vxaz.79 23 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους. Αποφάσισα να φτιάξω ένα ψευδο-οκτάγωνο ενυδρείο 2592 λίτρων. Είμαι σχετικά έμπειρος στον χώρο των κατασκευών καθώς έχω υλοποιήσει 3 ιδιοκατασκευές 350, 500 και 780 λίτρων γυάλινων ενυδρείων τα τελευταία έτη. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να υπολογίσω το πάχος του γυαλιού ώστε να πετύχω συντελεστή ασφάλειας μεγαλύτερο του 3. Από την περίμετρο του οι εξωτερικές πλευρές είναι 120 και 60 εκατοστών εναλλάξ και οι εσωτερικές είναι τέσσερις πλευρές 120 εκ (εξωτερικά είναι οκτάγωνο, εσωτερικά είναι τετράγωνο). Το ύψος είναι 60 εκ και το πλάτος άλλα 60 εκ. Σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω την κλασσική σιλικόνη για ενυδρεία, το έπιπλο θα κατασκευαστεί από ξύλινες σιδηροδρομικές δοκούς ώστε να αντέχει το βάρος και όλες οι γωνίες του ενυδρείου θα "δεθούν" από μεταλλικό σκελετό για επιπρόσθετη ασφάλεια. Αν οποιοσδήποτε έχει κάποια εποικοδομητική παρατήρηση σχετικά θα του ήμουν ευγνώμων. Βαγγέλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 23 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Τι ειπες τωρα περιμενω με αγωνια να το δω... και αν καταλαβα καλα το ενυδρειο θα ειναι οκταγωνο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 23 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Το ύψος είπες ότι ειναι 60; Τι εννοείς ότι δεν μπορείς να βρεις το πάχος ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo 23 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 23 Ιανουαρίου 2013 καλησπέρα,15αρι τσάμι den brav-momentiv-silicon προσπαθα να βρεις την momentiv είναι εγγίσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vxaz.79 23 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Το βρήκα τελικά, το 15αρι πάχος όντως πετυχαίνει μεγαλύτερο του 4 συντελεστή ασφάλειας. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 24 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 24 Ιανουαρίου 2013 να διαβασεις προδιαγραφες της συλικονης πριν την επιλεξεις και αν παρεις καλη συλικονη μην βαλεις σιδερα στις γωνιες δεν χρειαζεται απλα θελει καλες κολλησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 24 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Mήπως μπορείς να μας κάνεις ένα σχηματάκι πως το έχεις σκεφτεί? Έστω την κάτοψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 24 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Mήπως μπορείς να μας κάνεις ένα σχηματάκι πως το έχεις σκεφτεί? Έστω την κάτοψη. σωστος γιατι εγω ακομα δεν καταλαβα πως θα ειναι το σχημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 24 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Καλη επιτυχια στο εντυπωσιακο ενχειρημα σου!Αναμενουμε μια παρουσιαση οταν με το καλο τελειωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vxaz.79 24 Ιανουαρίου 2013 Author #10 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Μόλις προλάβω θα το σκανάρω να το δείτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 25 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 25 Ιανουαρίου 2013 γειά σου φίλε .καλή επιτυχία να έχεις .όποτε μπορείς στείλε και το σχεδιάκι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 28 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Καλημέρα!έχουμε κάνα νεότερο με τα σχέδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος