Aniparktos 24 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Μια απλή ερώτηση. Ψάρια καθαριστές με ημιάγρια μπορούν να συνυπάρξουν? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 24 Ιανουαρίου 2013 ποια λες ημιαγρια....?εγω για ημιαργιες ηξερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniparktos 24 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 24 Ιανουαρίου 2013 τιγράκια, καρχαριάκια κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 24 Ιανουαρίου 2013 καρχαριακια δεν τα λες και ''ημιαγρια''..... τα τιγρακια και γενικα ψαρακια με ζωηρο ταμπεραμεντο δεν τα βαζουμε μαζι με ψαρια που εχουν μεγαλες και πλουμιστες ουρες κλπ για να μην τα τσιμπανε.τιποτε αλλο. και ορος ημιαγρια ειναι αστοχος.δεν το λεω προσωπικα σε σενα αλλα για να μαθαινουμε ολοι μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 24 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Όταν λες καθαριστές τι εννοείς; Να καταναλώνουν τα υπολείματα τροφών ή να βοηθούν στην μείωση των άλγεων; Γιατί ψάρια που να καθαρίζουν το ενυδρείο δεν υπάρχουν. Αυτή η ορολογία, όπως και ο όρος ημιάγρια, είναι μάλλον μια ατυχής έμπνευση των pet shop για να εντυπωσιάσουν τον πελάτη. ... με πρόλαβε ο klaz ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniparktos 24 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 24 Ιανουαρίου 2013 υπάρχει κάποιο ψαράκι καθαριστής που να ταιριάζει σε ζωηράδα με τα τιγράκια πχ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniparktos 24 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 24 Ιανουαρίου 2013 αυτό εννοώ για τα υπολείματα και την άλγη, όπως τα γατόψαρα και οι γλύφτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 24 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Γενικά, τα τιγράκια δεν ενοχλούν τα βυθόψαρα. Πες μας όμως, πόσα τιγράκια έχεις και σε πόσα λίτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Δωσε μας μερικες πληροφοριες για το ενυδρειο σου,ποσα λιτρα ειναι,τι ψαρια εχεις μεσα,μετρησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniparktos 25 Ιανουαρίου 2013 Author #10 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Λοιπόν είναι 200Lt και έχω μέσα : 1 Rainbow Shark 1 Siamese shark 1 Ghost knifefish 1 Tiger Barb 1 Golden Gourami Για μετρήσεις θα πάρω σήμερα το τεστ. Γενικά με τέτοια ψάρια μπαίνει τίποτα για τα υπολείματα και την άλγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Καταρχην φιλε μου τα ψαρια σου ειναι ασυμβατα μεταξυ τους και δεν κανουν..ειναι τα κλασικα ψαρια που ξεκιναει ενας αρχαριος.Θα πρεπει κατι να κανεις γι αυτο συντομα πριν αρχισουν τα προβληματα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 25 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Φίλε μου διάβασε τα χαρακτηριστικά του καθε ψαριού που έχεις, και άμεσα θα πρέπει να πάρεις αποφάσεις για τή σύνθεση των ψαριών του ενυδρείου σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniparktos 26 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Μετά από αρκετό ψάξιμο, λόγο των συμβουλών σας , είδα τελικά ότι είχατε δίκιο.Λέω να κρατίσω μόνο το τιγράκι από αυτα που έχω τώρα μέσα (τα υπόλοιπα θα τα πάω πίσω) . Καμιά πρόταση για άλλα ψαράκια που να μπαίνουν μάζι με τα τιγράκια χωρίς να έχουν πρόβλημα(για υπόστρωμα έχω μαύρο ψιλό χαλίκι) ? Μπορώ να βάλω μέσα 1-2 Pterygoplichthys pardalis ή θα έχω πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Εγω προσωπικα θα εφτιαχνα ενα μεγαλο κοπαδι απο τιγρακια και θαεβαζα και ενα ζευγαρακι ancistrus sp3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 29 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Pterygoplichthys pardalis " Μέγεθος: 30 - 40 εκατοστά " " Λίτρα: 300 λίτρα το λιγότερο " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniparktos 29 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Πρέπει να ανησυχώ? : 30Lt 200LT NH3/NH2: 0-0.5 NH3/NH2: 0-0.5 PH: 7-7.5 PH: 7-7.5 KH:10 KH: 3 NO3: 10 NO3: 0 NO2: 0 NO2:0 GH : >14 GH: >7 Φίλε theodor72 ο Pterygoplichys pardalis λές πως χρειάζετε 300Lt+ στο 200αρι που έχω δεν θα έχει πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Εχεις λιγο αμμωνια,κανε μια αλλαγη νερου να πεσει,βεβαια δεν μας λες τιποτα για τα ενυδρεια σου. Φυσικα το ψαρι θα εχει προβλημα απο τη στιγμη που χρειαζεται μεγαλητερο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 30 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Φίλε theodor72 ο Pterygoplichys pardalis λές πως χρειάζετε 300Lt+ στο 200αρι που έχω δεν θα έχει πρόβλημα? Στην αρχή όσο είναι μικρός δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά σύντομα (δε γνωρίζω πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό) θα μεγαλώσει και δε θα χωράει. Τότε θα χρειαστεί να τον δώσεις. Βέβαια τότε θα τον έχεις συνηθίσει ναι δε θα θέλεις να τον αποχωριστείς. Για τον λόγο αυτό εγώ δε προτείνω σε κανέναν να αποκτήσει ψάρια που δε μπορεί να "φιλοξενήσει" στο ενυδρείο του όταν θα φτάσουν στο τελικό μέγεθος. Εκτός βέβαια αν έχεις κατά νου να πάρεις νέο μεγαλύτερο ενυδρείο. (Μάλλον δύσκολο σε τέτοιες εποχές ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 30 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Με ποιά τεστ μετράς και έχεις μέτρηση 0 - 0.5. Είναι πολύ ευρύ το φάσμα και δεν μας δίνει ασφαλή αποτελέσματα. Μάλλον μετράς με το test της sera;;; Το χρώμα ποιά τιμη πλησιάζει περισσότερο, το 0 ή το 0.5; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniparktos 30 Ιανουαρίου 2013 Author #20 Share 30 Ιανουαρίου 2013 (edited) Με της Sera το υγρό τεστ στο 0 είναι πιο κοντά. Στο 200αρι έχω ένα τιγράκι και ένα rainbow shark,τα υπόλοιπα τα έδωσα πίσω, και μαύρο ψιλό χαλίκι. Στο 30αρι έχω 2 Balloon Molly , 1 γαρίδα amano, 1 albino corydoras kai 2 μικρά φυτά anubias. Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2013 - Aniparktos Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 31 Ιανουαρίου 2013 Καλο ειναι να δωσεις τον rainbow shark και να αυξησεις το κοπαδι απο τα τιγρακια. Στο 30λιτρο τ 2 balloοn που εχει ειναι υβριδια και παραμορφομενα ψαρια και καλο ειναι να μην τα αγοραζουμε.Τα κορυ ειναι κοπαδοψαρα και θελουν βυθο με αμμο οπως επεισης και περισσοτερα λιτρα..θα πρεπε να κανεις και εδω κατι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniparktos 31 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 31 Ιανουαρίου 2013 χμμ...αυτό για τα balloon δεν το ήξερα......σημειώθηκε. Αλλά δεν θα τα βγάλω όσο αντέξουν. Τιγράκια θα βάλω μερικά ακόμα, ο rainbow μια χαρά τον βλέπω με το τιγράκι δίπλα δίπλα κολυμπάνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος