filfilip 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #126 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα παιδιά! Λοιπόν, όπως σας είπα το ενυδρείο τρέχει από χθες το πρωί με τα ψάρια! Έχω κάνει τις παρακάτω ρυθμίσεις και θα ήθελα να με διορθώσετε σε περίπτωση που έχω κάνει κάτι λάθος: Φωτισμός 8 ώρες με χρονοδιακόπτη Ο φωτισμός ξεκινάει από τις 14:00 (το πρωί έχει το φως της μέρας από το παράθυρο) Θερμοκρασία νερού 25 βαθμοί επίσης, δεδομένου πως το μπόλιασμα θα γίνει μέσα στο σ/κ όπου κλείνει μία βδομάδα από τότε που ξεκίνησε να τρέχει το ενυδρείο (χωρίς τα ψάρια), πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρώτη αλλαγή νερού? Να το κάνω πριν το μπόλιασμα ή κανά 2ήμερο μετά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
parisMJT 7 Φεβρουαρίου 2013 #127 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα παιδιά! Λοιπόν, όπως σας είπα το ενυδρείο τρέχει από χθες το πρωί με τα ψάρια! Έχω κάνει τις παρακάτω ρυθμίσεις και θα ήθελα να με διορθώσετε σε περίπτωση που έχω κάνει κάτι λάθος: Φωτισμός 8 ώρες με χρονοδιακόπτη Ο φωτισμός ξεκινάει από τις 14:00 (το πρωί έχει το φως της μέρας από το παράθυρο) Θερμοκρασία νερού 25 βαθμοί επίσης, δεδομένου πως το μπόλιασμα θα γίνει μέσα στο σ/κ όπου κλείνει μία βδομάδα από τότε που ξεκίνησε να τρέχει το ενυδρείο (χωρίς τα ψάρια), πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρώτη αλλαγή νερού? Να το κάνω πριν το μπόλιασμα ή κανά 2ήμερο μετά? Όχι άμεση ¨επάφή¨ του ηλιακού φωτός με το ενυδρείο?! Έτσι δεν είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 7 Φεβρουαρίου 2013 #128 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Επίσης πρώτα βρες το ''Hardware'' της διακόσμησης(ξύλα πέτρες και μετά αγοράζεις φυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #129 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Όχι άμεση ¨επάφή¨ του ηλιακού φωτός με το ενυδρείο?! Έτσι δεν είναι? Όχι άμεση επαφή! ίσα ίσα που μπαίνει λίγο φως στο δωμάτιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
parisMJT 7 Φεβρουαρίου 2013 #130 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 (edited) ok, τότε μια χαρά! Η φωτοπερίοδος ίσως να είναι λίγο μεγάλη, εγώ θα την έκανα 6 ώρες, τα φυτά σου δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε φώς. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί για να μας κάνεις την παρουσίαση Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2013 - parisMJT Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 8 Φεβρουαρίου 2013 #131 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Φίλιππε πως πάμε? Τα ψάρια πως τα βλέπεις? Να σου θυμίσω πως θα ήταν φρόνιμο αύριο να πας για το μπόλι μιας που βρέθηκε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #132 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Νίκο πραγματικά εκπλήσσομαι από το ενδιαφέρον που δείχνεις εσύ αλλά και τα υπόλοιπα μέλη που παρακολουθούν το θέμα! Τα ψάρια φαίνονται πάρα πολύ καλά και έχουν ανακτήσει αρκετά την ζωηράδα τους! Μου κάνει εντύπωση πως πλέον όταν με βλέπουν έρχονται προς το μέρος μου σαν να ξέρουν πως από εμένα θα φάνε! Κολυμπάνε συνέχεια και παίζουν με το χαλικάκι!!! Σχετικά με το μπόλι, πιστεύω αύριο να το έχω! Ερώτηση... την πρώτη αλλαγή νερού είναι να την κάνω αύριο, να την κάνω πριν το μπόλιασμα ε? Επίσης, να προσθέσω πάλι και το nitrivec? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 8 Φεβρουαρίου 2013 #133 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Αλλαγή δε θα κάνεις μέχρι να στρωθεί πλήρως το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #134 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Αλλαγή δε θα κάνεις μέχρι να στρωθεί πλήρως το ενυδρείο. Ωραία γιατί το είχα απορία αυτό!!!! Ευχαριστώ για την απάντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #135 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπόν, σήμερα μετά από μια βδομάδα σχεδόν που τρέχει το ενυδρείο έκανα τις πρώτες μετρήσεις νερού. Σύμφωνα με τον πίνακα που έχετε εδώ και το site της Sera, είμαστε σε καλό επίπεδο ΝΗ3: 0,01 ΝΗ4: 0,01 ΝΟ2: 0 ΝΟ3: 0 Τ: 25οC για τα τεστ χρησιμοποίησα υγρά τεστ και όχι στικάκια άντε να δούμε και μετά το μπόλιασμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 9 Φεβρουαρίου 2013 #136 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Το γεγονός ότι έχεις αμμωνία και ελάχιστα νιτρικά δείχνει ότι ο κύκλος του αζώτου δεν τελείωσε ακόμη.Πιστεύω πως το μπόλιασμα θα φέρει τις συνθήκες στα επιθυμητά πλαίσια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #137 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Ναι, όχι μόνο δεν τελείωσε ο κύκλος αζώτου αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις δεν έχει καν ξεκινήσει!!!! Το ενθαρρυντικό με τις ενδείξεις είναι ότι βρίσκονται σε ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον από αυτό που είχαν πριν! Το μπόλιασμα θα γίνει σήμερα ώστε σύντομα να έχουν το τέλειο περιβάλλον διαβίωσης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 9 Φεβρουαρίου 2013 #138 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Νίκο πραγματικά εκπλήσσομαι από το ενδιαφέρον που δείχνεις εσύ αλλά και τα υπόλοιπα μέλη που παρακολουθούν το θέμα! Τα ψάρια φαίνονται πάρα πολύ καλά και έχουν ανακτήσει αρκετά την ζωηράδα τους! Μου κάνει εντύπωση πως πλέον όταν με βλέπουν έρχονται προς το μέρος μου σαν να ξέρουν πως από εμένα θα φάνε! Κολυμπάνε συνέχεια και παίζουν με το χαλικάκι!!! Σχετικά με το μπόλι, πιστεύω αύριο να το έχω! Ερώτηση... την πρώτη αλλαγή νερού είναι να την κάνω αύριο, να την κάνω πριν το μπόλιασμα ε? Επίσης, να προσθέσω πάλι και το nitrivec? Δεν βρίσκω τον λόγο να εκπλήσσεσαι! Αυτά είναι πράγματα αυτονόητα σε μια μικρή κλειστή κοινωνία όπως είμαστε εμείς! Αλλαγή νερού δεν θα κάνεις πριν βάλεις το μπόλι! Θα μπολιάσεις και θα κάνεις μετά από μερικές μέρες και εφόσον στο επιτρέψουν οι μετρήσεις σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 9 Φεβρουαρίου 2013 #139 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπόν, σήμερα μετά από μια βδομάδα σχεδόν που τρέχει το ενυδρείο έκανα τις πρώτες μετρήσεις νερού. Σύμφωνα με τον πίνακα που έχετε εδώ και το site της Sera, είμαστε σε καλό επίπεδο ΝΗ3: 0,01 ΝΗ4: 0,01 ΝΟ2: 0 ΝΟ3: 0 Τ: 25οC για τα τεστ χρησιμοποίησα υγρά τεστ και όχι στικάκια άντε να δούμε και μετά το μπόλιασμα! Η διεργασία που θα πρέπει να παρατηρούμε κατά την διάρκεια στρωσίματος ενός ενυδρείου είναι αυτή! Στην περίπτωση σου φαίνετε να μην έχει ξεκινήσει καν ο κύκλος γιαυτο και δεν θα πρέπει να αμελήσεις να πάρεις σήμερα το μπόλι! Έπρεπε να είσαι ηδη εκεί…έφυγες…. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #140 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Η διεργασία που θα πρέπει να παρατηρούμε κατά την διάρκεια στρωσίματος ενός ενυδρείου είναι αυτή! Στην περίπτωση σου φαίνετε να μην έχει ξεκινήσει καν ο κύκλος γιαυτο και δεν θα πρέπει να αμελήσεις να πάρεις σήμερα το μπόλι! Έπρεπε να είσαι ηδη εκεί…έφυγες…. χαχαχααχ... το έχω κανονίσει ήδη! στις 2 το μεσημέρι θα είναι μπολιασμένο το φίλτρο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #141 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Δεν βρίσκω τον λόγο να εκπλήσσεσαι! Αυτά είναι πράγματα αυτονόητα σε μια μικρή κλειστή κοινωνία όπως είμαστε εμείς! Αλλαγή νερού δεν θα κάνεις πριν βάλεις το μπόλι! Θα μπολιάσεις και θα κάνεις μετά από μερικές μέρες και εφόσον στο επιτρέψουν οι μετρήσεις σου! Δηλαδή όταν δω ότι πάει σωστά ο κύκλος και εμφανίζονται νιτρικά θα μπορέσω να κάνω την πρώτη αλλαγή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 9 Φεβρουαρίου 2013 #142 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Μετά το μπόλι και αν όλα γίνουν σωστά δεν θα υπάρχει πια κύκλος! Το ενυδρείο σου θα είναι στρωμένο! Σε μια δυο μέρες θα πρέπει να βλέπεις μόνο νιτρικά και τα υπόλοιπα στο απόλυτο μηδέν! Κάνε μια επανάληψη στα μαθήματα σου μην κάνεις κανα λάθος και κοπείς στις εξετάσεις χαχαχαχ! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43686Οταν πλέον τα νιτρικά σου θα τα δεις περίπου στο 20-30 τότε θα μπορέσεις να κάνεις μια πρώτη αλλαγή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #143 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Νιιιιιικοοοοοοοο!!!! Το μπόλιασμα έγινε!!! :D :D :D Ανυπομωνώ να περάσουν κανά δυό μέρες να κάνω τις μετρήσεις!!! Σωτήρη σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2013 #144 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Καλα ρε γειτονα,πηγες στον Σωτηρη και δεν μου ειπατε τιποτα να ερθω μια βολτα απο το γραφειο του να τα πουμε? 2 στενα πιο κατω απο τον Σωτηρη μενω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #145 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Ουπς!!!! Δεν το ήξερα βρε γείτονα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 9 Φεβρουαρίου 2013 #146 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Νιιιιιικοοοοοοοο!!!! Το μπόλιασμα έγινε!!! :D :D :D Ανυπομωνώ να περάσουν κανά δυό μέρες να κάνω τις μετρήσεις!!! Σωτήρη σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!! Εύγε! Ταΐζε λιγάκι…με μέτρο όμως! Μπράβο στο Σωτήρη που σε εξυπηρέτησε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #147 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Μπράβο σε όλους σας γιατί όλοι με βοηθήσατε, ο καθένας με τον τρόπο του!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 9 Φεβρουαρίου 2013 #148 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Νιιιιιικοοοοοοοο!!!! Το μπόλιασμα έγινε!!! :D :D :D Ανυπομωνώ να περάσουν κανά δυό μέρες να κάνω τις μετρήσεις!!! Σωτήρη σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!! Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2013 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 9 Φεβρουαρίου 2013 Author #149 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Με τόσο υλικό που μου έδωσες και με την ταχύτητα που έγινε το μπόλιασμα είμαι σίγουρος!!!!!! Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2013 - filfilip Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2013 #150 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Εσενα θα σου ριξω 33% γιατι δεν μου εστειλες πμ να ερθω στο γραφειο σου να γνωρισω τον αλλο γειτονα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος