Κώστας φ 26 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 26 Ιανουαρίου 2013 καλησπέρα στην όμορφη παρέα, λοιπόν παρατηρώ ότι η αντλία του φίλτρουμου είναι στα τελευταία της, ούτε έχει την απόδοση που είχε ( έχει γίνεικαθαρισμός στα φίλτρα) αλλά και όταν την βγάζω από την πρίζα και μετάτην ξαναβάζω , δεν παίρνει αμέσως μπροστά. ( η αντλία είναι η μαμίσιατης juwel 600 lt/h και δουλεύει συνεχόμενα από το 2004). Σκέφτηκα νακάνω μια πατέντα , το φίλτρο της juwel έχει μέσα ένα χώρισμα , αυτό τοχώρισμα, έχει μια σωλήνα που έχει μια τρύπα που ανεβάζει το νερό στηναντλία και άλλη μια τρύπα πιο κάτω που βγάζει το μισό ας πούμε νερό.Αυτό το χώρισμα λέω να το γυρίσω ανάποδα , ώστε στο χώρο των σφουγγαριώνκαι του βιολογικού να μην υπάρχουν τρύπες , ( δηλαδή θα δημιουργηθείένα τετράγωνο κουτί), στην συνέχεια θα τοποθετήσω στο κάτω μέρος αυτόντον κυκλοφοριτή http://www.petcumulus.gr/index.asp?page ... t&pid=1213και το λάστιχο στη μέση του κουτιού που θα στέλνει το νερό από τονκυκλοφοριτή στο ενυδρείο στη συνέχεια θα τοποθετήσω το siporax,ενυδρειακό βαμβάκι μια στρώση , μπλε σφουγγάρι αραιό, μπλε σφουγγάριπυκνό και ενυδρειακό βαμβάκι (τα υλικά είναι από κάτω προς τα πάνω και ηφορά του νερού από πάνω προς τα κάτω - κυκλοφοριτή και έξοδο προς τοενυδρείο) , φυσικά τα σφουγγάρια για να περάσει το λάστιχο θα τρυπηθούν.όλη αυτή η σκέψη είναι εφικτή; έχω την εντύπωση ότι θα έχω πιο καλό φίλτρο , πληροφοριακά από ψάριαστο ενυδρείο έχω ένα ζευγάρι mesaunata festivum , 3 sae και 2 ancistrusalbino ( είναι λίγο φορτωμένο το ενυδρείο, μπορεί τα 3 sae να τα δώσω)το ενυδρείο είναι το juwel rio 125, ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 26 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα... επειδή παρατηρείται συχνά αυτό το φαινόμενο (έχει συμβεί και σε μένα), έχεις δοκιμάσει να καθαρίσεις εσωτερικά την αντλία και τη φτερωτή?? πιάνει πολύ μπίχλα εκεί μέσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 26 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα... επειδή παρατηρείται συχνά αυτό το φαινόμενο (έχει συμβεί και σε μένα), έχεις δοκιμάσει να καθαρίσεις εσωτερικά την αντλία και τη φτερωτή?? πιάνει πολύ μπίχλα εκεί μέσα... Σωστός! ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 26 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 26 Ιανουαρίου 2013 (edited) Σωστός! ;-) το καθάρησες και σου δούλεψε ?? Έγινε επεξεργασία 26 Ιανουαρίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 26 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 26 Ιανουαρίου 2013 με τη διαδφορα της καταναλωσης που εχουν οι 2 αντλιες, σε 1 χρονο αυτη που λες θα ειναι πιο ακριβη απο την juwel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 26 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 26 Ιανουαρίου 2013 το καθάρησες και σου δούλεψε ?? Ναι ναι! Ο θάλαμος της φτερωτης και ειδικά η άκρη του άξονα πιάνει πολύ βρωμιά με αποτέλεσμα να κολλάει καμία φορά. Εγώ μέχρι και τρίχες ειχα βρει που ένας θεός ξέρει πως έφτασαν εκει. Σε όλα μ τα φιλτρα μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον βάζω κατσαβίδι και τα καθαρίζω σε βάθος! Συμβουλή φίλου που έχει αποδειχθεί χρυσάφι! ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 26 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Ναι ναι! Ο θάλαμος της φτερωτης και ειδικά η άκρη του άξονα πιάνει πολύ βρωμιά με αποτέλεσμα να κολλάει καμία φορά. Εγώ μέχρι και τρίχες ειχα βρει που ένας θεός ξέρει πως έφτασαν εκει. Σε όλα μ τα φιλτρα μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον βάζω κατσαβίδι και τα καθαρίζω σε βάθος! Συμβουλή φίλου που έχει αποδειχθεί χρυσάφι! ;-) κι εγώ το καθάρησα και δουλεύει μια χαρά ευτυχώς!! Οι περισσότερες φτερωτές λειτουργούν με μαγνήτες και ο θάλαμος που βρίσκονται πιάνει μπίχλα και κολλάει χωρίς να μπορεί να κινήσει το μηχανισμό της φτερωτής... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 26 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Ναι! Είναι λογικό γιατι δεν έχουν και τεράστια δύναμη οι ηλεκτρομαγνήτες που χρησιμοποιούνται σε αυτά...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 26 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 26 Ιανουαρίου 2013 θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ αλλά η ερώτησή μου είναι άλλη είναι εφικτό αυτό που σκέφτηκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 26 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Ναι θεωριτικά είναι. Αλλά θα σου πρότεινα να διατιρήσεις την κανονική λειτουργεία του φίλτρου όπως έχει. Τον θερμοστάτη που έχεις σκοπό να τον βάλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος