίσκους θα καταλάβεις οτι πολύ απλά.... το ψάρι έχει το 70% το μπόι ενώς ενυδρείου 100 λίτρων Όσο για το φαινόμενο με το καπακι.... μην το δείς καλύτερα.... Τώρα όσο για την επιβάρυνση του νερού απο τα ψάρια κλπ.... και να θέλει να κάνει ο φίλος σωστές αλλαγές... όσες πρέπει... με την εμπειρία του.... το λάθος δεν αργεί να γίνει (κρίνοντας πάντα εκ των ιδίων). Όλα βέβαια αυτά στην σφαίρα της φαντασίας, οτι δηλαδή θα κάνει 3- 4 αλλαγές την εβδομάδα. Νομίζω οτι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση... Οι δίσκοι μπορούν να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ στα 100lt γιατί πολύ απλά δεν είναι τόσο ευβαίσθητοι όσο τους περιγράφουμε (νομίζω) αλλιώς παίζει και να είχαν εκλείψει Απο την ΕΠΙΒΙΩΣΗ όμως του στυλ χρυσόψαρο στην γυάλα έως την αξιοπρεπή διαβίωση ενώς οργανισμού υπάρχει μεγάλη διαφορά. Δεν θα σου απαγορέψει κανείς να γράφεις και να κάνεις αυτά που θές, αλλά θέλω να πιστεύω οτι οι "τσαντίλες" των προαλίσαντων έχουν να κάνουν οχι με την δική σου απόφαση, αλλά με τον αντίκτυπο που έχουν οι δημοσιεύσεις μας σε ένα τόσο διμοφυλές φόρουμ. Φιλικά... Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2013 - magman Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 28 Ιανουαρίου 2013 #48 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Εχετε κανει το θεμα του συμφορμιτη -πεδιο μαχης και αντιπαραθεσης σε βαθμο παλιμπαιδισμού .Καθομαι και διαβαζω και βλεπω απλα καποιον να λεει την αποψη του (λαθος η σωστη) και ολοι να διαφωνειται με τα λεγομενα του.Νομιζω οτι το θεμα το ανοιξε αλλος(...) και για αλλους λογους.....Κατανοητο απο ολους ,ειναι οτι ο καθενας ειναι σε θεση ,να αποφασιζει ο ιδιος τι λεει και πιστευει,χωρις να θιγει κανενας -κανεναν. Πατε να πεισετε καποιον για το τι θα λεει και θα πιστευει??Απο ποτε υπαρχει λογοκρισια?Ο καθενας ας κανει οτι καταλαβαινει..Δεν παιρνω θεση επι το πρακτεου- γιατι θεωρω οτι καποιοι απο εδω μεσα ειναι πολυ πιο εμπειροι απο εμενα και θα ηθελα απλα να ακουσω την θεση τους για το θεμα με τα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #49 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Εχετε κανει το θεμα του συμφορμιτη -πεδιο μαχης και αντιπαραθεσης σε βαθμο παλιμπαιδισμού .Καθομαι και διαβαζω και βλεπω απλα καποιον να λεει την αποψη του (λαθος η σωστη) και ολοι να διαφωνειται με τα λεγομενα του.Νομιζω οτι το θεμα το ανοιξε αλλος(...) και για αλλους λογους.....Κατανοητο απο ολους ,ειναι οτι ο καθενας ειναι σε θεση ,να αποφασιζει ο ιδιος τι λεει και πιστευει,χωρις να θιγει κανενας -κανεναν. Πατε να πεισετε καποιον για το τι θα λεει και θα πιστευει??Απο ποτε υπαρχει λογοκρισια?Ο καθενας ας κανει οτι καταλαβαινει..Δεν παιρνω θεση επι το πρακτεου- γιατι θεωρω οτι καποιοι απο εδω μεσα ειναι πολυ πιο εμπειροι απο εμενα και θα ηθελα απλα να ακουσω την θεση τους για το θεμα με τα λιτρα. Ευχάριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 28 Ιανουαρίου 2013 #50 Share 28 Ιανουαρίου 2013 (edited) Διαβαζω οτι μιλατε για το Stendker και τις μεθοδους που φιλοξενει τα ψαρια του. Το τι προτεινει ο καθε εκτροφεας και τους λογους ειναι μεγαλη κουβεντα. Σε 100 λιτρα (καθαρα) μπορει να ζησει δισκος. Το ποσο θα ζησει ειναι κατι το οποιο εχει να κανει με απειρους παραγοντες και βασικοτερος ολων η εμπειρια του καθενα. Φυσικα το να εισαι απο πανω σχεδον καθε μερα δεν το γλυτωνεις. Αλλο ομως συντηρηση, αλλο αναπτυξη και αλλο εχω απλα μια γυαλα με 2 ψαρια και ζουνε οπως ζουνε και μεγαλωνουν περιορισμενα βαση των λιτρων που διαθετουμε. Το να ταιζεις μωρα πχ 5 μηνων επειδη θες να τα εχεις σε 100 λιτρα και για να μην κανεις καθημερινες αλλαγες της ταξης του 80% , 3 φορες απο 8-10 που χρειαζονται για να εχουν σωστη αναπτυξη ειναι κατι που στην πορεια θα σου βγει σε λαθος. Το αποτελεσμα του λαθους σου θα ειναι κακη αναπτυξη το οποιο δεν διορθωνεται. Θα μπορουσα να γραφω ολο το βραδυ αλλα δεν προσπαθω να πεισω κανεναν. Καποιοι εχουμε πειραματιστει αρκετα και οταν κατι δεν βγαζει πουθενα προσπαθουμε να προφυλαξουμε τους επομενους απο το λαθος. Εν ολιγοις στην προκειμενη περιπτωση το να εχεις display tank 100 lt με 2 δισκους ειναι απλα λαθος. Just my two cents.... Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2013 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts