aponat 24 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα παιδια ειμαι καινουργια στο χωρο αυτο, εχω ενα ενυδρειο 80dubai 125 λιτρων με ψευτικη βλαστηση αλλα κ βραχους, εχω μεσα 2 τιγρακια. Μου αρεσουν παρα πολυ οι κιχλιδες, μπορω να βαλω μεσα στο ενυδρειο κιχλιδες??Κι αν ναι, ποιες συγκεκριμενα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 24 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 24 Ιανουαρίου 2013 ποιες ειναι οι διαστασεις του ενυδρειου σου? τι φιλτρο εχεις? τι υποστρωμα εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια! Καλως ηρθες στο φορουμ μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
aponat 24 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Το ενυδρειο εχει διαστασεις 80x50x36, το φιλτρο ειναι εσωτερικο βιολογικο bluwave05 και το υποστρωμα μου ειναι πολυ ψιλο ασπρομαυρο χαλικι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Επειδη δεν εχω καταλαβει για ποιες κιχλιδες μιλας,μπορεις να μας δωσεις ενα παραδειγμα? Υπαρχουν πολλα ειδη κιχλιδων με διαφορετικες παραμετρους νερου,λιτρων και συγκατοικων. Μετρησεις νερου εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 24 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 24 Ιανουαρίου 2013 νομιζω πως με 80 μηκος μαλλον απο ταγκανικα μερια πας Link to comment Share on other sites More sharing options...
aponat 24 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Επειδη οπως σας ειπα ειμαι καινουργια σ' αυτο το χωρο, δεν γνωριζω απο μετρησεις νερου κ πως γινονται.. Με ενδιαφερουν οποιεσδηποτε κιχλιδες που ειναι χρωματιστες(πχ κιτρινες, μπλε με ριγες, ραμιραζι καθως επισης κ η tropheus duboisi)...Ζηταω πολλα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Εχεις μπερδευτει λιγο...τα ψαρια που ζητας ειναι διαφορετικα μεταξυ τους και δεν μπορεις να τα βαλεις ολα. Οι κιχλιδες αφρικης της λιμνης μαλαουι δεν μπαινουν στο ενυδρειο σου λογο μικρου μηκους αλλα και δεν κανουν με τα ψαρια που εχεις ηδη και με την διακοσμιση που εχεις. Οι κιχλιδες απο την λιμνη Τανγκανικα μπαινουν στο ενυδρειο σου αλλα πρεπει να βγαλεις τα ψαρια που εχεις και να αλλαξεις τελειως διακοσμιση. Οι νανοκιχλιδες οπως πχ τα ραμιρεζι που αναφερεις παραπανω,μπαινουν στο ενυδρειο σου αλλα οχι με τα ψαρια που εχεις,οχι με την διακοσμιση που εχεις και θελουν και μαλακοερο νερο απο αυτο που εχεις τωρα. Οι μετρησεις σε ενα ενυδρειο ειναι σημαντικες για να ξερουμε αν το νερο μας ειναι καλο για τα ψαρια μας. Διαβασε εδω και δωσε προσοχη στον κυκλο του αζωτου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aponat 24 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! Εγω αυτα τα ψαρακια που εχω ηδη μεσα στο ενυδειο και αυτη την διακοσμηση μου ειναι δυσκολο να αλλαξω..Τι αλλους ειδους ψαρια θα μου προτεινατε να βαλω μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Εγω θα εβγαζα ολα τα ψευτικα απο μεσα και θα τα αντικαθηστουσα με φυσικα υλικα οπως ξυλα,πετρα και αληθινα φυτα. Μετα θα αγοραζα και αλλα τιγρακια για να μεγαλωσω το κοπαδι τους. Το ενυδρειο σου ποσο καιρο τρεχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aponat 24 Ιανουαρίου 2013 Author #11 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Μαλιστα! Θελω κι εγω να τα αλλαξω πολυ και να βαλω καποια στιγμη αληθινα φυτα και ξυλο μεσα, απλως επειδη ειναι ακομα πολυ νωρις φοβαμαι πολυ για την φροντιδα τους.Το ενυδρειο δουλευει ακριβως 5 μερες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 24 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 24 Ιανουαρίου 2013 πας τα ψαρακια πισω μπας και σωθουν εκτος αν εχεις βαλει μπολι στο ενυδρειο! μετα διαβαζεις εκει που σου εγραψε ο rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
aponat 24 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Σας ευχαριστω πολυ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 24 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 24 Ιανουαρίου 2013 μαθε για τον κυκλο του αζωτου....δηλαδη μεχρι να στρωσει το φιλτρο σου ειτε με βακτηρια ή ζητα μπολι απο καποιον, απο τις αγγελεις.... μπορεις να βαλεις ευκολα και ωραια φυτα... οπως anubia nana.... και για τα ψαρακια κοιτα πρωτα αν σου αρεσει καποιο αλλο ειδος αν οχι τοτε μεινε στα τιγρακια.... να δεις τους συγκατοικους του, το βιοτοπο του, το ενυδρειο που μπορει να τα φιλοξενισει (πχ καποια ψαρια δεν θελουν καθολου φυτα, μονο πετρες).... για αρχη το μονο τεστ που χρειαζεσαι ειναι αμμωνιας, μην παρεις αλλο τεστ για αρχη αν δεν το εχεις αναγκη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος