Jump to content

Χρυσόψαρα Στο Γραφείο - Sos!!!

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

πρόσφατα μου έκαναν δώρο από την εταιρία που δουλεύω μία γυάλα με 2 χρυσόψαρα για να έχω στο γραφείο μου. Δυστυχώς επειδή πρόκειται για εργασιακός χώρος δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλω ενυδρείο. Θα ήθελα τις συμβουλές σας ως προς το τι μπορώ να κάνω ώστε να μην ταλαιπωρούνται από την γυάλα και τις συνθήκες καθαριότητας σε αυτή. Δηλαδή αν υπάρχει κάποιο μικρό τουλάχιστον φίλτρο ή φάρμακο που θα μπορούσα να βάλω για προστασία από την αμμωνία και ότι άλλο χρειάζεται.

• Απαντήσεις 221
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δυστυχώς τα χρυσόψαρα δεν μπορούν να ζήσουν σε μια γυάλα, πόσο
μάλλον όταν είναι δυο! Πολύ σύντομα θα αρρωστήσουν από τις κακές συνθήκες!

Η γνώμη μου είναι να επιστραφούν πίσω στο pet shop και να αγοράσεις ένα μικρό ενυδρείο

20 λίτρων με εξοπλισμό
και να βάλεις μέσα έναν όμορφο μονομάχο ο οποίος θα είναι βασιλιάς και θα τον χαίρεσαι
και εσύ χωρίς να ταλαιπώρησε!

Την φοβόμουν πολύ αυτή την απάντηση :(

Δυστυχώς δεν μπορώ να τα επιστρέψω (είναι να μην σου κάνει δώρο ο διευθυντής σου). Θα προσπαθήσω τουλάχιστον να τον πείσω για να τα βάλω σε ένα μικρό ενυδρείο (ότι θα είχα αυτό το πρόβλημα στη δουλειά, δεν το περίμενα ποτέ!!!!)

Μικρότερο από 60 λίτρα ενυδρείο με καλή φιλτρανση δεν μπορεί να τα φιλοξενήσει και αυτό όχι για πάρα πολύ καιρό μιας που τα χρυσόψαρα μεγαλώνουν πολύ!

Δυστυχώς ο διευθυντής σου διάλεξε λάθος δώρο, καλύτερη θα ήταν μια γραβάτα, οι ζωντανοί οργανισμοί απαιτούν αφοσίωση και προσοχή!

βάλε μωρέ ένα μικρό ενυδρειάκι 60-80 λίτρα...εγώ έχω 240 στο γραφείο. Βάλε και μια αυτόματη ταϊστρα και θα είσαι μια χαρά

Αυτό πιστεύετε θα κάνει τίποτα (τουλάχιστον ως προς την καθαριότητα του νερού)?

http://www.aquaclubdesign.com/cleanwater-ab-30-fish-bowl-filter-1.html

Σακουλιάζεις στο σχόλασμα τα ψάρια και τα πας σε κάποιο κατάστημα, τα δίνεις σε κάποιον χομπιστα ή φτιάχνεις σπίτι ένα ενυδρείο για να τα φιλοξενήσεις. Στον διευθυντή λες ότι δυστυχώς τα βρήκες το πρωι ανάσκελα και του εξηγείς και τον λόγο. Τέλος στην γιορτή του, του κάνεις δώρο έναν πυθωνα/ λιοντάρι/ ρινόκερο/ δεινόσαυρο για να μάθει να φέρεται.

:)

Σακουλιάζεις στο σχόλασμα τα ψάρια και τα πας σε κάποιο κατάστημα, τα δίνεις σε κάποιον χομπιστα ή φτιάχνεις σπίτι ένα ενυδρείο για να τα φιλοξενήσεις. Στον διευθυντή λες ότι δυστυχώς τα βρήκες το πρωι ανάσκελα και του εξηγείς και τον λόγο. Τέλος στην γιορτή του, του κάνεις δώρο έναν πυθωνα/ λιοντάρι/ ρινόκερο/ δεινόσαυρο για να μάθει να φέρεται.

:)

ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ Τελικά κάτι τέτοιο θα κάνω!!! Θα προσπαθήσω για τελευταία φορά να του εξηγήσω τον λόγο που πρέπει να πάρω ένα μικρό ενυδρείο να τα βάλω και αν δεν το δεχτεί θα τα "ψοφήσω" τη Δευτέρα να τα πάρω σπίτι μου!

Αυτό πιστεύετε θα κάνει τίποτα (τουλάχιστον ως προς την καθαριότητα του νερού)?

http://www.aquaclubdesign.com/cleanwater-ab-30-fish-bowl-filter-1.html

Τίποτα! Τα ψάρια θέλουν ενυδρείο!

+1000 για τον Κωστη. :)

ΥΓ μιας και γινεται λογος για γραφειο και χρυσοψαρα, καλο ειναι σε αυτους τους χωρους που οσο λειτουργουν υπαρχει πολυ θερμανση, ενω το βραδι παγωνουν, πρεπει στο ενυδρειο με χρυσοψαρα να υπαρχει κοντρολερ θερμοκρασιας με θερμαντικο σωμα εκτος φυσικα της ψυξης.

Εχει παρατηρηθει να υπαρχουν πολλες απωλειες ψαριων λογω της μεγαλης διακυμανσης της θερμοκρασιας μεσα στο 24ωρο.

Για τα χρυσοψαρα ειναι το πιο αδυνατο σημειο τους.

Και οσο πιο μικρο ειναι το ενυδρειο, τοσο πιο ευαλλωτο γινεται στις αλλαγες της θερμοκρασιας του χωρου.

Καλημέρα σας,

επανέρχομαι στο θέμα για τη βοηθεία σας στην μετακόμισή τους! Θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω ενυδρείο

http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=428_479&products_id=2873

Επίσης, επειδή φαντάζομαι πως το φίλτρο του δεν θα είναι το καταλληλότερο, ποιο φίλτρο μου προτείνετε για να ζήσουν όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Σας ευχαριστώ!

Φίλιππος

Το ενυδρείο που σκέπτεσαι να αγοράσεις είναι μια χαρά για τα χρυσόψαρα σου αλλά η φυλτρανση του δεν επαρκεί!

Προσπάθησε να την αναβαθμίσεις με ένα μεγαλύτερο εσωτερικό φίλτρο που να σου παρέχει την δυνατότητα να προσθέσεις βιολογικό υλικό η ακόμα καλύτερα ένα εξωτερικό!

Κάνε μια αναζήτηση στα καταστήματα που έχουν βήμα στο φόρουμ, κάποια διαθέτουν και e-shop!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=292

ebenos σε ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σου και τη βοήθειά σου!!!!

πιστεύεις πως αυτό το φίλτρο είναι καλή επιλογή?

http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=407_409&products_id=1574

Ναι! Έχεις πιάσει το νόημα και φυσικά αν ψάξεις λίγο περισσότερο θα βρεις πολλά φθηνότερα και καλύτερα προϊόντα!

Απαραίτητη προϋπόθεση μέσα στο φίλτρο να τοποθετήσεις βιολογικό υλικό όπως το sera siporax ητο eheim substrate!

Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

Επίσης διάβασε όσα πιο πολλά άρθρα από αυτό το θέμα ώστε να κατανοήσεις την λειτουργία ενός ενυδρείου!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79915

Να φανταστώ πως το sera siporax τοποθετείται πριν τα υπόλοιπα υλικά του φίλτρου? Δηλαδή στην ανώτερη βαθμίδα του φίλτρου?

Αν και εγώ ποτέ δεν το έκανα έτσι πιστεύω ότι το φίλτρο που θα πάρεις θα λέει κάποιες οδηγίες ή καλύτερα θα έχει σχεδιάγραμμα.Εύγε για τον κόπο σου και την προσπάθειά σου να σώσεις τα ζωντανά.

ΥΓ. ΜΗΝ έρθει ο διευθυντής σπίτι σου! :P :P :P

fl_classic_media.jpg

Μια κλασική διάταξη φίλτρου!

Κάτω κάτω υπάρχει κεραμικό υλικό για μηχανική φιλτρανση, μετά σφουγγάρι για να κραταει τα χοντρά σωματίδια στην συνέχεια το βιολογικό υλικό μας και πάνω πάνω υαλοβάμβακας!

Κάτι ανάλογο κάνουμε και στα εσωτερικά φίλτρα!

Αν και εγώ ποτέ δεν το έκανα έτσι πιστεύω ότι το φίλτρο που θα πάρεις θα λέει κάποιες οδηγίες ή καλύτερα θα έχει σχεδιάγραμμα.Εύγε για τον κόπο σου και την προσπάθειά σου να σώσεις τα ζωντανά.

ΥΓ. ΜΗΝ έρθει ο διευθυντής σπίτι σου! :P :P :P

χαχαχααχ δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σπίτι μου (πάλι καλά)!!!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας! Ελπίζω να τους αρέσει το καινούριο τους σπίτι και να πάνε όλα καλά!

Και οι τελευταίες ερωτήσεις γιατί σας έχω πρήξει!!!

• Τι χαλίκι προτείνετε να βάλω
  • Ποια φυτά πιστεύετε πως ταιριάζουν καλύτερα με τα χρυσόψαρα

ΥΓ1 δεν μου αρέσουν τα ψεύτικα οπότε δεν πρόκειται να βάλω διακοσμητικά τύπου καραβάκια κλπ... θέλω όσο το δυνατόν πιο φυσικό διάκοσμο

ΥΓ2 ebenos... έχω αρχίσει και διαβάζω όλα τα άρθρα που μου έχεις παραθέσει. σε ευχαριστώ πολύ!!! :)

Συνέχισε λοιπόν με το διάβασμα σου και θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77238

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=81586

Ok!!! Το πρώτο link μου έλυσε όλες τις απορίες!!!!!! :))))

Σας ευχαριστούμε πραγματικά πολύ (εγώ και τα χρυσόψαρα!)

με ολο το θαρρος..πρεπει να σαι ανθρωπος που αν του μπει κατι στο μυαλο θα το κανει παση θυσια!

μπραβο σου που θελεις να τα σωσεις!

φίλε μου krouzer δεν μου πάει η καρδιά να τα αφήσω σε μία γυάλα να αργοπεθαίνουν! ότι μορφή ζωής και αν είναι... δεν παύει να είναι ζωή! εφόσον είναι στο χέρι μου αυτή τη στιγμή και μπορώ να τα φιλοξενήσω σπίτι μου θα το κάνω!

φίλε μου krouzer δεν μου πάει η καρδιά να τα αφήσω σε μία γυάλα να αργοπεθαίνουν! ότι μορφή ζωής και αν είναι... δεν παύει να είναι ζωή! εφόσον είναι στο χέρι μου αυτή τη στιγμή και μπορώ να τα φιλοξενήσω σπίτι μου θα το κάνω!

+1000 :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...