Jump to content

Guppies - Juwel Record 600

ataktoulis

Recommended Posts

Όχι Δημήτρη, απλό λίπασμα Seachem Flourish Excel ανά 2 μέρες (σπάω την εβδομαδιαία δόση στα τρία και δε ρίχνω την ημέρα της αλλαγής). Χθες έριξα 0,5ml λίπασμα. Λες να είναι από αυτό; Πρώτη φορά το παρατηρώ πάντως..

Αυτό μου έρχεται στο μυαλό από άλλες περιπτώσεις που έχω διαβάσει, όπως επίσης και από οργανικές ενώσεις. Αλλά πιστεύω ότι το 2ο δεν ισχύει για τη δική σου περίπτωση και το τάισμα που κάνεις.

Από τροφή δύσκολο όπως λες γιατί ταΐζω με πραγματική φειδώ. Ελάχιστη τροφή τριμμένη και χθες μάλιστα ήταν η νηστεία οπότε θα παρατηρήσω το θέμα του λιπάσματος. Αν και πρώτη φορά μου συμβαίνει. Το θετικό είναι ότι έστρωσε επιτέλους το νερό και η τελευταία βδομάδα παρά τις απώλειες μου δίνει συνεχώς καλές τιμές.. Σήμερα θα προσθέσω 3 ψαράκια (4 έχασα συνολικά) και ελπίζω να είναι πιο τυχερά αφού πλέον οι παρεμβάσεις (αλλαγές, βακτήρια, φύτεμα κλπ.) που μπορεί να δημιουργούσαν στρες και γενικά διαταράξεις στην ησυχία των ψαριών έχουν τελειώσει. Άντε να δούμε....

Ευχαριστώ για τη συνεχή βοήθεια Δημήτρη

Μακάρι να μην έχεις άλλες απώλειες Κωνσταντίνε. Τα ψαράκια φαντάζομαι δεν θα τα πάρεις από το ίδιο κατάστημα που πήρες αυτά που έφυγαν ;

Καλησπέρα κι από ΄μένα. Ελπίζω να μην έχεις νέες απώλειες κι ας ελπίσουμε πως οφείλονται σε κάτι που διορθώθηκε πλέον.

Σχετικά με τις γέννες, θα ήθελα να προσθέσω, πως μπορείς να προσθέσεις μια γεννήστρα μέσα στο ίδιο το ενυδρείο, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς.

Όχι Δημήτρη, δεν υπάρχει περίπτωση να πάω ξανά εκεί ούτε για απόχη. :P

Με φίλους μου που είχαν παρόμοια θέματα έμαθα πως με την αλλαγή pet βίωναν μόνο λογικές (λόγω γήρατος π.χ.) απώλειες, οπότε τέλος ο κύριος..

Πάρη νομίζω πως η γεννήστρα θα στρεσάρει τα ψαράκια περισσότερο οπότε δε θα την επιλέξω μιας και τα νεογέννητά μου κρύβονται μια χαρά στα φυτά και πλέον έχω 5 ή 6 μικρούλια που κατάφεραν να επιβιώσουν και τα 2/3 θηλυκά που απέμειναν είναι ακόμη φουσκωμένα και ετοιμόγεννα. Σκέφτομαι να προσθέσω 1m/2f σήμερα και θα έχω 1m/4f ή 5f αν τα καταφέρει τελικά το καταπονημένο μου από τα 3 υπάρχοντα που δυστυχώς δεν το βλέπω.. Ούτε έφαγε σήμερα ούτε κινείται καθόλου..

Αν είναι αρκετή η πρασινάδα σου και καταφέρνουν να ζήσουν τότε ok!

Πραγματικά το pet shop παίζει σπουδαίο ρόλο, η διαφορά στη συντήρηση και η διαβίωση στα ενυδρεία γίνεται αισθητή από μαγαζί σε μαγαζί.

Τι σου είναι η φύση όμως..; Άλλος φεύγει άλλος έρχεται.. Μόλις έριξα μια ματιά στο ενυδρείο. Έχω πάνω από 10 μικρά και υποθέτω και άλλα που κρύβονται στα φυτά. Μεγάλωσαν αυτά που είναι στην πλάτη του ενυδρείου, φούντωσαν κιόλας αρκετά και μάλλον τη βρίσκουν εκεί τα μικρούλια! Άντε να δούμε.. Θα σας κρατάω ενήμερους...

:bigemo_harabe_net-122:

Θα ήθελα αν γνωρίζει κανείς να μου πει εάν στο ενυδρείο που ζούσαν, λέμε τώρα..., Γκάπυ μπορώ να βάλω απευθείας μετά από μια απλή αλλαγή νερού χρυσόψαρα. Με το αλάτι τι να κάνω; Ξέρω πως σε μικρές ποσότητες κάνει καλό και στα χρυσόψαρα, αλλά πόσο να βάζω; Τώρα σε κάθε 10 λίτρα αλλαγής έριχνα και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι. Σκέφτομαι να το μειώσω στο μισό. Τι λέτε; Θα είναι καλά; Μεταφέρω τη δημοσίευση και στο κρύο νερό για να είναι πιο σχετική..

• 4 months later...

Update:

1) Ανανέωση φυτών

2) Προσθήκη διακοσμητικού

3) Αντικατάσταση του ενός εσωτερικού φίλτρου με εξωτερικό Fluvsl 206

4) Αλλαγή ψαροσύνθεσης - Δόθηκαν 8 Guppies από γέννα περίπου 3-4 μηνών και προστέθηκαν 3 Molly Balloon και ένα White Molly.

Συνολικά έχω:

8 Ενήλικα Γκάπυ

3 Μόλλυ Balloon

1 Molly (White)

11 νεογέννητα Γκάπυ

post-50509-0-34129200-1372685651_thumb.jpgpost-50509-0-85959800-1372685660_thumb.jpgpost-50509-0-69775200-1372685670_thumb.jpgpost-50509-0-69833600-1372685680_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

Πολυ ομορφο Κωσταντινε αλλα να σου πω την αληθεια προτιμουσα τις καμπομπες. Μια συμβουλη αν θες ειναι να βγαλεις τα πιθαρια και να βαλεις καμια πετρα και εκει να δεσεις τις ανουμπια και να βαλεις τις ντοματιες ολες μαζι σε ενα μερος. Θα δειξει πιο πολυ!

πολυ ομορφο εχει γινει και η αναβαθμιση του φιλτρου εξαιρετη!!!! :bigemo_harabe_net-64:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...