Jump to content

Χρυσόψαρα Στο Γραφείο - Sos!!!

Recommended Posts

Άντε με το καλό ! Προσεκτικές κινήσεις τώρα και όλα θα πάνε καλά ! :)

• Απαντήσεις 221
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εσενα θα σου ριξω 33% γιατι δεν μου εστειλες πμ να ερθω στο γραφειο σου να γνωρισω τον αλλο γειτονα! :P

Επίτηδες το έκανα γιατί είσαι μαρτυριάρης και πας και τα λές. :P

Χώρια που θα ήθελες να δώσεις και συ μπόλι και θα τσακονώμασταν :bigemo_harabe_net-146:

Δηλαδή όταν δω ότι πάει σωστά ο κύκλος και εμφανίζονται νιτρικά θα μπορέσω να κάνω την πρώτη αλλαγή;

Μετά το μπόλι και αν όλα γίνουν σωστά δεν θα υπάρχει πια κύκλος!

Το ενυδρείο σου θα είναι στρωμένο! Σε μια δυο μέρες θα πρέπει να βλέπεις μόνο νιτρικά και τα υπόλοιπα στο απόλυτο μηδέν!

Κάνε μια επανάληψη στα μαθήματα σου μην κάνεις κανα λάθος και κοπείς στις εξετάσεις χαχαχαχ!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43686

Οταν πλέον τα νιτρικά σου θα τα δεις περίπου στο 20-30 τότε θα μπορέσεις να κάνεις μια πρώτη αλλαγή!

Καλησπέρα και από εμένα!

Να κάνω την εξής μικρή + φιλική πάντα παρέμβαση από την ελάχιστή μου εμπειρία, απλά επειδή από κάποια λάθη μου είχα ταλαιπωρηθεί και το στρώσιμο μου διήρκησε αρκετό διάστημα, έχω να τονίσω στον φίλο Φίλιππο ότι:

Ενδεχομένως το ενυδρείο σου να είναι στρωμένο πλήρως σε διάστημα μέχρι και σε 7 μέρες, ακόμα και να τραβήξει και λίγες μέρες παραπάνω η όλη διαδικασία... στο ενυδρείο το δικό μου μέτρησα πρώτη φορά νιτρικά σε 3 μέρες μετά το 3ο κι επιτυχημένο μπόλιασμα αλλά ήταν πλήρως έτοιμο να δεχτεί μορφή ζωής σε κανα 10ήμερο... στο ενυδρείο της κοπέλας μου που μπόλιασα τη Δευτέρα 28/1 μέτρησα πολλά νιτρικά μια εβδομάδα μετά 4/2 αλλά ακόμα υπήρχαν μικρές συγκεντρώσεις αμμωνίας.

Θέλω να καταλήξω ότι να μην το δέσεις κόμπο ότι πχ θα είναι στρωμένο το ενυδρείο σου σε 3 μέρες, όπως έχεις πολύ σωστά καταλάβει όλα στο χόμπι μας χρειάζονται απόλυτη υπομονή ;):thumbup: ...επίσης μην εκπλαγείς αν μετρήσεις πάνω από 20-30mg/L νιτρικά (εγώ μέτραγα πάνω από 100mg/L στο μεγάλο μου ενυδρείο xexe)

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Επίτηδες το έκανα γιατί είσαι μαρτυριάρης και πας και τα λές. :P

Χώρια που θα ήθελες να δώσεις και συ μπόλι και θα τσακονώμασταν :bigemo_harabe_net-146:

Θα σε δω συντομα! :bigemo_harabe_net-146:

Καλησπέρα και από εμένα!

Να κάνω την εξής μικρή + φιλική πάντα παρέμβαση από την ελάχιστή μου εμπειρία, απλά επειδή από κάποια λάθη μου είχα ταλαιπωρηθεί και το στρώσιμο μου διήρκησε αρκετό διάστημα, έχω να τονίσω στον φίλο Φίλιππο ότι:

Ενδεχομένως το ενυδρείο σου να είναι στρωμένο πλήρως σε διάστημα μέχρι και σε 7 μέρες, ακόμα και να τραβήξει και λίγες μέρες παραπάνω η όλη διαδικασία... στο ενυδρείο το δικό μου μέτρησα πρώτη φορά νιτρικά σε 3 μέρες μετά το 3ο κι επιτυχημένο μπόλιασμα αλλά ήταν πλήρως έτοιμο να δεχτεί μορφή ζωής σε κανα 10ήμερο... στο ενυδρείο της κοπέλας μου που μπόλιασα τη Δευτέρα 28/1 μέτρησα πολλά νιτρικά μια εβδομάδα μετά 4/2 αλλά ακόμα υπήρχαν μικρές συγκεντρώσεις αμμωνίας.

Θέλω να καταλήξω ότι να μην το δέσεις κόμπο ότι πχ θα είναι στρωμένο το ενυδρείο σου σε 3 μέρες, όπως έχεις πολύ σωστά καταλάβει όλα στο χόμπι μας χρειάζονται απόλυτη υπομονή ;):thumbup: ...επίσης μην εκπλαγείς αν μετρήσεις πάνω από 20-30mg/L νιτρικά (εγώ μέτραγα πάνω από 100mg/L στο μεγάλο μου ενυδρείο xexe)

Φίλε μου Πάνο σε ευχαριστώ για την παρέμβασή σου! Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένω να δω άμεσα αποτελέσματα σε 2-3 μέρες... δηλαδή 0 αμμωνία, αμμώνιο και 10-20 νιτρικά! Θα είμαι για αρχή ευχαριστημένος αν μετρήσω νιτρικά και φυσικά σχεδόν μηδενική αμμωνία! Δεν ανησυχώ αν πέτυχε... είμαι σχεδόν σίγουρος πως σύντομα θα δω τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας γιατί είχα την βοήθεια έμπειρων ανθρώπων όπως είσαι και εσύ. Υπομονή υπάρχει, εξάλλου υπό άλλες συνθήκες τα ψαράκια θα βρισκόταν τώρα σε μία γυάλα σε ένα κρύο γραφείο!

Φίλε μου Πάνο σε ευχαριστώ για την παρέμβασή σου! Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένω να δω άμεσα αποτελέσματα σε 2-3 μέρες... δηλαδή 0 αμμωνία, αμμώνιο και 10-20 νιτρικά! Θα είμαι για αρχή ευχαριστημένος αν μετρήσω νιτρικά και φυσικά σχεδόν μηδενική αμμωνία! Δεν ανησυχώ αν πέτυχε... είμαι σχεδόν σίγουρος πως σύντομα θα δω τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας γιατί είχα την βοήθεια έμπειρων ανθρώπων όπως είσαι και εσύ. Υπομονή υπάρχει, εξάλλου υπό άλλες συνθήκες τα ψαράκια θα βρισκόταν τώρα σε μία γυάλα σε ένα κρύο γραφείο!

Ό,τι και να πούμε φίλε μου, σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια κατ' αρχίν που έσωσες από βέβαιο θάνατο και βασανισμό αυτά τα γλυκά πλασματάκια!!

Επίσης μη σε ξεγελάει η εικόνα του ενυδρείου μου, όχι απλά δεν είμαι έμπειρος αλλά αντιθέτως είμαι πολύ αρχάριος ακόμα xexe!! :D

Επίσης να σου γνωστοποιήσω ότι εγώ έκανα συνδυασμό 2 τρόπων στρωσίματος κάτι το οποίο δεν ενδείκνυται ειδικά αν είσαι άπειρος όπως ήμουν κι εγώ στην αρχή - πες το σωστό πες το λάθος - αλλά από τη στιγμή που δόξα τον Ύψιστο το ενυδρείο μου πάει πάρα πολύ καλά από θέμα βιολογίας εδώ και 2 μήνες plus, εγώ όχι μόνο είμαι ικανοποιημένος αλλά είμαι και ένθερμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης "μεθόδου" που μου προτείναν κάποιοι έμπειροι και χρησιμοποίησα (γιατί σε εμένα και σε όσους έχω στρώσει το ενυδρείο τους έχει πιάσει) ;)

χαχαχαχα Πάνο, για εμένα όποιος είναι εδώ μέσα είναι σίγουρα πιο έμπειρος από εμένα!!!

Καλησπέρα και από εμένα!

Πόλυ σωστά αυτά που τονίζεις Πάνο αλλά ξεχνάς και δυο πολύ σημαντικούς παράγοντες!

Την ποσότητα, και την ποιότητα του εμβολιαζόμενου υλικού!

Οπότε όλα είναι σχετικά!

Φίλιππε κάνε μια σειρά των τεστ αύριο το πρωί να δεις που βρίσκεσαι και να είσαι ενήμερος!

Ναι Νίκο! Θα κάνω αύριο μεσημεράκι και θα σε ενημερώσω! ;)

Αλλαγή δε θα κάνεις μέχρι να στρωθεί πλήρως το ενυδρείο.

Αυτο δεν ισχυει απο τη στιγμη που εχει ψαρια μεσα στο ενυδρειο.

Θα κανεις αλλαγες νερου αναλογα με τις μετρησεις (αν εχει πχ αμμωνια και νιτρωδη) και θα ριχνει και seachem prime (που αποτοξικοποιει αμμωνια και νιτρωδη)* στο ενυδρειο απευθειας (μια δοση για καθε 1 ppm ολικης αμμωνιας- μαξιμουμ 5πλη δοσολογια) μαζι και με βακτηρια, μεχρι να μπολιασει ή να στρωσει τελος παντων.

* η δραση του prime δεν φαινεται στις μετρησεις. Θα συνεχισει δλδ να βλεπει αμμωνια στα τεστ, αλλα επειδη το prime δρα μετατρεποντας την τοξικη ελευθερη αμμωνια σε ατοξικο αμμωνιο, και επειδη τα τεστ συνηθως μετρανε ολικη αμμωνια (αμμωνια και αμμωνιο) θα δειχνουν το ιδιο αποτελεσμα,

Έγινε επεξεργασία - delta66

Θα κανεις αλλαγες νερου αναλογα με τις μετρησεις (αν εχει πχ αμμωνια και νιτρωδη) και θα ριχνει και seachem prime (που αποτοξικοποιει αμμωνια και νιτρωδη)* στο ενυδρειο απευθειας (μια δοση για καθε 1 ppm ολικης αμμωνιας- μαξιμουμ 5πλη δοσολογια) μαζι και με βακτηρια, μεχρι να μπολιασει ή να στρωσει τελος παντων.

* η δραση του prime δεν φαινεται στις μετρησεις. Θα συνεχισει δλδ να βλεπει αμμωνια στα τεστ, αλλα επειδη το prime δρα μετατρεποντας την τοξικη ελευθερη αμμωνια σε ατοξικο αμμωνιο, και επειδη τα τεστ συνηθως μετρανε ολικη αμμωνια (αμμωνια και αμμωνιο) θα δειχνουν το ιδιο αποτελεσμα,

αν και παίζει να είναι χαζή η ερώτησή μου...

Υποτίθεται πως για να ολοκληρωθεί ο κύκλος θα χρειαστεί η αμμωνία να μετατραπεί σε νιτρώδη και από νιτρώδη σε νιτρικά....

χωρίς αμμωνία πως θα έχουμε νιτρικά? Αν βάλω το seachem prime αυτή τη στιγμή που δεν έχω σχεδόν καθόλου νιτρικά και αμμωνία πιστεύω πως δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ ο κύκλος!

αν και παίζει να είναι χαζή η ερώτησή μου...

Υποτίθεται πως για να ολοκληρωθεί ο κύκλος θα χρειαστεί η αμμωνία να μετατραπεί σε νιτρώδη και από νιτρώδη σε νιτρικά....

χωρίς αμμωνία πως θα έχουμε νιτρικά? Αν βάλω το seachem prime αυτή τη στιγμή που δεν έχω σχεδόν καθόλου νιτρικά και αμμωνία πιστεύω πως δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ ο κύκλος!

Πολυ σωστη η ερωτηση σου.

Ναι θα συνεχισει ο κυκλος κανονικα, αφου τα βακτηρια "τρεφονται" με αμμωνιο.

Αυτο ειναι το καλο της αποτοξικοποιησης αμμωνιας με αυτον τον τροπο και οχι πχ με ζεολιθο κλπ

αχα... δεν γνώριζα πως και με το αμμώνιο δραστηριοποιούνται τα βακτήρια!

Βασικα με το αμμωνιο αντιδρουν. B)

ΥΓ Μη ξεχνας κατα το στρωσιμο, πολυ καλη οξυγονωση με αναταραξη της επιφανειας του νερου

Βασικα με το αμμωνιο αντιδρουν. B)

ΥΓ Μη ξεχνας κατα το στρωσιμο, πολυ καλη οξυγονωση με αναταραξη της επιφανειας του νερου

σε αυτό κάνει πολύ καλή δουλειά το Bio 3 της Juwel! Αφού το έχω περιστρέψει ελαφρώς για να μην ταράζει πάρα πολύ την επιφάνεια!!!!

Σπύρο από την στιγμή που ο εμβολισμός πετυχει πιο το νόημα να προσθέσει prime για να δεσμεύσει την αμμωνία?

Υποτίθεται ότι όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά και τα βακτήρια θα πιάσουν κατευθείαν δουλεία!

Σπύρο από την στιγμή που ο εμβολισμός πετυχει πιο το νόημα να προσθέσει prime για να δεσμεύσει την αμμωνία?

Υποτίθεται ότι όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά και τα βακτήρια θα πιάσουν κατευθείαν δουλεία!

Την ίδια απορία έχω και εγώ!

Γραφω "μεχρι να μπολιασει ή να στρωσει τελος παντων"

χαχαχα δεν το πρόσεξα!!!

Καλημέρα παιδιά,

έκανα μέτρηση σήμερα το πρωί και φάνηκε σαν να έχει υποψία νιτρικών :/ δεν μπορούσα να καταλάβω καλά! θα ξανά κάνω αύριο

Χαλαρά…μην αγχώνεσαι με τα τεστ!

Ριξε λίγα βακτήρια, ταΐζε ελαφρά και βλέπεις σε μερικές μέρες πως θα πάει!

SOS Παιδιά!!!!!!

έχει αρχίσει και εμφανίζεται άλγη στο ενυδρείο!!!! Για την ακρίβεια καφέ άλγη πάνω στα φύλλα των φυτών και στο πίσω τζάμι!!!!!

Στη 2η φωτό δεν φαίνεται καλά γιατί είναι από την πίσω πλευρά :(

post-52395-0-68351200-1360558796_thumb.jpg

post-52395-0-23640000-1360558807_thumb.jpg

Τι SOS???

Τι έχει η άλγη? Μια χαρά πάει το ενυδρεία σου….θα έπρεπε να χαίρεσαι!!!!

Καλώς όρισες στον κόσμο τον ενυδρείων!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...