Jump to content

Περίεργα Άσπρα Σκουλίκια Σε Όλο Το Ενυδρείο Μου!!!

Recommended Posts

Εχω μονο απο NO2 NO3 που ειναι μιδενικα...Τα υπόλειπα μου έχουν τελειώσει κ δεν έχω προμηθευτή ακόμα ..

Εχω μονο απο NO2 NO3 που ειναι μιδενικα...Τα υπόλειπα μου έχουν τελειώσει κ δεν έχω προμηθευτή ακόμα ..

την πιο απαραίτητη μέτρηση δεν έχεις που είναι της αμμωνίας...

το ότι έχεις νιτρικά (NO3) 0 δε μου αρέσει και πολύ... είναι σίγουρα στρωμένο το ενυδρείο σου??

αν αναφέρεσαι στην αμμωνία τότε το ενυδρείο σου είναι άστρωτο φίλε μου

Εαν ειναι πλαναρια ειχα στο παλιο μου ενυδρειο και την καταπολεμησα με:

α)μικρες αλλαγες νερου και σκουπα βυθου ανα τρεις ημερες.

β)μαζεμα με το χερι οσα μπορουσα.

γ)ταισμα με ελαχιστη τροφη(γενικη τροφη και φυτικη,οχι ζωικη).Για τρεις με τεσσερεις ημερες μην ταιζεις καθολου.

Αυτη η διαδικασια κρατησε ενα μηνα περιπου αλλα καθαρισε το ενυδρειο.

αν αναφέρεσαι στην αμμωνία τότε το ενυδρείο σου είναι άστρωτο φίλε μου

Δέν αναφέρομαι στην αμμωνία αλλα στο ΝΟ2

Αν αυτά που έχω είναι τα "nematodes" όπως λένε κ τα λινκ που μάς έδωσε ο φίλος adlib,,έμαθα φεύγουν μόνο με το "nematol" της sera...

Αν αυτά που έχω είναι τα "nematodes" όπως λένε κ τα λινκ που μάς έδωσε ο φίλος adlib,,έμαθα φεύγουν μόνο με το "nematol" της sera...

μην καταφεύγεις σε χημικές λύσεις ή σε σκευάσματα από τη στιγμή που υπάρχει φυσικός τρόπος να απαλλαγείς.... ακολούθησε τις συμβουλές του Stav και του Rastafarian που είανι πιο έμπειροι και ξέρουν πολλ΄παραπάνω :)

Θες να βγάλεις μια κοντινή φωτογραφία με ένα δυο σκουλήκια εκτός νερού; Για να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε αν όντως είναι πλανάρια.

Αλλιώς αν είναι νηματοειδής σκώληκας τότε θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από μέρους σου, καθώς τα περισσότερα είδη νηματωδών είναι παρασιτικά όχι μόνο στα ζώα αλλά και στον άνθρωπο.

Εγω παντως επιμενω οτι δεν ειναι πλαναρια,αυτη τη σιγμη στο ενυδρειο μου εχω πλαναρια και ειναι και μωρα και δεν μοιαζουν καθολου μ αυτα του φιλου.

Θες να βγάλεις μια κοντινή φωτογραφία με ένα δυο σκουλήκια εκτός νερού; Για να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε αν όντως είναι πλανάρια.

Αλλιώς αν είναι νηματοειδής σκώληκας τότε θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από μέρους σου, καθώς τα περισσότερα είδη νηματωδών είναι παρασιτικά όχι μόνο στα ζώα αλλά και στον άνθρωπο.

ειρίνη δεν μπορώ να τα βγάλω κοντινή φωτογραφία γιατι ειναι πολύ λεπτά...κ την φωτο που έβγαλα έχει αρκετό ζουμ...το ποιό πηθανών ειναι να ειναι νηματόδεις τα σκουλικάκια...άρχισα να κάνω αλλαγές νερού κ καθάρισμα βυθού αλλα κ παλι έχω...τώρα αυτο που λες οτι ειναι επικίνδυνο πολύ κ παρασιτή κ στον άνθρωπο εχει αρχίση να με τρομάζει...κ δεν ξέρω τι να κάνω παιδιά!!!

Μπορεί να είναι πλανάρια όταν είναι μικρά δεν είναι αμέσως τόσο έντονα πλακουτσωτά με τρίγωνο κεφάλι η φωτογραφία μπορεί να μας ξεγελάει μόνο με μια κοντινή foto ίσως να καταλάβουμε κάτι παραπάνω. Πάντως ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

θεραπεία:

Για κάθε 10 λίτρα 1-2 δόντια σκόρδο τα περνάς στο μπλέντερ και τα πλαναρια και κάθε είδους σκουληκιού κακαρώνουν μια χαρά.

Αλλά δεν σκοτώνονται όλα τα αυγά για αυτό αν ξαναβγούν τότε ξανά κάνε μια θεραπεία.

Μειονεκτήματα: θολώνει για λίγο το νερό από το σκόρδο. Αν δεν θες να θολώσει το νερό τότε ζούπα τα δόντια ισα ίσα να ανοίξουν και αυτά θα βγάλουν της ουσίες τους αλλά δεν θα είναι τόσο δραστικά. Άλλο μειονέκτημα είναι ότι θα βρωμάει το ενυδρείο σου σκόρδο μπορεί και το δωμάτιο.

(Προσωπικά δεν έχω εμπειρία αλλά το έχω διαβάσει πολλές φορές ότι βοηθά.)

Προτερήματα: το σκόρδο έχει ευεργετικές ιδιότητες για τα ψάρια και απολυμαντικές ιδιότητες γενικά για το ενυδρείο μας χωρίς να επηρεάζει την βιολογία των βακτηρίων.

(Η ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου για τα ενυδρεία μας είναι γνωστές εδώ και χρόνια.

Φίλε Χρήστο την 8εραπεία με το σκόρδο πως θα την κάνω?? 1) όταν λες δόντια σκόρδου εννοείς 1 σκελίδα σκόρδου για κά8ε 10 λιτρα νερου ή δεν καταλαβα καλα?? 2) τα περνάω απο το μπλέντερ γινετε πολτός κ το ρίχνω μέσα στο ενυδρείο?? 3) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΤΙ ΚΑΝΩ Κ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...