panoss 27 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Μιας και που έχω το 25λ ενυδρείο μου, αποφάσισα να βάλω co2. Αρχικά έχω 1 xmass moss, 1 anubia nana,γρασιδάκι και θα πάρω βαλινσέρια... Τι μου προτείνετε να πάρω?? Έχω ακούσει πως υπάρχουν ταμπλέτες που τις αφήνεις στον βυθό, παίρνεις ένα ποτηράκι πλαστικό του κάνεις μικρές τρύπες και αυτό απελευθερώνει σιγά σιγά το co2. (ένας πετσοπάς μου το είπε...) Λεφτά για μπουκάλα δεν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 27 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 27 Ιανουαρίου 2013 φιλε μου κοιτα αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=3273 και αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=979 πουλανε και ανταλακτικο.στα λιτρα σου πιστευω θα κανουν δουλεια αν και η καλυτερη λυση ειναι η μπουκαλα,αλλα ακομα και απο αγγελια να βρεις το κοστος θα ειναι αρκετα μεγαλυτερο βεβαια τα αποτελεσματα θα ειναι καλυτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 27 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Ναι οκ σίγουρα είναι καλύτερη η μπουκάλα αλλά no money no honey...!!!!χαχαχαχα Αυτά τα 2 οκ μπορώ να τα πάρω. Τι ποσότητες πρέπει να ρίχνω???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 27 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 27 Ιανουαρίου 2013 (edited) αν δεν κανω λαθος εχουν επανω στο διαχυτηρα διαβαθμισεις αναλογα στα λιτρα κοιτα το λινκ απο τη τροπικα αριστερα γραφει!τη λυση του DIY CO2 την εχεις σκεφτει;; Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2013 - polyagkistro Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 27 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Σε 25λ DIY??? Θα μου "φύγει" ο μισός χώρος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 27 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 27 Ιανουαρίου 2013 (edited) το μονο που χρειαζεσαι ενα μικρο κυκλοφορητακι να διασπαει το διοξειδιο αλλα οκ πιανει χωρο πιο πολυ μου αρεσει η λυση της tropical για να σου πω την αληθεια το δινει μεχρι 60 λιτρα ενυδρειο ενω το αλλο ειναι μεχρι 100 litra δεν το πολυπιστευω αυτο τελος παντων ψαξε και στο youtube εχει σχετικα βιντεακια να δεις.αφου εισαι στη συμπρωτευουσα μπορεις να πας και απο εκει να το δεις απο κοντα και το ενα και το αλλο και κρινεις Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2013 - polyagkistro Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 27 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Μικρό κυκλοφορητή έχω οκ, το θέμα είναι να βρω τα προιόντα... Εκεί θα δυσκολευτώ λίγο αλλά οκ, κάτι θα κάνουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 27 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Μικρό κυκλοφορητή έχω οκ, το θέμα είναι να βρω τα προιόντα... Εκεί θα δυσκολευτώ λίγο αλλά οκ, κάτι θα κάνουμε! κανε μια βολτα απο εκει να τα δεις και τα δυο απο κοντα φιλε μου,περιμενω εντυπωσεις γιατι δεν σου κρυβω οτι ψηνομαι για το πρωτο να καταργησω το Diy καποια στιγμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 27 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Από πού να πάω να το δω από κοντά??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 27 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 27 Ιανουαρίου 2013 (edited) http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=3273 http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=contact Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2013 - polyagkistro Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 27 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 27 Ιανουαρίου 2013 To πρώτο σύστημα θα στοιχισει συνολικά σε ένα χρόνο 84 ευρώ. Περίπου στα 120 ευρω βγαινει η 2κιλη μπουκάλα με τα μανόμετρα και αναλογα με την χρηση μπορει να σου κρατησει και πάνω από χρόνο. Το καθε γέμισμα στοιχιζει γυρω στα 4 ευρώ.Δες αν αξιζει, βαλτα σε μία ζυγαρια και δες τι σε συμφέρει. Yπάρχει και αυτό το οποίο το εχω δει σε κάποια βιντεο στο youtube αλλά και ζωντανά και δουλευει πολύ καλά και υπάρχει και εδω στην αθήνα στα 75 ευρω αν δεν κανω λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 27 Ιανουαρίου 2013 ασχετα με τα λιτρα που εχεις, αν δεν εχεις σωστο φως και λιπανση μην σκεφτεσαι για διοξειδιο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 27 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 27 Ιανουαρίου 2013 To πρώτο σύστημα θα στοιχισει συνολικά σε ένα χρόνο 84 ευρώ. Περίπου στα 120 ευρω βγαινει η 2κιλη μπουκάλα με τα μανόμετρα και αναλογα με την χρηση μπορει να σου κρατησει και πάνω από χρόνο. Το καθε γέμισμα στοιχιζει γυρω στα 4 ευρώ.Δες αν αξιζει, βαλτα σε μία ζυγαρια και δες τι σε συμφέρει. Yπάρχει και αυτό το οποίο το εχω δει σε κάποια βιντεο στο youtube αλλά και ζωντανά και δουλευει πολύ καλά και υπάρχει και εδω στην αθήνα στα 75 ευρω αν δεν κανω λάθος. σιγουρα η μπουκαλα συνφερει απλως δινεις μαζεμενα λεφτα απο την αρχη ενω στα αλλα συστηματα λιγα λιγα . ασχετα με τα λιτρα που εχεις, αν δεν εχεις σωστο φως και λιπανση μην σκεφτεσαι για διοξειδιο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Σε αυτο που λες ειμαι μαζι σου γιατι ετσι το σκευτομουν και εγω, αλλα τα εδωσα και καθαρισα,περασα ενα μηνα λιγο δυσκολα, αλλα τελος!! Ουτε αλγες ουτε λυσεις της στιγμης ουτε τπτ....σκεψου το..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Και θα παρει 2 κιλη μπουκαλα για ενα ενυδρειακι 25 λιτρων? Μου φαινεται λιγο υπερβολη ρε παιδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Ας παρει μισοκιλη....αλλα το θεμα με την 2 κιλη πιο ειναι,οτι δεν θα χασει απ την αξια της αμα θελει να τη δωσει και δεν χρειαζεται αλλη αμα φτιαξει μεγαλητερο ενυδρειο,συν οτι δεν θα χρειαστη κανα χρονο να την ξαναγεμισει λογο πολυ μικρης καταναλωσεις,θα ειναι ενα τερατακι μεν αλλα με πολλα υπερ(το μονο κατα που βρησκω εγω ειναι το χρηματικο κατα την αγορα της)....:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 27 Ιανουαρίου 2013 Author #17 Share 27 Ιανουαρίου 2013 http://sunlitlux.gmc.globalmarket.com/products/details/t5-linear-light-fixture-98783.html Αυτή είναι η λάμπα που έχω. Τι λέτε να συνεχίσω για αγορά διοξειδίου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 27 Ιανουαρίου 2013 Author #18 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Σορρυ λίγο επειδή δεν ξέρω πολλά από co2.. Γιατί να μου βγει τόσο πολύ? Ένα μηχάνημα δεν θα πάρω απλά και όταν χρειαστεί να το ξαναγεμίζω???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 29 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Δεν ειναι μηχανιμα...ειμαι μια μπουκαλα σαν πυροσβεστηρας με 2 μανομετρα επανω που το ενα σου δειχνη την πιεση της μπουκαλας και αναλογα την πιεση καταλαβενης αν ειναι γεματη και το αλλο την πιεση λειτουργιας,με εχει μια μικρομετρηκη βελονοειδη βαλβιδα για να ρυθμηζεις με ακριβεια τις φυλασιδες αν λεπτο, μετα μπαινει μια ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα που ειτε την βαζεις στο πολυμπριζο με τον χρομοδικοπτη των λαπτηρων σου ωστε οταν αναβουν και κλειμουν τα φωτα σου να κλεινη και ανοιγη η παροχη του co2 ή για ακομα μεγαλητερη ακριβεια την συνδεεις σε εναν ph controller που σου κραταει παροχη/ph σταθερα, μετα φευγη το σωληνακι και βαζεις μια αντεπιστροφη βαλβιδα ωστε να μην γυρισει νερο προς την μπουκαλα....και τελο ο διαχυτηρας που διαλυει σε μικροσκοπικες φυσαλιδες το αεριο.... Αυτο ειναι το ολοκληρομενο συστημα co2 με μπουκαλα...το γεμισμα της κανει 2-4 ευρω το κιλο και καθε 6-8 μηνες ή αναλογα τα λιτρα/καταναλωση.... Τα δινεις μια φορα και καθαρισες για παντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 30 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Δεν ειναι μηχανιμα...ειμαι μια μπουκαλα σαν πυροσβεστηρας με 2 μανομετρα επανω που το ενα σου δειχνη την πιεση της μπουκαλας και αναλογα την πιεση καταλαβενης αν ειναι γεματη και το αλλο την πιεση λειτουργιας,με εχει μια μικρομετρηκη βελονοειδη βαλβιδα για να ρυθμηζεις με ακριβεια τις φυλασιδες αν λεπτο, μετα μπαινει μια ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα που ειτε την βαζεις στο πολυμπριζο με τον χρομοδικοπτη των λαπτηρων σου ωστε οταν αναβουν και κλειμουν τα φωτα σου να κλεινη και ανοιγη η παροχη του co2 ή για ακομα μεγαλητερη ακριβεια την συνδεεις σε εναν ph controller που σου κραταει παροχη/ph σταθερα, μετα φευγη το σωληνακι και βαζεις μια αντεπιστροφη βαλβιδα ωστε να μην γυρισει νερο προς την μπουκαλα....και τελο ο διαχυτηρας που διαλυει σε μικροσκοπικες φυσαλιδες το αεριο.... Αυτο ειναι το ολοκληρομενο συστημα co2 με μπουκαλα...το γεμισμα της κανει 2-4 ευρω το κιλο και καθε 6-8 μηνες ή αναλογα τα λιτρα/καταναλωση.... Τα δινεις μια φορα και καθαρισες για παντα... Σωστός και ακριβής Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 30 Ιανουαρίου 2013 Author #21 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Έγινε παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!! Θα δω τι θα κάνω με το co2. Είναι μια μεγάλη αγορά την οποία πρέπει να σκεφτώ πολύ καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος