Rythor 27 Ιανουαρίου 2013 #51 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Καλήμερα και μπράβο σου για το όλο εγχείρημά σου φίλε μου! Για μένα,για τον εξοπλισμό που ψάχνεις (ενυδρειο-φιλτρο) μπορείς να ρίξεις μια μάτια και στις αγγελίες μας εδώ στο φόρουμ και μπορει να βρεις και μεγαλύτερά πράγματά και καλύτερά των προσδοκιών σου και πάνω από όλα πιο φθηνα από ότι φανταζοσουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 27 Ιανουαρίου 2013 Author #52 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Καλήμερα και μπράβο σου για το όλο εγχείρημά σου φίλε μου! Για μένα,για τον εξοπλισμό που ψάχνεις (ενυδρειο-φιλτρο) μπορείς να ρίξεις μια μάτια και στις αγγελίες μας εδώ στο φόρουμ και μπορει να βρεις και μεγαλύτερά πράγματά και καλύτερά των προσδοκιών σου και πάνω από όλα πιο φθηνα από ότι φανταζοσουν! Η αλήθεια είναι πως μεγαλύτερο δυστυχώς δεν μπορεί να μπει γιατί ο χώρος που θα μπει το ενυδρείο έχει πλάτος 1.30cm ακριβώς! Ακόμα και το Rio 180 θα μπει με ταλαιπωρία! Όσον αφορά τις αγγελίες τις έχω ψάξει (αν και όχι με ιδιαίτερη προσοχή!). Σίγουρα θα συνεχίσω να ψάχνω, τουλάχιστον για κανένα καλύτερο εξωτερικό φίλτρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 29 Ιανουαρίου 2013 Author #53 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Καλημέρα σας! Λοιπόν, μπήκαμε στην τελική φάση καθώς προχώρησα στην παραγγελία του ενυδρείου και θα βρίσκεται στο σπίτι μου το Σάββατο (Juwel Rio 180). Σχετικά με το στρώσιμο του μου προτείνετε το Sera Bio Nitrivec? Αναφέρει πως με την χρήση του μπορούν να τοποθετηθούν τα ψάρια εντός 24 ωρών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 29 Ιανουαρίου 2013 #54 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Καλημέρα και από εμένα και μπράβο για το μεράκι σου ! Το Bio Nitrivec της Sera όντως λέει για προσθήκη ψαριών (λίγων) μέσα σε ένα 24ωρο. Για την περίπτωσή σου όμως, μιας και είσαι Αθήνα, πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι το μπόλι. Ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ αν έχεις χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 29 Ιανουαρίου 2013 Author #55 Share 29 Ιανουαρίου 2013 έβαλα μια αναγγελία αναζήτησης για μπόλι αλλά σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάτι μάλλον θα πάω προς το Bio Nitrivec Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 29 Ιανουαρίου 2013 #56 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Καλά έκανες , είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 1 Φεβρουαρίου 2013 Author #57 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα σας!!! Έφτασε η μέρα που τα ψαράκι αποχωρίζονται το εργασιακό περιβάλλον!!!! (τελικά απλά μίλησα στον διευθυντή μου και κατάλαβε!!) Επειδή το ενυδρείο θα έρθει αύριο και θα μείνουν 48 ώρες τουλάχιστον εκτός του ενυδρείου και θα ταλαιπωρηθούν ελαφρώς από την μεταφορά, έχετε να μου προτείνετε κάτι για αυτές τις 48 ώρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 1 Φεβρουαρίου 2013 #58 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 γιατι θα μεινουν τοσες ωρες εκτος ενυδρειου? τοσο καιρο στην γυαλα δεν τα εχεις? εκει θα μεινουν μεχρι να ολοκληρωθει το στησιμο! τελικα βρηκες μπολι φιλε μου? παντως και της sera ειναι αρκετα αξιοπιστο αν και καλο θα ηταν να εμπαιναν σταδιακα τα ψαρια, δυστυχως δεν εχεις την πολυτελεια του χρονου! υ.γ.:συγχαρητήρια για ολη την προσπαθεια σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 1 Φεβρουαρίου 2013 Author #59 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 γιατι θα μεινουν τοσες ωρες εκτος ενυδρειου? τοσο καιρο στην γυαλα δεν τα εχεις? εκει θα μεινουν μεχρι να ολοκληρωθει το στησιμο! τελικα βρηκες μπολι φιλε μου? παντως και της sera ειναι αρκετα αξιοπιστο αν και καλο θα ηταν να εμπαιναν σταδιακα τα ψαρια, δυστυχως δεν εχεις την πολυτελεια του χρονου! υ.γ.:συγχαρητήρια για ολη την προσπαθεια σου! Για 48 ώρες θα μείνουν στο ενυδρείο μεταφοράς (η γυάλα θα μείνει στο γραφείο και θα πεταχτεί αργότερα). Μπόλι δυστυχώς δεν βρήκα, οπότε θα αρκεστώ στο sera Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 1 Φεβρουαρίου 2013 #60 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 οποτε καλο θα ηταν να ειχες μια αεραντλια να λειτουργει αφου να φανταστω καποιο φιλτρακι δεν υπαρχει, σωστα? η αεραντλια θα σου χρειαστει και σε αλλες περιπτωσεις, οπως ενυδρειο καραντινα και γενικα σε περιπτωσεις εκτακτου αναγκης! μεχρι και σε διακοπη ρευματος, με καποιες παρεμβασεις, μπορεις να την λειτουργεις με μπαταριες! δεν νομιζω να εχεις προβλημα με το sera! προχωρα!! εγω να ευχηθώ με το καλο!! υ.γ. κρατα την γυαλα, ποτε δεν ξερεις που θα χρειαστει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 1 Φεβρουαρίου 2013 Author #61 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπόν!!!! Δεν ξεκίνησε καλά!!! Το Pet Shop που έκανα την παραγγελία του Juwel με πήρε πριν από λίγο (μετά από μια βδομάδα από την παραγγελία) να μου πει πως τελικά δεν υπάρχει διαθέσιμο και ότι θα το έχει μετά από 2 βδομάδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 1 Φεβρουαρίου 2013 #62 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Ρίξε μια ματιά στα καταστήματα του φόρουμ που έχουν βήμα εδώ, πιθανών κάποιο να σε εξυπηρετήσει πιο γρήγορα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 1 Φεβρουαρίου 2013 Author #63 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Παιδιά, περιμένω απάντηση από ένα άλλο pet shop που έχει ένα τελευταίο κομμάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 1 Φεβρουαρίου 2013 #64 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Ωστόσο συνέχισε την αναζήτηση για το μπόλι! Επικοινώνησε με τα παιδιά που έχουν κάνει τις προσφορές τους στο θέμα που σου έχω επισυνάψει πιο πάνω… σίγουρα κάποιος θα σε εξυπηρέτηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 1 Φεβρουαρίου 2013 Author #65 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Τελικά έκλεισε!!!! Πάω αύριο και το παραλαμβάνω!!! Εν τω μεταξύ τα ψαράκια είναι εδώ δίπλα μου... στο σπίτι!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 1 Φεβρουαρίου 2013 #66 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Περιμένουμε εξελίξεις ! Έχεις σκεφτεί τι στήσιμο θα κάνεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 1 Φεβρουαρίου 2013 Author #67 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Ναι! λέω να ακολουθήσω τα χνάρια του ebenos... δηλαδή ρίζα μεγάλη, φυσικά φυτά, πέτρες και χαλίκι 3-5mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 2 Φεβρουαρίου 2013 #68 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ θα έλεγα, αν είναι σωστό για το ψαρι-ας με διορθώσουν οι χρυσοψαραδες μας- να έβαζες ψιλοκοκκη άμμο. Το λεω επειδη εχω δει χρυσόψαρα να κάνουν τρελό παιχνίδι με την άμμο..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #69 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ θα έλεγα, αν είναι σωστό για το ψαρι-ας με διορθώσουν οι χρυσοψαραδες μας- να έβαζες ψιλοκοκκη άμμο. Το λεω επειδη εχω δει χρυσόψαρα να κάνουν τρελό παιχνίδι με την άμμο..! Η άμμος θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή αλλά πιστεύω πως θα είναι δύσκολη στον καθαρισμό της :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ankyv 2 Φεβρουαρίου 2013 #70 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Καταρχάς ένα μεγάλο μπραβο....λίγη θα το έκαναν αυτο....προφανώς το είχες μεσα σου κ σου βγήκε κ το θέμα του ενυδρειου...μην τρελένεσαι με την άμμο απο θέμα καθαριότητας δεν ειναι τιποτα πιο σημαντικό ειναι αν ειναι σωστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #71 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Σύμφωνα με ότι διάβασα εδώ τα πιο σωστά είναι ψιλόκοκκο χαλίκι και άμμος. Αν η άμμος καθαρίζεται το ίδιο εύκολα με το ψιλόκοκκο χαλίκι τότε θα την προτιμήσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Φεβρουαρίου 2013 #72 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ θα έλεγα, αν είναι σωστό για το ψαρι-ας με διορθώσουν οι χρυσοψαραδες μας- να έβαζες ψιλοκοκκη άμμο. Το λεω επειδη εχω δει χρυσόψαρα να κάνουν τρελό παιχνίδι με την άμμο..! Καλύτερα ο φίλος μας να χρησιμοποιήσει χαλίκι κοκομετριας 2-3 για να μπορεί να βάζει πιο εύκολα σκούπα βυθού μιας που σε ενυδρείο με χρυσόψαρα είναι απαραίτητη! Επίσης τα χρυσόψαρα αρέσκονται στο να βάζουν τα χαλίκια στο στόμα τους και να τα καθαρίζουν από τα υπολείμματα τροφής και αλγης και μετά να τα ξαναφτυνουν! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει άμμο αν του αρέσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 2 Φεβρουαρίου 2013 #73 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=74&Itemid=120〈=en Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #74 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπόν παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες!!! Μόλις παρέλαβα το ενυδρείο!!!!! )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Φεβρουαρίου 2013 #75 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 Μην ενθουσιαστείς! Αργά και σωστά βήματα τώρα που είναι η αρχή είναι το μυστικό για την αποφυγή προβλημάτων στο μέλλον! Ότι χρειαστείς ρώτα μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος