Jump to content

Βοηθήστε Με Να Ξεκινήσω.

Recommended Posts

Αρκετά καιρό που ασχολούμαι με ενυδρεία όχι τόσο εμπειρικά αλλά για λόγους ομορφιάς κυρίως και αισθητικής .

Λέω να πέσω στα βαριά και να ασχοληθώ αρκετά για αυτό θέλω να με βοηθήσετε με την επιλογή ενυδρείου , ψαριών καθώς και για την σωστή συντήρηση ( απαιτούμενος χρόνος - κόστος κλπ )

Ξεκίνησα να διαβάζω περί ενυδρείων για αρχάριους κλπ . Τώρα μου μένει τι επιλογές σε ψάρια να κάνω ...

Να μου πείτε ποια ψάρια είναι απαιτητικά και δύσκολα στην συντήρηση τους.

Τα λίτρα στα οποία λέω να ασχοληθώ είναι γύρω στα 210 που βρήκα.

Τι μετρήσεις πρέπει να υπάρχουν από άποψη PH ,Ν02 και υπόλοιπες χημικές ενώσεις καθώς και από τι εξαρτάται ο αριθμός αυτός ;

Ακούω γνώμες.

Έγινε επεξεργασία - macedonia_greece

Ενδιαφέρομαι για ποικιλία ψαριών και όχι για ένα συγκεκριμένο είδος...

Δεν θέλω να βιαστώ καθόλου...Αρχή θέλω να ξεκινήσω με την αγορά του ενυδρείου...Ας με πάρει όσο καιρός χρειαστεί προκειμένου να φτιάξω κάτι καλό και υγιές για τα ψάρια...

Τα έχω διαβάσει εδώ και καιρό αυτά...Το να επιλέξω ενυδρείο με ενδιαφέρει κυρίως τώρα...Τα λίτρα που επέλεξα αν είναι αρκετά για έναν αρχάριο... Απλά επειδή είδα ότι τα λίτρα πρέπει να είναι αρκετά και για έναν μονομάχο , κατάλαβα ότι επειδή εγώ δεν θέλω μονομάχο και θέλω αρκετά είδη ψαριών στο ενυδρείο μου πρέπει να βρω κάτι αρκετά μεγάλο...

Το πρόβλημα μου είναι στο πως ορίζονται διαμορφώνονται οι αριθμοί που αφορούν τις χημικές ενώσεις και ποια τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσω προκειμένου να ρίξω ή να ανεβάσω τα νούμερα στα απαιτούμενα όρια ...

οσο το δυνατον μεγαλυτερο ενυδρειο μπορεις να παρεις, να το παρεις!!!

τωρα οσον αφορα τις χημικες ενωσεις και το νερο ειναι το τελευταιο που πρεπει να σε απασχολη,ολα αυτα τα φτιαχνουμε αρκει να ξερεις τι ψαρακια θα βαλεις για να στησουμε το ενυδρειο οπως πρεπει

Φιλε καλησπερα κ απο μενα....οπως προειπε και ο samilias21 οσο μεγαλυτερο μπορεις να παρεις και να συντηρηρησεις ταυτοχρονα να το παρεις (γιατι στις εποχες που ζουμε ακομα και στο χομπι μας λαμβανετε υπ οψιν η συντηρηση και διατηρηση του ενυδρειου σου πχ φαρμακα,μετρησεις,ρευματα κ.α)

Το καλο με τα μεγαλα ενυδρεια ειναι οτι εως ενα σημειο ''συγχωρουν'' τα λαθη....οσο για το προβλημα σου επιτρεψε μου να σου πω οτι δεν ειναι και τοσο προβλημα...κατεληξε εσυ στο ενυδρειο που θελεις...βαλε τους εξοπλισμους σου...και απο κει κ περα κοιτας στην βιβλιοθηκη του ΑquaZone τα προφιλ των ψαριων που σε ελκυουν..κοιτας τις συμβατοτητες μεταξυ ψαριων και υστερα απ ολα αυτα καταληγεις στους αριθμους των μετρησεων που θα διατηρεις!!!

Φιλικα παντα,
Βασιλης

Παλικάρια μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας ...Το ενυδρείο είναι ένας της εταιρίας Αnubias .

Άρα τα νούμερα καθορίζονται καθαρά από τα ψάρια ε ; Και αν κάποια είδη ψαριών έχουν διαφορετικές απαιτήσεις διαφορετικές από κάποια άλλα και παρ'όλα αυτά θέλω να τα τοποθετήσω στο ενυδρείο μου ; θα έχω θέμα ;

μιλάω πάντα για τροπικά ψάρια.

Και θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με τον εξοπλισμό σύμφωνα με τα λίτρα που θα διαθέσω για ενυδρείο ( φίλτρο - θερμοστατης - φωτα ) .

Προτείνετε εξωτερικό φίλτρο ; Και αν ναι , ποιο θα ήταν το κατάλληλο για αυτά τα λύτρα ;

ευχαριστώ πολύ.

Κυριάκος.

Αν τα ψάρια που θέλεις να βάλεις έχουν διαφορετικές συνθήκες νερου-θερμοκρασιας-διατροφης κ.α. εννοείται πως δεν μπορεις να τα βαλεις μαζι!

Θερμοστατη νομίζω με 250 βατ είσαι καλά (αφού μιλάμε για 200 λίτρα)

Φίλτρο εξωτερικό σίγουρα διότι έχουν μεγαλύτερο κάδο για υλικά και θα πρέπει να σου ανακυκλώνει περίπου 5 φορές το νερού του ενυδρείου σου!

Καλημερα.

Το λινκ που σου εδωσα πιο πανω και μου ειπες οτι το εχεις διαβασει λυνει τις αποριες που εχεις περι εξοπλησμου του ενυδρειου.Τωρα για μαρκες υπαρχουν πολλες και αν ανατρεξεις σε παλιοτερα θεματα του φορουμ σιγουρα θα βρεις τις απαντησεις που ψαχνεις!

Οσον αφορα τα ψαρια,θα πρεπει να βαλεις ψαρια που ζουν στις ιδιες συνθικες νερου,να μην ειναι επιθετικα μεταξυ τους και γενικα να ταιριαζουν σαν συγκατικοι.Αν δεν το κανεις αυτο θα εχεις προβληματα.

Προσπαθισε να κατανοησεις και να μαθεις τον κυκλο του αζωτου μιας και ειναι το πρωτο που θα αντιμετοπισεις,μολις στρωσει το ενυδρειο σου συζηταμε και τι ψαρια θα βαλεις .

Αν τα ψάρια που θέλεις να βάλεις έχουν διαφορετικές συνθήκες νερου-θερμοκρασιας-διατροφης κ.α. εννοείται πως δεν μπορεις να τα βαλεις μαζι!

Θερμοστατη νομίζω με 250 βατ είσαι καλά (αφού μιλάμε για 200 λίτρα)

Φίλτρο εξωτερικό σίγουρα διότι έχουν μεγαλύτερο κάδο για υλικά και θα πρέπει να σου ανακυκλώνει περίπου 5 φορές το νερού του ενυδρείου σου!

Φίλτρο και εγώ εξωτερικό θα σου πρότεινα για τους παραπάνω λόγους...ή και sump αν και είναι πιο εξεζητημένο και θέλει μια ''Α'' εμπειρία ο χειρισμός του!!!

Φίλτρα υπάρχουν αρκετά..αλλά κοίτα να πάρεις κάτι αξιόπιστο όπως eheim,sera,tetratec κ.α (βέβαια το θέμα αξιοπιστία ο καθένας το ορίζει όπως θέλει)...απλά από προσωπική εμπειρία σου λέω μακριά από Κινέζικα!! Για το ποιο ακριβώς μοντέλο των παραπάνω θα το επιλέξεις εσύ..θα το δεις σύμφωνα με το ποιο είναι ιδανικό για τα λίτρα σου και φυσικά ποιο ''σηκώνει'' η τσέπη σου!!! Το ίδιο θα σου πρότεινα και για τον θερμοστάτη να είναι αξιόπιστος γιατί η θερμοκρασία είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια του ενυδρείου (και εδώ ισχύει το ίδιο για τα Κινέζικα) και εδώ θα σου πω ότι ένας eheim Jagger είναι από τις καλύτερες επιλογές (χωρίς να επικρίνω καμία άλλη εταιρία,μιλάω για την προσωπική μου άποψη)!!!

Όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω στο τέλος κοιτάς για ψάρια...κ επιλέγεις προσεχτικά σύμφωνα με τα προφίλ του εκάστοτε ψαριού (συνθήκες νερού,συγκατοίκηση,φωτισμό κ.α)

Ο φωτισμός του ενυδρείου τώρα είναι ένα κομμάτι το οποίο θέλει κ αυτό μελέτη,ειδικά για τα φυτά που θα επιλέξεις να κοσμούν το ενυδρείο σου και θα σε παραπέμψω εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=55 και εδώ για να δεις τις απαιτήσεις φωτισμού των φυτών σου http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=56782 !!!

Για οποιαδήποτε άλλη απορία σου..εδώ είμαστε...καλή σου μέρα..!!!

Πραγματικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες . Επομένως για αρχή αγοράζω το ενυδρείο που επέλεξα και σας ξανά ενημερώνω...

Θα παρακαλούσα τους admins να μην κλείσουν το θέμα προκειμένου να ξανά ποστάρω όταν είμαι στο επόμενο βήμα.

Σας ευχαριστώ όλους σας για τις βοήθειες και τον κόπο σας .

Κυριάκος.

Φίλε Κυριάκο με το καλό να ξεκινήσεις το ενυδρείο σου...αλλά επειδή συνήθως όλοι μας μαζί με το ενυδρείο αγοράζουμε και την διακόσμηση δώσε βάση και σε αυτό και μελέτησε λίγο σε τι κατηγορία ψαριών θες να πας για να δεις και σε ποιο είδος διακόσμησης θα καταλήξεις...(πχ Αφρικάνες θες άμμο για βυθό και πολλές πέτρες...) κοίτα στο ΑΖ τα προφίλ των ψαριών που σκέφτεσαι και πράξε αναλόγως!!!
Και πάλι Καλή Αρχή.....!!!

Αγορίνα μου σε ευχαριστώ πολύ .. Το ενυδρείο που αποφάσισα να αγοράσω θα με αφήσει σίγουρα απένταρο για κανά μήνα...Επομένως ας το πάρω και θα έχω ένα μήνα να σκεφτώ τι ψάρια θα πάρω και αντίστοιχα τι διακόσμηση !!! :P :P :P

Κυριάκος

Αγορίνα μου σε ευχαριστώ πολύ .. Το ενυδρείο που αποφάσισα να αγοράσω θα με αφήσει σίγουρα απένταρο για κανά μήνα...Επομένως ας το πάρω και θα έχω ένα μήνα να σκεφτώ τι ψάρια θα πάρω και αντίστοιχα τι διακόσμηση !!! :P :P :P

Κυριάκος

:bigemo_harabe_net-64:

Χαχαχα έτσι γίνεται συνήθως...

:bigemo_harabe_net-62:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...