Force 22 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 22 Ιανουαρίου 2013 Τελικά πήγαμε στα 350lt μιας και στο κατάστημα είχαν τελειώσει τα ενυδρεία στα 390 lt, Έχει παρουσιατεί λίγη πράσινη άλγη γιατί είχα 10 ώρες τον φωτισμό, θα το μειώσω σιγά σιγά, ώρες λειτουργίας, φωτισμού 10:00 με 19:00, τάισμα 1 φορά την ημέρα. Γενική κατηγορία ενυδρείουΚοινωνικό,Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):1,20 Χ 0,45 Χ 0,65Συνολικά Λίτρα:351Sump (λίτρα): οχιΟργανισμοίΦυτά: Διάφορα, αλλά δεν θυμάμαι ονομασίεςΨάρια: 3 Silver shark6 Red eye tetra8 Capoeta tetrazona10 serpae tetra1 Rainbow sharkminnow6 Crossocheilus siamensisΆλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο: μπλε με φυσαλίδεςΠέτρες: ποταμισιες ουδέτερεςΞύλα: οχιΆλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα: χαλικι καφεΒυθός:ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 λάμπες Τ5 μια λευκή High-Lite Day και 1 High-Lite Nature Διάρκεια φωτισμού: 9 ώρεςΥποστήριξη οργανισμώνΦίλτρανση: 2 εξωτερικά φίλτρα ( 1 eheim 2227 - 1 eheim profesional pro 3e 350 με 12ώρο bio program)Θέρμανση/ Ψύξη: 1 jager 250 w + 1 jager 150wΛίπανση:Παροχή CO2: οχιΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: αεραντλία σε 24 ώρη βάση λειτουργίαςΔιατροφή: ποικιλία από τροφές από την εταιρία SeraΠαράμετροιpH: 7Γενική σκληρότητα (GH):-Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-Αμμωνία (ΝΗ3):-Νιτρώδη (ΝΟ2):-Νιτρικά (ΝΟ3):-Φωσφορικά (PΟ4):-Μέση Θερμοκρασία (°C):25-26ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: Ακόμα δεν έχει γίνει η πρώτη αλλαγή, αλλά σκέφτομαι κάθε 15 μέρες -100-120 ltΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: με PRIME σε πλαστικό κουβά 60 ltΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Βακτήρια SAFE START βακτήρια με κάθε αλλαγή νερού, υγρό λίπασμα στα φυτά κάθε εβδομάδαΦωτογραφίες: Στις φωτογραφίες η σκιά που φαίνεται είναι η αντανάκλαση από την κουρτίνα του σπιτιού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 24 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Φιλε μου καλησπερα. Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου να το χαιρεσαι. Ποσο καιρο τρεχει? Για το φωτισμο εαν ειναι καινουργειο, θα σου προτοινα να το ξεκιναγες απο τις 5 ωρες και ανα βδομαδα να ανεβαζες ανα μιση ωρα μεχρη τις 8. Αποψη μου θα ηταν ποιο ωραιο να εβαζες και κανα ξυλο. Οσο για τις αλλαγες θα χρειαστης και δευτερο κουβα οπως λες. Για τα φυτα τη λιπασμα βαζεις και σε τη ποσοτητα? Εαν διακρινω καλα το αριστερο φυτο ειναι ανουμπια? εαν ναι βγαλτο απο το χαλικι και βαλτο σε ενα ξυλο η δεστο πανω σε καποια πετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 24 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 24 Ιανουαρίου 2013 (edited) Καλημέρα φίλε μου, Τα φίλτρα τρέχουν 4 μήνες το μισό νερό στο ενυδρείο μεταφέρθηεκε από το προηγούμενο 180lt που είχα, θα το κοιτάξω για τον φωτισμό, από πλαστικά βαρέλια έχω ήδη 3 (2 60lt και ένα 50lt) Στα φυτά βάζω JBL FERROPOL 10ml την εβδομάδα, χτες έβαλα αλλά 3 φυτά , 2 με πλατιά φύλλα κόκκινα και ένα ακόμα σαν αυτό που είναι στο βάθος δεξιά από την πέτρα την μεσαία, δεν τα πάω και πολύ καλά με τις ονομασίες Μοιάζει με ανούμπια αλλά δεν πρέπει να είναι ανατπύσετε κανονικά πετάει συνέχεια νέα φύλλα. Οι αλλαγές είναι εντάξει να γίνονται κάθε 15 ημέρες ή θα πρέπει πιο σύντομα μιας και η ποιότητα του νερού είναι καλή. Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2013 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 24 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 24 Ιανουαρίου 2013 τώρα που είσαι ακόμα στο ξεκίνημα καλύτερα να κάνεις τις αλλαγές σου κάθε 10 μέρες τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, μέχρι να ισορροπήσει τελείως το σύστημά σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 25 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Καλημέρα φίλε μου, Τα φίλτρα τρέχουν 4 μήνες το μισό νερό στο ενυδρείο μεταφέρθηεκε από το προηγούμενο 180lt που είχα, θα το κοιτάξω για τον φωτισμό, από πλαστικά βαρέλια έχω ήδη 3 (2 60lt και ένα 50lt) Στα φυτά βάζω JBL FERROPOL 10ml την εβδομάδα, χτες έβαλα αλλά 3 φυτά , 2 με πλατιά φύλλα κόκκινα και ένα ακόμα σαν αυτό που είναι στο βάθος δεξιά από την πέτρα την μεσαία, δεν τα πάω και πολύ καλά με τις ονομασίες Μοιάζει με ανούμπια αλλά δεν πρέπει να είναι ανατπύσετε κανονικά πετάει συνέχεια νέα φύλλα. Οι αλλαγές είναι εντάξει να γίνονται κάθε 15 ημέρες ή θα πρέπει πιο σύντομα μιας και η ποιότητα του νερού είναι καλή. Στις μετρησεις με τη μετρα με στικακι η με υγρα? ( μονο ph εχεις ) η αλλες τι μετρησεις εχεις? Το ferropol εαν μπορεις με μια συριγκα τα ml που ριχνεις να τα μοιρασεις σε 2-3 φορες μες την εβδομαδα. Αυτο στο λεω γιατι τα φυτα σου ειναι λιγα, ωστε να προλαβενουν να το αποροφησουν. Για τις αλλαγες θα στο δειξουν οι μετρησεις σου και κατα το ποσο ταιζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 25 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 25 Ιανουαρίου 2013 (edited) Μετρήσεις έχω με υγρά για το ph άλλες μετρήσεις δεν έχω κάνει, αλλά είμαι πολύ τακτικός στις αλλαγές νερού στο προηγούμενο ενυδρείο, θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας, για τις αλλαγές νερού και για το λίπασμα, το τάισμα γίνεται μια φορά την ημέρα, η ποσότητα είναι αρκετή και από ότι έχω δει, δεν προλαβαίνει να πέσει καθόλου κάτω την τρώνε όλη, πάντως είναι εκπληκτικά να τα βλέπεις την ώρα του φαγητού. Θα κοιτάξω και για διακόσμηση με κάποιο ξύλο, μόλις βρώ κάτι που θα μπορέσει να ταιριάξει μέσα στο ενυδρείο. Έγινε επεξεργασία 25 Ιανουαρίου 2013 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 25 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 25 Ιανουαρίου 2013 καλή συνέχεια .το καλύτερο πάντως για εμένα είναι να πάρεις και να κάνεις τις μετρήσεις πρώτα .όσο συχνά και να κάνεις τις αλλαγές που λές πρέπει να έχεις και τις μετρήσεις να είσαι ήσυχος . για την διακόσμηση θα πρότεινα καμιά ρίζα μεγάλη γιατί πάνω απο την μέση φαίνεται λίγο άδειο .και θα σου πρότεινα να βάλεις και ένα μαύρο σκέτο φόντο .θα δεις μεγάλη διαφορά στα χρώματα . πάντα φιλικά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 26 Ιανουαρίου 2013 Author #8 Share 26 Ιανουαρίου 2013 (edited) Η σκέψη μου ήταν να τους αφήσω μεγάλο χώρο για να μπορούν να κυκλοφορούν άνετα την ημέρα και να γεμίσω τον βυθό με πέτρες και φυτά, γιατί βλέπω ότι το βράδυ που πέφτουν για ύπνο δεν υπάρχει ψάρι στο επιφάνεια κατεβαίνουν όλα στο βυθό μέσα στα φυτά όπου και τους αρέσει να κρύβονται, αλλα θα κοιτάξω και για κάποιο ξύλο μια νέα φωτογραφία όπως είναι τώρα. Μπήκε και ένας μικρός γλύφτης μιας και άρεσε του μικρού και το έριξε στο φαγητό κατευθείαν. Έγινε επεξεργασία 26 Ιανουαρίου 2013 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #9 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Χτές έβαλα μπλε led στο ενυδρείο ρυθμιζόμενα με dimmer, το περίεργο που συνέβη μόλις έσβησαν τα φώτα και άναψαν τα led ήταν ότι τα ψάρια για όση ώρα δούλευαν τα led είχαν ανέβει στην επιφάνεια, λες και είχαν ανάγκη το φως, έτσι κάνουν και εσάς, Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 6 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 πόσα λεντ έβαλες και τι είδος .έχω μια υποψία ότι δεν κάνει για τα ψάρια του γλυκού νερού .ανάλογα βέβαια και με το τι έβαλες . δεν είμαι απόλυτα σίγουρος .θα δεις τι θα σου πούν και οι υπόλοιποι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Μια led ταινία στα 4.8w 1 μέτρου με μικρά led η ταινία έχει 60led/m και ρυθμισμένη με το dimmer σε ελάχιστο φωτισμό, δεν έδειξε να τα ενοχλεί τα ψάρια, μόλις έσβησε πάντως κατέβηκαν κάτω στο βυθό, την άναξα χτες από τις 19:00 μέχρι τις 00:00 το βράδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 6 Φεβρουαρίου 2013 #12 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα φιλε μου. Με το φωτισμο τι εκανες? Οσο για τα λεντ κανε ενα ειδος προσομοιωσης, δηλ. μση ωρα πρην ανοιξουν τα φωτα και γυρω στη μιση με μια μετα, θα τους ερθει ποιο ωραια. Ετσει τα εχω και εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #13 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Τι εννοεις με το φωτισμο , το φως δουλευει 8 ωρες την ημερα . Το led αναβει 15λεπτα πριν σβησει το φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 6 Φεβρουαρίου 2013 #14 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Για το φωτισμο εαν ειναι καινουργειο, θα σου προτοινα να το ξεκιναγες απο τις 5 ωρες και ανα βδομαδα να ανεβαζες ανα μιση ωρα μεχρη τις 8. Εαν εχεις 8 ωρες τις λαμπες και 5 ωρες τις led πας στις 13 ειναι πολλες. Εκτος εαν εχω καταλαβει κατι λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #15 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Η led δουλεύει πολύ απαλά σαν moonlight γιαυτό την έβαλα όχι σαν κύριο φως, μια φωτογραφία πως είναι όσο μπορούσα καλύτερη, με την φωτογραφική που έχω. Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2013 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 6 Φεβρουαρίου 2013 #16 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Πολυ καλο αποτελεσμα φιλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 6 Φεβρουαρίου 2013 #17 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Πολυ καλο αποτελεσμα φιλε μου. Συμφωνώ κι εγώ κι επαυξάνω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 7 Φεβρουαρίου 2013 #18 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Με πέντε ώρες μπλέ φωτισμό στο ενυδρείο σου, σε λίγες μέρες θα είναι καταπράσινο από τις άλγες. Άσε την λεντοταινία ανοιχτή μόνο για καμιά ωρίτσα σύνολο την μέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #19 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Με τόσο απαλο φωτισμο θα αναπτυχθουν αλγες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 7 Φεβρουαρίου 2013 #20 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Εαν εχεις 8 ωρες τις λαμπες και 5 ωρες τις led πας στις 13 ειναι πολλες. Εκτος εαν εχω καταλαβει κατι λαθος. Με πέντε ώρες μπλέ φωτισμό στο ενυδρείο σου, σε λίγες μέρες θα είναι καταπράσινο από τις άλγες. Άσε την λεντοταινία ανοιχτή μόνο για καμιά ωρίτσα σύνολο την μέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #21 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Η led ταινία είναι 4,8 w εγώ την δουλεύω με το dimmer σχεδόν στο ελάχιστο δηλαδή δεν πρέπει να έχει ένταση πάνω από 1,5 - 2 w , ο βυθός είναι σκοτεινός με την ένταση των led και θα αναπτυχθούν οι άλγες με τέτοια ένταση φωτισμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 7 Φεβρουαρίου 2013 #22 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Εμεις σου θεσαμαι τη γνωμη μας. Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2013 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #23 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Απλά ρωτάω γιατί η άλγη θέλει φωτισμό για να αναπτυχθεί από ότι έχω διαβάσει και εγώ προσπαθώ να δώσω μια άτμοσφαιρα νυχτερινή για λίγες ώρες, όταν σβήνουν τα φώτα, με όσο πιο απαλό φωτισμό, γιαυτό απόρησα που μου είπες ότι θα έχω πιο πολλές άλγες σε λίγες μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 7 Φεβρουαρίου 2013 #24 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Οσο για τα λεντ κανε ενα ειδος προσομοιωσης, δηλ. μση ωρα πρην ανοιξουν τα φωτα και γυρω στη μιση με μια μετα, θα τους ερθει ποιο ωραια. Πεντε ωρες ειναι πολλες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 7 Φεβρουαρίου 2013 Author #25 Share 7 Φεβρουαρίου 2013 Να σε ρωτήσω κάτι άλλο, εάν έβαζα κόκκινη led ταινία, διάβασα ότι στα φυτά αρέσει το κόκκινο χρώμα και στην άλγη το μπλε, ποιά είναι η γνώμη σου, αυτό που θέλω να πετύχω τι έιναι να χαίρομαι λίγο το ενυδρείο το βράδυ που γυρνάω από την δουλειά, να έχουν λίγο φως μέχρι τις 00:00 το βράδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος