Crowntail8 23 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 23 Ιανουαρίου 2013 ηρθε η ωρα να καθαρισω το φιλτρο μου και θελω να ρωτησω , τι ποσοτητα βακτριων ριχνουμε ? δν ειναι η ιδια (ποσοτητα) που ριχνουμε την πρωτη φορα οποτε ... ειναι η μιση ή κατι τετοιο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 23 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 23 Ιανουαρίου 2013 ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου? αν εχεις ολοκληρωσει την διαδικασια στρωσιματος δεν ειναι απαραιτητο να ριχνεις βακτηρια αν ομως εννοεις οτι ειναι η πρωτη αλλαγη που κανεις,εγω θα εριχνα την δοσολογια που λεει το σκευασμα χωρις και αυτο να ναι απαραιτητο κιολας. ποιο σκευασμα χρησιμοποιεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Οταν καθαριζουμε το φιλτρο μας καλο ειναι να ριχνουμε βακτηρια για να τονοσουμε την αποικια μας γιατι οσο ναναι καποιο ποσοστο χανετε. Το σκευασμα λογικα γραφει πανω ποσο θα ριξεις,καθε εταιρια εχει δικη της δοσολογια και αυτη πρεπει να ακολουθησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowntail8 23 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 23 Ιανουαρίου 2013 το ενυδρειο τρεχει 2 μηνες και ... εχω της sera bio nitivec !! για 20 λιτρα βγαζω 8 ml ... τοσα να ριξω ? αν θελω απλα να το πλυνω εξωτερικα και οχι τα σφουγγαρια να προσθεσω και παλι βακτηρια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 23 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Οταν καθαριζουμε το φιλτρο μας καλο ειναι να ριχνουμε βακτηρια για να τονοσουμε την αποικια μας γιατι οσο ναναι καποιο ποσοστο χανετε. η ποσοτητα αυτη που χανετε ομως δεν ειναι ελαχιστη?μπορει να ανοικοδομηθει ευκολα? με την χρηση σκευασματος εξασφαλιζουμε σιγουρα την οικοδομηση των χαμενων βακτηριων,χωρις την χρηση τους ομως θα αντιμετωπισουμε καποιο προβλημα σε βαθος χρονου? πως μπορουν τελικα να σου δημιουργηθουν αποριες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Για εξωτερικο πλυσιμο οχι.αλλα για πλυσιμο υλικων ναι,βασικα αυτο λεμε καθαρισμος φιλτρου,να ξεπλυνεις τα υλικα,την φτερωτη και το spray bar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 23 Ιανουαρίου 2013 η ποσοτητα αυτη που χανετε ομως δεν ειναι ελαχιστη?μπορει να ανοικοδομηθει ευκολα? Αναλογα με το πλυσιμο που κανει ο καθενας,γι αυτο τον λογο προτεινουμε την χρηση βακτηριδιων μετα το πλυσιμο του φιλτρου. με την χρηση σκευασματος εξασφαλιζουμε σιγουρα την οικοδομηση των χαμενων βακτηριων Ναι και βεβαια θα την ξαναποκτησουμε ,χωρις την χρηση τους ομως θα αντιμετωπισουμε καποιο προβλημα σε βαθος χρονου? Αναλογα το φορτιο των ψαριων και των υλικων που εχουμε στο φιλτρο μας. πως μπορουν τελικα να σου δημιουργηθουν αποριες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 23 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 23 Ιανουαρίου 2013 1)η ποσοτητα αυτη που χανετε ομως δεν ειναι ελαχιστη?μπορει να ανοικοδομηθει ευκολα? Αναλογα με το πλυσιμο που κανει ο καθενας,γι αυτο τον λογο προτεινουμε την χρηση βακτηριδιων μετα το πλυσιμο του φιλτρου. με την χρηση σκευασματος εξασφαλιζουμε σιγουρα την οικοδομηση των χαμενων βακτηριων Ναι και βεβαια θα την ξαναποκτησουμε χωρις την χρηση τους ομως θα αντιμετωπισουμε καποιο προβλημα σε βαθος χρονου? Αναλογα το φορτιο των ψαριων και των υλικων που εχουμε στο φιλτρο μας. πως μπορουν τελικα να σου δημιουργηθουν αποριες.. επιβεβαιωθηκαν οι σκεψεις μου.σευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 23 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Γιατί να χάσουμε αποικίες με το πλυσιμο ? Εγώ δεν γνώριζα ας πούμε ότι μετα από καθαρισμό Ρίχνουμε βακτήρια Και περίπου εδώ και 1 χρόνο που έχω το ενυδρείο μου δεν αντιμετώπισα μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα (και έχω κανει αρκετές φορές καθαρισμό πάντα βέβαια με νερό από το ενυδρείο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Γιατι με το πλυσιμο οσο ναναι διωχνουμε και λιγη απο την μουργα του φιλτρου μας,οπου εκει ειναι τα βακτηρια μας και καλο ειναι να τα τονωνουμε ριχνοντας υγρα βακτηρια μετα απο την καθαριοτητα του φιλτρου.Το οτι δεν ειχες προβλημα μπορει να οφειλεται σε πολλους παραγωντες και επειδη δεν ξερεις τι μπορει να κανει καποιος καλο ειναι να ριχνουμε μια δοση μετα τον καθαρισμο. Επεισης στην περιπτωση του φιλου που το ενυδρειο τρεχει μολις 2 μηνες κανονικα θα πρεπει να προσθετει βακτηρια σε καθε αλλαγη νερου γιατι το ενυδρειο του δεν ειναι ωριμο ακομα για να σταματησει να ριχνει βακτηρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 24 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Όσον αφορά για τον φίλο η για οποιοδήποτε αστρωτο ενυδρείο συμφωνώ! Στην περίπτωση μου αν κ πήρα μπολι αδειασα και ένα μπουκαλάκι βακτήρια ! Τώρα για στρωμένο φίλτρο κ ενυδρείο νομίζω πως δεν είναι τόσο απαραίτητο (όπως είπα κ πριν μιλάω πάντα εμπειρικά ) Στο δικό μου έχω σταματήσει να συμπληρώνω βακτήρια! παρά μόνο όταν η καθαριότητα περιλαμβάνει βράσιμο υλικών! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Όσον αφορά για τον φίλο η για οποιοδήποτε αστρωτο ενυδρείο συμφωνώ! Στην περίπτωση μου αν κ πήρα μπολι αδειασα και ένα μπουκαλάκι βακτήρια ! Τώρα για στρωμένο φίλτρο κ ενυδρείο νομίζω πως δεν είναι τόσο απαραίτητο (όπως είπα κ πριν μιλάω πάντα εμπειρικά ) Στο δικό μου έχω σταματήσει να συμπληρώνω βακτήρια! παρά μόνο όταν η καθαριότητα περιλαμβάνει βράσιμο υλικών! Μα εγω δεν ειπα να προσθετεις σε καθε αλλαγη νερου βακτηρια αλλα μονο οταν πλενεις τα υλικα του φιλτρου.Στην περιπτωση του φιλου κανονικα θα πρεπει να ριχνει σε καθε αλλαγη μεχρι να ωριμασει το ενυδρειο του. Ομως δεν καταλαβαινω γιατι βραζεις τα υλικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 24 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Εγώ ακόμη δεν έχω βράσει τίποτα!σε άλλο θέμα είχα διαβάσει πως μετά από ένα-δύο χρόνια βγάζουν τα υλικά τα βράζουν για να καθαρίσουν! Εγώ όταν πλένω το φίλτρο που το κάνω με νερό ενυδρείου δεν Ρίχνω πλέον βακτήρια! Στην αρχή όμως έριχνα κάθε εβδομάδα! Κ δεν έχω δει τιμές αμμωνιας καθόλου από κει συμπεραίνω πως ένα στρωμένο καλά ενυδρείο ίσως δεν έχει ανάγκη για συμπλήρωμα βακτηρίων κατά τον καθαρισμό του φίλτρου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Αυτο με το βρασιμο δεν το εχω ξανακουσει... Παντως καλο ειναι να ριχνουμε λιγα βακτηρια μετα τον καθαρισμο των φιλτρων μας,καλο κανει κακο οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 24 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Εγώ ακόμη δεν έχω βράσει τίποτα!σε άλλο θέμα είχα διαβάσει πως μετά από ένα-δύο χρόνια βγάζουν τα υλικά τα βράζουν για να καθαρίσουν! Εγώ όταν πλένω το φίλτρο που το κάνω με νερό ενυδρείου δεν Ρίχνω πλέον βακτήρια! Στην αρχή όμως έριχνα κάθε εβδομάδα! Κ δεν έχω δει τιμές αμμωνιας καθόλου από κει συμπεραίνω πως ένα στρωμένο καλά ενυδρείο ίσως δεν έχει ανάγκη για συμπλήρωμα βακτηρίων κατά τον καθαρισμό του φίλτρου! φίλε μου έχει γίνει σχετική συζήτηση εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=81199 δε χρειάζεται να τρελαινόμαστε πάντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 24 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 24 Ιανουαρίου 2013 φίλε μου έχει γίνει σχετική συζήτηση εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=81199 δε χρειάζεται να τρελαινόμαστε πάντως... Εγω το ξερω γιατι αν δεν κανω λαθος ειχα συμμετασχει στην κουβεντα που αναφερεις! ο φιλος δεν το εχει ξανακουσει και δεν νομιζω να τρελαινομαστε κουβεντα κανουμε και λεμε για τις εμπειριες μας !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 24 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Αυτο με το βρασιμο δεν το εχω ξανακουσει... Παντως καλο ειναι να ριχνουμε λιγα βακτηρια μετα τον καθαρισμο των φιλτρων μας,καλο κανει κακο οχι. Συμφωνω πως μονο καλο κανει! Απλα αναφερω την εμπειρια μου πως εγω δεν το ακολουθω απο την στιγμη που στρωθηκε για τα καλα το ενυδρειο μου! αν μου παρουσιασει καποιο προβλημα μελλοντικα εδω ειμαι να ξαναενημερωσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Προσωπικα δεν βραζω ποτε τα υλικα του φιλτρου,ισα ισα που σε ενυδρειο 110 λιτρων οταν το αδειασα εβγαλα το βιολογικο υλικο απο το φιλτρο και το εβαλα στην σακουλα χωρις καν να το ξεπλυνω.Μετα απο μερικους μηνες ξεκινησα νεο ενυδρειο μικροτερο και πηρα απο αυτο το βιολογικο και το εβαλα στο φιλτρο χωρις να το ξεπλυνω παλι.Το αποτελεσμα ηταν το ενυδρειο να στρωσει πιο γρηγορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 24 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Εγω το ξερω γιατι αν δεν κανω λαθος ειχα συμμετασχει στην κουβεντα που αναφερεις! ο φιλος δεν το εχει ξανακουσει και δεν νομιζω να τρελαινομαστε κουβεντα κανουμε και λεμε για τις εμπειριες μας !!! Έχεις δίκιο φιλαράκι, τώρα το πρόσεξα ότι είχες συμμετάσχει κι εσύ, έπρεπε να το ξαναδιαβάσω Το "μη τρελαινόμαστε" φυσικά και δεν πάει για σένα, προς ενημέρωση όποιου διαβάσει το παρών θέμα (και κυρίως αρχάριου). Απλά προσωπικά είμαι εντελώς κατά αυτών των "πλάγιων" τρόπων που σκαρφίζονται κάποιοι για να πουλήσουν, πχ αυτό με την ελαφρόπετρα μου το έμαθε ένας παλιός χομπίστας με 30 χρόνια ενασχόλησης, ότι δηλαδή μπορεί να αντικαταστήσει σημαντικό τμήμα της βιολογικής αποίκησης με πολύ καλά αποτελέσματα... εγώ πχ για τον α' β' οικονομικό λόγο δε μπορώ να αγοράσω 5-10 λίτρα με τη μια για να τιγκάρω το φίλτρο μου με Siporax (τυχαίο όνομα προϊόντος)... έχετε δει πόσο πωλείται μια τέτοια ποσότητα υλικού?!!!... τι καλύτερο από το να αντικαθιστάς τμηματικά σιγά-σιγά την ελαφρόπετρα με βιολογικό υλικό Είμαι 100% σίγουρος ότι κανένας επαγγελματίας πετσοπάς δε θα συμφωνήσει με αυτό!!! θα σου πει "ωωωω τι είναι αυτά που λες!!! θα σου ψοφίσουν τα ψάρια μα-μου-σου-του...." και θα σε αναγκάσει να αγοράσεις βιολογικό υλικό (το οποίο είναι και ακριβό και θα αφήσει χρήματα στο ταμείο του)... ιδαίτερα κάποιος αρχάριος θα πανικοβληθεί και αν είχε την ατυχία να μην ενημερωθεί πχ από το AZ ότι υπάρχει και πιο φθηνός προσωρινός τρόπος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 24 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Συμφωνω μαζι σου και ειναι ενας απο τους λογους που ανεφερα πως στο δικο μου ενυδρειο (ή σε ενα στρωμενο ενυδρειο )ισως τελικα δεν χρειαζεται καθε φορα που καθαριζουμε το φιλτρο να ριχνουμε βακτηρια που προσθετει κοστος σε μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 24 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Το βασικό είναι όταν καθαρίσουμε το βιολογικό υλικό, να το κάνουμε αυστηρά με νερό από το ενυδρείο και όχι με νερό βρύσης. Στην ουσία απλά ξεπλένουμε τα υλικά που έχουν στομώσει και ασχολούμαστε κυρίως με τα μηχανικά μέρη του φίλτρου. Και το κάνουμε όταν βλέπουμε την ροή στο φίλτρο να έχει πέσει σημαντικά. Γενικά υπάρχει μια υπερβολή αναφορικά με τα βακτήρια και την ποσότητα του βιολογικού υλικού. Στο εξωτερικό κρατούνται ενυδρεία θηρία, με ένα απλό φίλτρο Αμβούργου.. Ειδικά για ενυδρεία πολλών ετών, η βιολογία βρίσκεται παντού και τα βακτήρια του εμπορίου είναι ένα έξοδο που μπορούμε να αποφύγουμε. Προσωπικά τελευταία φορά που τα χρησιμοποίησα ήταν πριν απ΄την Ολυμπιαδα της Αθήνας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 24 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Το βασικό είναι όταν καθαρίσουμε το βιολογικό υλικό, να το κάνουμε αυστηρά με νερό από το ενυδρείο και όχι με νερό βρύσης. Στην ουσία απλά ξεπλένουμε τα υλικά που έχουν στομώσει και ασχολούμαστε κυρίως με τα μηχανικά μέρη του φίλτρου. Και το κάνουμε όταν βλέπουμε την ροή στο φίλτρο να έχει πέσει σημαντικά. Γενικά υπάρχει μια υπερβολή αναφορικά με τα βακτήρια και την ποσότητα του βιολογικού υλικού. Στο εξωτερικό κρατούνται ενυδρεία θηρία, με ένα απλό φίλτρο Αμβούργου.. Ειδικά για ενυδρεία πολλών ετών, η βιολογία βρίσκεται παντού και τα βακτήρια του εμπορίου είναι ένα έξοδο που μπορούμε να αποφύγουμε. Προσωπικά τελευταία φορά που τα χρησιμοποίησα ήταν πριν απ΄την Ολυμπιαδα της Αθήνας. +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 24 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Συμφωνω μαζι σου και ειναι ενας απο τους λογους που ανεφερα πως στο δικο μου ενυδρειο (ή σε ενα στρωμενο ενυδρειο )ισως τελικα δεν χρειαζεται καθε φορα που καθαριζουμε το φιλτρο να ριχνουμε βακτηρια που προσθετει κοστος σε μας! Το βασικό είναι όταν καθαρίσουμε το βιολογικό υλικό, να το κάνουμε αυστηρά με νερό από το ενυδρείο και όχι με νερό βρύσης. Στην ουσία απλά ξεπλένουμε τα υλικά που έχουν στομώσει και ασχολούμαστε κυρίως με τα μηχανικά μέρη του φίλτρου. Και το κάνουμε όταν βλέπουμε την ροή στο φίλτρο να έχει πέσει σημαντικά. Γενικά υπάρχει μια υπερβολή αναφορικά με τα βακτήρια και την ποσότητα του βιολογικού υλικού. Στο εξωτερικό κρατούνται ενυδρεία θηρία, με ένα απλό φίλτρο Αμβούργου.. Ειδικά για ενυδρεία πολλών ετών, η βιολογία βρίσκεται παντού και τα βακτήρια του εμπορίου είναι ένα έξοδο που μπορούμε να αποφύγουμε. Προσωπικά τελευταία φορά που τα χρησιμοποίησα ήταν πριν απ΄την Ολυμπιαδα της Αθήνας. Προσωπικά δε γνωρίζω κάτι για τα συγκεκριμένα σκευάσματα βακτηρίων... δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ μου αλλά για να μιλάνε αρκετοί χομπίστες γι αυτά σημαίνει ότι ενδεχομένως θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους... Προσωπική μου άποψη βάση της ελάχιστής μου εμπειρίας και κυρίως βάση ώριμης σκέψης: σε τι χρειάζονται ακριβώς τα βακτήρια κατά τις αλλαγές νερού και στους καθαρισμούς των φίλτρων μετά από ένα εύλογο διάστημα όπου το ενυδρείο έχει πάρει το δρόμο του και θεωρητικά έχει αποκτήσει φυσική βιολογία και παντού σε όλες του τις επιφάνειες (όπως γράφει και ο Κωστής) ?? ...η απάντησή μου είναι σε απολύτως τίποτα παρά μόνο έξοδα χωρίς λόγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Μαρτίου 2013 #24 Share 7 Μαρτίου 2013 Μεταφέρθηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος