Jump to content

Χρυσόψαρα Στο Γραφείο - Sos!!!

Recommended Posts

Παιδιά σας ευχαριστω όλους για την συνεισφορά σας!!!! Σας ευχαριστούν και τα ψαράκια γιατι χωρίς εσάς τωρα θα αργοπεθαιναν σε ενα γραφείο! :)

• Απαντήσεις 221
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλημέρα σας!!! Μετά από παρότρυνση του ebenos (καθώς δεν πρόλαβα να συναντηθώ με κανέναν σας που προσφερθήκατε για μπόλι), έβαλα σήμερα τα ξημερώματα τα ψάρια στο καινούριο τους σπίτι!!!!! Προς το παρόν χρησιμοποίησα το bio nitrivec το οποίο έβαλα από χθες (με τρόμαξε λίγο η θολούρα που άφησε άλλα οκ!!!) ενώ το νερό έτρεχε με τον θερμοστάτη και το φίλτρο 3 μέρες περίπου. Σύντομα θα σας στείλω και τις πρώτες φωτογραφίες! :D

Καλά έκανες Φίλιππε!

Τα ψάρια στο μικρό ενυδρείο μεταφοράς δεν θα την έβγαζαν καθαρή μέχρι να έρθει το μπόλι στα χέρια σου το Σάββατο! Όταν επιστρέψεις τάισε πολύ ελαφρά και άσε το ενυδρείο στην ησυχία του! Παρόλα αυτά μην αμελήσεις να πάρεις και το μπόλι που βρήκες και να το προσθέσεις και αυτό μέσα στο φίλτρο σου!

Προμηθεύσου σιγά σιγά υγρά τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά γιατί θα σου χρειαστούν!

Και οι πρώτες φωτογραφίες... :)

post-52395-0-43033600-1360135695_thumb.jpg

post-52395-0-84597300-1360135712_thumb.jpg

post-52395-0-88227700-1360135728_thumb.jpg

post-52395-0-98043000-1360135746_thumb.jpg

Καλά έκανες Φίλιππε!

Τα ψάρια στο μικρό ενυδρείο μεταφοράς δεν θα την έβγαζαν καθαρή μέχρι να έρθει το μπόλι στα χέρια σου το Σάββατο! Όταν επιστρέψεις τάισε πολύ ελαφρά και άσε το ενυδρείο στην ησυχία του! Παρόλα αυτά μην αμελήσεις να πάρεις και το μπόλι που βρήκες και να το προσθέσεις και αυτό μέσα στο φίλτρο σου!

Προμηθεύσου σιγά σιγά υγρά τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά γιατί θα σου χρειαστούν!

ebenos, θα βάλω και το μπόλι όπως μου είπες χθες βράδυ!!! τα τεστ τα έχω ήδη (αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά) σε υγρή μορφή και όχι χαρτάκια.

σχετικά με τον φωτισμό, 9 ώρες είναι καλά ή να μειώσω???

Μια χαρα γειτονα,σιγα σιγα προσθεσε καμια ριζουλα απο ξυλο και κανενα σκληρο φυτακι ακομα και θα γινει σουπερ!

Οπως σου ειπε και ο ebenos να παρεις και τεστακια για να τσεκαρεις το νερο σου.

Χαίρομαι για την αποφασιστικότητα και την υπευθυνότητα που έδηξες από την αρχή και κινήθηκες όπως έπρεπε για αυτές τις ψυχές! Διαθέτεις χαρακτηριστικά που μπορούν να σε εξελίξουν σε έναν ακόμα πολύ καλό χομπιστα και συνέχισε έτσι!

Θεωρώ πως με τα φυτά που έχεις η φωτοπεριοδος είναι πολύ μεγάλη και θα σε ρημάξει στις αλγες! Με 7-8 ώρες είσαι καλά προς το παρών!

Βαλε έναν χρονοδιακόπτη στα φώτα σου να ξεγνοιάσεις!

