maik78 25 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το ασβέστιο. Αντί να έχω κατανάλωση,αυτό μένει σταθερά κολλημένο πάνω από το 500. Μετράω με salifert αλλά και με το checker της Hanna. Βέβαια όπως γνωρίζετε δεν υπάρχουν κοράλλια αυτήν την στιγμή στο ενυδρείο γιατί θέλω πρώτα να δουλέψουν τα biopellets. Θέλω να αποφύγω το στρεσσαρισμα. Από ΚΗ έχω 7,2 και Μαγνήσιο 1340. Μια σκέψη είναι ότι δεν έχει αρκετή κατανάλωση και για αυτό είναι τόσο ψηλα. Ελπίζω να βρούμε τι φταίει και να ησυχάσω και από αυτό!! Περιμένω τις δικές σας εκτιμήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 25 Ιανουαρίου 2013 το αλατι σου, τι ασβεστιο σου δινει? το κεχα σου το εχεις μονιμα κολλημενο εκει.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Ποιο αλατι βαζεις ειπαμε; Και ποσο καιρο μετρας Ca τοσο υψηλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 26 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 26 Ιανουαρίου 2013 το αλατι σου, τι ασβεστιο σου δινει? 425 το κεχα σου το εχεις μονιμα κολλημενο εκει.?Τον τελευταίο καιρό,ναι.Περίπου ένα μήνα. Ποιο αλατι βαζεις ειπαμε;Της Korralen-zuncht. Και ποσο καιρο μετρας Ca τοσο υψηλο;Είναι αρκετός καιρός!Πάνω από 3 μήνες,γι αυτό μου κάνει εντύπωση! Πριν το Red Sea χρησιμοποιούσα το Tropic Marin pro.Δεν είχα τέτοιο πρόβλημα ποτέ!Μετά το Red Sea και μέχρι τώρα έχω υψηλό ασβέστιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 26 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Πριν το Red Sea χρησιμοποιούσα το Tropic Marin pro.Δεν είχα τέτοιο πρόβλημα ποτέ!Μετά το Red Sea και μέχρι τώρα έχω υψηλό ασβέστιο. Το ίδιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει και εγώ πριν μήνες ( με το ίδιο αλάτι) και στην συνέχεια διαπίστωσα ότι επειδή είχα καλιμπράρει το refractometer , με φυσιολογικό ορό αντί με νερό Α/Ο , είχα αλατότητα 1030 -1032 ( αν και μου έδειχνε 1026) και είχα ασβέστιο πάνω από 500. Όταν η αλατότητα πήγε στο 1026 , το ασβέστιο πήγε 440. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 26 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Το ίδιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει και εγώ πριν μήνες ( με το ίδιο αλάτι) και στην συνέχεια διαπίστωσα ότι επειδή είχα καλιμπράρει το refractometer , με φυσιολογικό ορό αντί με νερό Α/Ο , είχα αλατότητα 1030 -1032 ( αν και μου έδειχνε 1026) και είχα ασβέστιο πάνω από 500. Όταν η αλατότητα πήγε στο 1026 , το ασβέστιο πήγε 440. Είχα πάρει το αλάτι με τα Anthias έξω. Το ρεφρακτομετρο πάντα το καλιμπραρω με νερό από την Α/Ο.Έχω σταθερή αλατοτητα στα 1026. Σε αυτό βοηθάει και η αυτόματη αναπλήρωση! Επειδή έχω έτοιμο νερό αλλαγής έκανα μετρήσεις για να δω τι γίνεται! Αλατοτητα 1026 και CA 440. Να προσθέσω ότι με το συγκεκριμένο αλάτι είχα πρόβλημα και με το Μαγνήσιο,σιγά-σιγά όμως το έχω επαναφέρει. Το ασβέστιο είναι που μου αντιστέκεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 26 Ιανουαρίου 2013 μακη ολα αυτες τι τιμες τις κρατας μονο με τις αλλαγες η εχεις και κανενα ριακτορα η δοσομετρικη κτλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 26 Ιανουαρίου 2013 Author #8 Share 26 Ιανουαρίου 2013 μακη ολα αυτες τι τιμες τις κρατας μονο με τις αλλαγες η εχεις και κανενα ριακτορα η δοσομετρικη κτλ? Εφόσον δεν έχω μέσα κοράλλια δεν υπάρχει λόγος να δουλεύει ριακτορας η δοσομετρικη! Οι αλλαγές φτάνουν για τα επίπεδα.Πιο πολύ το Μαγνήσιο γιατί το Ασβέστιο την έχει κάνει πολύ ψηλά!! Περιμένω να φτάσω στα επιθυμητά επίπεδα και μετά θα βάλω μπρος την Balling Method!Ήδη η GHL περιμένει να πιάσει δουλειά! Σε λίγες μέρες παραγγέλνω και τα αλάτια και όπου δω ότι χρειάζεται ξεκινάω την Balling. Αλλαγές νερού κάνω κάθε 2 εβδομάδες 10% (28 λιτρα). Την δουλειά την έπαθα όταν χρησιμοποίησα το αλάτι της Red Sea.Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν πέφτει! Αν έχετε καμιά ιδέα τι φταίει!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Ποιο red sea χρησιμοποιησες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 26 Ιανουαρίου 2013 μακη αν ανεβηκε με το Pro και δεν εχεις κοραλια η οργανισμους που να καταναλωνουν ειναι λογικο να μην πεφτει με τιποτα! εγω νομιζα πως ειχες βαλει ηδη και τη δοσομετρικη για να αρχισεις να τη "μαθαινεις" οπως εκανες με τα bio-pellets! οσο χαμηλοτερη και να ειναι και η τιμη στο ασβεστιο του νερου της αλλαγης η αλλαγη θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον το 40% για να σου κατεβασει το ασβεστιο εστω και 20 μοναδες. τα περισσοτερα αλατια εχουν τουλαχιστον 420 ασβεστιο οποτε ειναι λογικο να μη βλεπεις διαφορα. δοκιμασε να ανεβασεις το Kh εστω 8+ να μη σου πω 9 μηπως και πεσει το ασβεστιο τουλαχιστον στο 480 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 26 Ιανουαρίου 2013 Author #11 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Ποιο red sea χρησιμοποιησες; Είχα πάρει και το 10κιλο τσουβάλι,τρομάρα μου!! μακη αν ανεβηκε με το Pro και δεν εχεις κοραλια η οργανισμους που να καταναλωνουν ειναι λογικο να μην πεφτει με τιποτα! εγω νομιζα πως ειχες βαλει ηδη και τη δοσομετρικη για να αρχισεις να τη "μαθαινεις" οπως εκανες με τα bio-pellets! οσο χαμηλοτερη και να ειναι και η τιμη στο ασβεστιο του νερου της αλλαγης η αλλαγη θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον το 40% για να σου κατεβασει το ασβεστιο εστω και 20 μοναδες. τα περισσοτερα αλατια εχουν τουλαχιστον 420 ασβεστιο οποτε ειναι λογικο να μη βλεπεις διαφορα. δοκιμασε να ανεβασεις το Kh εστω 8+ να μη σου πω 9 μηπως και πεσει το ασβεστιο τουλαχιστον στο 480 Δηλαδή για να δω διαφορά και να αρχίσει να πέφτει,πρέπει να έχω τόσο πολύ κατανάλωση;Έχω μέσα 4 ψάρια XL. Σκέφτομαι να αρχίσω να βάζω κανένα κοραλλακι,να δω μήπως και αρχίσει να πέφτει! Ξέρεις,κανένα zoanthus,μανιταρακι και ίσως κανένα LPS.Και μόλις πέσουν τα νιτρικά-φωσφορικά να αρχίσω να στοκάρω και κανένα sps! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 26 Ιανουαρίου 2013 τα ψαρακια βρε δεν εχουν καμια σχεση με το ασβεστιο καταναλωση ασβεστιου θα δεις απο σαλιγκαρια,lps,sps κυριως! αν θες να τα ριξεις εσυ θα πρεπει να κανεις κατι απο τα παραπανω και πολυ εχεις αργησει να βαλεις μανιταρακια,ζοανθους και lps Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 26 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 26 Ιανουαρίου 2013 τα ψαρακια βρε δεν εχουν καμια σχεση με το ασβεστιο Το ξερω αυτο,πολυ λιγη καταναλωση!!Απλα ειναι η ελπιδα!! καταναλωση ασβεστιου θα δεις απο σαλιγκαρια,lps,sps κυριως! αν θες να τα ριξεις εσυ θα πρεπει να κανεις κατι απο τα παραπανω Ε,σιγα-σιγα θα αρχισω να στοκαρω. και πολυ εχεις αργησει να βαλεις μανιταρακια,ζοανθους και lps Λες να μην το ξέρω;Έχει αρχίσει και με τρώει να βάλω τίποτα μέσα!! Σήμερα έκανα την αλλαγή νερού και μέτρησα το ασβέστιο.520 έχω! Και μια έκπληξη!Πηρα και εβαλα και μια ακροπορα ανοικτο πρασινο με ροζ tip!Δεν κρατήθηκα!! Προσευχησου να πάει καλά!!Θα πάρεις και το πρώτο φραγκς!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 26 Ιανουαρίου 2013 χαχα! βαζω στοιχημα οτι ξερω απο που την πηρες και γι'αυτο σου λεω πως το κομματι ειναι φοβερο! καλα να σου παει και ελα να σου δωσω και εγω πραγμα,ειδικα απο τα πρωτα ευκολα...seriatopora,montipora και μετα βλεπουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 26 Ιανουαρίου 2013 αλλα να κατεβασεις και το ασβεστιο ε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 26 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 26 Ιανουαρίου 2013 αλλα να κατεβασεις και το ασβεστιο ε! Ε,αυτό εννοείται!! χαχα! βαζω στοιχημα οτι ξερω απο που την πηρες και γι'αυτο σου λεω πως το κομματι ειναι φοβερο! καλα να σου παει και ελα να σου δωσω και εγω πραγμα,ειδικα απο τα πρωτα ευκολα...seriatopora,montipora και μετα βλεπουμε! Ήσουν σήμερα προς τα βόρεια; Το φραγκ από την hystrix δεν το γλυτώνεις,για τα άλλα το συζητάω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 26 Ιανουαρίου 2013 βορεια??? ...δεν παταω το ποδι μου ξανα σε αυτους!εχω να παω μπορει και 4 χρονια! θα σου πω την ιστορια να χτυπιεσαι! νομιζα οτι ειχες παει παραλιακα προς μικρολιμανο μερια για να μη λεω ονοματα οταν σε βγαλει ο δρομος προς παραλια χτυπα πμ να συναντηθουμε να σου δωσω seriatopora και μια μοντι confusa την οποια εχω ετοιμη σε βραχακι αλλα την εχω σε σκια και ειναι κριμα να πηγαινει χαμενη ...αλλιως θα στα φερω στη πιτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Θελω κι εγω Μοντι ρεεεεεεεεεε :bigemo_harabe_net-82: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 26 Ιανουαρίου 2013 ε ο μακης το συζητουσε για τη confusa δεν ηταν σιγουρος...αρα αν δεν εχει προβλημα την παιρνεις εσυ ωρεεεεε! τα υπολοιπα π.μ το εκανα λυσσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 26 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Δίνε μαγνήσιο καθημερινά για να πέσει και το ασβέστιο...δες την κατανάλωση σου καθημερινά και βγάλε πρόγραμμα...στην εβδομάδα πάνω κάνε και την αλλαγή νερού σου...δεν κάνεις καλά που καλιμπράρεις με Α.Ο το αλατόμετρο σου...μέτρα και με κάποιού φίλου σου γιατί μπορεί να εκπλαγείς... Βιάζεσαι πολύ πάντως...δεν κρατιέσαι...άτιμα κοράλλια αυτα τα sps..βρίζω κάθε μέρα αυτόν που τα έβαλε πρώτος σε ενυδρεία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Δίνε μαγνήσιο καθημερινά για να πέσει και το ασβέστιο...δες την κατανάλωση σου καθημερινά και βγάλε πρόγραμμα...στην εβδομάδα πάνω κάνε και την αλλαγή νερού σου...δεν κάνεις καλά που καλιμπράρεις με Α.Ο το αλατόμετρο σου...μέτρα και με κάποιού φίλου σου γιατί μπορεί να εκπλαγείς... Βιάζεσαι πολύ πάντως...δεν κρατιέσαι...άτιμα κοράλλια αυτα τα sps..βρίζω κάθε μέρα αυτόν που τα έβαλε πρώτος σε ενυδρεία... Ειχα φτασει σε σημειο να ριχνω 48ml Mg καθημερινα,ωστε να επιδρασω το Ca και να κατεβει ομαλα απο τα 500+ που ειχε φτασει.Μετα απο δυο βδομαδες απογοητευτηκα,γιατι ειχε πεσει πολυ λιγο.Το γιατι δεν το ξερω.Το kH μου ηταν στο 9,2. Μολις εκανα αλλαγη νερου(με το red sea) και κλειστες ολες τις δοσομετρικες,μετα απο μια βδομαδα αρχισα να εχω αποτελεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 26 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Πολλά τα μπόμπα αλάτια που έχουν σκάσει τελευταία... Οι αλλαγές αλατιού είναι παράγοντας που στρεσσάρει τα κοράλλια. Καλή ανάδεψη τον κουβά παιδιά δεν ξέρετε ούτε πότε συσκευάστηκε ούτε τι πέρασε μέχρι να φτάσει στα χέρια σας... καλύτερα να κρατάτε λίγο απο το παλιό αλάτι ώστε να το αλλάζετε 50%καινούργιο και 50% παλιό.. Ειδικά σε απαιτητικά συστήματα με σταθερές τιμές οι αλλαγές νερού μπορεί να χαλάσουν ότι χτίζουμε με υπομονή τόσο καιρό...να κρατήσουμε σταθερές τις τιμές είναι το κλειδί και ο στόχος μας...αλλά τα περισσότερα αλάτια δεν βοηθάνε...η αλήθεια αυτή είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 27 Ιανουαρίου 2013 Author #23 Share 27 Ιανουαρίου 2013 ε ο μακης το συζητουσε για τη confusa δεν ηταν σιγουρος...αρα αν δεν εχει προβλημα την παιρνεις εσυ ωρεεεεε! τα υπολοιπα π.μ το εκανα λυσσα! Συμφωνώ να την πάρει ο Δίας με μια προϋπόθεση!!Αργότερα να μου δώσει κανένα φραγκακι!! Μην με ξεχάσεις Στρατοοοοοοο!! Μιχάλη,να σου στείλω πμ να συνεννοηθούμε την βδομάδα να βρεθούμε να μου δώσεις και την Hystrix; Δίνε μαγνήσιο καθημερινά για να πέσει και το ασβέστιο...δες την κατανάλωση σου καθημερινά και βγάλε πρόγραμμα...στην εβδομάδα πάνω κάνε και την αλλαγή νερού σου...δεν κάνεις καλά που καλιμπράρεις με Α.Ο το αλατόμετρο σου...μέτρα και με κάποιού φίλου σου γιατί μπορεί να εκπλαγείς... Βιάζεσαι πολύ πάντως...δεν κρατιέσαι...άτιμα κοράλλια αυτα τα sps..βρίζω κάθε μέρα αυτόν που τα έβαλε πρώτος σε ενυδρεία... Μαγνήσιο πόσο να ρίχνω.Και το ρεφρακτομετρο με τι νερό να το καλιμπραρω! Πολλά τα μπόμπα αλάτια που έχουν σκάσει τελευταία... Οι αλλαγές αλατιού είναι παράγοντας που στρεσσάρει τα κοράλλια. Καλή ανάδεψη τον κουβά παιδιά δεν ξέρετε ούτε πότε συσκευάστηκε ούτε τι πέρασε μέχρι να φτάσει στα χέρια σας... καλύτερα να κρατάτε λίγο απο το παλιό αλάτι ώστε να το αλλάζετε 50%καινούργιο και 50% παλιό.. Ειδικά σε απαιτητικά συστήματα με σταθερές τιμές οι αλλαγές νερού μπορεί να χαλάσουν ότι χτίζουμε με υπομονή τόσο καιρό...να κρατήσουμε σταθερές τις τιμές είναι το κλειδί και ο στόχος μας...αλλά τα περισσότερα αλάτια δεν βοηθάνε...η αλήθεια αυτή είναι. Λέω να το εφαρμόσω και εγώ!Μόλις φτάσω στην μέση το αλάτι θα κάνω παραγγελία για καινούργιο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #24 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Ανέβασα το μαγνήσιο στο 1350 και χτες έκανα την καθιερωμένη εβδομαδιαία αλλαγή νερού. Πριν λίγο μέτρησα το ασβέστιο και έχει πέσει. Έχω 470. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα φτιάξω την βάση της δοσομετρικης. Περιμένω από παραγγελία τα ιχνοστοιχεία της Fauna Marin και την εβδομάδα θα παραγγείλω και τις σκόνες από Aquaristik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 28 Ιουλίου 2013 #25 Share 28 Ιουλίου 2013 καλησπέρα σας έχω και εγώ ένα πρόβλημα με το ασβέστιο εδω και 1 μήνα είναι 500+ άλλαξα και το αλάτι πήρα της fluval να το δοκιμάσω, τώρα πιο πάνω που διάβασα μήπως φταίει και το ρεφρακτομετρο το οποίο εδω και 4 χρόνια έχω το ίδιο μπουκαλάκι και το καλημπραρο με το υγρό της Pinpoint Salinity Monitor και που δίνη στα 1026 και 25 θερμοκρασία και είπα σήμερα μια που έκανα αλατόνερο για αλλαγή να το καλημπραρο με α/ο και εκεί που έβγαζα 1025 με την α/ο έβγαλα 1028.Πια απο τα 2 να πιστεψω τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος