Jump to content

Neo-Nano Reef Προσεχώς

gmarbel

Recommended Posts

?????....ζζζζζζζζζζ

δεν εχεις αποροφηση για αυτο ειναι τοσο ψηλα [500] τη κοραλια εχεις?το συστημα ειναι νεο ακομα μην βιαζεσε

δεν εχεις αποροφηση για αυτο ειναι τοσο ψηλα [500] τη κοραλια εχεις?το συστημα ειναι νεο ακομα μην βιαζεσε

μαλακά εχω..σινουλαρια, μανιταρια, ζωανθούς...χθες που μ΄.ερτησα είχα 480...το ΚΗ είναι αυτό που με αγχώνει..χθές ήταν 7,4....αναπ΄τυσσεται και η κοραλίνη και μάλλον ΄καταναλώνει και αυτή...

αλλαζω 10λτ την εβδομάδα...σήμερα θα κάνω αλλαγή και θα μετρήσω το βράδυ...

Χθες έκανα αλλαγή 10% και το ΚΗ σήμερα είναι στο 7, χθές πρίν την αλλαγή 7,4...

Ca 460 (σημερινές μετρήσεις)

Mg 1410

Τι πρότέινεται? Ελεγα να χρησιμοποιήσω μαγειρική σόδα για αρχή, να το ανεβάσω σταδιακά στο 8 και μετά να πάρω seachem builder (τέλος της εβδομάδας)

Πως χρισιμοιηούμε τη σόδα?Ψάχνω για κάποιο θέμα αλλά δεν βρίσκω για σόδα..

τι αλατοτητα εχεις?και τη αλατι βαζεις?

1026 αλατότητα

αλάτι tropic marin pro reef

κανε μια ακομη μεγαλη αλλαγη κανονικα θα πρεπει να ερθει ο χρονος που το τρεχεις ειναι πολυ μικρος.μετα απο οποση ωρα μετρησες το kh?η μετρησεις σου ειναι ποντα την ιδια ωρα?

Βρήκα αυτό το site http://reef.diesyst.com/cf/chemcalccf.html υπολογίζει για αυξηση κατα μία μονάδα 2,4γρ σόδας.

Λέω να ξεκινήσω από αύριο σταδιακά να προσθέτω μερικά ml.από το δ/μα με 2,4 γρ σόδας.σε 3-4 δόσεις ημερησιώς για 3-4 ημέρες...και ανάλογα με τις μετρήσεις...για αρχή θα το ρυθμίσω στις 8 μονάδες αν και αργότερα λέω να ανέβω στο 8.5 και να το κρατήσω εκεί..αλλα να γίνει σταδιακά... Αναφέρει οτι η σόδα ρίχνει το ph ..να ανησυχίσω; γιατι τώρα ειναι κάπου στο 8

κανε μια ακομη μεγαλη αλλαγη κανονικα θα πρεπει να ερθει ο χρονος που το τρεχεις ειναι πολυ μικρος.μετα απο οποση ωρα μετρησες το kh?η μετρησεις σου ειναι ποντα την ιδια ωρα?

χθες το μεσημέρι έκανα την αλλαγή, σήμερα το απόγευμα μέτρησα...

ναι μετράω αργά το απόγευμα

7,4 μέτρησα την πέμπτη το απόγευμα..

• 1 month later...

ολα πάνε καλά...αναπτυσσόμαστε..μεγαλώνουμε..το ένα clouwn αρχιζει και τρίβεται με την eyfilia. και δεν ενοχλειται...

τα φραγκς είναι ετοιμα για το swap...

ο εξοπλισμός κομπλέ..

τα ζουμια να βάλω σε μια ρουτίνα..

μετά το swap θα γίνει και αναλυτική παρουσίαση...με τα ΄΄νεα΄΄ κομμάτια.. :bigemo_harabe_net-77:

ολα πάνε καλά...αναπτυσσόμαστε..μεγαλώνουμε..το ένα clouwn αρχιζει και τρίβεται με την eyfilia. και δεν ενοχλειται...

Αυτό το φοβάμαι,μην σου την στρεσάρει και στην ξεκάνει

Αυτό το φοβάμαι,μην σου την στρεσάρει και στην ξεκάνει

ειναι πολυ πιθανο.εκτος αν της φερεται τρυφερα :P

πολύ μεγάλη χαρά πήρα σήμερα...

μια ρικόρντεα που την έχω κανα δίμηνο, απο τη στιγμή που την πήρα δεν είχε ανοιξει καλά...είπα με το καιρό θα στρώσε,ι αλλα δεν...την άλλαξα και μέρος σε ενα καλύτερο..αλλα τίποτα...μεχρι που πριν μερικές μέρες κατι είχα την υποψία οτι συναίβαινε...και σήμερα επιβεβαιώθηκα...διχοτομήθηκε... :bigemo_harabe_net-94:

post-52424-0-62133700-1370166754_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - gmaravelisvet

πολύ μεγάλη χαρά πήρα σήμερα...

μια ρικόρντεα που την έχω κανα δίμηνο, απο τη στιγμή που την πήρα δεν είχε ανοιξει καλά...είπα με το καιρό θα στρώσε,ι αλλα δεν...την άλλαξα και μέρος σε ενα καλύτερο..αλλα τίποτα...μεχρι που πριν μερικές μέρες κατι είχα την υποψία οτι συναίβαινε...και σήμερα επιβεβαιώθηκα...διχοτομήθηκε... :bigemo_harabe_net-94:

Πολλά ζωντανά το κάνουν! Όταν είναι να φραγκάρουν κλείνουν ή συρρικνόνωνται...

Η ricordea τουλάχιστον αυτή που έχω εγω δεν αναπαράγεται με διχοτόμηση αλλα δίνει ενα μικρό βλασταρι δίπλα της...αλλα αν εσένα έγιναν 2 ίδιου μεγέθους από 1... Τότε δεν ξέρω τι να πω...μάλλον και διχοτομειται

Η ricordea τουλάχιστον αυτή που έχω εγω δεν αναπαράγεται με διχοτόμηση αλλα δίνει ενα μικρό βλασταρι δίπλα της...αλλα αν εσένα έγιναν 2 ίδιου μεγέθους από 1... Τότε δεν ξέρω τι να πω...μάλλον και διχοτομειται

+1 εμένα έχει πατάξει δυο νέα μωρά αυτές τις μέρες!

Εγώ ακόμα περιμένω!!

:bigemo_harabe_net-111:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...