Γείτονα, επειδή έψαχνα μία καλή ρίζα σχετικά μεγάλη και δεν βρήκα ακόμα, προτίμησα να μην βάλω αν δεν βρω αυτό που θέλω! Τα τεστάκια τα έχω όλα στο σπίτι!!!!

ebenos έχω βάλει χρονοδιακόπτη χεχεχεχε!!!!! οπότε θα το κατεβάσω στις 8 ώρες για να μην πρασινίσει όλο το δωμάτιό μου! χαχαχαχαχα

Το Σάββατο πριν βάλεις το μπόλι κάνε μια σειρά μετρήσεων να δεις που βρίσκεσαι!

Όταν πλέον μπολιάσεις θα κάνεις άλλη μια να δούμε τι θα αλλάξει!

Η θερμοκρασία σου πια είναι?

Το έχω στους 24 βαθμούς, σύμφωνα με το pet shop τα συγκεκριμένα φυτά θέλουν 22-28 βαθμούς. η μέτρηση μετά το μπόλιασμα να γίνει την επόμενη μέρα?

Και λίγο παραπάνω να την ανεβάσεις 25-26 θα είναι καλύτερα σε αυτή την φάση και θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη των βακτηριών!

Ναι, μετρήσεις πριν το μπόλι και μετά την επόμενη μέρα!

Οκ λοιπόν, θα το ανεβάσω στους 26 βαθμούς!!! αργότερα για συμβίωση να προσθέσω κανένα σαλιγκάρι και καμιά γαριδούλα;

Οκ λοιπόν, θα το ανεβάσω στους 26 βαθμούς!!! αργότερα για συμβίωση να προσθέσω κανένα σαλιγκάρι και καμιά γαριδούλα;

Καταρχήν μπράβο για το αποτέλεσμα ! Λίγοι μπαίνουν στη διαδικασία να φτιάξουν ένα σωστό περιβάλλον για τα ψαράκια που ήρθαν στην κατοχή τους απρόσμενα !

Γαριδούλες για να βάλεις πρέπει να περιμένεις να στρώσει ο βυθός σου δύο μήνες τουλάχιστον.

θα τολμήσω να πω το ίδιο και για τα σαλιγκάρια.

Καλή συνέχεια ! :)

Όπως στα είπε ο συνάδελφος!

Επίσης πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο aquascape για τέτοιους οργανισμούς!

Έτσι δεν μπορείς!

Υπομονή υπάρχει για να βγει σωστό το αποτέλεσμα!

θα προσθέσω κανένα φυτό παραπάνω, ρίζα και καμιά ωραία μεγάλη πέτρα!

Όπως στα είπε ο συνάδελφος!

Επίσης πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο aquascape για τέτοιους οργανισμούς!

Έτσι δεν μπορείς!

Τώρα σε έχασα!!! τι εννοείς με τον όρο aquascape? τι πρέπει να αγοράσω πάλι?? χαχαχαχχαχαχαχαχαχαχ

Ο Heiko Bleher λέει: think fish….(σκέψου σαν ψάρι)!

Αυτό είναι που πρέπει να κάνεις, να σκέπτεσαι όπως σκέπτονται τα ψάρια σου, να προσπαθήσεις να μπεις μέσα στο μυαλό τους, να ανακαλύψεις και να σεβαστεις τις ανάγκες τους, να τους βελτιώσεις την ζωή τους και να τους προσφέρεις ένα όσον τον δυνατόν πιο φυσικό περιβάλλον ώστε να έχουν μια αξιοπρεπής διαβίωση από την στιγμή που επιλέγεις να τα έχεις στο σαλόνια σου και όχι στη φύση!

Ok... το έπιασα! Αρκετά σωστή φράση και για αυτό κινήθηκα σε όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να το γεμίσω με ψεύτικα διακοσμητικά και απομιμήσεις

Έχει αρχίσει και βγαίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα με σίγουρη επιτυχία στην μετέπειτα πορεία του (ειδικά με την βοήθεια και τις συμβουλές των φίλων από πάνω).

Μία σίγουρη επιτυχία αλλά που σε ένα μεγάλο μέρος οφείλεται και σε εσένα με την υπευθυνότητα που έδειξες και σίγουρα την αγάπη προς τα ζωντανά σου.

Μπράβο Φίλιππε :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64: .

Ακόμα καλά-καλά δεν ξεκίνησε να στήνεται το νέο σου ενυδρείο και ήδη τολμώ να πω ότι δείχνει πανέμορφο αν και λιτό ακόμα ;)

(σκέψου ότι για να στο λέει αυτό ένας "λάτρης της μεγάλης φυτομάζας και της ζούγκλας" πόσο υπέροχη εικόνα έχει :thumbup: :thumbup: )

Εγώ είμαι της άποψης να βασιστείς (και γιατί όχι ακόμα και να μιμηθείς με την καλή έννοια το λέω) στο ενυδρείο του Νίκου (Ebenou)... θα ξετρελαθούν τα χρυσόψαρά σου!!

Keep going! :bigemo_harabe_net-180:

Έχει αρχίσει και βγαίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα με σίγουρη επιτυχία στην μετέπειτα πορεία του (ειδικά με την βοήθεια και τις συμβουλές των φίλων από πάνω).

Μία σίγουρη επιτυχία αλλά που σε ένα μεγάλο μέρος οφείλεται και σε εσένα με την υπευθυνότητα που έδειξες και σίγουρα την αγάπη προς τα ζωντανά σου.

Μπράβο Φίλιππε :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64: .

Ακόμα καλά-καλά δεν ξεκίνησε να στήνεται το νέο σου ενυδρείο και ήδη τολμώ να πω ότι δείχνει πανέμορφο αν και λιτό ακόμα ;)

(σκέψου ότι για να στο λέει αυτό ένας "λάτρης της μεγάλης φυτομάζας και της ζούγκλας" πόσο υπέροχη εικόνα έχει :thumbup: :thumbup: )

Εγώ είμαι της άποψης να βασιστείς (και γιατί όχι ακόμα και να μιμηθείς με την καλή έννοια το λέω) στο ενυδρείο του Νίκου (Ebenou)... θα ξετρελαθούν τα χρυσόψαρά σου!!

Keep going! :bigemo_harabe_net-180:

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!!!! Και εμένα μου αρέσει αρκετά το αποτέλεσμα αν και είναι πολύ λιτό τώρα!!! ελπίζω με τις επόμενες προσθήκες να βελτιωθεί αρκετά αλλά να είναι και πιο ευχάριστο στα ψαράκια!

nospanos σαν σημείο αναφοράς είχα το ενυδρείο του Νίκου!!!! :)

nospanos σαν σημείο αναφοράς είχα το ενυδρείο του Νίκου!!!! :)

xexexe μπορεί να το είχες αναφέρει και δεν το είχα προσέξει τότε :D

Καλά έκανες, γιατί του Νίκου είναι πραγματικό στολίδι και πρότυπο για τα Φυτεμένα Κρύου Νερού

Είναι καιρός να γράψω κι εγώ, μιάς και σχεδόν απο την αρχή παρακολουθώ το θέμα, αλλά ήθελα να δώσω χώρο στους αρμόδιους, ¨χρυσοψαράδες¨ για τις ¨πρώτες βοήθειες¨.

Συγχαρητήρια Φίλιππε για την προσπάθεια και τον τρόπο που χειρίστηκες το θέμα.

Το ενυδρείο για αρχή είναι μια χαρά, σίγουρα θέλει λίγη δουλίτσα (την ρίζα που έψαχνες, περισσότερα φυτά και ίσως μερικές πέτρες ακόμη) , το βασικό ήταν να σωθούν τα ψαράκια, ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε! καλή συνέχεια και περιμένουμε εξελήξεις και φωτογραφικό υλικό

Αμέσως μόλις ετοιμαστεί θα κάνω και εγω την παρουσίαση μου! Πάντως σίγουρα δεν θα μείνει τόσο άδειο αλλα δεν θα υπερβαλω κι ολας! Επόμενο στάδιο δεν ειναι η περαιτέρω διακόσμηση αλλα το μπόλι για οσο το δυνατόν καλύτερη βιολογία!

Έγινε επεξεργασία - filfilip

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...