panoss 23 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Στο 25λ ενυδρείο μου έχω 5 τσέρυ (+15 από το Σάββατο) και 2 από αυτές έχουν στο πάνω μέρος του κελυφών τους άσπρο που εκτείνεται από την ουρά μέχρι και τα μάτια.. Επίσης είναι αποβλακωμένες σε σχέση με τις άλλες και μάλλον έχουν απώλεια ισορροπίας.. Για πείτε την γνώμη σας... :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 23 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Δεν ειναι τιποτα αρχηγε μου... απλα αλλαζουν ρουχαλακι!!! αυτο θα το βλεπεις σχεδον μια φορα τον μηνα για καθε γαριδα! αλλαζουν κελυφος επειδη μεγαλωνουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 23 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Α.. ναι?? Απλά το λέω διότι είναι έτσι κανα 2 βδομάδες... Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία!! Και άλλο μεγαλώνουν?? Πόσο πια?? Στα 5-6 εκατοστά έφτασαν!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 23 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Α.. ναι?? Απλά το λέω διότι είναι έτσι κανα 2 βδομάδες... Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία!! Και άλλο μεγαλώνουν?? Πόσο πια?? Στα 5-6 εκατοστά έφτασαν!! 5-6 εκατοστα οι τσερυ??????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 23 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Περίπου εκεί είναι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Βαλε φωτο να δουμε την γαριδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 23 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Το συντομότερο θα βάλω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 23 Ιανουαρίου 2013 Author #8 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 23 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 23 Ιανουαρίου 2013 Author #10 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Δεν ξέρω κατά πόσο φαίνονται. Δυστυχώς δεν μπορούσα να βγάλω καλύτερες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Δεν βλεπω κατι στις φωτο. Αυτο που λες ειναι μια ασπρη λωριδα απο την ουρα μεχρι το κεφαλι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 23 Ιανουαρίου 2013 Author #12 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Ναι αυτό. Είναι σαν ξεφλουδισμένη... Ή κάπως έτσι τέλωσπάντων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Δεν ξερω αν εχω καταλαβει σωστα απο την περιγραφη σου,αλλα αν ειναι μια λωριδα στην ραχη της γαριδας απο την ουρα μεχρι το κεφαλι,νομιζω οτι σημαινει πως η γαριδα ειναι ενηλικη και στο τελικο της μεγεθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 23 Ιανουαρίου 2013 Author #14 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Ναι ε?? Δεν ξέρω τι να πω.. Εμένα αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι πως οι 2 από τις 5(που το έχουν αυτό) είναι αποχαυνωμένες... Επιπλέον ενώ όταν τους έδινα τροφή ορμούσαν όλες τώρα αυτές οι 2 τίποτα... εδώ και 2 βδομάδες γίνεται αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 23 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 23 Ιανουαρίου 2013 (edited) Σε μια παρομοια με τη δικια σου περιπτωση μου, ο Raven μου ειχε απαντησει: "Η ανοιχτοχρωμη ριγα στη φυση εξυπηρετει κυριως το καμουφλαζ και ειναι στα γονιδια της αγριας μορφης.Πολλες red cherry το εμφανιζουν καθως και οι amano, bamboo, babaulti κλπΕχω παρατηρησει οτι ειναι πιο εντονο σε μερικα ενυδρεια, ενω σε αλλα το εμφανιζουν σπανιοτερα οποτε παιζουν ρολο κι αλλα πραγματα, οπως οι συγκατοικοι, ο φωτισμος, η διαθεση ..Πιο συχνο παρατηρω να ειναι στις μεγαλυτερες σε ηλικια θηλυκιες" Απαντησα: "Ααα ετσι εξηγειται που το ειδα τωρα για πρωτη φορα μετα απο 8-9 μηνες που τρεχει το γαριδαδικο. Εβαλα πριν 3 μερες για πρωτη φορα συγκατοικους ψαρια (endlers) στο ενυδρειο Και η φωτο απο τη δικια μου : Έγινε επεξεργασία 23 Ιανουαρίου 2013 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Ωραιος ο Σπυρος! Κατι θυμομουν για ηλικιες αλλα δεν ειμουν σιγουρος τι ακριβως παιζει. Εγω το εχω παρατηρησει στο γαριδαδικο μου που δεν εχω ψαρια και οπως πολυ σωστα λεει και ο Αλεξανδρος μονο στα θηλυκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 24 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Φυσιολογικο ειναι ,μην αγχωνεσαι.Αν αλλαζε δερμα θα το ειχε κανει εδω κ καιρο,οχι 2 βδομαδες.Και 5-6 εκατοστα πανο δε γινεται η γαριδα.Εκτος αν τις ταιζεις σουπερμαντολινη. Ο μονομαχος σου δε τις χτυπαει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Οι δικες μου πάντως οι ammano έχουν σχεδόν όλες αυτή την λευκή γραμμή κατά μήκος της ράχης μέχρι μπροστά το κεφάλι! Δεν νομίζω να τίθεται θέμα με τους συγκάτοικους μια που οι δικες μου την πέφτουν άνετα στα χρυσόψαρα! Σε λίγο θα ανεβαίνουν επάνω τους και θα τις πηγαίνουν βόλτα! Στις sakoura δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 24 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Οι δικες μου πάντως οι ammano έχουν σχεδόν όλες αυτή την λευκή γραμμή κατά μήκος της ράχης μέχρι μπροστά το κεφάλι! Δεν νομίζω να τίθεται θέμα με τους συγκάτοικους μια που οι δικες μου την πέφτουν άνετα στα χρυσόψαρα! Σε λίγο θα ανεβαίνουν επάνω τους και θα τις πηγαίνουν βόλτα! Στις sakoura δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο! Καλημερα, αυτο που λενε για τις red cherrie και οχι μονο,που βγαζουν εντονα χρωματα αλλα και την γραμμη αυτη ειναι επειδη νιωθουν ανασφαλεια απεναντι στους συγκατοικους τους.τα ψαρια δηλαδη. Απο εκει και περα οι γαριδες νομιζουν πως δεν φαινονται αν βγαλουν τα χρωματα τους αλλα αυτο το παραξενο φαινομενο γινεται γιατι στο δικο τους μυαλο υπαρχει η σκουρα αποχρωση του αγριου ειδους και οχι το εντονο κοκκινο και το λευκο της γραμμης για τα δικα μας ματια! Οσο για τις αμανο,δυστυχως δεν εχω εμπειρια.... Απο εκει και περα οι δικες μου cherrie βγαζουν αυτη την εντονη γραμμη και οι ενηλικες αλλα και οι ανηλικες που αμεσα αλλαζουν το κελυφος τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Καλημερα, αυτο που λενε για τις red cherrie και οχι μονο,που βγαζουν εντονα χρωματα αλλα και την γραμμη αυτη ειναι επειδη νιωθουν ανασφαλεια απεναντι στους συγκατοικους τους.τα ψαρια δηλαδη. Απο εκει και περα οι γαριδες νομιζουν πως δεν φαινονται αν βγαλουν τα χρωματα τους αλλα αυτο το παραξενο φαινομενο γινεται γιατι στο δικο τους μυαλο υπαρχει η σκουρα αποχρωση του αγριου ειδους και οχι το εντονο κοκκινο και το λευκο της γραμμης για τα δικα μας ματια! Οσο για τις αμανο,δυστυχως δεν εχω εμπειρια.... Απο εκει και περα οι δικες μου cherrie βγαζουν αυτη την εντονη γραμμη και οι ενηλικες αλλα και οι ανηλικες που αμεσα αλλαζουν το κελυφος τους... Μα αυτό λέω! Ότι οι δικες μου γαρίδες έχουν αυτή την λευκή γραμμή χωρίς να δείχνουν να στρεσάρονται από τα ψάρια που είναι και 3-4 φορές μεγαλύτερα από αυτές! Για να μην σου πω ότι τα ψάρια στρεσάρονται από την παρουσία των γαρίδων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 24 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Μα αυτό λέω! Ότι οι δικες μου γαρίδες έχουν αυτή την λευκή γραμμή χωρίς να δείχνουν να στρεσάρονται από τα ψάρια που είναι και 3-4 φορές μεγαλύτερα από αυτές! Για να μην σου πω ότι τα ψάρια στρεσάρονται από την παρουσία των γαρίδων! Ναι ρε συ γενικα το εθεσα το σχολιο... οσο για τις αμανο σου και οχι μονο,ειναι σκυλια... δεν καταλαβαινουν τιποτα!!!! Ζωα τι να πεις!!! χαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Ναι ρε συ γενικα το εθεσα το σχολιο... οσο για τις αμανο σου και οχι μονο,ειναι σκυλια... δεν καταλαβαινουν τιποτα!!!! Ζωα τι να πεις!!! χαχα Αν σου δείξω φωτογραφίες να την πέφτουν οι γαρίδες στα 15ποντα χρυσόψαρα και να τους παίρνουν το φαγητό θα πάθεις πλάκα! Χαχαχα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 24 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Αν σου δείξω φωτογραφίες να την πέφτουν οι γαρίδες στα 15ποντα χρυσόψαρα και να τους παίρνουν το φαγητό θα πάθεις πλάκα! Χαχαχα! Στειλε στειλε!!!!!!!!! σορρυ που ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα παιδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Ιανουαρίου 2013 #24 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Για το θέμα μιλάμε και τις λευκές γραμμές στην ράχη! Μην αγχώνεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 24 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 24 Ιανουαρίου 2013 χαχα οκ οκ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος