filfilip 26 Ιανουαρίου 2013 Author #26 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Σχετικά με το στρώσιμο, επειδή δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου και της αναμονής να επιχειρήσω μπόλιασμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 26 Ιανουαρίου 2013 #27 Share 26 Ιανουαρίου 2013 ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ Τελικά κάτι τέτοιο θα κάνω!!! Θα προσπαθήσω για τελευταία φορά να του εξηγήσω τον λόγο που πρέπει να πάρω ένα μικρό ενυδρείο να τα βάλω και αν δεν το δεχτεί θα τα "ψοφήσω" τη Δευτέρα να τα πάρω σπίτι μου! Πάντως για να σου κάνει τέτοιο δώρο, σίγουρα ξέρει ότι είσαι ενυδρειοψαρόφιλος. Αν σε δει απογοητευμένο επειδή "ψόφησαν", ίσως σου αγοράσει άλλα ΤΡΙΑ για να απαλύνει τον "πόνο" σου. Και άντε να τα "ψοφήσεις" πάλι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 26 Ιανουαρίου 2013 Author #28 Share 26 Ιανουαρίου 2013 XAXAXAXAXAXAXAXA δεν το γνωρίζει αυτό!!! ούτε εγώ δεν το γνώριζα μέχρι τώρα!!! η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε από πλάκα... μετά από μετακόμιση που κάναμε στην έδρα της εταιρίας που δουλεύω. Σε μία συζήτηση που είχαμε για την διακόσμηση του καινούριου κτηρίου είπα για πλάκα να βάλουμε κανένα ενυδρείο σε έναν μεγάλο άδειο χώρο. την επόμενη μέρα βρήκα την γυάλα με τα 2 χρυσόψαρα πάνω στο γραφείο μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 26 Ιανουαρίου 2013 #29 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Πάντως για να σου κάνει τέτοιο δώρο, σίγουρα ξέρει ότι είσαι ενυδρειοψαρόφιλος. Αν σε δει απογοητευμένο επειδή "ψόφησαν", ίσως σου αγοράσει άλλα ΤΡΙΑ για να απαλύνει τον "πόνο" σου. Και άντε να τα "ψοφήσεις" πάλι... xaxaxaxaxa αυτό δεν το είχαμε σκεφτεί!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 26 Ιανουαρίου 2013 Author #30 Share 26 Ιανουαρίου 2013 λέτε να γίνει κάτι τέτοιο και να χρειαστεί να τα ξανά "ψοφήσω"? Το βλέπω να μαζεύω τελικά ολόκληρη αποικία στο σπίτι μου!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 26 Ιανουαρίου 2013 #31 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Υπάρχει και χειρότερο σενάριο: ο διευθυντής σου να διαβάζει το φόρουμ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 26 Ιανουαρίου 2013 Author #32 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Υπάρχει και χειρότερο σενάριο: ο διευθυντής σου να διαβάζει το φόρουμ... χαχαχαχαχα το αποκλείω! ...αν το διάβαζε δεν θα μου έφερνε γυάλα με 2 χρυσόψαρα αλλά ενυδρείο!!!!!! (θα δείξει αύριο πάντως) :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 26 Ιανουαρίου 2013 #33 Share 26 Ιανουαρίου 2013 αν διάβαζε το φόρουμ δε θα έμπαινε καν στη διαδικασία να σου αγόραζε γιατί με τόσα αξεσουάρ και απαραίτητο εξοπλισμό που θα χρειαζότανε θα του φαινόταν ακριβή η αγορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 26 Ιανουαρίου 2013 #34 Share 26 Ιανουαρίου 2013 (edited) ζητα επιδομα χρυσόψαρου Έγινε επεξεργασία 26 Ιανουαρίου 2013 - σιαμεζος Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 26 Ιανουαρίου 2013 Author #35 Share 26 Ιανουαρίου 2013 ζητα επιδομα χρυσόψαρου XAXAXAAXA νομίζω πως είναι μία λύση αυτή!!!! Το συνολικό κόστος του επιδόματος το βγάζει η Juwel???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 26 Ιανουαρίου 2013 Author #36 Share 26 Ιανουαρίου 2013 αν διάβαζε το φόρουμ δε θα έμπαινε καν στη διαδικασία να σου αγόραζε γιατί με τόσα αξεσουάρ και απαραίτητο εξοπλισμό που θα χρειαζότανε θα του φαινόταν ακριβή η αγορά... εγώ απορώ πως αγόρασε ακόμα και την γυάλα!! (ελπίζω πραγματικά να μην παρακολουθεί τώρα!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 26 Ιανουαρίου 2013 #37 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Πάντως στην παρακάτω αγγελία ὲνα παλικάρι ζητάει χρυσόψαρο καιρό τώρα για την λίμνη του 600λίτρα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80652 Αλλά αφού ψήθηκες για ενυδρείο, (έγω θα βαζα κάτι άλλο μέσα βέβαια υπάρχουν και ωραία ενυδρεία με χρυσόψαρα) κοίτα κ αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 26 Ιανουαρίου 2013 Author #38 Share 26 Ιανουαρίου 2013 σιαμέζε σε ευχαριστώ πολύ που μου έδειξες την αγγελία αλλά τα συνήθισα μία βδομάδα τώρα στο γραφείο και δεν μου πάει να τα δώσω! το βιντεάκι το είδα το μεσημέρι ανάμεσα σε πολλά που είδα στο youtube! αρκετά καλό βίντεο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 26 Ιανουαρίου 2013 #39 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Ωραίος καλη αρχή σου έυχομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 26 Ιανουαρίου 2013 Author #40 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Να σαι καλά! Σε ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Ιανουαρίου 2013 #41 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Μα γιατι κοιτατε ρε παιδια ξενα ενυδρεια?Για δειτε και ενα δικο μας χρυσοψαραδικο Γειτονα,οτι χρειαστεις σε σχεση με το στησιμο του ενυδρειου σου,πες μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 26 Ιανουαρίου 2013 Author #42 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Γείτονα το είδα και αυτό!!! Πραγματικά υπέροχο! Κερνάω καφέ για λίγο μπόλι!!! χεχεχεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 26 Ιανουαρίου 2013 #43 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Εγώ θα πάω στις ερωτήσεις σου. Ο καλύτερος τρόπος στρωσίματοα ειναι με μπόλι από αξιόπιστο ενυδρείο . Καλύτερο χαλίκι για φυτά θεωρείτε αυτό της κοκκομετριας 1-2mm αλλά επειδή θα βάλεις σκληρά φυτα λόγω χρυσόψαρων που τα τρώνε προτείνω κάτι σε 3-4 mm αλλα πάντοτε χαλαζιακο και όχι ασβεστολιθικο επειδη θα σου παει το Ph στον Θεό Απο φυτα εύκολα και σκληρά αλλα όμορφα πράγματα όπως ολα τα είδη Anubias,Microsorum Pterotus και Valisneria.Για αυτά τα φυτα ίσως χρειαστει ενα υγρό γενικό λιπασματακι και ένας χρονοδιακοπτης για τις λάμπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 27 Ιανουαρίου 2013 Author #44 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Εγώ θα πάω στις ερωτήσεις σου. Ο καλύτερος τρόπος στρωσίματοα ειναι με μπόλι από αξιόπιστο ενυδρείο . Καλύτερο χαλίκι για φυτά θεωρείτε αυτό της κοκκομετριας 1-2mm αλλά επειδή θα βάλεις σκληρά φυτα λόγω χρυσόψαρων που τα τρώνε προτείνω κάτι σε 3-4 mm αλλα πάντοτε χαλαζιακο και όχι ασβεστολιθικο επειδη θα σου παει το Ph στον Θεό Απο φυτα εύκολα και σκληρά αλλα όμορφα πράγματα όπως ολα τα είδη Anubias,Microsorum Pterotus και Valisneria.Για αυτά τα φυτα ίσως χρειαστει ενα υγρό γενικό λιπασματακι και ένας χρονοδιακοπτης για τις λάμπες. Σε ευχαριστώ πολύ bbeta για τις απαντήσεις σου!!!! Θα αγοράσω αυτά που μου είπες και θα τους φτιάξω ένα ενυδρείο που να τους αξίζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 27 Ιανουαρίου 2013 Author #45 Share 27 Ιανουαρίου 2013 (edited) Λοιπόν... μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να αγοράσω το Juwel Rio 180 για να τα φιλοξενήσω! Αν βρεθεί χωρίς το έπιπλο σε καλύτερη τιμή, ακόμα καλύτερα γιατί υπάρχει ήδη έπιπλο που μπορεί να τοποθετηθεί! Δεδομένου ότι πλέον θα είναι 180lt μπορείτε να μου πείτε πόσα χρυσόψαρα μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια? Λέω για 6 συνολικά.. μήπως είναι πολλά? Ευχαριστώ Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2013 - filfilip Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιανουαρίου 2013 #46 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Γειτονα,επειδη τα ενυδρεια μου ειναι μικρα,εχω εσωτερικα φιλτρα,οπωτε και λιγο βιολογικο υλικο,αν θες παντως μπορω να σου δωσω λιγο απλα δεν ξερω αν θα σε καλυψει.Οτι αλλο χρειαστεις και μπορω να σε βοηθησω μου λες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 27 Ιανουαρίου 2013 #47 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα! Θα σε βοηθήσει να βρεις μπόλι! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76469 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 27 Ιανουαρίου 2013 Author #48 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Γειτονα,επειδη τα ενυδρεια μου ειναι μικρα,εχω εσωτερικα φιλτρα,οπωτε και λιγο βιολογικο υλικο,αν θες παντως μπορω να σου δωσω λιγο απλα δεν ξερω αν θα σε καλυψει.Οτι αλλο χρειαστεις και μπορω να σε βοηθησω μου λες! Γείτονα, δεν πειράζει! Πιστεύω να βρω και μέσω της ενότητας που μου παράθεσε ο ebenos! Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα! Θα σε βοηθήσει να βρεις μπόλι! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76469 ebenos, σε ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάνος 27 Ιανουαρίου 2013 #49 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Λοιπόν... μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να αγοράσω το Juwel Rio 180 για να τα φιλοξενήσω! Αν βρεθεί χωρίς το έπιπλο σε καλύτερη τιμή, ακόμα καλύτερα γιατί υπάρχει ήδη έπιπλο που μπορεί να τοποθετηθεί! Δεδομένου ότι πλέον θα είναι 180lt μπορείτε να μου πείτε πόσα χρυσόψαρα μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια? Λέω για 6 συνολικά.. μήπως είναι πολλά? Ευχαριστώ Καλησπέρα και καλώς ήρθες! Δεν μας έχεις πει τι είδους χρυσόψαρα είναι αυτά που έχεις! Αναλόγως το είδος, πάνε περίπου και τα λίτρα... Τι εννοώ? Τα common - comet - subukin - eggfish, είναι καλοί κολυμβητές και μεγαλώνουν αρκετά, οποτε χρειάζεσαι περίπου 60 λίτρα για το καθένα. (Μην σου ακούγεται υπερβολικό το 60 λίτρα... πρόσφατα είδα ένα χρυσόψαρο 3 χρονων, που είχε γίνει 30-35 cm!)Οι fancy ποικιλίες, faintail - vailtail - Black moor, κτλπ, δεν μεγαλώνουν τόσο πολύ όσο τα άλλα, αλλά και πάλι καλό είναι να έχουν 30 με 40 λίτρα το καθένα. Επίσης, σαν γενικός κανόνας είναι να μην μπερδεύεις τους "καλούς κολυμβητές" με τα "fancy χρυσόψαρα" γιατί οι μεν θα τρώνε πιο πολύ φαΐ από ότι οι δε Τέλος, πολλές και χρήσιμες πληροφορίες μπορείς να βρείς εδώ.http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77238 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 27 Ιανουαρίου 2013 Author #50 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Για αρχή πρόκειται για 2 common χρυσόψαρα! Μετά ανάλογα τον υπόλοιπο όγκο που απομένει θα πάω και σε υπόλοιπες κατηγορίες. Πάντως δεν σκοπεύω να το γεμίσω αμέσως. Αυτό που θέλω είναι για αρχή να μπουν αυτά τα 2 μέσα στο ενυδρείο! Τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσω μετά από πολυυυυυυυ διάβασμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος