Jump to content

Χρυσόψαρα Στο Γραφείο - Sos!!!

Recommended Posts

αχά!!! οπότε το αφήνω να εξαπλωθεί και μόλις έχουμε στρωμένο βυθό και ενυδρείο φορτώνω κανα δυο σαλιγκαράκια να πιάσουν δουλειά????

• Απαντήσεις 221
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Για την καφέ άλγη μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί σε αυτή τη φάση. :)

Και μη γράφεις SOS για μας πιάνει η καρδιά μας. :P

Για την καφέ άλγη μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί σε αυτή τη φάση. :)

Και μη γράφεις SOS για μας πιάνει η καρδιά μας. :P

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ... σόρρυ!!! δεν θα το ξανά κάνω! αλλά και εμένα με έπιασε η καρδιά μου πρωινιάτικα που το είδα!!! :/

Άμα σε έπιασε η καρδία σου με λιγια διατομικη αργότερα που θα παρελάσουν όλες οι (παιδικές ασθένειες) μέσα από το ενυδρείο σου τι θα γίνει
ρε φίλιππε δηλαδή?

χα χα χα.....

ωχ!!!!! κανένα πλοκάμι μόνο να μην δω καμία μέρα να εξέχει από το καπάκι.... όλα τα άλλα δεν με τρομάζουν! :P

Μια χαρα και φυσιολογικα παει το ενυδρειο σου γειτονα!

Αν μπορεις,πες μου λιγα πραγματα για ις λαμπες σου,ποσα βατ ειναι,τι ειδος λαμπες εχες και ποσα κελβιν ειναι,μηπως φορας λαθος λαμπες και αργοτερα εχεις προβληματα.

Γείτονα καλημέρα,

πρόκειται για τις μαμίσιες της Juwel
http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Lighting/Lighting-Tubes/High-Lite-T5-Lighting-Tubes/Tube-High-Lite-Day-45-W-45-W-T5-895-mm.html?force_sid=cgvrsjiit5hv3a5ec7u1i6lnb5

2 λάμπες Τ5 - 45W 9000K

Οι λαμπες τις juwel δεν ειναι και οι καλητερες αλλα οκ..

Προσωπικα θα τις αλλαζα με μια λαμπα 6500Κ και με μια 4500Κ,αυτα ειναι τα ιδανικα κελβιν για φυτεμενο ενυδρειο :)

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Επειδή μέσα στο σ/κ σκοπεύω να βάλω και τα υπόλοιπα φυτά μάλλον θα κάνω και την αλλαγή που λες!!!! Thanks γείτονα!!!

Οι λαμπες τις juwel δεν ειναι και οι καλητερες αλλα οκ..

Προσωπικα θα τις αλλαζα με μια λαμπα 6500Κ και με μια 4500Κ,αυτα ειναι τα ιδανικα κελβιν για φυτεμενο ενυδρειο :)

Επειδή μέσα στο σ/κ σκοπεύω να βάλω και τα υπόλοιπα φυτά μάλλον θα κάνω και την αλλαγή που λες!!!! Thanks γείτονα!!!

Καλημέρα!

Από τη στιγμή φίλε μου Φίλιππε που θέλεις να φτιάξεις το ιδανικό φυσικό και πράσινο σπίτι για τα ψαράκια σου, το να αλλαχθούν αυτές οι απαράδεκτες λάμπες της Juwel καλό είναι να το βάλεις και αυτό σε προτεραιότητα. :thumbup: Κάνε αναζήτηση για λάμπες μεγάλων εταιρειών όπως Sera, JBL, Sylvania που να βγάζουν λάμπες στα μέτρα σου, και εννοείται θα επιλέξεις αυτόν τον συνδυασμό Κέλβιν που σου είπε ο Rasta ο γείτονάς σου. :) Επέλεξε τη μια λάμπα να βγάζει φως ημέρας (daylight) ή φυσικού φωτός (nature light), και για τη δεύτερη σου λάμπα σου προτείνω με κλειστά μάτια τη Sylvania Grolux που είναι μωβ-ροζ φωτισμού ειδική για την ανάπτυξη φυτών.

Είχα την ίδια (σε 28W 9.000K επειδή έχω το Rio125) και είναι ο κύριος ένοχος για την ανάπτυξη των άλγεων, λόγω του ότι τείνει το φάσμα της προς το μπλέ φωτεινό φάσμα (λευκό ψυχρό φως).

Βέβαια η διατομική άλγη δεν πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου διότι εμφανίζεται στα περισσότερα νεοστημένα ενυδρεία.... όταν βάλεις και ξύλο/ρίζα μέσα να περιμένεις ότι κι αυτό θα σου βγάλει μήκυτα, μην τρομάξεις πάλι και αρχίσεις τα SOS xexexe :P :P

Διάβασε κι εδώ αν έχεις χρόνο για παρεμφερείς περιπτώσεις δικές μου: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80040 & http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80712

Είχα την ίδια (σε 28W 9.000K επειδή έχω το Rio125) και είναι ο κύριος ένοχος για την ανάπτυξη των άλγεων, λόγω του ότι τείνει το φάσμα της προς το μπλέ φωτεινό φάσμα (λευκό ψυχρό φως).

Βέβαια η διατομική άλγη δεν πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου διότι εμφανίζεται στα περισσότερα νεοστημένα ενυδρεία.... όταν βάλεις και ξύλο/ρίζα μέσα να περιμένεις ότι κι αυτό θα σου βγάλει μήκυτα, μην τρομάξεις πάλι και αρχίσεις τα SOS xexexe :P :P

Διάβασε κι εδώ αν έχεις χρόνο για παρεμφερείς περιπτώσεις δικές μου: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80040 & http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80712

Καλημέρα!

Από τη στιγμή φίλε μου Φίλιππε που θέλεις να φτιάξεις το ιδανικό φυσικό και πράσινο σπίτι για τα ψαράκια σου, το να αλλαχθούν αυτές οι απαράδεκτες λάμπες της Juwel καλό είναι να το βάλεις και αυτό σε προτεραιότητα. :thumbup: Κάνε αναζήτηση για λάμπες μεγάλων εταιρειών όπως Sera, JBL, Sylvania που να βγάζουν λάμπες στα μέτρα σου, και εννοείται θα επιλέξεις αυτόν τον συνδυασμό Κέλβιν που σου είπε ο Rasta ο γείτονάς σου. :) Επέλεξε τη μια λάμπα να βγάζει φως ημέρας (daylight) ή φυσικού φωτός (nature light), και για τη δεύτερη σου λάμπα σου προτείνω με κλειστά μάτια τη Sylvania Grolux που είναι μωβ-ροζ φωτισμού ειδική για την ανάπτυξη φυτών.

τότε πάμε για αλλαγή λάμπας!!!! ή κάνουμε δουλειά ή δεν κάνουμε!!!! :)

τότε πάμε για αλλαγή λάμπας!!!! ή κάνουμε δουλειά ή δεν κάνουμε!!!! :)

Αυτός είσαι! :thumbup:

Θύμησέ μου λιγάκι: τι φωτοπερίοδο έχεις ορίσει? τι φυτά έχεις τώρα? και τι φυτά θα προσθέσεις στο άμεσο μέλλον?

τώρα το έχω 8:30 - 17:30. Από φυτά έχω δύο ανουμπίες και ένα Echinodorus argentinensis

τώρα το έχω 8:30 - 17:30. Από φυτά έχω δύο ανουμπίες και ένα Echinodorus argentinensis

Αφού είσαι στις 9 ώρες και από τη στιγμή που θα πας σε πιο εξειδικευμένες λάμπες, το ξέρεις ότι θα πρέπει να βάλεις κι άλλα φυτάκια, το έχεις υπ' όψιν σου είμαι σίγουρος! :D

Τι άλλα φυτά έχεις στο πλάνο σου να προσθέσεις?

Αυτά που σκοπεύω να βάλω είναι:

• Microsorum Narrow
  • Echinodorus Ozelot

θα δω και από κοντά όμως μήπως βρω και κάτι άλλο που να μου αρέσει

Επέλεξε όσα περισσότερα ανθεκτικά φυτά μπορείς, με χοντρό φύλλωμα για να μην τα λιγουρεύονται τα χρυσοψαράκια σου :P:D

...φαντάζομαι θα σε έχει ενημερώσει καταλλήλως ο Ebenos καθώς και τα άλλα έμπειρα παιδιά ;)

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Παράπονο δεν έχω!!!! Πλήρης βοήθεια από όλους όσους παρακολουθούν το θέμα!!! :)

Μη τον βαζετε σε εξοδα ρε παιδια χωρις λογο. Φυτα για χρυσοψαρα θα επιζησουν. :sarcasm:

Οι juwel που εχει ηδη το ενυδρειο (και δεν θα πληρωσει εξτρα) μια χαρα λαμπες ειναι για τα επομενα 2 χρονια (μη πω και 3-4 χρονια που τις εχω στα χρυσοψαρα και μισοκαλυμενες με αλουμινοχαρτο).

Ασε που μπορει να μη βαλει καθολου λαμπες και να βαλει μια απλη λεντοταινια και να μη καιει και ρευμα.

Κρατα οτι φωτισμο εχεις και ξοδεψου στην ψυξη (ισως και την αυτοματη αναπληρωση, αν μεινει μονο του το ενυδρειο στις διακοπες) για το επερχομενο καλοκαιρι.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Μη τον βαζετε σε εξοδα ρε παιδια χωρις λογο. Φυτα για χρυσοψαρα θα επιζησουν. :sarcasm:

Κρατα οτι φωτισμο εχεις και ξοδεψου στην ψυξη (ισως και την αυτοματη αναπληρωση, αν μεινει μονο του το ενυδρειο στις διακοπες) για το επερχομενο καλοκαιρι.

Οι 2 λάμπες που του προτείνουμε άντι να τις χρυσοπληρώσει στους πετσοπάδες 2 και 3 φορές παραπάνω την αξία τους, μπορεί να τις προμηθευτεί κάλλιστα από συγκεκριμένο μαγαζί που έχω να του συστήσω, αν δεν έχει ο ίδιος κάποιο στα υπ' όψιν του... Εμένα σήμερα που πήρα 2 28άρες για το δικό μου ένα 15άρι € μου κόστησαν και είναι και από τις καλύτερες της αγοράς για το φυτεμένο (Grolux), άντε ο Φίλιππος που χρειάζεται 45W πόσο παραπάνω να του πάει... 25€? άντε 30 να υπολογίζει το μέγιστο... αλλά θα είναι καλυμμένος από θέμα φωτισμού για ό,τι φυτό έχει σκοπό να βάλει μελλοντικά, μπορεί ξαφνικά να του έρθει η επιθυμία να βάλει και κάποιο κόκκινο ανθεκτικό φυτό που λέει ο λόγος, γιατί να μη μπορέσει και να τρέχει "τελευταία στιγμή" ?

Επίσης τα συγκεκριμένα που του προτείνεις, δεν αντιλέγω εννοείται ότι θα τα χρειαστεί λόγω των χρυσόψαρων, αλλά αυτά κι αν είναι ακριβότερα και εκεί είναι που θα μπει σε πραγματικά έξοδα!! Μιλάμε για ψύξη και για αυτόματη αναπλήρωση... Εγώ πάντως πιστεύω ότι από τη στιγμή που θέλει να κάνει τα πράγματα σωστά, γνωρίζει και το τι και πόσο θα χρειαστεί να δαπανήσει (και δεν μιλάω μόνο για χρήματα) :)

Έγινε επεξεργασία - nospanos

ΟΚ πηρες καλες λαμπες για τα φυτα σου σε καλη τιμη.

Δεν τις χρειαζεται ο φιλος ομως.

Με 30Ε βαζει και ψυξη και controller θερμοκρασιας.

Οι λαμπες ειναι οχι 2ευουσας αλλα ....10ευουσας σημασιας σε ενα χρυσοψαραδικο. :)

Μη σου πω οτι οι ανουμπιες που θα μεινουν πιθανως στο τελος δεν θελουν σοβαρο φως :)

Έγινε επεξεργασία - delta66

ΟΚ πηρες καλες λαμπες για τα φυτα σου σε καλη τιμη.

Δεν τις χρειαζεται ο φιλος ομως.

Με 30Ε βαζει και ψυξη και controller θερμοκρασιας.

Οι λαμπες ειναι οχι 2ευουσας αλλα ....10ευουσας σημασιας σε ενα χρυσοψαραδικο. :)

Μη σου πω οτι οι ανουμπιες που θα μεινουν πιθανως στο τελος δεν θελουν σοβαρο φως :)

Ώπα, αλλάζει το πράγμα τότε, είχα την εντύπωση ότι αναφέρθηκες σε επαγγελματικό σύστημα ψύξης κι όχι σε ανεμιστηράκια...

Και πάλι όμως αν το βάλουμε κάτω, 20€ στοιχίζει στην καλύτερη περίπτωση ένας STC-1000 είτε από εδώ από αγγελία είτε από eBay + καλώδια και φις για να φτιάξει τη συνδεσμολογία + ανεμιστηράκια + μετασχηματιστής. Και να μην παραλλείψουμε και την αγορά των απαραίτητων εργαλείων τη στιγμή που θέλει όλα τα παραπάνω να τα μοντάρει μόνος του (diy), εκτός κι αν τα έχει ήδη... Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα του πάει χονδρικά κανα 50άρι €, ενδεχομένως και λίγο πιο πάνω :)

Εννοείται ότι κάνουμε συζήτηση και προτείνουμε στον φίλο μας το τι χρειάζεται, απαραίτητα πράγματα όπως και προαιρετικά!

Από εκεί και πέρα όσα και να του προτείνουμε εμείς, λόγου χάρη εγώ ως άπειρος κι εσύ ως έμπειρος, ο Φίλιππος επιλέγει με το τι θέλει να εξοπλιστεί, εκείνος έχει το πορτοφόλι, έκείνος και τα χρήματα (ή όχι γιατί οι καιροί είναι και ζόρικοι) xexe :)

ώπα!!! λίγο έλλειψα και υπήρχε ολόκληρη διαμάχη!!!! :)

να ξεκαθαρίσω το εξής.... σκοπεύω να πάρω οτιδήποτε χρειάζεται να προσφέρω όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες στα ψαράκια! Αυτό σημαίνει πως και τα φυτά που θα έχω μέσα θα πρέπει να είναι υγιέστατα! Η αλήθεια είναι πως να δώσω 30ευρώ να αλλάξω λάμπες είναι εντάξει εφόσον θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης των φυτών (εφόσον υπάρχει σημαντική διαφορά από τις Juwel). Επίσης αν και το καλοκαίρι αργεί ακόμα, είναι κάτι που έχει αρχίσει ήδη και με απασχολεί. Η αλήθεια είναι πως γενικά δεν λείπω για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να επενδύσω σε διάφορους αυτοματισμούς για όσες μέρες λείψω (αν και σχεδόν πάντα κάποιος υπάρχει στο σπίτι).

και πάλι σας ευχαριστώ πολύ! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...