nikolas96 27 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 27 Ιανουαρίου 2013 παιδια ο μονομαχος μου που εχω στο 30λιτρο και συγκατυκει με ενα νεον εχει dropsy.... να τον αφησω στο ενυδρειο η να τον βαλω σε μια αλλη γυαλα ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο?παντος και τρωει και απο ολα,α και επισης αρχισα να του κανω νηστεια και ετσι το μονο που τον ταιζω ειναι αποφλειομενος αρακας..το dropsy αν ψοφησει τελικα ο μονομαχος υπαρχει κινδυνος για εξαπλωση σε ολο το ενυδρειο??(το ενευδρειο τρεχει εδω και 7 μηνες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 27 Ιανουαρίου 2013 παιδια ο μονομαχος μου που εχω στο 30λιτρο και συγκατυκει με ενα νεον εχει dropsy.... να τον αφησω στο ενυδρειο η να τον βαλω σε μια αλλη γυαλα ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο?παντος και τρωει και απο ολα,α και επισης αρχισα να του κανω νηστεια και ετσι το μονο που τον ταιζω ειναι αποφλειομενος αρακας..το dropsy αν ψοφησει τελικα ο μονομαχος υπαρχει κινδυνος για εξαπλωση σε ολο το ενυδρειο??(το ενευδρειο τρεχει εδω και 7 μηνες) Καλησπέρα, κάνε ένα κόπο και συμπλήρωσε τη φόρμα . Προσπάθησε να βάλεις και φωτογραφίες. Σε πρώτη φάση μπορώ να σου πω ότι κακώς έχεις βάλει ένα νέον με μονομάχο. Συμπλήρωσε τη φόρμα και τα λέμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 27 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 27 Ιανουαρίου 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :φουσκωμα κοιλιας,αν και τωρα παρατηρησα οτι και το νεον που εχα βαλει πριν 3 βδομαδες εχει και αυτο ενα εξογκομα λιγο πιο πισω απο το κεφαλι του(το ειχα παρατηρησει απο οταν το πηρα αλλα δεν εδωσα σημασια) ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:30 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικο φιλτρο με σφουγγαρακι και βιολογικο υλικο - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):7-8 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):1 μονομαχος,1 νεον(ξερω πανε σε κοπαδι αλλα ειπα να βαλω ενα) - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):1 φορα την εβδομαδα αλλαγη νερου αν και μερικες φοεσ σε 2βδομαδες.ταισμα-εδω πιστευω οτι την πατισα γιατι εδινα αποφηραμενη τροφη που μου ειχαν χαρισει η οποια δεν ελεγε ημ.ληξεως. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:- - KH:- - GH:- - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):- - ΝΟ2 (νιτρώδη):- - ΝΟ3 (νιτρικά):- - Θερμοκρασία:25-26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:- -Strips:- -Ηλεκτρονικά:- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: - Ιστορικό Ψαριού:τιποτα - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:- -Δοσολογία:- -Χρόνος Χρήσης:- -Αναλυτική περιγραφή:- ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 27 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 27 Ιανουαρίου 2013 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 28 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 28 Ιανουαρίου 2013 κανεισ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 28 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Δεν βοηθάνε οι πληροφορίες που έχεις βάλει φίλε μου. Πως έχεις καταλήξει στη διάγνωση που αναφέρεις ; Δεν έχεις παραθέσει μετρήσεις. Στις αλλαγές , πως επεξεργάζεσαι το νερό ; Αντιχλώριο βάζεις ; Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε χρειάζεται να βάλεις και κάποια φωτογραφία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 28 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Να τος λοιπον..να τον αφησω στο ενυδρειο η μηπως εξαπλωθει η αρωστια.καλυτερα μηπως να τον εβαζα και αυτον και το νεον μιας και αυτο μου φενεται υποπτο σε αλλο μικροτρο ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 28 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Με τη βιολογία στο ενυδρείο σου τι θα κάνεις όμως εάν τα μεταφέρεις αλλού; Δε φαίνεται πολύ καθαρά από τη φωτογραφία να έχει το πρόβλημα που αναφέρεις πάντως. Η συμπεριφορά τους σήμερα πώς είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 28 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Αλλη αποψη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Χωρις μετρησεις φιλε μου δεν μπορουμε να πουμε πολλα πραγματα γιατι δεν ξερουμε σε τι κατασταση βρισκετε το ενυδρειο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 28 Ιανουαρίου 2013 Author #11 Share 28 Ιανουαρίου 2013 δεν εχω κανει μετρησεις λεω..να τα αφησω στο ενυδρειο η οχι ρε παιδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Φιλε μου χωρις βασικες μετρησεις και χωρις καθαρες φωτογραφιες δεν μπορει κανεις να σου πει με ασφαλεια αν το ψαρι σου εχει dropsy η οχι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 28 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Να τος Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Φιλε μου χωρις βασικες μετρησεις και χωρις καθαρες φωτογραφιες δεν μπορει κανεις να σου πει με ασφαλεια αν το ψαρι σου εχει dropsy η οχι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 28 Ιανουαρίου 2013 Author #15 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Και αλλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 28 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 28 Ιανουαρίου 2013 ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 28 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Εγώ πάντως δε μπορώ να διακρίνω τίποτα απολύτως από τις φωτογραφίες και προσωπικά δε θα το έβγαζα από το ενυδρείο. Σε περίπτωση δε που βγει πού θα το μεταφέρεις; Πόσα λίτρα είναι η γυάλα που λες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 28 Ιανουαρίου 2013 Author #18 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Δηλ.αμα τον αφησω δεν υπαρχει περιπτωση κατα καποιο τροπο να παραμεινει η αρωστια στο ενυδρεο μου σε περιπτωση που ψοφησει δυστηχως και να επηρεασει το επομενο ψαρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 28 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Αν όντως έχει Dropsy φυσικά και απειλείται οποιοδήποτε άλλο ψαράκι συγκατοικεί μαζί του, όπως επίσης και οι αποικίες βακτηρίων στο φίλτρο σου. Εάν είσαι σίγουρος ή έχεις πολλές υποψίες πως πρόκειται για την παραπάνω ασθένεια τότε μετέφερέ το σε καραντίνα, όπου θα κάνεις θεραπεία με αλάτι και κάποια φάρμακα εάν χρειαστεί. Διάβασε και http://www.aquaspace.gr/as/cgi-bin/index.cgi?action=viewnews&id=72 αν θέλεις για περισσότερες πληροφορίες και προσπάθησε να μείνεις ψύχραιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 28 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Νικόλα , μήπως τον παραταίζεις τον μονομάχο ; Πόσες ημέρες νηστεία του έχεις κάνει ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 29 Ιανουαρίου 2013 Author #21 Share 29 Ιανουαρίου 2013 παιδια τωρα που μετεφερα τα ψαρια σε μικροτερο ενυδρειο(σε περιπτωση που ζησουν θα παραμεινουν εκει)στο 30 λτρο να κανω αλλαγη νερου η επειδη εκανα την κυριακη δεν χρειαζεται?μιας κι αυριο θα παρω 2 αρσενικα guppies να βαλω στο 30 λιτρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 29 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 29 Ιανουαρίου 2013 ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 29 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 29 Ιανουαρίου 2013 παιδια τωρα που μετεφερα τα ψαρια σε μικροτερο ενυδρειο(σε περιπτωση που ζησουν θα παραμεινουν εκει)στο 30 λτρο να κανω αλλαγη νερου η επειδη εκανα την κυριακη δεν χρειαζεται?μιας κι αυριο θα παρω 2 αρσενικα guppies να βαλω στο 30 λιτρο! Βιαστικές κινήσεις κάνεις Νικόλα. Το μικρότερο ενυδρείο είναι στρωμένο ; Όταν λες μικρότερο, πόσα λίτρα ; Όπως σου είπαν και σε προηγούμενα ποστ, χωρίς μετρήσεις κάνουμε κινήσεις στα τυφλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas96 29 Ιανουαρίου 2013 Author #24 Share 29 Ιανουαρίου 2013 και το μικροτερο ενυδρειο ειναι στρωμενο..αυτο που θελω να μου πεις αν πρεπει ν κανω αλλαγη νερου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 29 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 29 Ιανουαρίου 2013 και το μικροτερο ενυδρειο ειναι στρωμενο..αυτο που θελω να μου πεις αν πρεπει ν κανω αλλαγη νερου! Μετρήσεις έχεις ; Με ποιο τρόπο το έχεις στρώσει ; Ρωτάω γιατί φοβάμαι ότι οι κινήσεις σου δεν είναι μελετημένες και το τίμημα θα το πληρώσουν τα ψαράκια Όσο για την αλλαγή νερού: Εμένα θα με απασχολούσε περισσότερο η κατάσταση του μονομάχου (αν έχει κάποιο πρόβλημα). Υ.Γ. Το νέον καλό είναι να το δώσεις σε κάποιον που μπορεί να το φροντίσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος