argentinos 25 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 25 Ιανουαρίου 2013 (edited) Καλησπερα . Μετά από κάποιες ατυχίες αποφάσισα να κρατήσω μόνο lombardoi στοενυδρείο μου. Είχα ένα θηλυκό από το προηγούμενο setup (βλέπε φοτο 2) και έκανα παραγγελία1 αρσενικό και άλλα 2 θηλυκά . τα ψάρια μπήκαν χτες στο ενυδρείο αλλα…κατι μου βρωμάει,το παλιό θηλυκό αν και μικρότερο (6 εκατοστά το παλιο,8 τα καινούργια ) δείχνειτεράστια επιθετικότητα στα άλλα 2 θηλυκά. Το αρσενικό μένει αμέτοχο και καθόλουεπιθετικό σε κανένα ψάρι. Όλο αυτό με κάνει να έχω υποψίες πως ισως τα 2 καινούργιαθηλυκά δεν είναι Lombardoi,της απόψεις σας και την βοήθεια σας κύριοι Έγινε επεξεργασία 25 Ιανουαρίου 2013 - argentinos Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 25 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 25 Ιανουαρίου 2013 τα συγκεκριμενα ψαρια φιλε μου εκτος οτι ειναι πολυ επιθετικα, λενε οτι ειναι απο τα πιο δυσκολα να κρατησεις λογο του ιδιόμορφου χαρακτήρα τους! ειναι σχεδον φυσιολογικό το παλιο θηλυκο να υπερασπιζεται τον χωρο του απο τα καινουρια ψαρια αλλα μεχρι ενα σημειο! με κανει να αναρωτιεμαι μηπως δεν εχεις το καταλληλο ενυδρειο! σε τι ενυδρειο τα εχεις? τι διαστασεις και με τι εξοπλισμο? εμενα ολα μου φαινονται για ενα ειδος εκτος ισως απο την φωτογραφια με τον αρσενικο, αλλα δεν φαινεται και ξεκαθαρα το θηλυκο για να μπορω να πω με σιγουρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Τα ψαρια στην τριτη και τεταρτη φωτο δε μοιαζουν με lombardoi.Εlongatus θυμιζουν περισσοτερο....... Τα ψαρια επισης στις δυο πρωτες φωτο ειναι θυληκα lombardoi. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50317&st=0#entry461765 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 25 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 25 Ιανουαρίου 2013 αλλες 2 να σας βοηθήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
egeorgiou 25 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 25 Ιανουαρίου 2013 (edited) Μέτρα ρίγες ... Τα ψάρια στην αρχική 3, 4 φωτογραφία είναι κάτι άλλο. Δεν έχουν σώμα zebras. Σε 80 εκατοστά μήκος lobardoi δεν είναι καλή ιδέα. Έγινε επεξεργασία 25 Ιανουαρίου 2013 - egeorgiou Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 25 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Το παλιο και το ενα καινουργιο εχουν 4-5 ριγες χοντρες, το αλλο 6 μικροτερες, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 25 Ιανουαρίου 2013 αλλες 2 να σας βοηθήσω. Αριστερο θυληκο και δεξια αρσενικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Το παλιο και το ενα καινουργιο εχουν 4-5 ριγες χοντρες, το αλλο 6 μικροτερες, Αυτο δεν ξερει ουτε το ιδιο τι ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 25 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Αρα εχουμε σιγουρα 1 αρσενικο 2 θυληκα και ενα που δεν ξερει τι ειναι θα ενημερώσω αν δω διαφορα συμπεριφορας Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 25 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 25 Ιανουαρίου 2013 κλασσικό φαινόμενο το ίδιο αντιμετώπισα κι εγώ όταν έβαλα εξτρά θυληκά μέσα στο ενυδρείο...το Α' θυληκό τους έκανε επιθέσεις και μιλάμε για σοβαρούς τραυματισμούς δεν αστειότανε καθόλου παρότι είχα 5 ψάρια (Labido) σε 400 λίτρα 1,50εκατοστά μήκος....το πρόβλημα είναι καθαρά ιεραρχικό θέμα μεταξύ των θυληκών....εγώ αφαίρεσα το επιθετικό θυληκό και πήρα ένα άλλο πρίν ακόμα κυριαρχίσουν τα νεο εισερχόμενα θυληκά και έτσι μετά έδωσα την σκιτάλη στον αρσενικό να επιβληθεί στα θυληκά καθότι είχα τελειώσει με την επιθετικότητα του θυληκού... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokalo 25 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 25 Ιανουαρίου 2013 μιας και εβγαλα 300 μικρα απο γεννες το κιτρινο ειναι αρσενικο και το μπλε ειναι το θυληκο.τα αρσενικα ειναι και πολυ επιθετηκα! σου διχνω και το ζευγαρι μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokalo 25 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 25 Ιανουαρίου 2013 επισης οταν γεννιουνται ολα ειναι μπλε με ασπρο και μολις γινουν 4-5 εκατοστα τοτε αλλαζουν χρωμα( τα αρσενικα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 26 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 26 Ιανουαρίου 2013 επισης οταν γεννιουνται ολα ειναι μπλε με ασπρο και μολις γινουν 4-5 εκατοστα τοτε αλλαζουν χρωμα( τα αρσενικα) πολύ χρήσιμες πληροφορίες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 26 Ιανουαρίου 2013 Author #14 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστώ παιδια, μετά την 2η ημέρα η επιθετικοτητα φαινεται να μειονεται, υπαρχουν κυνηγητα αλλα σε νορμαλ επιπεδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος