Jump to content

Νέος Μονομαχος Και Νεος Και Εγω Με Μονομαχο

savvaskom

Recommended Posts

καλησπερα παιδες!!!!

αγορασα εδω και μια εβδομαδα ενα hailea 30lt και το εστησα με υποστρωμα fuval stratum  διαφορα φυτακια μεσα και ειχα να τρεχει το φιλτρο...σημερα λοιπον πηγα και αγορασα ενα μοναμαχο (τελειος και πανεμορφος)και πηρα και ενα gel microbe lift που μου προτεινε ο πετ σοπας......μου ειπε να το βαλω στο φιλτρακι πανω στο σφουγκαρακι του και σε 2 ωρες να βαλω το φιλτρο να τρεχει παλι κανονικα και να βαλω το μονομαχο για προσαρμογη...τον μονομαχο τον εχω στην σακουλα οπως τον αγορασα....για τροφη μου εδωσε μια omega one betta buffel και μου ειπε να ταιζω 2 φυλαρακια την ημερα και τωρα μπορειτε να μου πειτε αν κανω κατι λαθος και να ακουσω τις συμβουλες σας για την συνεχεια επισης να μου πειτε ποσες ωρες να εχω αναμενη την λαμπα του ενυδρειου

ευχαριστω

και μερικες φωτο οπως το εχω(χωρις τον μονομαχο)

post-51025-0-75467100-1359209817_thumb.jpg

post-51025-0-11817100-1359209827_thumb.jpg

post-51025-0-67467200-1359209848_thumb.jpg

Καλησπέρα και καλή αρχή!

Η μπλε λάμπα δεν κάνει για το φυτεμένο ενυδρείο... θα γεμίσεις ανεπιθύμητες άλγες και τα φυτά δε θα μεγαλώνουν καθόλου

ευχαριστω φιλε μου!!!!η λαμπα νομιζω οτι ειναι ασπρη.....και ειναι πανω στο καπακι την ειχε μεσα οπως το αγορασα δεν την εβαλα εγω και ειναι σαν αυτες που βαζουμε στα δωματια μας.....τι λαμπα προτεινεις δηλαδη??? αν ειναι να την αλλαξω πριν βαλω το ψαρακι μεσα εχεις να προτεινεις κατι αλλο για το στησιμο η για την τροφη η οτιδηποτε αλλο????

Από τς φωτογραφίες το χρώμα δείχνει πράγματι μπλέ. Βεβαια ο μονομάχος δεν έχει κάποιο θέμα με το φως αρκεί να μην είναι πολύ έντονος αλλά οι άλγες καραδοκούν. Διάρκεια φωτισμού πιστεύω πως γύρω στις έξι με επτά ώρες είναι καλά.
Καλές τροφες οι ocean nutrition attison's betta και κατεψυγμένη τροφή όπως bloodworm daphnia artemia
Καλό είναι να ταΐζονται μια φορά την εβδομάδα με ζεματισμένο αποφλιωμένο αρακά, για την αποφυγή προβλημάτων δυσκιλιότητας
Τα φυλαράκια καλό είναι να μουλιάζονται πριν το τάισμα.

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS

Από τς φωτογραφίες το χρώμα δείχνει πράγματι μπλέ. Βεβαια ο μονομάχος δεν έχει κάποιο θέμα με το φως αρκεί να μην είναι πολύ έντονος αλλά οι άλγες καραδοκούν. Διάρκεια φωτισμού πιστεύω πως γύρω στις έξι με επτά ώρες είναι καλά.

Καλές τροφες η ocean nutrition attison's betta και κατεψυγμένη τροφή όπως bloodworm, artemia, daphnia

Καλό είναι να ταΐζονται μια φορά την εβδομάδα με ζεματισμένο αποφλιωμένο αρακά, για την αποφυγή προβλημάτων δυσκιλιότητας

Τα φυλαράκια καλό είναι να μουλιάζονται πριν το τάισμα.

σε ευχαριστω φιλε μου!!!!!!εβαλα και καποια επιφανειας να τον ριξω τον μονομαχο μεσα???? θελει προσαρμογη???

Εαν τον έχεις σε σακουλάκι κάνε του καλή προσαρμογή και βάλτον στο ενυδρείο.

Ελπίζω να είναι στρωμένο το φίλτρο σου.

ευχαριστω φιλε μου!!!!η λαμπα νομιζω οτι ειναι ασπρη.....και ειναι πανω στο καπακι την ειχε μεσα οπως το αγορασα δεν την εβαλα εγω και ειναι σαν αυτες που βαζουμε στα δωματια μας.....τι λαμπα προτεινεις δηλαδη??? αν ειναι να την αλλαξω πριν βαλω το ψαρακι μεσα εχεις να προτεινεις κατι αλλο για το στησιμο η για την τροφη η οτιδηποτε αλλο????

Πες μας κατ' αρχίν για τη λάμπα τι τύπου είναι (Τ5, Τ8, ... ??) τι μήκος έχει, πόσα watt και πόσα kelvin είναι?? η ιδανική θα είναι μια να μην ξεπερνάει τα 6500 Kelvin και να μην ξεπερνάει τα 20 Watt (σύμφωνα με το ενυδρείο σου που έχεις)... Τον μονομα΄χο μπορείς να τον βάλεις αν κι εφ' όσον είσαι ok από μετρήσεις (στρωμένοπ ενυδρείο), δεν έχει τόσο πρόβλημα με το φως

Για στήσιμο να επιλέξεις οτιδήποτε φυσικό (φυσικές πέτρες, ξύλα και όσο περισσότερα εύκολα φυτά μπορείς)...

Τροφές μπορεις να πα΄ρεις τις ειδικές για μονομάχους ή/και βασική τροφή (φυλλαράκι)

Ολα τα ψαρια θελουν προσαρμογη!

Μετρησεις εχεις?Το ενυδρειο σου εχει στρωσει?

Επεισης εχεις ελεγξει αν οι πετρες που εχεις βαλει δεν ειναι αβεστολυθικες?

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους,

Η λάμπα τελικά 15Watt 220-240v όσο για τις μετρήσεις θα κοιτάξω και θα σας πω.

Καλησπέρα επειδή τυχαίνει να έχω κ εγώ αυτο το ενυδρειακι για nano reef.

Η λαμπα του ειναι μπλε άσπρο 15w 9000k.

Οπωτε καλα λεμε οτι δεν κανει για φυτεμενο,θα πρεπει να την αλλαξει γιατι θα εχει προβλημα με αλγες..

OO yes και το φιλτρακι του ειναι αυτο http://www.hailea.com/e-hailea/product1/HL-BT200.htm

Καλο θα ειναι να παρει ενα πιο μεγαλο γιατι αυτο χωραει ελαχιστα υλικα

OO yes και το φιλτρακι του ειναι αυτο http://www.hailea.com/e-hailea/product1/HL-BT200.htm

Καλο θα ειναι να παρει ενα πιο μεγαλο γιατι αυτο χωραει ελαχιστα υλικα

Αν κόψει στο σφουγγαράκι και βάλει siporax mini θα είναι μια χαρά.

και μερικες φωτο με τον μιλτο μεσα!!!!!!χιχιχιχιχιχιχι

post-51025-0-77321700-1359399467_thumb.jpg

post-51025-0-45004000-1359399483_thumb.jpg

post-51025-0-25937100-1359399495_thumb.jpg

post-51025-0-88180800-1359399515_thumb.jpg

post-51025-0-04858200-1359399532_thumb.jpg

εν τω μεταξυ ποιο ειδος μονομαχου ειναι????

post-51025-0-79547200-1359404258_thumb.jpg

post-51025-0-04853000-1359404277_thumb.jpg

post-51025-0-22080700-1359404308_thumb.jpg

post-51025-0-46994700-1359404338_thumb.jpg

Μερικές φωτογραφίες είναι μικρές, βάλε το κανονικό μέγεθος να το χαρούμε ! :)

Νομίζω ότι λέγονται butterfly αυτοί.

Μερικές φωτογραφίες είναι μικρές, βάλε το κανονικό μέγεθος να το χαρούμε ! :)

Νομίζω ότι λέγονται butterfly αυτοί.

πως τοκανω αυτοφιλε ,μου????πως τις μεγαλωνεις τις φωτο????

Στο τελευταίο post οι δύο πρώτες είναι "κανονικές" και οι άλλες δύο είναι σε πιο μικρό μέγεθος. Εκτός αν τις έχεις περάσει έτσι στον υπολογιστή σου.

• 2 weeks later...

καλημερα και παλι!!!!!!αλλαξα την λαμπα με μια των 11 βατ....το θεμα μου ειναι οτι ειναι κιτρινη και μολις αναβει φαινεται μεσα σαν να εχει τυρφη στο νερο τυπου black water κανει αυτη σαν λαμπα η να την αλλαξω παλι???

Πόσα kelvin είναι η λάμπα Σάββα. Είχα βάλει και εγώ μια παρόμοια στο 20άλιτρο που διατηρούσα παλιά και παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα φυτά.

Δεν μπορώ να το συνδέσω 100% με τη λάμπα αλλά έχω αυτή την υποψία.

Παρακολούθησε λίγο καιρό τα φυτά σου και πράττεις αναλόγως.

Σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστούν στις καινούριες συνθήκες φωτισμού.

Πόσα kelvin είναι η λάμπα Σάββα. Είχα βάλει και εγώ μια παρόμοια στο 20άλιτρο που διατηρούσα παλιά και παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα φυτά.

Δεν μπορώ να το συνδέσω 100% με τη λάμπα αλλά έχω αυτή την υποψία.

Παρακολούθησε λίγο καιρό τα φυτά σου και πράττεις αναλόγως.

Σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστούν στις καινούριες συνθήκες φωτισμού.

φιλε μου ειναι 5000 kelvin και ειναι της philips.... ο μικρουλης παντως φαινεται χαρουμενος τι να πω θα περιμενω και βλεπουμε

Αν εβαζες μια 6500Κ θα ηταν πολυ καλητερα! :)

μια χαρα θα το κοιταξω....ευχαριτω για την συμβουλη

καλησπερα παιδες!!!!

αγορασα εδω και μια εβδομαδα ενα hailea 30lt και το εστησα με υποστρωμα fuval stratum διαφορα φυτακια μεσα και ειχα να τρεχει το φιλτρο...σημερα λοιπον πηγα και αγορασα ενα μοναμαχο (τελειος και πανεμορφος)και πηρα και ενα gel microbe lift που μου προτεινε ο πετ σοπας......μου ειπε να το βαλω στο φιλτρακι πανω στο σφουγκαρακι του και σε 2 ωρες να βαλω το φιλτρο να τρεχει παλι κανονικα και να βαλω το μονομαχο για προσαρμογη...τον μονομαχο τον εχω στην σακουλα οπως τον αγορασα....για τροφη μου εδωσε μια omega one betta buffel και μου ειπε να ταιζω 2 φυλαρακια την ημερα και τωρα μπορειτε να μου πειτε αν κανω κατι λαθος και να ακουσω τις συμβουλες σας για την συνεχεια επισης να μου πειτε ποσες ωρες να εχω αναμενη την λαμπα του ενυδρειου

Διάρκεια φωτισμού πιστεύω πως γύρω στις έξι με επτά ώρες είναι καλά.

Καλές τροφες οι ocean nutrition attison's betta και κατεψυγμένη τροφή όπως bloodworm, daphnia, artemia

Αν κόψει στο σφουγγαράκι και βάλει siporax mini θα είναι μια χαρά.

Το gel που σου έδωσε ο Pet-σοπας, είναι συμπυκνωμένα βακτήρια για γρήγορο ξεκίνημα στο ενυδρείο σου. Όλα τα φίλτρα, εκτός από το σφουγγάρι που έχουν μέσα, χρειάζονται και βιολογικό υλικό. Πάνω στο βιολογικό υλικό πρέπει να βάλεις το gel. Τώρα, είναι σαν να μην έχεις βάλει καθόλου...

Εάν δεν έχεις βάλει, πήγαινε αύριο κιόλας και πάρε ένα siporax mini για μικρό ενυδρείο (είναι προκαθορισμένη η ποσότητα). προσάρμοσε το, βάλε και το gel πάνω, και θα είσαι κομπλέ. Το gel μετά θα το φυλάξεις για άλλο μελλοντικό ενυδρείο. ;)

Ελπίζω να έχεις κανονικό μπουκαλάκι με βακτήρια ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...