Jump to content

Περίεργα Άσπρα Σκουλίκια Σε Όλο Το Ενυδρείο Μου!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!!οπως γράφω κ στον τίτλο το ενυδρείο μου εχει τέτοια ασπρα σκουλίκια κολλημένα στα τζάμια φύλτρο 8ερμοστάτη,αλλά κ κολυμπούν!!Ξέρει κανείς να μου πει τι ειναι ακριβός????Πάντος τα είδα μετά την εισαγωγή ανουμπιας αλλά δεν γνωρίζω αν ευθύνεται η ανουμπια μου...

https://www.google.gr/search?hl=el&client=safari&tbo=d&biw=320&bih=416&tbm=isch&sa=1&q=planaria&oq=υplana&gs_l=mobile-gws-serp.1.0.0i13l3.12695.19615.0.21601.12.11.0.0.0.0.464.3124.0j4j2j2j3.11.0...0.0...1ac.1.JPN_n6vRORk#p=0

Αυτό ειναι;

Αν ναι βγάλε όσα μπορεις με το χέρι( θα φορούσα ενα γαντακι) και υπάρχει και καποια θεραπεία αλλα δεν θυμάμαι ποια.Ψαξε και λίγο στο φόρουμ .Τι ψάρια έχεις;

υπαρχει θεραπεία με σκευασμα αλλα δεν νομιζω να χρειαζεται!

ειναι συχνο φαινομενο στα ενυδρεια που υπαρχει πλεονασμα τροφης!

συνηθως με ενα καλο καθαρισμο βυθου, μια αλλαγη νερου και την βοηθεια των ψαριων(τα αγγελοψαρα του ανιψιού μου, πανηγύρι κανανε) εξαφανιζονται πολυ ευκολα!

Ναι φίλε μου αυτο είναι!!!Guppys έχω..αυτά απο τι δημιουργούνται?? ειναι αρρώστια ψαριών ή φυτών????τι να κάνω για να την ξεφωρτοθώ???ποιά ειναι η 8εραπία του???

Δεν είναι αρρώστια φίλε μου, είναι ελεύθερα σκουλήκια, δεν παρασιτούν. Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ για παγίδες. Θα βγάλεις τις περισσότερες με το χέρι και οι υπόλοιπες θα γίνουν μεζές.

πρίν καιρό μου ένα απο τα πετ σοπ στην θεσσαλονίκη που απευθήνθικα μου έδωσε το συγκεκριμένο σκεύασμα : sterazin Flukes & worms της waterlife αλλα δεν τα άγγιξε καθόλου.γιατι?? αυτά στον άνθρωπο κάνουν κάτι?

Φτιάξε μια παγίδα όπως αύτη!

Φυσικά εκεί που λέει να βάλεις κρέας το ξεχνάς, ρίξε λύγο τροφή μέσα να τα μαζευτούν!

Παιδια μη μπερδευεστε,αυτα δεν ειναι πλαναρια!

Τα πλαναρια ειναι καφε και πλατια,με τριγωνικο κεφαλι που φαινονται και τα ματια τους,

Τα σκουλικια που εχει ο φιλος ειναι αλλα,μου διαφευγει αυτη τη στιγμη το ονομα.

Φιλε μου,ταιζε λιγοτερο και οταν κανεις αλλαγη νερου προσπαθησε να τα ρουφιξεις με τον σωληνα.Τι ψαρια εχεις μεσα?

Παιδια μη μπερδευεστε,αυτα δεν ειναι πλαναρια!

Τα πλαναρια ειναι καφε και πλατια,με τριγωνικο κεφαλι που φαινονται και τα ματια τους,

Τα σκουλικια που εχει ο φιλος ειναι αλλα,μου διαφευγει αυτη τη στιγμη το ονομα.

Φιλε μου,ταιζε λιγοτερο και οταν κανεις αλλαγη νερου προσπαθησε να τα ρουφιξεις με τον σωληνα.Τι ψαρια εχεις μεσα?

και εγω ετσι πιστευω ραστα, αλλα δεν το συνεχισα γιατι μια φορα τα εχω δει στο ενυδρειο του ανιψιου μου και δεν ημουν σιγουρος!

για αυτο και ειπα να τα αντιμετωπίσει ετσι!

Ειχα και πλαναρια και αυτα τα συγκεκριμενα ασπρα σκουλικια.Αυτα τα σκουλικα του φιλου ειναι πιο μικρα και πιο λεπτα απο τα πλαναρια,τα οποια ειναι πιο καφε χρωμα απο αυτα.

Τα ασπρα σκουλικα που εχει ο φιλος,αν τα δεις να κολυμπουν,κανουν πιο σπασμοδικες κινησεις,τα πλαναρια δεν μπορουν να κολυμπισουν και γινονται σαν μπαλα και πεφτουν στο βυθο.

ναι! αν θυμαμαι καλα μοιαζουν σαν grindal! τα αγγελοψαρα τα λατρεψανε αλλα μεσα σε μερικες μερες δεν ειχε μεινει τιποτα!

Έγινε επεξεργασία - adlib

Μπορεί να είναι πλανάρια όταν είναι μικρά δεν είναι αμέσως τόσο έντονα πλακουτσωτά με τρίγωνο κεφάλι η φωτογραφία μπορεί να μας ξεγελάει μόνο με μια κοντινή foto ίσως να καταλάβουμε κάτι παραπάνω. Πάντως ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

θεραπεία:

Για κάθε 10 λίτρα 1-2 δόντια σκόρδο τα περνάς στο μπλέντερ και τα πλαναρια και κάθε είδους σκουληκιού κακαρώνουν μια χαρά.

Αλλά δεν σκοτώνονται όλα τα αυγά για αυτό αν ξαναβγούν τότε ξανά κάνε μια θεραπεία.

Μειονεκτήματα: θολώνει για λίγο το νερό από το σκόρδο. Αν δεν θες να θολώσει το νερό τότε ζούπα τα δόντια ισα ίσα να ανοίξουν και αυτά θα βγάλουν της ουσίες τους αλλά δεν θα είναι τόσο δραστικά. Άλλο μειονέκτημα είναι ότι θα βρωμάει το ενυδρείο σου σκόρδο μπορεί και το δωμάτιο.

(Προσωπικά δεν έχω εμπειρία αλλά το έχω διαβάσει πολλές φορές ότι βοηθά.)

Προτερήματα: το σκόρδο έχει ευεργετικές ιδιότητες για τα ψάρια και απολυμαντικές ιδιότητες γενικά για το ενυδρείο μας χωρίς να επηρεάζει την βιολογία των βακτηρίων.

(Η ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου για τα ενυδρεία μας είναι γνωστές εδώ και χρόνια.)

http://en.wikipedia.org/wiki/Nematode

http://www.theaquariumwiki.com/Nematode

απο μια μινι ερευνα στο νετ βρικα οτι λεγονται nematodes! οριστε και μερικες πληροφοριες! :D

Έγινε επεξεργασία - adlib

Μπράβο παίδες, είστε εγκυκλοπαίδεια φόρμουλα 1,ταχύτατοι!

Φίλε Adlib έχεις δίκαιο!! ειναι ίδια με αυτα που εχς όπως βλέπετε κ στην φωτό...Η θεραπεια του ποιά ειναι για να απαλαγώ απο αυτό το συχαμερό πλασμα??? πρίν καιρό ειχα κάνει θεραπεία με sterazin Flukes & Worms της waterlife αλλα τπτ δεν έγινε...τι να κάνω ρε παιδια παω να σκάσω!!

Φίλε ραστα η περιγραφή σου για τα σκουλίκια που εχω είναι η ίδια ακριβός με την συμπεριφορά τους!!!

Εννοεις οτι κολυμπουν με σπασμοδικες κινησεις?

Τι ψαρια εχεις στο ενυδρειο?Τα πολλα ψαρια τα τρωνε αυτα τα σκουλικια με μεγαλη ευχαριστιση!

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Ναι μεριά κολυμπούν με σπασμωδικές κινήσεις αλλά είναι κολλημένα στα τζάμια.στο ένα εχω γκαπι κ στο άλλο κιχλιδες δικλίδες :-( αλλά κανένα δεν τα τρώνε.κάποια θεραπεία υπάρχει καν ναι ποια είναι;

Μου φαινεται περιεργο που δεν τα εχουν περιποιηθει τα ψαρια σου.

Προσωπικα δεν προτεινω ποτε χημικες λυσεις,οι προτασεις μου ειναι λιγοτερο ταισμα και απομακρυνση τους μηχανικα.

Εννοω πχ να τα σιφοναρεις με την σκουπα βυθου η να τα ρουφιξεις με το λαστιχο που κανεις αλλαγη νερου η ισως με καποια παγιδα.

Παντως δεν θεωρω οτι ειναι τεραστιο προβλημα τα σκουλικακια,εκτος αν ειναι παρα πολλα και φαινεται αντιαισθητικα,Και εγω εχω τετοια αλλα τα εχω αφησει και προσεχω να μην γινουν πολλα.

Σε ενα οικοσυστημα ολα υπαρχουν και τα ψαρια και τα φυτα και τα σκουλικακια.:)

Στο ένα από τα δύο το έκανα πριν από ώρες.70% αλλαγή νερού,καλο ρουφιγμα του βυθου,καθαρισα τα τζάμια όσο μπορούσα.το δεύτερο θα το κάνω αύριο.ποσες αλλαγες να κανω κ σε τι διαστημα;

Καταρχην θεωρω οτι αλλαξες παρα πολυ νερο..τι ρουτηνες ακολουθεις στο ενυδρειο σου?Καθε ποτε αλλαζεις νερο και ποσο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...