Jump to content

Διάταξη Φωτισμού.

akatos

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Σε τι διάταξη να βάλω τις 4 λάμπες φθοριου μου. 2χ24 grolux sylvania 8500 kelvin και 2χ24 sylvania daylight 6500 kelvin. Δεν πολυ κατάλαβα το άρθρο στο φωτισμό. Να βάλω τις δυο πρώτες μαζι και τις άλλες πίσω η εναλλάξ;

Από τη στιγμή που μιλάμε για Sylvania Grolux είναι εγγύηση η συγκεκριμένη μάρκα και λάμπα και όσα kelvin και να είναι δε θα υπάρχει πρόβλημα με άλγες...

Απλά φίλε μου πρέπει να μας πεις κάποιες πληροφορίες για το ενυδρείο σου για να σου πούμε αν οι λάμπες είναι ok ή υπερβολικές για σένα....

Από τη στιγμή που μιλάμε για Sylvania Grolux είναι εγγύηση η συγκεκριμένη μάρκα και λάμπα και όσα kelvin και να είναι δε θα υπάρχει πρόβλημα με άλγες...

Απλά φίλε μου πρέπει να μας πεις κάποιες πληροφορίες για το ενυδρείο σου για να σου πούμε αν οι λάμπες είναι ok ή υπερβολικές για σένα....

Πανο αυτο που το ξερεις?

Πανο αυτο που το ξερεις?

Όπου και να έχω διαβάσει (εδώ στο φόρουμ, συζητήσεις, προτάσεις, κριτικές, σε ξένα φόρουμ συγκρίσεις) όλοι τις συστήνουν ανεπιφύλακτα ;) Για να το λένε τόσοι πολλοί... Εξάλλου είναι ειδικά κατασκευασμένες για ανάπτυξη φυτών, γι αυτό και ο ροζ φωτισμός που ευνοεί τα φυτά..

Απλά να μας πει ο φίλος μας στοιχεία του ενυδρείου του για να δούμε κατά πόσο είναι καλά που έχει 4 λάμπες...

Έγινε επεξεργασία - nospanos

φυσικά και παίζουν

Αρα μπορει οι λαμπες του φιλου να μην κανουν λογο κελβιν..

Το ενυδρειο μου ειναι στα 80 λίτρα και μόλις φύτεψα Cuba.

Τι εξοπλησμο εχεις για να μεγαλωσεις την cuba?

Φιλτρο eheim2213 φωτισμό 4 λάμπες που προ είπα και μπουκαλα 5 Κιλη διοξείδιο.

Έγινε επεξεργασία - akatos

Κανεις για τη διάταξη; Διάβασα στο θέμα φωτισμός φυτεμενου ότι σε περίπτωση 4 λαμπων η διάταξη ειναι όπως και στις 2 αλλα επι 2. Μπρος οι δυο με τα πολλά kelvin και πίσω αυτές με τα λίγα η εναλλάξ μια μια;

Κανεις για τη διάταξη; Διάβασα στο θέμα φωτισμός φυτεμενου ότι σε περίπτωση 4 λαμπων η διάταξη ειναι όπως και στις 2 αλλα επι 2. Μπρος οι δυο με τα πολλά kelvin και πίσω αυτές με τα λίγα η εναλλάξ μια μια;

αυτό που διάβασες στο άρθρο είναι το σωστό :thumbup:

Χωρίς να υπάρχει κάποιος κανόνας, σε πολλές περιπτώσεις όμως "παίζεις" ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ενυδρείου σου, σε θέματα διακοσμητικής, χρώματος φωτός, κλπ

Αλλη μια ερώτηση. Αφού οι grolux έχουν παραπάνω kelvin 8500 απο την daylight 6500 τότε γιατί στο μάτι μου φαίνεται πιο ψυχρή αυτή με τα 6500 ;

Εγώ την grolux την εχω μπροστά και η αλήθεια ειναι ότι εχω ένα θεμα με άλγες,Όχι μόνο μπροστά αλλά σε όλο το ενυδρειο.

Αν δεν κάνω λάθος η grolux βγαίνει μόνο σε αυτά τα Kelvin άρα δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής.

Βάλτες εναλλάξ αλλά γνώμη μου ειναι να μην δουλεουν ταυτόχρονα όλες οι λάμπες αλλά να ξεκινάς με αυτές με τα λίγα Kelvin και μετά από 2 ώρες να ανάβουν όλες για κανα 3ωρο, μετά να σβήνουν ξανά οι μισες για άλλες 2 ώρες και τέλος να σβηνουν και οι τελευταιες.

θα σου πω αυτο που προσπαθουσα ματαια να κανω τοσο καιρο, μιλαμε για μηνες.... κι εγω εχω 100λιτρα και 4 λαμπες... 2 gro, μια 4000κ και μια 9000κ...

πριν κανεις το οτιδοιποτε.... η cuba πιστευω οτι τα παει μια χαρα ακομη και με 0,6w/l... δεν ειναι αναγκη να το γεμισεις.... βαλε υποστρωμα.... στην αρχη πηγαινε καλα αλλα με τον καιρο χαλαγε... το υποστρωμα την κραταει κατω και οι ριζουλες τις ειναι παρα πολυ μικρες.... αν θες να κανεις σοβαρη δουλεια και να πιασουν τοπο τα λεφτα σου βαλε υποστρωμα αλλιως αστο μην κανεις τπτ... εγω δεν ηθελα να βαλω υποστρωμα και να κατσω να το ξεστισω ολο... στην αρχη δεν ηξερα αλλα το καταλαβα με τον καιρο... ουτε τρελο φως θελει η cuba.... απλα να κρατιεται απο κατω γερα....και φυσικα καλη λιπανση....

ακουσε με και δεν θα χασεις.... και στις λαμπες σου να τις αναβεις επι μερους οχι ολες ταυτοχρονα... πχ οι ασπρες 1200-2100 και οι gro 1400-1700, οι χρονοι ειναι παραδειγμα.... εσυ το κανονιζεις αυτο....

και κατι ακομα..... επιδη η cuba ειναι πολυ αργης αναπτυξης κοιτα να γεμισεις το ενυδρειο φυτα για να μην παρει το πανω χερι η αλγη απο το φως και σιγα σιγα .... βγαζεις κατι και βαζεις ενα κομματι cuba... μην βαλεις απο την αρχη μονο cuba.... βαλε πολλα φυτα γρηγορης αναπτυξης ωστε να τραβανε τα υπολοιματα της λιπανσης μεχρι να βρει το ενυδρειο την ισσοροπια του....

Αν θελετε να παιξετε με την cuba και να εχει καλο ριζομα,τοτε δοκιμαστε την dry start..

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...