kid4ever 27 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα στο forum...ετοιμάζω ένα 100αρι όπως είχα ποστάρει κ τις προηγούμενες ημέρες κ έλεγα να το κάνω με 2-3 είδη tetras...αλλά διαβάζοντας στο φόρουμ διάφορα θέματα..''έπεσα'' πάνω στους δίσκους, και μου γεννήθηκε η απορία εάν μπορώ να διατηρήσω δίσκους στα 100 lt?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 27 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 27 Ιανουαρίου 2013 καλησπέρα λυπάμαι αλλα τα λίτρα σου ειναι λίγα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 27 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Οπότε λες ότι τα 100 είναι απαγορευτικά για δίσκους?? Το ξεχνάω εντελώς και πάω στα tetras τελικά...ή υπάρχει κανά παραθυράκι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 27 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα και από εμένα , φίλε μου και εγώ δεν νομίζω να μπορείς να κρατήσεις δίσκους σε 100λ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 27 Ιανουαρίου 2013 100 λιτρα,δισκοι και nano windows......χλωμο προσωπο αδελφε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 27 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 27 Ιανουαρίου 2013 100 λιτρα,δισκοι και nano windows......χλωμο προσωπο αδελφε. Τα λες λίγο περίεργα κολλητέ...!!!! Σε χάνω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Οπότε λες ότι τα 100 είναι απαγορευτικά για δίσκους?? Το ξεχνάω εντελώς και πάω στα tetras τελικά...ή υπάρχει κανά παραθυράκι??? Όπως σου είπαν και τα υπόλοιπα παιδιά που διατηρούν δίσκους φίλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 28 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 28 Ιανουαρίου 2013 καλημερα φιλε μου. δυστηχως ειναι πολυ λιγα τα λιτρα σου για δισκους, θα σου ελεγα να μην το κανεις γιατι θα χανεις συνεχεια ψαρια και ειναι κριμα. διαβασε οτι μπορεις απο εδω μεσα για τους δισκους και αν σου αρεσουν τοσο πολυ στο μελλον παρε ενα πιο μεγαλο ενυδρειο και τοτε θα δεις την μαγεια αυτων των ψαριων. σορυ αν σε στεναχωρησα!! φιλικα γιωργος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Η άποψη μου ειναι πως αν βγάλεις τα τετρας και κανείς πολύ λιτή διακόσμηση (πχ άμμο για βυθό κάνα 2-3 εύκολα φυτά και μια μικρή ρίζα) με πολύ καλή φιλτρανση μπορείΣ εύκολα να βάλεις 2 δίσκους. Αν και κοπαδοψαρο τον τελευταίο καιρό που το ψάχνω πολύ έντονα έχω δει δεκάδες ενυδρεία με 2 δίσκους χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν μιλάω για ζευγάρι αλλά για 2 ψάρια (θα έχεις μεγαλύτερες προοπτικές επιτυχίας αν πάρεις δύο θηλυκά). Αν σου αρέσουν πάρα πολύ λοιπόν φτιάξε καλα το ενυδρείο σου, τα φίλτρα, την βιολογία σου κτλ και όταν έχεις ένα σταθερό ενυδρείο πάρε 2 μικρά δισκάκια 4-5cm (αν και για τόσο μικρά ψάρια ειναι αδύνατος σχεδόν ο διαχωρισμός του φύλου). Με μετρημένο τάισμα και θερμοκρασία 27C θα έχεις μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης των ψαριών άρα τυχών θέματα λόγω μεγέθους θα παρουσιαστούν αργότερα. Και όταν έρθουν το πολύ πολύ παίρνεις μεγαλύτερο ενυδρείο...! Χ αχα χα χα χα!!! ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Η άποψη μου ειναι πως αν βγάλεις τα τετρας και κανείς πολύ λιτή διακόσμηση (πχ άμμο για βυθό κάνα 2-3 εύκολα φυτά και μια μικρή ρίζα) με πολύ καλή φιλτρανση μπορείΣ εύκολα να βάλεις 2 δίσκους. Αν και κοπαδοψαρο τον τελευταίο καιρό που το ψάχνω πολύ έντονα έχω δει δεκάδες ενυδρεία με 2 δίσκους χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν μιλάω για ζευγάρι αλλά για 2 ψάρια (θα έχεις μεγαλύτερες προοπτικές επιτυχίας αν πάρεις δύο θηλυκά). Αν σου αρέσουν πάρα πολύ λοιπόν φτιάξε καλα το ενυδρείο σου, τα φίλτρα, την βιολογία σου κτλ και όταν έχεις ένα σταθερό ενυδρείο πάρε 2 μικρά δισκάκια 4-5cm (αν και για τόσο μικρά ψάρια ειναι αδύνατος σχεδόν ο διαχωρισμός του φύλου). Με μετρημένο τάισμα και θερμοκρασία 27C θα έχεις μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης των ψαριών άρα τυχών θέματα λόγω μεγέθους θα παρουσιαστούν αργότερα. Και όταν έρθουν το πολύ πολύ παίρνεις μεγαλύτερο ενυδρείο...! Χ αχα χα χα χα!!! ;-) Θα παρακαλουσα λιγο προσοχη σ αυτα που προτεινουμε! Οτι βλεπουμε στο ιντερνετ δεν σημαινει οτι ειναι σωστο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 28 Ιανουαρίου 2013 (edited) Δεν ανεφερα πουθενά το ίντερνετ μίλησα με συνχομπιστες που έχουν δίσκους και διάβασα κάποια βιβλία όπως ένα του Bleher και ένα της DK. Τέλος παντων εγώ το πιστεύω ακράδαντα αυτό που γραφω πιό πάνω και αν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα στο οποίο πατάς και μου λες να προσέχω αυτά που γράφω το ακούω με τα χαρας πιστεύω ότι μπορεί άνετα να διατηρήσει δύο νεαρά δισκάκια χωρίς κανένα πρόβλημα αν έχει καλή φιλτρανση σωστές αλλαγές και καλή βιολογία γιατι πολύ απλά είδα 6 ενυδρεία με τα μάτια μου εκ των οποίων τα 3 110, 100 και 125 λίτρων που τρέχουν πάνω από χρόνο (το τελευταίο μάλιστα τρέχει 3 χρόνια και φιλοξενεί δίσκους 14cm) και με σταθερές αλλαγές και πολύ καλή φιλτρανση τα ψάρια έιναι σε άψογη κατάσταση χωρίς να ειναι σε τεράστια ενυδρεία!. Ευχάριστω. :-) Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2013 - IliasZL Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 28 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Φιλε απο πανω θες πολυ διαβασμα ακομα!!!! Κι εγω εχω δει χρυσοψαρα σε γυαλες........μια χαρα ζουνε ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Δεν ανεφερα πουθενά το ίντερνετ μίλησα με συνχομπιστες που έχουν δίσκους και διάβασα κάποια βιβλία όπως ένα του Bleher και ένα της DK. Τέλος παντων εγώ το πιστεύω ακράδαντα αυτό που γραφω πιό πάνω και αν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα στο οποίο πατάς και μου λες να προσέχω αυτά που γράφω το ακούω με τα χαρας πιστεύω ότι μπορεί άνετα να διατηρήσει δύο νεαρά δισκάκια χωρίς κανένα πρόβλημα αν έχει καλή φιλτρανση σωστές αλλαγές και καλή βιολογία γιατι πολύ απλά είδα 6 ενυδρεία με τα μάτια μου εκ των οποίων τα 3 110, 100 και 125 λίτρων που τρέχουν πάνω από χρόνο (το τελευταίο μάλιστα τρέχει 3 χρόνια και φιλοξενεί δίσκους 14cm) και με σταθερές αλλαγές και πολύ καλή φιλτρανση τα ψάρια έιναι σε άψογη κατάσταση χωρίς να ειναι σε τεράστια ενυδρεία!. Ευχάριστω. :-) Aναφερει πουθενα ο Μπλεχερ στα βιβλια του κατι τετοιο;Για πες μου βιβλιο και σελιδα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Σου ξαναλεω πως οτι βλεπουμε δεν ειναι σωστο και θα πρεπει να προσεχουμε πολυ τι προτεινουμε! Οι δισκοι ειναι κοπαδοψαρα και για να διατηρησεις σωστα ενα κοπαδι θελεις πολι περισσοτερα λιτρα,το να βαλει κανεις 2 δισκους που δεν ειναι καν ζευγαρι σ αυτα τα λιτρα ειναι τελειος λαθος!Αν ειχε ενα διαπιστομενο ζευγαρι και το ενυδρειο το ειχε για γεννηστρα τοτε οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Συνεχίζω να διαφωνώ και ξαναρωταω πέραν του ότι ειναι κοπαδοψαρο (το είπα και εγώ) υπάρχει άλλος λόγος? Και αν ναι ποιος ειναι αυτός και πως δικαιολογείται το γεγονός ότι κάποιοι συνχομπιστες μας το κάνουν χωρίς πρόβλημα? Δέχομαι ότι θέλω πολΥ διάβασμα και σας ρωτάω εγώ τοποθετώ την άποψη μου και την δικαιολογώ εσείς που την βρίσκεται λάθος, πέραν του κοπαδιού, που την βρίσκεται λαθος?! γιατι δεν βρίσκω κάποιο κενό στα λεγόμενα μου. Ευχάριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 28 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Ηλία όπως είπες είναι ψάρι που αρέσκεται να ζει σε κοπάδι, οπότε και μόνο γι' αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε σε τόσο λίγα λίτρα, γιατί θα στρεσάρεται . Επίσης είναι ψάρι με αρκετά μεγάλο ύψος, οπότε το ενυδρείο πρέπει να έχει μεγάλη στήλη νερού πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο σε ενυδρεία με λίγα λίτρα , ακόμα είναι μεγάλο ψάρι και θέλει πολύ φαί αρά μεγάλη επιβάρυνση νερού και σε τόσο λίγα λίτρα… Τέλος είναι ψαρί που θέλει σταθερές συνθήκες και αυτό είναι ευκολότερο σε πολλά λίτρα , σε λίγα λίτρα είναι πολύ δύσκολο να έχεις πάντα σταθερές συνθήκες. Σίγουρα ένας έμπειρος χομπίστας, αν αφιερώνει αρκετό χρόνο στο ενυδρείο, μπορεί να το κάνει να τρέξει, αλλά κάτω από προϋποθέσεις και ποτέ δεν θα πάρει …τις συμπεριφορές… από τους δίσκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Εγω σε ρωταω κατι αλλο.Περιμενεις να χαρεις κοπαδοψαρο σε ενυδρειο,με δυο ατομα μονο του ειδους;Και κατι ακομα βασικο.Οι δισκοι ειναι κιχλιδες,με οτι αυτο συνεπαγεται.Και οσο ειναι μικροι,οκ ας πουμε.Μεγαλωνοντας θα βγουν ενστικτα κυριαρχιας...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Αυτό ακριβώς λέω και πιό πάνω! Συμφωνούμε απόλυτα ότι ειναι μεγάλες οι απαιτήσεις σε τόσα λίγα λίτρα αλλά δεν ειναι αδύνατον. Όσων αφορά το στρες σίγουρα με πολύ καλές συνθήκες νερού και περιβάλλοντος νομίζω ότι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε σε έναν βαθμό. Αυτό που λέω ειναι ότι αν κάποιος δεν μπορεί να πάρει μεγάλο ενυδρείο λόγω χώρου ή χρημάτων με πολύ κόπο μπορεί να τα καταφέρει. Δεν σας αμφισβητώ δεν ούτε θέλω να με παρεξηγήσετε απλά καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να θέλει παρά πολύ να διατήρησει δίσκους αλλά να μην έχει χώρο η χρήματα για πολλά λίτρα. Και ας μην κοροϊδευόμαστε δεν νομίζω ότι υπάρχει ψάρι γλυκού νερού που να μπορεί να συγκριθεί με τον βασιλιά! ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Εγω σε ρωταω κατι αλλο.Περιμενεις να χαρεις κοπαδοψαρο σε ενυδρειο,με δυο ατομα μονο του ειδους;Και κατι ακομα βασικο.Οι δισκοι ειναι κιχλιδες,με οτι αυτο συνεπαγεται.Και οσο ειναι μικροι,οκ ας πουμε.Μεγαλωνοντας θα βγουν ενστικτα κυριαρχιας...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Εγω ξερω να πω οτι αν δεν εχω χωρο να φιλοξενισω ενα ψαρι και να του δωσω οτι χρειαζεται απλα δεν το παιρνω! Και εμενα μου αρεσουν οι λευκοι καρχαριες αλλα δεν μπορω να φτιαξω μια θαλασσα στον κηπο του σπιτιου μου για να τους βαλω!Στο λεω χοντρα για να το καταλαβεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Διαφωνώ και σας βρίσκω λίγο υπερβολικούς με το θέμα τον δίσκων γενικά. Παρατηρείται έντονα στην Ελλάδα αυτό το θέμα με τους δίσκους και δεν θα συμφωνήσουμε. Έχω δει έλληνες δισκαδες να αμφισβητούν τον Stendker και τα λεγόμενα του. Τέλος παντων επειδή βλέπω έναν εκνευρισμό ας μην διαφωνήσουμε περαιτέρω. Για την ιστορία ακόμα δεν μου είπατε πέραν του κομματιού του κοπαδιού που έχω άδικο και γιατι ειμαι λάθος. Αλλά καλή καρδιά παιδιά! :-) Εγώ λοιπόν φίλε μου μένω στο οτι θα έβαζα 2 μικρά δισκάκια στα 100l με τις προϋποθέσεις που σου είπα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Και εγω συνεχιζω να σου λεω οτι να προσεχεις τι προτεινεις!Δεν ειμαστε καθολου υπερβολικοι απλα καποια στιγμη θα πρεπει να καταλαβουμε τι χρειαζονται και τα ψαρια και να σταματησουμε να κανουμε οτι αρεσει σε μας!Εδω σε δικο σου θεμα ρωταγες για δισκους σε 180 λιτρα και σου επαν ολοι οχι και εδω προτεινεις δισκους σε 100!Δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι τοσο δυσκολο για να καταλαβεις!Τα ψαρια γινονται πολυ μεγαλα και δεν θα χωρανε να γυρισουν καν σε 100 λιτρα!Τι αλλο πρεπει να σου πουμε δηλαδη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 28 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Απλά δεν επιχειρηματολογεις αγαπητέ! Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα μην περιμένεις να συμφωνήσω και να δεχτώ αυτά που μου λες. Ο στρουθοκαμηλισμος δεν μου πήγαινε ποτέ. Δεν μίλησα για ενηλικα ψάρια καθώς απέχει πολύ ο φίλος μας από εκει. 2 μικρά θα ζήσουν μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα και αν δει ότι μεγαλώνοντας έχουν θέμα τότε μπορεί να πάει σε μεγαλύτερο ενυδρείο ή και να τα δώσει αν και πιστεύω δεν θα έχει θεμα. Σύμφωνα με τον στεντκερ αν το πλάτος μιας δεξαμενής ειναι πάνω από 30 εκατοστά τότε ειναι οκ για να γυρνάνε τα ψάρια. Τέλος παντων ας μην χαλάμε τις καρδιές μας! Αν αυτά που λέω ειναι αβάσιμα ή όχι μπορεί να το κρίνει ο φίλος μας...! Μεγάλα παιδιά είμαστε εξάλλου. Και κάτι άλλο δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε πάντα οπότε δέξου ότι μπορεί να έχω αντίθετη γνώμη! Ευχάριστω!!! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιανουαρίου 2013 #24 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Στο θεμα των ψαριων αγαπητε δεν δεχομαι τιποτα!Και να εισαι σιγουρος οτι δεν προκειτε να αφησω κανεναν να γραφει ανακριβιες και να προτεινει οτι ναναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 28 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Απλά δεν επιχειρηματολογεις αγαπητέ! Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα μην περιμένεις να συμφωνήσω και να δεχτώ αυτά που μου λες. Ο στρουθοκαμηλισμος δεν μου πήγαινε ποτέ. Δεν μίλησα για ενηλικα ψάρια καθώς απέχει πολύ ο φίλος μας από εκει. 2 μικρά θα ζήσουν μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα και αν δει ότι μεγαλώνοντας έχουν θέμα τότε μπορεί να πάει σε μεγαλύτερο ενυδρείο ή και να τα δώσει αν και πιστεύω δεν θα έχει θεμα. Σύμφωνα με τον στεντκερ αν το πλάτος μιας δεξαμενής ειναι πάνω από 30 εκατοστά τότε ειναι οκ για να γυρνάνε τα ψάρια. Τέλος παντων ας μην χαλάμε τις καρδιές μας! Αν αυτά που λέω ειναι αβάσιμα ή όχι μπορεί να το κρίνει ο φίλος μας...! Μεγάλα παιδιά είμαστε εξάλλου. Και κάτι άλλο δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε πάντα οπότε δέξου ότι μπορεί να έχω αντίθετη γνώμη! Ευχάριστω!!! :-) μιλας για 2 μικρα που δεν θα τρωνε οπως πρεπει για την αναπτυξη τους, αλλα οπως θελεις εσυ, μονο και μονο για να ικανοποιησεις την στραβοκεφαλια σου. ο μικρος δισκος θελει πανω απο 5 ταιζματα την ημερα, ποσες αλλαγες νερου θα κανεις καθε μερα για να κρατας τα ΝΟ3 χαμηλα γνωριζεις? ή μηπως θα ταιζεις καθε 3 μερες μια φορα για να κανεις καθε βδομαδα αλλαγη? αν σε βαλουμε εσενα σε ενα κελι 2Χ2 και σε ταιζουμε καθε 3 μερες δεν θα ζησεις? το πως το εχεις σκεφτει? θελεις και αλλα επιχειρηματα ή σου φτανουν αυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts