giorgosmarios 25 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 25 Ιανουαρίου 2013 καλησπερα συν χομπιστες, θα ηθελα να κανω μια ερωτησει αυτη η αλγη πως αντιμετωπιζεται και απο τι εμφανιζεται στο ενυδρειο? Cladophora algae Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Απο τις πιο δυσκολες αλγες που μπορεις να εχεις φιλε μου..κατα πασα πιθανοτητα αν την εχεις να μην απαλαγεις ποτε.. Την εχεις αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 25 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 25 Ιανουαρίου 2013 (edited) οχι ενας φιλος μου και δεν μπορει να φυγει? Έγινε επεξεργασία 25 Ιανουαρίου 2013 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Παρα πολυ δυσκολα... Θελουμε λεπτομεριες του ενυδρειου γιατι ετσι δυστοιχος δεν μπορουμε να βοηθησουμε. Συμπληρωσε την φορμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 25 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 25 Ιανουαρίου 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : κλαδοπφορα αλγηΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Ενυδρειο: 25 λιτρα 40χ25χ25- Φωτισμος: 2χ8 watt 9 ωρες- Βυθος και Υποστρωμα: ψυλο χαλικη- Διοξειδιο του Ανθρακα: -- Οξυγωνο: ναι αεραντλια- Φίλτρανση: 170 λιτρα ανα ωρα με σφουγκαρη μεσα λογου οτι δεν μπενει τιποτα αλλο- Φυτα: cristmas moss, moss, limnofila, polysperma, pistia- Ψάρια: 2 neon , 6 otokiklus,2 κορυ,10 red cherry, 2 σκουλικια βυθου, 2 glowlighit, 1 γλιφτης κυθαρα- Ρουτίνες: αλλαγη ανα 15 μερες 30%, 1ml ferropol ανα 2η εβδομαδα,1ml trace, iron, potasium ανα 2η εβδομαδα και τωρα τελευτεα δεν βαζει iron λογου αλγηςΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH: -- KH:-- GH:-- ΝΗ3/NH4:-- ΝΟ2:-- ΝΟ3:-- PO4:-- Fe:-- CO2:-- Θερμοκρασία:25ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:--Strips:--Ηλεκτρονικά:-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Φυτού: -- Ιστορικό Φυτού:-- Συμπτώματα που παρουσιάζει:-- Ιστορικό πιθανών ασθενειών των ψαριων και των φυτων:-ΘΕΡΑΠΕΙΑ-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:--Δοσολογία:--Χρόνος Χρήσης:--Αναλυτική περιγραφή:-ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: εχει τριχοειδη αλγη το τζαμη και τα φυτα και το ξηλο εχει κλαδοπφορα αλγη το ενυδρειο λειτουργη 5 μηνες και τα ψαρια δεν εχουν παθει τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Πολλα λαθη φιλε μου..προσωπικα εγω πρωτα θα ξεκινουσα φτιαχνοντας την ψαροσυνθεση που ειναι εντελως λαθος γι αυτο το ενυδρειο και μετα θα κοιτουσα την αλγη.. Καταρχην δεν μας λες μετρησεις που ειναι πολυ σημαντικες.Οι λαμπες ποσα κελβιν ειναι? Σταματαει τα παντα απο λιπασματα και κανει αλλαγες καθε εβδομαδα 30%,ισως χρειαστει και συχνοτερες τωρα που εχει την αλγη.Αφαιρεση της αλγης μηχανικα. Αυτα μπορω να σκεφτω προς το παρων με τις πληροφοριες που εχω. Παντως η συγκεκριμενη αλγη ειναι παρα πολυ δυσκολη και εχουν ξεστηθει ολοκληρα ενυδρεια για χαρη της... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 25 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 25 Ιανουαρίου 2013 τεστ δυστιχος δεν εχει τιποτα και απο κελβιν τωρα δεν γνοριζω να σου πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 25 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Πλακωσε το στο οξυζενέ και θα δεις. Μακρια απο μος αν εχει το ενυδρείο γιατι θα την ριμαξει και αυτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 26 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Venom sorry επεμβαινω..μια διευκρινίσει αν γίνεται...όταν λες μος εννοείς τα μαριμο μος μπολς ή γενικά όλα τα είδη απο μος;;; Γιατί έχω διάβαση ότι καίει μόνο τα μος μπολ για τον λόγο ότι είναι αλγη και όχι καθαρά φυτο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 26 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Τι σορυ βρε συ? Που το κακο? Ναι σε ολες τις μος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 9 Φεβρουαρίου 2013 #11 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 λοιπον βαλε οξυζενε μεσα σε ενα ποτηστηρι και ξεκονα να ψεκαζεις το ξυλο στην μπανιερα ή οπου το καθαριζεις....... τριφτο με ενα σφουγκαρι για να φυγει οσο περισσοτερο γινεται και μετα παλι τα ιδια ... ψεκαζε το και αφηνε το... το ξυλο να ειναι βρεγμενο συνεχως μην το αφηνει να στεγνωνει δεν κανει δουλεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος