ataktoulis 22 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 22 Ιανουαρίου 2013 (edited) Μετά τον έρωτα με τα αξιολάτρευτα Χρυσόψαρα, έγινε η μετάβαση σε ζωοτόκα με σκοπό φυσικά αφού στήθηκε πλέον το (παρόν) μικρό ενυδρείο να μπουν ξανά Χρυσόψαρα στο μεγάλο μου. Έχουμε και λέμε: Γενική κατηγορία ενυδρείου ΚοινωνικόΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 60 χ 30 χ 36Συνολικά Λίτρα: 60Sump (λίτρα): -ΟργανισμοίΦυτά: 2 Ανούμπιες, αρκετό Κερατόφυλλο, 4 Egeria densa (νομίζω) και 3 Καμπόμπες (νομίζω και πάλι) που μου άρεσαν οπτικά. Όποιος γνωρίζει ας μου πει τι φυτά αγόρασα! :matrix: Ψάρια: 2 Αρσενικά Γκάπυ και 4 Θηλυκά, 1 Μόλλυ θηλυκόΆλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο: ΑφίσαΠέτρες: Θα αντικαταστήσουν το πήλινο διακοσμητικόΞύλα: -Άλλα διακοσμητικά : Πήλινο σταμνάκι που θα αντικατασταθεί με πέτρεςΥπόστρωμα:Βυθός: Χαλικάκι (12 κιλά)ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Εργοστασιακή λάμπα Juwel 15W με ανακλαστήρα JuwelΔιάρκεια φωτισμού: 7 ώρες και 30 λεπτάΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Εσωτερικό φίλτρο Juwel bioflow 280 με σφουγγάρια και Siporax (280lt/h), Aquael Fan 2 Plus με 2 εκατοστά σφουγγάρι πάνω και κάτω και γεμάτο Sipotax (450lt/h)Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμοστάτης Juwel 50W (μάλλον ανεπαρκής, θα μπει μεγαλύτερος)Λίπανση: Γενικό λίπασμα Seachem Flourish ExcelΠαροχή CO2:Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή: Flakes: 2 φορές την εβδομάδα Tropical Guppy, 2 φορές Aquael Acti Guppy, 1 φορά Sera Flora και 1 φορά Aquael Acti Vegetal - 1 μέρα νηστείαΠαράμετροιpH: 7,2Γενική σκληρότητα (GH): -Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): -Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 10Φωσφορικά (PΟ4): -Μέση Θερμοκρασία (°C): 25-26ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 1 φορά την εβδομάδα 30-35%Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Αντιχλώριο Seachem Prime 1 τέταρτο πριν την αλλαγήΆλλες ρουτίνες συντήρησης: - Φωτογραφίες Πατέντα για να βγουν τα καλώδια και η βάση από το 2ο φίλτρο και να μοιάζει σαν το εργοστασιακό κόψιμο της επόμενης φωτογραφίας Ο αγαπημένος μου: Θα μπει ακόμη ένα Μόλλυ (αρσενικό) και ένα σαλιγκάρι μόλις στρώσει ο βυθός Έγινε επεξεργασία 22 Ιανουαρίου 2013 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 22 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 22 Ιανουαρίου 2013 ωραιος!!!!!!! πολυ προσεγμένο φιλε μου!!!!!! οταν φουντωσουν τα φυτα σου και κανεις τις αλλαγες που λες, θα ειναι ακομα πιο ομορφο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 22 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 22 Ιανουαρίου 2013 Σε ευχαριστώ Στάθη. Περιμένω να δω μερικά ξύλα και αν μου αρέσουν θα τα προτιμήσω από τις πέτρες, αλλά το πήλινο θα βγει όπως και να'χει. Μπήκε προσωρινά για να μην είναι άδειο εκεί. Τα φυτά μου είπαν στο πετ πως είναι γρήγορης ανάπτυξης, οπότε μέχρι να έχω και την πρώτη γέννα ελπίζω να είναι φουντωμένα και να κρύβονται τα μικρά μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 23 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 23 Ιανουαρίου 2013 ωραια εικονα γενικα μπραβο,αν βγει ο αμφορεας βαζεις καμμια ριζουλα και δενεις επανω τις ανουμπιες δεν διακρινω καλα απο τις φωτογραφιες αν τις εχεις φυτεψει;το κερατοφυλλο το αφηνεις ελευθερο στην επιφανεια.αν βαλεις πετρες ελενχεις μην ανεβαζουν σκληροτητες κλπ! καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Ωραίος ο Κωνσταντίνος ! Egeria densa δεν βλέπω , ντοματιά όμως ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 23 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 23 Ιανουαρίου 2013 ωραια εικονα γενικα μπραβο,αν βγει ο αμφορεας βαζεις καμμια ριζουλα και δενεις επανω τις ανουμπιες δεν διακρινω καλα απο τις φωτογραφιες αν τις εχεις φυτεψει;το κερατοφυλλο το αφηνεις ελευθερο στην επιφανεια.αν βαλεις πετρες ελενχεις μην ανεβαζουν σκληροτητες κλπ! καλη συνεχεια Οι Ανούμπιες είναι δεμένες σε πέτρες που είχαν τα πλαστικά φυτά που είχα πάρει για το πρώτο ενυδρείο οπότε δεν ανησυχώ, αλλά καμία όμορφη ρίζα μικρού μεγέθους θα ήθελα να βρω άμεσα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 23 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Ωραίος ο Κωνσταντίνος ! Egeria densa δεν βλέπω , ντοματιά όμως ναι. Άσε, κάθε φορά με τα φυτά το ίδιο πρόβλημα. Τα αγοράζω γιατί μου αρέσουν και τελικά οι πωλητές γνωρίζουν ό,τι και εγώ.. δηλαδή τίποτα! Άντε να σας δω τώρα να μου τα αναγνωρίσετε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 23 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Πολυ καλη προσπάθεια ! Εγώ θα έβαζα πίσω μαύρο φόντο για να αναδειχθεί το ενυδρείο. Αν θες ξύλα στείλε πμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 23 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Οι Ανούμπιες είναι δεμένες σε πέτρες που είχαν τα πλαστικά φυτά που είχα πάρει για το πρώτο ενυδρείο οπότε δεν ανησυχώ, αλλά καμία όμορφη ρίζα μικρού μεγέθους θα ήθελα να βρω άμεσα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 24 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Φιλε μου καλησπερα. Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου να το χαιρεσε. Μια μονο μικρη παρεμβαση θα ηθελα να σου κανω. Στην δευτερη φωτο που εχεις το φιλτρο, να εβγαζες το ενα σφουγκαρι και να προσθετες και αλλο μακαρονι. Επεισης να βαλεις επανω -πανω τα σφουγκαρια και κατω το μακαρονι. Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 24 Ιανουαρίου 2013 Author #11 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Φιλε μου καλησπερα. Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου να το χαιρεσε. Μια μονο μικρη παρεμβαση θα ηθελα να σου κανω. Στην δευτερη φωτο που εχεις το φιλτρο, να εβγαζες το ενα σφουγκαρι και να προσθετες και αλλο μακαρονι. Επεισης να βαλεις επανω -πανω τα σφουγκαρια και κατω το μακαρονι. Καλη συνεχεια. Σε ευχαριστώ! Εννοείς το σφουγγάρι ανάμεσα στο Siporax; Δεν είναι καλό να υπάρχει και πάνω και κάτω σφουγγάρι; Να βγάλω το ενδιάμεσο μόνο; Έχω αρκετό Siporax για συμπλήρωμα οπότε στην επόμενη αλλαγή (την άλλη Πέμπτη) θα προσθέσω ακόμη λίγο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 24 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 24 Ιανουαρίου 2013 θα συμφωνήσω κι εγώ με την αφαίρεση του μεσαίου σφουγγαριού κάτι άλλο... το υλικό που έχεις αυτό το "μακαρόνι" έχεις παρατηρήσει αν είναι πορώδες ή έχει λεία επιφάνεια ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 24 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 24 Ιανουαρίου 2013 (edited) Σε ευχαριστώ! Εννοείς το σφουγγάρι ανάμεσα στο Siporax; Δεν είναι καλό να υπάρχει και πάνω και κάτω σφουγγάρι; Να βγάλω το ενδιάμεσο μόνο; Έχω αρκετό Siporax για συμπλήρωμα οπότε στην επόμενη αλλαγή (την άλλη Πέμπτη) θα προσθέσω ακόμη λίγο.. Τα σφουγκαρια να ειναι το ενα μετα το αλλο ωστε να σου παρακρατουν περισοτερη βρωμα. Εαν μπορεις βαλε πανω-πανω λιγο υαλοβαμβακα για καλητερο φιλτραρισμα. Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2013 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
thoba 24 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Πολλη ωραιο το ενυδρειο σου .Aπο γεννες πως τα πας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 24 Ιανουαρίου 2013 Author #15 Share 24 Ιανουαρίου 2013 @nospanos: Είναι πορώδες, το κλασσικό Siporax. @thoba: Μία εβδομάδα τρέχει το ενυδρείο οπότε ακόμα τίποτα αν και έχω 3 θηλυκά φουσκωμένα. @giorgosmarios: Τον υαλοβάμβακα επίτηδες τον έβγαλα γιατί θεώρησα πως είναι άχρηστος, αλλά οκ, δεν πιάνει χώρο, οπότε θα τον βάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 24 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 24 Ιανουαρίου 2013 (edited) Καλη συνεχεια Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2013 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 25 Ιανουαρίου 2013 Author #17 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Και όμως...!!!! Βλέπω 2 νεογέννητα!! Μακάρι να επιβιώσουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 25 Ιανουαρίου 2013 Author #18 Share 25 Ιανουαρίου 2013 3!!! Βρήκα και τη μητέρα!! Κάθεται χαμηλά, δίπλα στο φίλτρο και η κοιλίτσα της ξε-μαύρισε Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 25 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 25 Ιανουαρίου 2013 ωραία!! μπράβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
thoba 25 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 25 Ιανουαρίου 2013 3!!! Βρήκα και τη μητέρα!! Κάθεται χαμηλά, δίπλα στο φίλτρο και η κοιλίτσα της ξε-μαύρισε Θα κανει κιαλα για μεγαλητερο ποσοστο επιβιοσεις μετεφερατα ακπου αλλου αν υπαρχει αυτοι η δυνατοτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 25 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 25 Ιανουαρίου 2013 όμορφο το ενυδρείο σου .μπράβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 25 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Σε ευχαριστώ george13. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθούν δυστυχώς Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 25 Ιανουαρίου 2013 Author #23 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Το ένα αρσενικό ψόφησε!! Μέχρι την ώρα που τάισα ήταν ζωηρό και πήγαινε μια χαρά μαζί με τα υπόλοιπα.. Μετά άρχισε να κινείται πιο αργά και κυρίως κοντά στην επιφάνεια. Δεν έδωσα σημασία και ύστερα από 2 ώρες το βρήκα ψόφιο.. Έκανα αμέσως τεστ και έδειξε: ΝΗ3/ΝΗ4 = 0 ΝΟ2 = 0,25 5 < ΝΟ3 <10 (Λογικό γιατί χθες έκανα αλλαγή). Αμέσως έκανα μια μικρή αλλαγή περίπου 10-15%, έριξα το αλατάκι που αναλογούσε στα λίτρα της αλλαγής, μισό καπάκι Nitrivec και από αύριο θα ταΐζω μία φορά τη μέρα και όχι δύο, όπως έκανα τις τελευταίες 3 μέρες. Από μωρά βλέπω δύο και ίσως είναι και τρίτο, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Τώρα έμεινε ένα αρσενικό με 4 θηλυκά. Να τα αφήσω όπως είναι ή σε λίγες μέρες να βάλω ακόμη ένα αρσενικό; Τι λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 4 Φεβρουαρίου 2013 Author #24 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Μπορεί κάποιος να μου δώσει εξήγηση για τον αφρό σαν σαπουνάδα που εμφανίστηκε σήμερα στο νερό μου;; Με την ώρα εξαπλώνεται. Να σημειώσω πως δεν έχει να κάνει με τη ροή των φίλτρων σε περίπτωση που το υποθέσει κάποιος. Τα φώτα σας αγαπητοί, όλα τα περίεργα σε εμένα συμβαίνουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Φεβρουαρίου 2013 #25 Share 4 Φεβρουαρίου 2013 Βάζεις ταμπλέτες για λίπασμα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος